Кресненецът К. Десподов се развихри във Финландия с гол и асистенция за обрат срещу ХИК Хелзинки

21 септември 2023 23:09   2 коментара   5768 прочита


ПАОК победи с 3:2 като гост финландския ХИК в първи мач за двата отбора в група "G" от Лигата на конференциите. В герой за гърците се превърна българският национал Кирил Десподов, който отбеляза първия си гол за новия си тим, като освен това се отчете и с дебютна асистенция Първото полувреме бе равностойно, но финландците първи нанесоха своя удар.

В 36-ата минута Лукас Лингман центрира добре от корнер и намери Хасан Банде, който с глава откри резултата - 1:0 за ХИК. Именно Кирил Десподов имаше шанс бързо да възстанови равенството, но шутът му в 40-ата минута бе неточен. Втората част започна с пропуски и за двата отбора. Първо в 48-ата минута Теохарис Цингарас след корнер отправи опасен удар с глава, но нацели левия страничен стълб на ХИК. Минута по-късно Щефан Шваб от ПАОК също имаше добра възможност, но ударът му бе спасен от вратаря на финландците, предаде sportal.bg.s

В 51-вата минута пък Боян Радулович от домакините също удари греда и пропусна да увеличи аванса на ХИК. Така се стигна до 55-ата минута, когато Кирил Десподов центрира от пряк свободен удар и Константинос Кулиеракис се извиси, за да изравни с глава - 1:1. В следващите минути последва сравнително равностойна игра.

И така дойде 81-вата минута, когато Кирил Десподов получи добър пас и отправи удар, като с помощта на гредата намери мрежата на ХИК - 1:2 за ПАОК и дебютен гол за българския национал за новия му отбор. Финландците опитаха натиск, но безрезултатно, като всичко приключи в даденото от съдията продължение, когато резервата Брендън остана очи в очи с вратаря на ХИК и подпечата победата за ПАОК с попадение за 3:1. ХИК все пак успя да върне едно попадение в последните секунди на мача чрез Боян Радулович, който реализира от дузпа, но за повече нямаше време.


Още за: десподов   ПАОК   гол   Още от: Спорт

Принтирай статия
2 коментара
22 Септември 2023 14:37 | lost007
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри сексуалния ви живот многократно, прочетете го сами: --- https://marketl.ink/biocom


22 Септември 2023 18:14 | Бодуро
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Има ле залози




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар