"Ключарчето" Спас Делев отново национал

18 септември 2017 15:23   5 коментара   5702 прочита


Роденият в петричкото село Ключ Спас Делев получи повиквателна от селекционерът на „А“ националния отбор на България Петър Хубчев.

Нападателят е в списъка с имената на футболистите, състезаващите се в чуждестранни клубове, на които Хубчев ще разчита за световните квалификации срещу Франция на 07.10.2017 на стадион „Васил Левски“ и Люксембург на 10.10.2017 на стадион "Жози Бартел". Отборът ще стартира лагера си за предстоящите квалификации на 1-ви октомври. Освен Делев още едни юноша на Пирин е с повиквателна, Петър Занев.

Благоевградчанинът Страхил Попов и роденият в Гоце Делчев Васил Божиков също са в списъка на Хубчев. Ето и имената на футболистите състезаващи се в чуждестранни клубове, повикани в „А“ националния отбор за световните квалификации срещу Франция и Люксембург:

Пламен Илиев („Астра“, Румъния), Страхил Попов („Касъмпаша“, Турция), Петър Занев („Амкар“, Русия), Васил Божиков („Слован“, Словакия), Георги Костадинов („Макаби“ Хайфа, Израел), Симеон Славчев („Лехия“ Гданск, Полша), Ивайло Чочев („Палермо“, Италия), Александър Тонев („Кротоне“, Италия), Ивелин Попов („Спартак“ Москва, Русия), Спас Делев („Погон“ Сшчечин, Полша), Божидар Краев („Мидтиланд“, Дания), Андрей Гълъбинов („Дженоа“, Италия).

Имената на футболистите състезаващи се в българското първенство ще бъдат обявени допълнително.

Марти Кирилов

5 коментара
19 Септември 2017 08:47 | Fen
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Вече съм убеден, че " националите" си плащат за да бъдат викани !!!
Иначе няма как Делев, които от миналата година не играе да се вика.
Но същото важи за Страхилчо Попов, Божиков, Славчев и останалоте некадърници.
Къде е Неделев???


19 Септември 2017 10:20 | До Фен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Не знам, кой на колко и какво плаща, но се сещам, че на мача с Холандия това момче от с. Ключ на два пъти вдига трибуните на националния стадион . Не случайно един от хората, които винаги е бил реален в оценките си Данчо Лечков са изказа със суперлативи за Делев . Факт е, че вътрешния ни шампионат не е на високо ниво, и ако има някъде по добра игра се дължи на чужденците в отборите . Всички цитирани горя футболисти играят в по силни първенства от българското и е логично да бъдат поканени от Хубчев . В основата на успехите на отбора от лятото на 94 година пак беше на футболисти, които по това време бяха в чужбина . ... А за Неделев къде може да е ???? - по Пловдив сигурно, там е и Тони Тасев и много други


19 Септември 2017 10:57 | До до Фен
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ама и ти избра кого да вземеш за пример-Данчо Лечков Кокаински... смях в залата. А Спаско Делев е едно голямо недоразумение


19 Септември 2017 12:40 | Старата махала
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Спас Делев вкара два гола на Холандия и ги победихме с тях. И това стана през ТАЗИ година - 2017! След това претърпя операция, а откакто се възстанови отново играе за клубния си отбор. Няма нищо по-логично от това да бъде извикан.


19 Септември 2017 15:55 | пак до Фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Абе не знам Кокаински ли е, Морфиски ли е, но благодарение на такива като него, Стоичков, Пенев, Костадинов, Балъков по света чуха, че има такава страна . До колкото си спомням Лечков беше и с основен принос за успехите на отбора в САЩ 94. А що се отнася за Делев може да се каже, че е едно обикновено селско момче, което само се бори в живота си, без да разчита на родителска помощ, мениджърски подпираци и т. н. Малко са футболистите, които добре да играят и с двата крака . И двата му гола срещу Холандия бяха резултат на добре изиграни положения .




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар