Хебър победи Пирин и се класира за 1/2-финал за Sesame Купа на България

28 февруари 2024 20:38   36 коментара   5866 прочита
снимка: start-photo.bg
снимка: start-photo.bg


снимка: start-photo.bg

Хебър Пазарджик пренаписа своята футболна история, след като за първи път стигна до полуфиналната фаза от турнира Sesame Купа на България. Воденият от Любослав Пенев отбор стигна драматично до следващия етап, след като острани Пирин Благоевград на 1/4-финала с 2:1, предаде Gong.bg.

Големият герой за Хебър беше Шейх Диаманка, който се разписа дълбоко в добавеното време, за да раздели двата отбора. Преди това Иван Тасев изравни резултата и нетурализира откриващия гол от Георги Вълчев. В хода на срещата две други попадения на Хебър бяха отменени поради засади на техните футболисти, но в крайна сметка домакинските фенове на "Георги Бенковски" ликуваха след знаковата за Хебър победа срещу тима от Благоевград.

Със сигурност поражението е голям удар по амбициите на Пирин през сезона, които така или иначе не са прекалено високи, след като тимът е замесен в борбата да не изпадне от efbet Лига. Сега фокусът пред благоевградчани остава именно участието в нашата първа дивизия.

Тимът от Благоевград започна по-настървено визитата си в Пазарджик и опитваше ранни нападения към вратата, пазена от Дебърлиев. Хебър отговори с нападение отляво чрез Николас Пенев, който опита центриране към Марк-Емилио Папазов, но Асен Дончев се притече и изчисти в корнер.

В осмата минута Архан Исуф центрира в наказателното поле на Пирин, където Стефан Цонков реши да стреля от въздуха, но изпълнието му въобще не се получи и излезе далеч в аут. След 19 минути игра хебърци стигнаха до ъглов удар, след който на добра позиция за удар от воле се оказа Стефан Цонков, но бранителят се размина с топката, която беше уловена от Ковальов.

Преди да измине половин час игра пред "орлетата" се откри отличен шанс за гол. Топката беше пратена вдясно към Юго Комано, който я стигна току на аутлинията. Той центрира за Бенгюзов, който засече, но Дебърлиев отрази удара на халфа. При шута пък той се сблъска със Стефан Цонков от Хебър, заради което трябваше да получи лекарска помощ. Десет преди края пък Деберлиев направи поредно спасяване в срещата. Това стана, след като "орлетата" развиха нападение отдясно, а Иван Тасев намери с отличен пас Юго Комано, чийто изстрел беше париран от стража на домакините.

В добавеното време Георги Каракашев падна в наказателното поле на Пирин при единоборство с Венцислав Бенгюзов. Играчите на Хебър се втурнаха с претенции към рефера Красен Георгиев, който отиде да гледа мониторите на ВАР след кратко съобщение в неговата слушалка от ВАР-реферите. Решението на съдията беше за дузпа и жълт картон за Бенгюзов.

Зад топката застана Георги Вълчев, който с премерен изстрел откри резултата - 1:0.

Гостите успяха да върнат пасива след 59 минути игра, когато Иван Тасев се разписа за "орлетата". Андрей Йорданов получи елегантен пас вляво и пусна успоредно подване към Иван Тасев. Вратарят на Хебър излезе изключително неразчетено и не успя да пресече подаването, което улесни допълнително задачата - 1:1.

Седем след това Папазов комбинира с Георги Каракашев, който елегантно заложи топката за Бастунов. Бившият играч на ЦСКА 1948 отправи удар с десния крак, но той беше твърде неточен, за да затрудни Ковальов. Десет минути преди да изтече редовното време пазарджиклии за втори път имаха повод да се зарадват. Това стана факт, след като влезлият като резерва секунди преди това - Олексей Збун, Той беше намерен с пас отдясно и стреля с глава, но Ковальов изби. Венцислав Бенгюзов опита да изчисти, но го стори в гърба на Шейх и топката се върна у Збун, който при повторния изстрел преодоля стража на благоевградчани - 2:1.

Реферите обаче дълго време разглеждаха цялото нападение и след 4 минути стигнаха до решението, че Збун е бил в засада.

В добавеното време на срещата Ангел Бастунов вкара красиво топката във вратата на Ковальов след откланяне на топката от Шейх, но бе в положение на засада и попадението беше отменено.

В крайна сметка Хебър стигна до заветния втори гол, а големият герой беше Шейх Диаманка. Отбраната на Пирин действа много лошо при центрирана топка, а Шейх намери топката с левия крак и даде отново аванс на "гробарите". Така за втори път тъмнокожият №5 успява да се разпише късно в среща, след като го стори и срещу Локомотив Пловдив преди броени дни.


Още за: Пирин   мач   купа   Още от: Спорт

Принтирай статия
36 коментара
28 Февруари 2024 21:12 | Топ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Михтарски черпи, мишкии ...


28 Февруари 2024 22:10 | Moni
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Ние сме Пирин СС Пирин


28 Февруари 2024 22:12 | Иван
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Неприятно. Но все пак голямата цел е оставане в А група.


28 Февруари 2024 22:32 | фен до Иван
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Че Пирин някога борил ли се е за нещо друго освен оставане в групата. Аз съм на 30 години и освен един финал 2009, всичко друго си е борба за оставане в групата или борба за влизане от Б в А група. Никога не съм виждал Пирин с трофей, никога не съм виждал Пирин в Европа, никога не съм виждал Пирин по нагоре от 10-о място, никога не съм виждал Пирин да се бори за челно класиране. Дори с кинтите на Белогур пак си бехме дънни риби. По-удобен момент от четвъртфинал с отбор от нашата черга, от който нямаме загуба от 40 години едва ли скоро ще имаме. Ама щом не ни е това целта добре, пак ще се бориме да останеме. Явно в оставането са истинските цели на Пирин.


28 Февруари 2024 23:01 | Наско Дафинов
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Noo Dafinov
Noo party
Искам ви тихички мишлета нямаме мен Пирин само губи


28 Февруари 2024 23:07 | Фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Браво!!!


28 Февруари 2024 23:17 | Дан Тан
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ог 80 до 90 мин Хебър колко гола вкараха ...


28 Февруари 2024 23:24 | ЗаньоФф
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Добре че феновете са мишоци, иначе се заканваха че ако паднем Пт Хебър и ше ми искат оставката!
За това им пуснах безплатен тейс на тея пияници, да не ми скачат!
А аз останах тук да се мазня на бербата, ама сега като ме спечели и няча да взема лиценз…какво ше права?
Вече не остана на кой да си дам гъза…
Май верно за нищо не ставам а???


28 Февруари 2024 23:28 | Елез-гъз-дебел
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Дръж се Занев, аз съм с теб!
Два пъту фалирах Пирин, ше го фалирам и трети, само оше малко търпение!
А тея тъпи хора в Благоевград още не ме гонят с камъни :)
Ама след 2 месеца като всичко фалира.. вече сам ше си тръгна…че вие сте мазохисти…каквато и простотия да направя вие винаги ми се мазните!
Аз съм управителя в сянка на Пирин!
Аз командвам всичко и всички!
Заньо ми е само прикритие защото е тъп на гъдулка и незнае къде се намира!


28 Февруари 2024 23:43 | Елезов съм
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Шо искате бе селяци, толко си можем. И пари като имахме пак до никъде не стигнахме, важното е аз да си лапкам. Ако искате да изкарате пари, сега на мача с Арда залагате да ни бият с минимум 2 гола разлика.


28 Февруари 2024 23:54 | да да
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Чекай ти тия да скачат на Елезов. Нали точно организираните фенове искаха тоя кмет и Пирин с това ръководство. Елезов си беше член на Пирин СС като млад. Точно заради тия педеращини говедата ще са 3 пъти повече на Митичния. Отвратиха и малкото останали обикновени фенове на Пирин да се интересуват от тоя отбор.


29 Февруари 2024 00:02 | Дафинов
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Нали феновете казахте, че ако загубим от Хебър ще им искате оставките на сегашните?
Не виждам да подскачате?
Много бързо ви укротиха?
При мен отбора побеждаваше и се чудехте каква тъпотия да измислите против мен!
Но днес приключи поредното добро нещо, което бяхме направили…клаисарахме Пирин в един от 8-те най-добри отбора в България…и днес загубихте от отбор който с Тренчо отидохме в Пазарджик и минахме като през малка гара!
А сега си сърбайте попарата на елезовци, заневци, михтарски и всякакви утки!
Утре ви чакам на стадиона да викаме оставка и да пишем плакати против Занев индебелия гъз!


29 Февруари 2024 00:46 | Еленово
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Кой фенове бе тоя Пинокио-Капчин ли или Ники Ризов къде се прави на хулиган само по фейсбук? И само да ви кажа, че Пирин тая година няма да има един истински мач. Проверете мача с Враца и този днес с Хебър... айде лека вечер


29 Февруари 2024 10:04 | васко - шефчето
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Давайте нападайте Елезов и Занев, школата пак си е моя и отбора почти. Който аз кажа ще играе а вие си мрънкайте Казах


29 Февруари 2024 11:40 | фок офф
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кой да напада Елезов бе? Че то не остана човек в Благоевград дето да се интересува от Пирин от нещо повече от мач на 3 месеца. 20те фена капути писаха 3 мсеца нонстоп да се гласува за Байкушев. Елезов една година беше без работа и чакаше да се смени собствеността, за да може пак да стане шеф и да цоца от Пирин. Занев обикаляше местни медии да се предлага за шеф. И за капак мнимия инвеститор дал 400 000 лева до края на сезона, ама да уволним Тренчев, който стабилизира отбора, за да дойде некъв украинец от трета дивизя в Украйна. Кажи ми кое е нормално в Пирин и защо да хода на стадиона да подкрепям тая куку-сбирщина.


29 Февруари 2024 12:50 | Фен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пълни некъдърници и продажници и некъдърно управление


29 Февруари 2024 15:46 | даааа
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Подкрепям фок офф, проблема минава през цялата система на Пирин, от Дюш до мъжкия отбор. В дюш играят определени богопомазани, някои от тях може да отидат в мъжкия /евентуално/ но при смяна на някой /треньор, шеф ...../ веднага се маха, може друг да се качи. Това е драма, някой дали си мисли че юношите са избрани по качества. Не не са. Накратко казано дюш по никакъв начин не работи за отбора, нито пък за децата, защото освен в пирин и в други отбори не могат дда се реализират


29 Февруари 2024 15:46 | Боклуци
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Като свършат парите и Общински футболен клуб Пирин задлъжнее отново с няколко милиона, и Елезов и Занев ще поемат отговорността, като си подадат оставките и отново оставят отбора и общината на фалит. И всичко е точно.


29 Февруари 2024 20:11 | фен на Пирин
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Прочетох всички коментари и споделям че никой не е Пиринец, а фен на друг отбор или някой който не взима заплата от отбора!!! Елезов и Занев си вършат работата перфектно за сега, трениора и той, все пак е на три мача, и да си знаем, няма класа, без класни играчи толкова, наште не стават, няма класа. новите са още в разработка, много ще е трудно но, Само Пирин!!!!


29 Февруари 2024 21:16 | До горния
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ОБЪРКАНИЯ ПРИМАТ ПАК ПИШЕ НЕБИВАЛИЦИ.


29 Февруари 2024 22:33 | До фен Н Пирин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Човече, ти си болен мозък. Явно пак си бил на събиране на стадиона, и Елезов и Занев са ви говорили глупости.


29 Февруари 2024 23:13 | Кире мустако
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Желенце ти си гъзолизец


29 Февруари 2024 23:47 | до Кире мустако
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

селянин двамата с Велислав Красимиров ЕЛЕЗОВ ще ти го намааме под мустако и после Сламаро ще ти го бодне вагинално !!!


29 Февруари 2024 23:47 | да да
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Страхотно си върши работата елезов. Толкова страхотно че вече е 20 години в Пирин, а клубът е селски асансьор постоянно. А и не ми казвай кой да не подкрепям и кой да подкрепям. Аз за тия чучала които сега управляват клуба, пари за билет да да си пълнеят гъзовете няма да им дам. И без това всички им плащаме заплатите.


01 Март 2024 03:49 | ЕЛЕЗОВ
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

КУР за Перун !!!!! и за ВАС балъци


01 Март 2024 18:34 | всеки разбра вече
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Разбрахме че елезов е виновен за световната криза, за пандемията и за войната в украйна и всички природни бедствия и катаклизми
Хората казват че една птичка пролет не прави. Ако се махне той дано от дюш да излезе поне един футболист и отбора да тръгне нанякъде


01 Март 2024 20:08 | До всеки разбра вече
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ей стига му правихме реклама на тоя тъпир Елезов. На следващия домакински мач, да не ходим. Хора да ги махнем тея бездарници от Дъбравска докато Пирин има шанс. Да направим ПОДПИСКА И да я връчим на кмета. Да Подписка каквато направиха Занев и сие срещу Т. Тасков. /беше изп. директор тогава. Да го направим в името на Пирин


01 Март 2024 20:45 | хахаха
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тука ми идва като "да доказваш че нямаш сестра" Айде да направим подписка! Кажи само конкретни факти! Май не любовта към Пирин а омразата към Елезов говори. Дааа най важната фигура в един отбор е администратора. Айде да направим подписка срещу администратора.


01 Март 2024 21:08 | До хахаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Г-н Хр. Кючуков колко задължения остави на Пирин Белогур под зоркия поглед на тоя Елезов. Колко пари се похарчиха под зоркия поглед на тоя специалист и отбора едвам се спаси да не изпадне. Той е "перфектния ""ръководител на Пирин. А и от футбол вече разбира. $$$$$


01 Март 2024 21:51 | До хахаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ТИ СИ НАЙ ЖАЛКОТО СЪЗДАНИЕ В БЛАГОЕВГРАД.


01 Март 2024 23:34 | Дафинов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Този път и да ми се молите няма да се върна да им оправям бакийите на рея некадърници!
Оставиха ми отбор на последно място с 1, 000, 000 задължения и се оправихме…и лиценза спасихме и автобуса спасихме…и от ора спасихме…
А целта на Елезов беше отбора да изпадне и да фалира, за да се скрият следите които разкриват КРАЖБИТЕ НА ЕЛЕЗОВ И БЕЛГУР!
Миналата година не им се получи, защото ние мислехме само за Пирин!
А сега дебелия гъз ше фалира отбора, а тоя тъпунгер Занев и да разбере какво е станало :)


02 Март 2024 00:59 | хахаха
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Наистина ли, ужас, а явно мислиш че и не чувам та крещиш.
Освен какви задължения е оставил белагур е важно да се каже и какви е погасил, инвестициите които е направил. Някаква възвръщаемост? Доколкото си спомням имаше обещания че ще се продадат юноши и ще получи 100000. Защо нямаше подготвени юноши които да се реализират в чужди отбори. А верно елезов е виновен


02 Март 2024 08:07 | До хахаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Жалко създание е този който по време на мач се маскира с качулка да не го видят или гледа мача от някоя стая а вие малкото които останахте да го подкрепяте сте по жалки и от него. Броите се на пръсти вече. Иии недей да крещи моля те.


02 Март 2024 09:03 | хахаха
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Аз съм Ицо - цайса, лижа гъзове безплатно. Тъп съм, целия град го знае.


02 Март 2024 14:41 | така е
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Ако наистина е така е жалко. Не мога да кажа защото като ходя на мач гледам отбора а не кой е с качулка, кой по стаи /това не мога да видя де/ кой по гащи..... Но пък мога да кажа за треньорите в ДЮШ. Как се мотат като свърши тренировката ако види че го чака родител, как минава на другия тротоар, как се прави че пред него има въздух а не човек. Ето това е жалко, много жалко. Да не смееш да застанеш лице в лице и защииш дейстията си. Ето това говори защо от дюш не е излязъл нито един футболист през последните 2-3 десетилетия.


02 Март 2024 16:03 | мунчо
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Това за треньорите е така, ама не са всички такива. Затова не е добре да се говори за всички, не е добре да се пишат имена в анонимен форум нито за добро нито за лошо. Затова всеки трябва да си подава жалба с входящ номер. Аз лично ако видя че някой се интересува от дюш ще му покажа много неща тука не е коректно




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар