Гордост! Петричката футболна академия "Мечетата" с национален състезател, Димитър Янчев с повиквателна

31 май 2016 12:09   4 коментара   28399 прочита


За първи път във футболната история Петрич има национален състезател до 15 годишна възраст,, повикан в националния отбор с директна молба към ДФК "Мечетата".

Става въпрос за Димитър Янчев, който е централен нападател.

В спортния клуб преди броени дни дойде повиквателна за националния отбор от набор 2002г., която се провежда в Царско село.

Лагер-сборът е тридневен. Вчера бе първата тренировка, в двустранната игра Димитър Янчев е с гол и асистенция, така отборът му е победил с 3-0. С това загатва за големия му потенциал.

Първоначално афишираните амбиции на треньорите от клуба, че в редиците на националния отбор ще има представител на ДФК"Мечетата" се сбъдват по- рано от очакваното. Това е похвално за цялата школа. От името на клуба пожелават успех на момчето.

Анина Георгиева


Още за: Д. Янчев   състезател   възраст   Още от: Спорт

Принтирай статия
4 коментара
31 Май 2016 13:46 | Безпристрастен
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Грешите, преди две седмици Илия Шаламанов (играл за ФК Беласица и ДФК "Мечетата", сега вратар на ЦСКА) беше извикан за същият лагер, които в същност е за проектонационали. На подобен лагер бе и друго петричко момче - Петър Караангелов през 2015 година.


31 Май 2016 14:52 | пристрастен
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Илия Шаламанов, Петър Карангелов защитават емблемите на клубове от София и Пловдив, това момче се състезава и представя Петрич, гордейте се с него и му пожелайте успех на него и неговите треньори.


31 Май 2016 15:08 | петричанин
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Браво на тия момчета показаха че с желание и труд и много упоритост. за кратко време постигнаха мн повече от други отбори с традиций, имена и средства. Успех "МЕЧЕТА"


31 Май 2016 15:29 | Безпристрастен
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Познавам момчето, искрено се радвам за него и другите изброени като проектонационали.
Поздравления и за школите на Беласица и ДФК Мечетата, както и за етусиасците от селата, от където е тръгнал и Митко. Сигурен съм, че скоро ще има и други деца с повиквателни за националните отбори, заслужават го. Ние сме люлка за таланти.
Колкото за това кои в какъв отбор играе, това изобщо не е тема на коментара ми.
Прочетете първото изречение на публикацията За първи път във футболната история Петрич има национален състезател до 15 годишна ..." Това че Илия и Пешо играят за други отбори в момента, не ги прави по-малко петричани. Успех на всички деца!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар