Домакините от Кърналово спечелиха купата на турнира в памет на Вельо Велев

04 март 2017 14:47   1 коментар   8449 прочита


Учениците от петричкото село Кърналово вдигнаха купата за първото място на футболния турнир под наслов „Не на дрогата, да на спорта”.
Той се провежда за 11-ти пореден път на стадиона в село Кърналово и в памет на най-добрия футболист на селото Вельо Велев, който беше и централен нападател на мъжкия отбор на „Беласица“ – Петрич.

Благодарение на негов гол, отбелязан на стадион „Бончук“, петричкият тим влезе в професионалния футбол.
Кметът на Кърналово Стоян Бойчев , който е такъв вече четвърти мандат, е в основата да се зачетат заслугите на Вельо Велев, починал месец преди да навърши 49 години.

В тазгодишният футболен турнир участваха отборите на Първомай, Кавракирово, Марикостиново и Кърналово. В днешния финал домакините надиграха с 3:0 гостите от Марикостеново. На трето масто остана отборът на Първомай, а четвърти са учениците от Кавракирово. За първи път в двата отбора финалисти играха две момичета.

Всички отбори участници получиха комплект футболен екип и по една маркова топка. За отборите от 1 до 3 място имаше и купи. За най-добър вратар бе избран Божидар Чанов- Кавракирово, за най-добър защитник Мартин Назъров- Първомай, най-полезен играч е Антон Велев от Кърналово, а най- добър нападател е Илчо Камишев от Марикостеново. Купата на победителите връчи съпругата на Вельо Велев.

М. Кирилов


Още за: кърналово   мач   мото   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
05 Март 2017 03:18 | ултрас бела
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

вечна памет и респект




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар