Чудомир Чокаров - Чудото направи чудо, спечели четвърта поредна титла на Азербайджан

18 април 2017 09:03   1 коментар   22561 прочита


Благоевградският кондиционен треньор Чудомир Чокаров – Чудото стана за четвърти пореден път шампион по футбол в първенството на Азербайджан. Заедно със своя тим Карабах бившият лекоатлет си гарантираха златните медали в шампионата предсрочно, след като биха с 3:0 при гостуването на Интер (Баку) и два кръга преди края на първенството е недостижим на върха с 56 точки. Втори с 49 е Габала, а Интер има 43. Благоевградчанинът има огромна ма заслуга за големите успехи на този отбор в последните години. Той вече пети сезон е в щаба на старши треньора Гурбан Гурбанов. Българинът отговаря за кондиционната подготовка на футболистите на Карабах.

И в четирите титли на Карабах е замесен Чудомир Чокаров, който е родом от Благоевград. Преди пет години, преди да замине за Азербайджан, Чудото работеше в Локомотив (Пловдив). Бил е кондиционен треньор още във Вихрен, ФК Баку, националният отбор на Азербайджан, както и на гръцкия колос АЕК.

В началото на миналата година един от най-добрите треньори по физическа подготовка Чудомир Чокаров пребори коварна болест и отново се върна на работа. Чудото успя да спечели борбата с рака, така както е печелил много пъти не само в състезанията по лека атлетика, а и с колегите си треньори и футболисти на терена.

Чокаров напусна лагера на азербайджанския клуб през лятото на 2015 година и се подложи на лечение. След трудни и тежки химиотерапии и процедури Чудомир успя да победи болестта. Чокаров е на работа в Азербайджан от 2007 година. Тогава започна като кондиционен спец в Баку, а по- късно се премести в Карабах.

Марти Кирилов

1 коментар
18 Април 2017 20:34 | томи каракостов
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

ЕВАЛЛА ЧУДЕ..... ГОЛЕМ СИ, САМО НАПРЕД И НАГОРЕ.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар