Бербо открива школа на „4-ти километър“

26 май 2015 11:20   1 коментар   6115 прочита
Димитър Бербатов (Снимка: БГНЕС)
Димитър Бербатов (Снимка: БГНЕС)


Димитър Бербатов (Снимка: БГНЕС)

Бившият капитан на националния отбор на България Димитър Бербатов се прибра вчера в София. Целта на посещението му беше среща със спортния министър Красен Кралев, а темата й - отдавна планираното откриване на негова футболна академия за талантливи деца в столицата.

Първоначалните планове на Бербо бяха школата да бъде разположена на мястото на настоящата Конна база в Борисовата градина, намеренията му обаче срещнаха сериозен отпор. В крайна сметка се стигна до соломоновско решение с одобрението на общината - футболното училище ще е в района на „4-ти километър“, в близост до зала „Арена Армеец“, и ще отвори врати до няколко месеца.

При министър Кралев голаджията бе в компанията на личния си агент и бивш шеф на ЦСКА Емил Данчев. Днес двамата трябва да отлетят за Англия, където на място ще преговарят за трансфер в клуб от Висшата лига. Минимален е шансът Димитър да остане в настоящия си тим „Монако“.

Договорът му изтича след няколко дни, а монегаските почти сигурно си връщат оказалия се ненужен в „Манчестър Юнайтед“ Радамел Фалкао. При това положение те нямат интерес да предлагат нов контракт на Бербо и той ще остане свободен агент.

Личното желание на благоевградчанина, както и това на съпругата му Елена, е да се завърнат на Острова. А британски медии вече съобщиха, че интерес към него имат новакът в Премиършип „Борнемът“ и „Уест Бромич Албиън“. Според запознати оферти за Бербатов подготвят клубове от САЩ, Турция, Катар и ОАЕ./ "Преса"

1 коментар
26 Май 2015 22:15 | 123
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Знае ли Бербатов, че има отбор от Петрич класиран на финалите на Данониада?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар