Арда не успя да превземе крепостта на Пирин

04 март 2024 18:44   17 коментара   6717 прочита


Арда и Пирин Благоевград завършиха 0:0 в двубой от 23-ия кръг на родната efbet Лига. Домакините бяха по-добрият отбор, създадоха доста положения пред вратата на съперника, удариха и една греда, но така и не успяха да преодолеят стража на "орлетата" Максим Ковальов. 

След равностойно начало домакините взеха инициативата и пропуснаха да открият в 13-ата минута. Тогава Иван Тилев центрира от ъглов удар към близката греда, където Пламен Крачунов отклони с глава, но топката срещна лявата греда на вратата на Ковальов.

Две минути по-късно Ел Мами Тетах отправи хубав шут извън наказателното поле, който премина покрай вратата. Голям пропуск направи Тонислав Йорданов в 26-ата минута, предаде Gong.bg.

Нападателят на Арда стреля с глава от вратарското поле, но топката мина покрай дясната греда на Ковальов. Три минути по-късно отново пред него се откри добра възможност, като и този път мерникът му изневери, пращайки топката в аут.

Три минути преди почивката гостите пропиляха страхотен шанс да открият резултата. Юго Комано получи топката на ръба на засадата, напредна и преодоля Джалал Хюсеинов в наказателното поле. Диагоналният му шут по земя обаче премина покрай дясната греда на вратата на Господинов. 

 

Втората част част започна с положение пред вратата на гостите. Станислав Иванов се измъкна от защитник и от аутлинията отправи прострелно центриране по земя. Със сетни усилия Ковальов успя да избие преди да бъде нанесен удар към вратата му. В 69-ата минута Иванов опита изстрел, който обаче беше блокиран от бранител на гостите. Далеч по-изгоден шанс се откри пред Тонислав Йорданов в 76-ата минута, след като бе намерен с меко центриране от Принц Окезие в наказателното поле. Ударът му с глава обаче не затрудни вратаря на гостите. 

 

Четири минути преди края резервата на Арда - Борислав Цонев шутира мощно от дистанция, но Ковальов отново бе на мястото си и отрази удара му, а след това топката бе избита в корнер. Минута преди края отново Цонев опита да изненада стража на Пирин, който обаче се справи макар и не много убедително. В добавеното време е Принц Окезие тества Ковальов, но той не допусна да бъде преодолян.

 


Още за: Арда   Пирин   мач   Още от: Спорт

Принтирай статия
17 коментара
04 Март 2024 19:08 | Кире Мустако
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Ние ше превземем караваната утре ме чекайте да дойда да работа


04 Март 2024 20:15 | Велислав ЕЛЕЗОВ
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

уредихме мачо по схемата НА ТИ - ДАЙ МИ.... после ще даваме на турците и те така, да го духате фенчета аз съм добре лапам по 8 бона на месец


04 Март 2024 20:29 | Ветеран
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Видях в 89 минута как влиза Марти Георгиев, аре стига бе хора, много добре знаем, че на дядо внучето не става, хайде стига се бутат тоя и ония, е за това после плачем. Видях ме един къде го бутаха до Торино и на бързо му събраха багажа и го изпратиха в третия отбор на числата, не стават юношите в Пирин и това го знаем и как да стават с фитили, товировци, забунковци, ромеовци и т н.


04 Март 2024 20:43 | хахаха
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ееееее голям разбирач ще дойдеш, ми стани ти треньор да видим дали ще стават.
И как разбра от 1 минута дали Мартин става или не става? Иначе не може да се слагат всички треньори под общ знаменател. Има такива които си имат постижения и такива които нямат. Юношите в Пирин стават, но за съжаление има и други фактори, шефа петров например.


04 Март 2024 21:08 | Велислав ЕЛЕЗОВ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Е Кире е Мустак овехтел ше мина да ви хвърля 1 торба с кенчета пиринско 500мл. Фенчета-кенчета. Яж те ми папуро Капчин дебелако там ли е


04 Март 2024 21:41 | Moni
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

А ние сме Пирин, а сс Пирин


04 Март 2024 22:01 | Велислав ЕЛЕЗОВ
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Ааааа вие сте Фенчета-кенчета але але


04 Март 2024 22:51 | Байката
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Тоя хейтъро да души куро мамати Дееба и връщана Дееба
Браво на момчетата бориха си се за точка взеха си я
Тея отпред им не ги бива абу мабу чисто беше преебал мачо 80 и некоя минута ке сбъркаше 2-3 топки пред нащо поле
Слави кастов милио не стаа не с глава да му ги дават високи ни има скорост ни техника ама ае ке поигра и он още некоя година жив и здрав да ни е
Но ни требва нападател ае защитата ке я закрепим криво лево
Едно нападателче и едно хал че да помага на суда да почват атаки и ке станат нещата
Само Пирин и тоя с името елезов да си знае ако не ни е чувал шо пеем
Кой ни мисли зло на щерка му в гъзо
Само Пирин точката си е точка


05 Март 2024 09:04 | дядо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Радвам се за Мартин Георгиев


05 Март 2024 16:28 | хахаха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И още нещо, защо бройш тука имена, а не ги казваш където трябва. Ее естествено, защо да понасяш негативите.
Затова копаме дъното, защото обществото ни е пълно с подмолни хорица, които тихомълком правят мърсотии


05 Март 2024 16:34 | хахаха
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

А и да допълня, сега може би продължаваш да се мазниш на някой от тези на които пишеш имената, даже сигурно вече му /им/ показа какво е написано, може би изрази и предположение кой го е написал.


06 Март 2024 14:36 | ее
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Дрее ми на дедовия Васе петроф е пумяр!


07 Март 2024 11:08 | жалко е
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Много много жалко, как един не написа че тази жлъч която се излива не е вярна
Значи и побутваните и подкрепяните са на същото мнение


09 Март 2024 08:02 | До ветеран
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Прав си за Мартин Георгиев. Сега Занев ще си оправи проблема който има с електрозахранването на къщата му в Айдарово.


09 Март 2024 11:21 | смешници
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Като всеки търси изгода, и плюе другия който не му е изгоден на това дередже ще сме. Мартин Бачев бил капитан на юношите, дрън. -дрън още какво, капитан на Пирин! добре. А кажете с какво заслужи тази титла! Голмайстор?, не допуснал гол? авторитет който всички слушат? Или просто баща му му нахлузи тая лента. Ами лентите се слагат от майките и бащите, майките и бащите определят титулярите от 5 годишни до мъжкия. Иначе като ни устройва варинта си кротиме, а като се поразместят пластовете и на друг става угодно вече вдигаме пара до небето


09 Март 2024 11:53 | треньор
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Еееее какво време беше, шефа васко казва Драганчо е звезда, Петканчо не е чак звезда ама ще е титуляр всеки мач. Ще бъдат естествено, като останалите 9 са мои. Аз колям аз беся, никой няма права. А и никой не смее да се обажда, че послееее..... Ама пуста демокрация, дойде онази англичанка и разбишка всичко. Еееее какво време бешеееее.....


09 Март 2024 11:53 | треньор
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Еееее какво време беше, шефа васко казва Драганчо е звезда, Петканчо не е чак звезда ама ще е титуляр всеки мач. Ще бъдат естествено, като останалите 9 са мои. Аз колям аз беся, никой няма права. А и никой не смее да се обажда, че послееее..... Ама пуста демокрация, дойде онази англичанка и разбишка всичко. Еееее какво време бешеееее.....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар