Албена Ситнилска е Спортист №1 на Благоевград,"Спортика" стана отбор на годината

18 декември 2014 20:08   16 коментара   17119 прочита


Европейската шампионка по Таекуон-до ITF и Кик бокс Албена Ситнилска спечели наградата Спортист на 2014 година в Благоевград, а женският футболен отбор "Спортика" бе избран за отбор №1 на тържествена церемония в Благоевград днес .

Това е трети пореден успех за състезателката на клуб Фолкън Благоевград. Албена има три златни медала от Европейското първенство в Беларус през настоящата година, на спаринг, форма и силов тест – отборно. Освен това Ситнилска спечели и титлата на стария континент от първенството по кик бокс в Словения. Второ място в класацията на най- добрите пет състезатели на Благоевград в категорията мъже и жени, остана за Георги Гайдарджиев. Златното Гоше е световен шампион по канадска борба на лява ръка и остана със сребро на дясна на първенството на планетата в Литва. Челната петица допълват съотборникът му в клуб Спартак и националния отбор Красимир Костадинов – канадска борба, Рая Андонова – плуване и Ейми Тасева – таекуон- до. В топ 5 в категорията юноши и девойки първо място зае Иво Балабанов- лека атлетика, следван от Сашо Андреев – канадска борба, Антон Огорелков- таекуон- до, Рая Зашева- плуване и Антонио Стойков – бокс. Отбор на годината е футболен клуб Спортика Благоевград, а състезателката на тима Вени Дони Сърбинска взе наградата за феърплей.

Наставникът на Пирин Йордан Самоковлийски пък заслужи приза треньор №1 на годината. Специални грамоти получиха 50 деца, шампиони в различните видове спорт. Още петима ветерани пък бяха награди от община Благоевград. Кметът Атанас Камбитов награди част от спортистите, а специален приз бе връчен на футболиста Станислав Манолев. Специален гост на церемонията в зала Скаптопара бе олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова. Стилното тържество бе съпроводено с много музика, танци и демонстрации на различни видове спорт.

Лъчо Петров

Д. Христов

16 коментара
19 Декември 2014 08:16 | жител
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Йордан Самоковлийски-треньор N 1 ????? Това е пълна гавра


19 Декември 2014 08:24 | Веско
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Тичането всеки спортист го може. Но за бокса и таекуондото трябва и много разум. Как така при европейски шампион, някакъв бегач става пръв при юношите. Журналята и през тази, както и миналата година или нищо не разбират от спорт или има нещо друго!??


19 Декември 2014 08:57 | обективен
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Веско написа:Журналята и през тази, както и миналата година или нищо не разбират от спорт или има нещо друго!??

И двете са верни !!!


19 Декември 2014 09:17 | kkkk
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Явно някой трие коментари, но, пак ще кажа безумно е отново едни и същи да са спортист на годината, след като са световни и европейски шампиони, питам, защо тези състезатели не са номинирани за спортист на годината на България, защото никой не ги признава. Нима другите състезатели от различните спортове не заслужават признание, треньор 1 на отбор жлчзъл от В в Б група-глупост. Г-да журналисти отново не гласувахте така както трябва. Всичко е пародия


19 Декември 2014 09:59 | Д...
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Албена определено заслужава първо място.
Но всичко останало е пак пародия и дело на журналисти. Измислени спортове, пак връзки, схеми. Много спортове и спортисти доказали се през годината ги нямаше, но така е, кой не се навежда, няма признание в България....


19 Декември 2014 10:10 | обективен
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Албена заслужава да бъде номинирана и за спортист на България... не може да печелиш златни медали на световни и европейски първенства и да не бъдеш номиниран в десетката на България ?! Както и Георги Гайдарджиев ! Алпинизмът обаче е спорт, много повече от таекуондо и кандска борба...


19 Декември 2014 10:25 | Zarkov
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Нали се сещате колко са световни шампиони всички щом ги няма никъде в класациите на БГ.
Всеки спорт заслужава уважение хора, не ги делете.
Журналситите и класациите са под всякаква критика>


19 Декември 2014 10:37 | еее
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Честито на победителите успех на останалите.


19 Декември 2014 10:59 | Mитко
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Таекуондо, канадска, общината и вестник Струма..... поредната схема в града ни и за спортист на годината.
Поклон пред труда на Албена, заслужава почит, но много клубове не присъстваха, а защо ли?


19 Декември 2014 11:09 | ....
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Няма да има обективна класация в близките години. Албена си извоюва това първо място с цената на много труд и усилия, както и отлично представяне през годината на европейски и световни първенства по таекуондо и кикбокс. Лошото е, че в таекуондото, за да те лансират, трябва да си от Бело поле, или поне близък приятел или роднина на въпросните.


19 Декември 2014 11:13 | хихихи
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

алпинизмът като е повече спорт от канадската и таекуондото защо няма никакви първенства, състезания, турнири .... прекалихте с глупавите коментари вече!


19 Декември 2014 11:39 | анонимен
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Честито на Рая Андонова успехи и през новата година. Рая обичаме те.


19 Декември 2014 12:21 | обективен
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

хихихи написа:
алпинизмът като е повече спорт от канадската и таекуондото защо няма никакви първенства, състезания, турнири .... прекалихте с глупавите коментари вече!

Нима не схващате иронията ми ??


19 Декември 2014 13:25 | читател
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Само изборът на спортен журналист е правилен . Той е единсвеният грамотен журналист от гилдията


19 Декември 2014 15:38 | 123
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

хубав цирк само че е СРАМ


20 Декември 2014 07:53 | статистик
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тази класация е много показателна за развитието на спорта в град БлагоевградТреньор на годината става треньор на отбор от В група .Това е напълно нормално, защото целият спорт в град Благоевград е във В група., откъдето и никога не е излизал, след като в цялата си история досега е изпратил само двама лекоатлети и двама футболисти на олимпийски игри




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар