3 милиона евро заплата за Бербатов

04 август 2015 11:11   1 коментар   11078 прочита


Завърналият се в испанския елит „Бетис" е най-новият претендент за подписа на Димитър Бербатов, пишат медиите на Пиренеите. Севилският клуб влиза в битка с „Астън Вила", който вече преговоря за 34-годишния българин. Разговорите с бирмингамци обаче са в напреднала фаза и испанците трябва да предложат добра оферта, ако искат да вземат нашия.

Представители на „Бетис" са се срещнали с мениджъра на Бербатов Емил Данчев още през месец през юли. Те са обявили сериозно намерение да купят българина, тъй като клубът се нуждаел от класни играчи с опит, които да помогнат на тима да бъде конкурентоспособен при завръщането си в елита. Холандският плеймейкър Рафаел ван дер Ваарт е най-сериозното име до момента в състава на Пепе Мел, но той е категоричен, че селекцията трябва да продължи. Освен Бербатов в полезрението на севилци са голмайстори като Пабло Освалдо, Един Джеко, както и младите звезди на „Реал" (Мадрид) Мортен Йодегор и Марко Асенсио.

За да привлече нашия обаче, „Бетис" трябва да му предложи годишна заплата от поне 3 милиона евро, тъй като толкова е готов да му дава „Астън Вила". Мениджърът Емил Данчев казал на испанците, че за по-малко клиентът му няма да се навие, още повече че много пъти е заявявал желанието си да играе отново в Англия. Севилци в началото се дърпали за парите, но после казали, че ще се опитат да осигурят желаната сума, за да не изпуснат българина.

Ако стане футболист на „Бетис", Бербатов ще има възможността да играе срещу „Реал" и „Барселона", където играят мегазвездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

„С евентуалното привличане на Бербатов „Бетис" може да се подсили с един от най-класните нападатели в световния футбол, който има на визитката си и голмайсторската корона на английската Висша лига. Това ще бъде истинска бомба", пише онлайн изданието 6cero.es.

От испанския клуб ще опитат да надцакат „Астън Вила", въпреки че самият Стилиян Петров, който е нещо като консултант в английския отбор, призна, че преговорите с бирмингамци са в напреднала фаза.

„Да, разговорите вървят, но не мога да кажа нищо повече. Ситуацията е напрегната за всички - за Димитър, за агента му, за клуба. Когато има нещо официално, от „Вила Парк" първи ще го обявят", заяви Петров пред английския „Експрес".

Бербатов е свободен агент и няма да струва нищо на бъдещия си клуб. Той остана без отбор, след като договорът му с „Монако" приключи в края на миналия сезон и не бе подновен. Интерес към него имаше от гръцкия „Олимпиакос", турския „Анталияспор"и английския „Борнемут". Бербо обаче не се разбра с тези клубове и сега вероятно ще избира измежду „Астън Вила" и „Бетис". /vsekiden.com


Още за: Д. Бербатов   заплата   битка   Още от: Спорт

Принтирай статия
1 коментар
05 Август 2015 15:54 | знаещ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всичко това са измислици!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар