Яне Янев: Съветниците на ГЕРБ И ВМРО цял мандат не обелиха нито дума срещу имотната мафия.

17 октомври 2023 12:20   10 коментара   8320 прочита


Ако ни дадете шанс РЗС да е първа политическа сила в новия общински съвет – имотната мафия ще забрави вратата на общината

Хора опомнете се! Следващия имот може да е вашия. Имотната мафия не цепи басма на никого. Всеки имот може да ви бъде присвоен дори без да се усетите. Имотната мафия внимателно подбира, след което се фокусира в някой по апетитен парцел и тутакси  намира схема как да го докопа и бързо да го продаде за да се заличат следите. Голяма част от съгражданите ни не знаят и не подозират, че ако в срок не са си нанесли имота, къщата, гаража, стопанската сграда и какъвто и да било недвижим имот в Агенцията по геодезия, картография и кадастър АГКК в Благоевград, те вече са попаднали в лапите на имотната мафия.

Няма значение, че имате нотариален акт или друг вид документи за собственост, риска да останете без имот е много голям. Схемите за това са грозни, но ловки и работещи. Време е съгражданите ни да се пробудят, затова и ние възнамеряваме да осветлим колкото се може повече имотни далавери и схеми. Ако трябва да влизаме в детайли ще се убедите, че всеки от вас може да е ощетен. Не само с имоти намиращи се в регулация, но и  ниви. Особено с такива близки до магистрала „Струма“ или подходящи за изграждането на оранжерии.

За по малко от месец в офиса на РЗС на ул. „Македония“ 39 каб.303 дойдоха повече от 20 души с откраднати ниви чрез смяна на идентификаторите на поземлените имоти. И въпреки, че имат решение на поземлената комисия, което е със силата на нотариален акт  на практика са останали без наследствените им ниви. Откраднали са им нивите и са разбрали години по-късно. Единственото което им остава е да водят дела, които ще се проточат години напред. 

Анализ на лицензиран експертен екип от София занимаващ се с пазарни оценки и продажба на недвижими имоти в района на Сандански показва, че голяма част от сделките през последните 15 години на новопостроени жилища са с документи имащи тежки пороци граничещи с нищожност на актовете. Част от тези документи са свързани с присвояване на имоти общинска собственост. Ето как ние съветниците от РЗС през цялото време на мандата се борихме с имотната мафия.  

В същото време съветниците на ГЕРБ и ВМРО, цял мандат не обелиха нито една дума срещу имотната мафия, но за награда пак ги набутаха в листите на челни позиции. Мълчанието е най-добрата форма на съпричастност.  Добре би било нашите съграждани да си направят труда и да видят колко от общинските съветници на тези две партии мълчейки като риби са натискали зеления бутон.

Така са гласували не веднъж, не два пъти ,а през целия четири годишен мандат и така чрез техните гласове частните точки на имотната мафия са минавали безпроблемно всяка сесия.

Нека съгражданите ни направят информиран избор и преди да отидат до урните да питат, да анализират как се гласуват решенията в местния парламент, колко от общинските съветници  са имали конкретната позиция срещу многобройните измамни схеми по закона  за устройство на територията и „узаконяването“ на имоти по параграф 4 от ЗСПЗЗ. Колко от общинските съветници говорят и гласуват по съвест и колко са безмълвни марионетки изпълняващи чужди поръчки. 

Единствено и само ние от РЗС сме водили твърда и последователна политика срещу имотната мафия. Дори си направихме труда, чрез едно от приложенията за изкуствен интелект да потърсим дефиниция за това грозно явление в нашия град и я получихме: Имотната мафия в Сандански е негативен термин, използван за описване на организирани престъпни групировки или лица, които се занимават с незаконни и корумпирани дейности в сферата на недвижимите имоти.

Този вид мафия участва в различни незаконни практики, като измами с недвижими имоти, незаконно присвояване на обществени или частни земи, корумпиране на общински служители или съдебни органи и други противозаконни дейности с цел придобиване на незаконни печалби и контрол над имотния пазар.

Този вид организирана престъпност може да има сериозни социални и икономически последици за общностите и икономиката на регион Сандански. За това нашата листа е добре балансирана с професионалисти от различни сфери. Имаме двама адвокати, трима финансисти, двама юристи, двама завършили публична администрация и един графолог. На тях разчитаме през новия мандат да декодират схемите на имотната мафия в общината. Само хора с опит и експертиза са в състояние да докажат измамите на имотната мафия, както в града, така и в селата на община Сандански. 

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление 


Още за: Яне Янев   РЗС   Сандански   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
17 Октомври 2023 18:10 | Шайка
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

НИЕ загиваме и потъваме бедни болни и отчаяни хора които са в капан на банки и бързи кредити.. мафията е навсякъде...


17 Октомври 2023 21:47 | Истинският Рони
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Методи, да ми ядеш к..a


17 Октомври 2023 22:16 | БСП
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Добре


18 Октомври 2023 01:38 | Петрич
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Яне ли си агне ли си не те знам но добре че са изборите та да се сетиш да напишеш някоя глупост, а през другото време къде си смешник колко се е загрижил за хората брей


18 Октомври 2023 06:41 | Георги П.
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Янка Янева трие коментарите, защото се срамува от същността им с шофьорчет му и гадже Иванчо. Санданчани знаят какви обратни миндили сте, не искат да ве виждат, отивайте да се криете в село Ццалим в обора. и работниците не искат да ви гледат


18 Октомври 2023 07:09 | Георги
Оценка:
-3
 (
7
 гласа)

Браво Яне.


18 Октомври 2023 09:07 | тъй,тъй
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

абре, яне, я кажи за Белоградчишките имоти как ги взе?


18 Октомври 2023 09:20 | Тимчев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Къде изчезна боклук Методи Христов?


18 Октомври 2023 09:46 | Методи Христов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тимчев, станах франсе. Усаваршенствах се в френската любоффф...


18 Октомври 2023 10:07 | Методи Христов
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Тимчев забравих и най важното нещо. Бех и до Страсбург да внеса лично жалба за уволнението ми като възпитател в климатичното училище от твоя човек Кольо Марков.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар