Вицепремиерът С. Дянков е български гражданин, в Световната банка бе с дипломатически статут

06 август 2009 00:18   3 коментара   37576 прочита
С. Дянков
С. Дянков


С. Дянков

Писмо от директорът в Министерството на финансите Л. Николова

Уважаеми господа,
По повод публикуваното във в. “Струма” /стр. 1, 03.08.2009 г./ мнение на г-н Антон Сираков за гражданството на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дяков и в дух на колегиалност, ви предоставям позицията на Министерството на финансите.
Г-н Симеон Дянков е български гражданин, който през годините на служба в Световната банка е бил с дипломатически статут. Както без съмнение знаете, Световната банка е международна финансова институция, в която работят и сътрудничат експерти от цял свят, а нейният централен офис е разположен във Вашингтон, САЩ.
Като директор на дирекция “Връзки с обществеността и протокол” в Министерството на финансите ви уверявам, че назначаването на г-н Симеон Дянков на позицията вицепремиер и министър на финансите не е в разрез нито с Конституцията на Република България, нито с някой от законите на страната.

С уважение:
ЛИЛИЯ НИКОЛОВА, директор на дирекция “Връзки с обществеността и протокол” Министерство на финансите

3 коментара
06 Август 2009 05:38 | Бруно
Оценка:
-6
 (
144
 гласа)

С това левашко обяснение вие г-жо Николова не давате отговор на въпроса...има ли г-н Дянков американско граждаство или няма а обяснявате къде е работил през годните настоящия министър???Ако има...а той има и това лесно може да се докаже то тогава Вашето правителство и Вашия премиер нарушават Конституцията на Република България.
Вашето уверение г-жо Николова не струва и пукнат грош...навсякъде по света се вярва на документи.Никой в България не се интересува къде се намира офиса на Световната банка а факта че е назначен Министър на финансите със второ гражданство говори че някой е нарушил закона.Мисля че самия г-н Дянков трябва да излезе официално с позиция пред българските избиратели и да отговори лично на въпроса а не вашето министерство да заема позиция.
С лъжи започва мандата си Вашето правителство г-жо Николова и с лъжи ще продължи до края...ако изобщо го завърши...


06 Август 2009 09:09 | до товарищу бруно
Оценка:
-7
 (
137
 гласа)

Бруно ти не си бруно ,ти си сергей и си левак комунист с циментиратна глава !Ти можеш да коментираш само за товарища си Сер-Гей !


06 Август 2009 14:20 | Бруно
Оценка:
4
 (
150
 гласа)

До по-горния...какво общо има Сергей тук...както виждаш той не рита за това просто защото е същия като сегашните...те така си вървят ръка за ръка.Аз не знам дали съм циментирана глава но ти че си заблудена овца е повече от ясно.Ако си мислиш че някой е избрал бат Бойко за да дойде да върне откраднатото много се лъжеш...ама в България наивници дал Господ.
НО скоро ще го усетиш демократичен и четвъртит и от бат Бойко..само нека мине малко време....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар