Тежки процеси в местната политика! Разгромът ГЕРБ в Благоевградска област! От 14 общини - 2-ма кметове

04 ноември 2019 15:46   61 коментара   101031 прочита


С ГЕРБ се свързват вече само Петрич и Разлог

Партия ГЕРБ загуби бастиона си област Благоевград, това показаха резултатите от "Местни избори - 2019" година, завършили катастрофално за партията на премиера Бойко Борисов. От 14 общини останаха само 2-ма кметове на ГЕРБ - кметът на Петрич, Димитър Бръчков и на Разлог, Красимир Герчев. Те бяха убедителните победители в градовете си по време на проведените местни избори. Навсякъде на другите места, където ГЕРБ издигна кандидати загубиха. Загубиха след страшен бой от политическите си опоненти.

Политическа катастрофа за ГЕРБ в Гоце Делчев. Тук ГЕРБ за пореден път подари победата на Владимир Москов. Кандидатът на БСП удари в земята претендента на ПП ГЕРБ с разбиващ резултат.

В Банско Георги Икономов загуби битката с Иван Кадев, независим кандидат, подкрепен от почти всички политически сили и движения в града. Загуби с много и по много болезнен начин. С ГЕРБ и Икономов Банско печелеше убедително няколко поредни избора и бе отличникът в изборните резултати. Опонентите им изоставаха много, традиционно години наред, та дори и на проведените тази година евроизбори.

На тези местни избори обаче, народът сякаш се умори от управлението на ГЕРБ в курортния град, поиска промяна и се надигна, обединявайки се около Иван Кадев.. В областния център Благоевград ГЕРБ падна, а с него и управлявалия успешно два мандата кмет, Атанас Камбитов.

Камбитов загуби в балотаж, в който независимият кандидат Румен Томов, подкрепен от БСП събра над 18 000 действителни гласа, срещу около 13 за ГЕРБ и Атанас Камбитов. Тук гласуването обаче не бе на партиен принцип, тук кандидатът Румен Томов обра негативния вот срещу Атанас Камбитов. Народът не оцени направеното в двата му поредни мандата, не оцени решените важни проблеми и инвестициите за над 311 млн. лв, внесени в областния център, гласува, наказвайки градоначалника.

Гласът на народа в Благоевград, разочарова не само кандидата на ГЕРБ Атанас Камбитов, но и премиера Борисов, който заяви, че страшно съжалява за загубата на Благоевград, заради много неща, които бяха направени тук. ГЕРБ загуби и курортния град Сандански, където. ВМРО депутатът Атанас Стоянов смени Кирил Котев с голяма разлика в резултатите от балотажа. Загуби и кандидатът на ГЕРБ в Кресна Милчо Караджов. Кресна за втори пореден път е червена, управлявана от Николай Георгиев.

Крахът на управляващата партия в Пиринско е индикация, че нещо се случва в държавата, резултатите на емблематичния кмет на ГЕРБ Йорданка Фандъкова в София потвърждават това. Мая Манолова направи една силна антигерб кампания и спечели сериозен процент от гласовете на столичани. С някои от методите и средствата, използвани в кампанията Манолова разочарова част електората и загуби изборите, иначе силите в битката бяха почти равностойни. Но случилото се в София и Пиринско е индикатор за сериозно поразклатените устои на ГЕРБ и спешната нужда от оздравяване, за което говори и нейният лидер Бойко Борисов.

В Благоевградска област кампания "Местни избори" 2019 година бе най-мръсната от десетилетия насам. В нея средствата и методите не бяха подбирани от страна на политическите опоненти на ГЕРБ. Толкова ярост по отношение на кметовете на ГЕРБ не сме виждали през годините. Сякаш вътрешната и външна опозиция не се плашеше от нищо, подготвена и умишлено толерирана за събарянето на ГЕРБ. Тенденциозно и методично, повече от година рушаха авторитета на партията в областта, особено след краха на политическата ера Цветанов.

Външно влияние "Антигерб" се улавяше в голяма част от действията на опозицията. Сякаш някой разчистваше пътя за настаняване на други партийни структури в област, в която в момента има 11 депутати, или някой умишлено дестабилизираше партията, в област, която е оперативно интересна за политиката.

Видни са обективни предпоставки за дестабилизиране на партията, която управлява вече над 10 години и е нормално част от симпатизантите и да са уморени от нея. Резултатът показва, и че партията тук е разяждана от вътрешни противоречия и предателства. Години наред в Благоевград например партията не увеличи членската си маса, напротив имаше отлив на членове, разочаровани членове, разбити структури, отлив на жени и тотално не работеща женска структура на ГЕРБ.

Жените на ГЕРБ бяха най-еуфоричните, най-дейните във времето, когато партията се настаняваше трайно в Благоевградска област. Днес тези жени сякаш изчезнаха от политическия хоризонт. Няма ги. Няма я и активната младежка структура, придаваща цвят на ГЕРБ през годините. Затова гласовете на ГЕРБ зад Камбитов се стопиха. Около 7 000 са чисто партийните му гласове, показани в балотажа, на фона на над 20 хиляди през годините.

Алармирали сме многократно, че престой катарзис в ГЕРБ заради излезлите на светло вътрешнопартийни ежби, показали се повече от явно на номинационното събрание на партията, когато двама от активните и членове се изпъчиха срещу съпартийците си, номинирайки се като кандидати за кметове вместо Камбитов, и работейки сред своите за гласове. Разбира се резултатът на Камбитов бе по-голям и така той остана да е кандидат за кмет, но тогава имаше риск, точно неговите да го провалят и отстранят от кандидат-кметската кампания..

На тези избори ГЕРБ - Благоевград загуби в почти всички секции при това с голяма разлика между кандидатите. Наказателният вот "АнтиКамбитов" и работата на останалите му извън партийни партньори за съветници, а не за кмет, са в основата на загубата на партията и респективно нейния кандидат за кмет.

Горе долу така стоят нещата и в Сандански, където Кирил Котев не успя да овладее разцеплението сред герберите, не успя да заличи следите от случилото се с Александър Манолев и къщите за гости и санданчани с гласовете подкрепиха Атанас Стоянов. И Котев, и Икономов, и Камбитов бяха сред лицата на ГЕРБ в областта. Стожери, на които партията в градовете им се крепеше дълги години.

Икономов и Камбитов доказваха това в два поредни местни избора, при които отвяваха конкуренцията без всякакво напрежение,, увличайки масата след себе си. Този път обаче, черната кампания, натрупаната умора и най-вече предателствата по веригата доведоха до пълната катастрофа в изборния резултат.

Благоевградска област вече не е "ГЕРБ". На тези избори ГЕРБ се самоуби ритуално и не можа да защити авторитета си на водеща политическа сила в страната. Котев депозира оставката си от лидерските позиции в ГЕРБ-Сандански, Камбитов освободи мястото си на общински съветник, Икономов остава в местния общински съвет.

Оттук нататък следват интересни процеси в политическия и икономическия живот в градовете със сменени градоначалници. Интересни ще бъдат и процесите и в партия ГЕРБ година преди парламентарните избори, още повече, че на хоризонта вече се появи партията на Слави Трифонов, а се говори, че следващата година ще излязат на светло и други политически формации, управлявани от доказано силни политици.

Все пак и тримата кметове оставят работещи общински администрации, заложени много проекти за довършване, затова новите кметове Румен Томов в Благоевград, Атанас Стоянов в Сандански и Иван Кандев в Банско, ще имат възможността да надграждат започнатото и да изпълняват програмите си, обещаващи рязко повишаване благосъстоянието на хората. Пожелаваме им успех в следващите 4 години..

П. Костадинов


Още за: ГЕРБ   област   резултати   Още от: Политика

Принтирай статия
61 коментара
04 Ноември 2019 15:56 | НАСО,
Оценка:
74
 (
82
 гласа)

да не чуди, че е загубил. Така не става бе Насо. Дигнал си си чукалата у Софето. Турил жена му за зам. кмет, а тя само препраща хората и никаква работа не вършат. А за калинките дето назначи без да имат беобходимите документи, само защото са платли на Кичката!!!


04 Ноември 2019 15:57 | Най-добре е...
Оценка:
54
 (
70
 гласа)

...да скриете коментарите! Както го правехте преди изборите. Сега вече не са интересни. МАСКИТЕ ПАДНАХА! Гербаджии-също! Това е показател, че не може да се гавриш с народа си. Все някога ще ти дойде краят. И той дойде!


04 Ноември 2019 15:57 | Аврам Кьоравио
Оценка:
59
 (
69
 гласа)

Евалла Струма, лижете по- добре и от ПИКльовците!


04 Ноември 2019 16:04 | А.А.А
Оценка:
60
 (
66
 гласа)

Сега Бад Бойко ако е мъж да ги фане тия айдуци и за назидание в каушо тогава хората пак ще повярват в Герб. Не са виновни хората тъпаци, хората в пиринския край не са тъпаци да ги баламосвате с бойдисани пейки некоя люлка и малко заря бая зор ке видите. Нашият пирински край се горде е със справянето от несправедливоста.


04 Ноември 2019 16:12 | От щтаба на ВМРО
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

На борис и тошо щтуркови им доиде времето от тотев на котев от 2-стол на земията доносници срешто колеги сега единия районен испектор в пирин другия дурвар в пирин


04 Ноември 2019 16:28 | Иво
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Става нещо пари нема действай те. Пейки ще видите на куков ден.


04 Ноември 2019 16:35 | в изгнание
Оценка:
51
 (
55
 гласа)

Насо, извади главата от пясъка и не се прави на щраус!
1. Как ще знаеш за проблемите на хората, като не общуваш с тях. Нямаш приемен ден! И приемаш мненията на хората близки до теб ( готови на всичко за твоето благоволение).
2. Как ще реализираш проекти, при липсата на специалисти в твоя екип. Защо не покани за обмяна на опит хора от Бургас – примерно!
3. Инерцията на първия мандат е наследството от предходния градоначалник, или реализираш това което е планирано и осигурено финансирането му. И какво стана, първи относително успешен мандат, втори пълен провал!
4. Имаш ли смелостта да поръчаш независима експертиза, относно изпълнените проекти по европейски програми
• Възлагане
• Стойност на вложени материали/ съответствие за качество
• Труд
Мога да продължа с още поне 20т., но няма смисъл


04 Ноември 2019 16:37 | Мими
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

А Симитли защо не го опоменаваш.


04 Ноември 2019 16:37 | Сър Пичук
Оценка:
72
 (
76
 гласа)

А къде се скри оная мишка с очилцата, дУпетатката, метреса на Цвък и областен шеф на ГЕРБ Данка Савеклийска, бе? Или навреме се преориентира към друг актуален юрган?


04 Ноември 2019 16:46 | 123
Оценка:
61
 (
63
 гласа)

Струма, а сега на кого ще правите свирки.


04 Ноември 2019 16:48 | Бабичка
Оценка:
27
 (
43
 гласа)

Ставам тази сутрин и гледам, улицата изметена и тротоара също. 8 години този тротоар си го метяхме сами. Тези от Биострой вече се ориентираха. Браво, браво, няма да чистите вече само пред блока на камбитовата щерка. За любопитните, живеем до офиса на Томов. Решихме си проблема за 4 години напред. Жив и здрав да е новият кмет!


04 Ноември 2019 16:57 | Shtagi
Оценка:
21
 (
21
 гласа)

До в изгнание, много си прав за първия мандат понеже проектите не се печелят от днес за утре изискват време и бяха наследени.


04 Ноември 2019 17:05 | На прощаване
Оценка:
47
 (
55
 гласа)

Народа не оцени, народа не оцени...
Какво да оцени народа бе ненормалници "жирналисти"??? Много ясно, че няма да оцени на КамбитОФФ банковите сметки! Вие или сте слепи, или много тъпи и алчни! Струма, повръща ми се от вашата простотия-алчнотия!


04 Ноември 2019 17:16 | КЮЧЕКА НА КАМБИТОВ
Оценка:
29
 (
45
 гласа)

ДО 2 ГОДИНИ ЩЕ ПАДНЕ И ГЕРБ, БОЙКО СЕ СМЕЕ НА ЕЛЕКТРОННОТО ГЛАСУВАНЕ. 1 МИЛИОН СА В ЧУЖБИНА И НЕМОГАТ ДА ГЛАСУВАТ И ЗАТОВА ЦИГАНИТЕ РЕШАВАТ. РАДЕВ И СЛАВИ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ И ПРОМЕНО В КОНСТИТУЦИЯТА, А НЕ ЦЕЛ ЖИВОТ ДПС ДА ДЪРПАТ ЧЕРГАТА НА БЪЛГАРИЯ. А НЕ ГРАДИНКИ ДА ПРАИШ И ДА СЕ ГОРДЕЕШ ЧЕ НЕЩО ПРАИШ


04 Ноември 2019 17:24 | GERB OVER!
Оценка:
28
 (
42
 гласа)

Дано по-скоро падне и това крадливо правителство!


04 Ноември 2019 17:27 | 123
Оценка:
44
 (
46
 гласа)

Христина Шопова и Кучката върнаха в първи клас Камбитов! Тая безсрамница без никакво ниво, цял град и видя интимните части, та и акъла, а се движи по улиците все едно нищо не станало. Ама нали от нея зависи, ще работиш ли или не, тарифата е ясна, посредниците също. Сестра и още по-нагла, ама сега и тя се умълча нещо. Сега да ви видим... Бойко няма да ви пусне аванта.


04 Ноември 2019 17:36 | в изгнание
Оценка:
25
 (
25
 гласа)

123 написа:Бойко няма да ви пусне аванта.

ГЕРБ ще търси отговорност от структурите със слаби резултати
Партията провежда национална среща на 7 ноември
Насо, почвай да си пишеш домашното. Знаеш, че няма прошка. Може да вземеш и тези дето те подкрепят, но дали ще дойдат е друг въпрос!


04 Ноември 2019 17:36 | учителка
Оценка:
24
 (
30
 гласа)

Сега да видим какво ще прави танцьорката Цветанка. Шопова я направи директор на ЦЛТРДБ и тя уволни всички, които не и играеха по свирката.


04 Ноември 2019 17:41 | 123
Оценка:
31
 (
33
 гласа)

Тя Шопова много плява назначи, особено в общината/бащиния/, но това е цената, която плати Камбата! Повече никога няма да има подобна позиция тази.


04 Ноември 2019 17:50 | Fotev
Оценка:
16
 (
28
 гласа)

Да кажем нещо и за Кире Котето от Сандански, все пак и той заслужава последен миг внимание. Отивал си с вдигната глава казва, представете си! Значи, когато хората те изритат, защото си корумпиран и крадлив, а собствената ти партия те отлъчва, защото си глупак, е повод за гордост?! Чао Кирчо!


04 Ноември 2019 17:56 | Струмичката
Оценка:
30
 (
34
 гласа)

Ало, Струмичката! Няма кал, няма черен пиар, няма мръсна кампания. Просто едно обективно мнение на по-голямата част от благоевградчани. Включително и много членове на Герп гласуваха за опонента или не гласуваха. А защо е така - можете да си отговорите и вие, и бившият кмет, и бившият премиер. О, извинявайте, тука малко избързах и сбърках. Просто прочетете коментарите и всеки ще разбере какво е направено или какво не е направено. Оставям ви го за домашно. Не се правете и вие на ощипани госпожици. Зная, че изборът на Томов е голяма грешка за града, но в този момент това беше повече от необходимо. Хайде, размърдайте си мозъците и да почнем пак да работим за Благоевград. И без повече негативни материали за никого. Ясно? Или...


04 Ноември 2019 17:59 | Гражданин
Оценка:
28
 (
32
 гласа)

Време беше, сега да видим как ще постъпи новият кмет! До кога ще бъдат на работа всички директори на детски градини, навършили отдавна пенсионна възраст? Време е.. да се спре с назначенията от зам. кметицата, никой не започваше работа без нейната дума и заповед! Време е ...да им се потърси отговорност!


04 Ноември 2019 18:03 | един от народа
Оценка:
38
 (
44
 гласа)

Преди 15 години Благоевград бе привлекателен град за всички, днес е на опашката по заплати и инвестиции. Това е причината за изборните резултати, ясно и точно. Няма какво толкова да се анализира.


04 Ноември 2019 18:14 | Гражданин
Оценка:
40
 (
44
 гласа)

Че Герб загуби в цялата област, това е повече от факт! Че кметовете поеха своята отговорност чрез позорната си загуба и това е факт! Как и КОГА ОБАЧЕ, Дана Савеклиева и послушкото Бисер Михайлов, ще поемат своята отговорност?! Чувам, че според Данчето, тя нямала никаква вина и дори не допускала вариант да подава оставка?! Е такава наглост, простотия и липса на достойнство аз лично не познавам! Тая овца съсипа цялата местна организация, която пое от Хаджигаев сплотена и работеща на макс! През годините обаче ТЯ не правеше нищо, лъжеше хората, допускаше злоупотреби и грешни ходове, защото за нея бе важно просто да си вее байрака, разчитайки, че креватните хватки в пазят! Тази е основната виновница за всичко! Тя изгони умните и работещи хора, а тези които останаха не допусна никъде напред и се обгради и толерираше само малоумни глупаци като Бисерчо, които мълчаха и чинно и се кланяха, наричайки я шефке! Позор си ти, Дано! И като не искаш сама да си тръгнеш, Борисов ще те зашлеви скоро!!!


04 Ноември 2019 18:46 | Сандански
Оценка:
28
 (
52
 гласа)

Мафията Герб вече пада, само Петрич и Разлог се изложиха, дето оставиха герберските крадци още да грабят! Всички други направиха разумен избор! Долу мафията герб! Ред е на Бойко вече!


04 Ноември 2019 18:47 | Благоевград
Оценка:
21
 (
27
 гласа)

на вестник Струма, май много ги боли за герберския кмет, че го свалиха! Ха-ха да се затрият и те с тия лъжливи новини!


04 Ноември 2019 18:49 | анализатор
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Данке, Данке, защо не си остана касиерка?


04 Ноември 2019 19:08 | Викт
Оценка:
29
 (
31
 гласа)

В общината има доста пенсионери назначени на работа, барабар с Янчева на Олев жената. защо не сложат някой млади жени да си изхранват семейството. Да емигрират... Само пример то в доста държавни институции е така за съжаление.


04 Ноември 2019 19:23 | vox populi
Оценка:
27
 (
37
 гласа)

Камбитов .... успешен кмет .... неоценен от народа .... Зашо сте толко нагли, бе струма... защо, бе хора. Защо не направите проучване и допитване как живеят хората в Благоевград, от какво са недоволни, кои са най-големите им проблеми, какви са перспективите пред тях ? И вие, като вашия бивш шеф, сте тотално отдалечени от хората....


04 Ноември 2019 19:24 | Стефанов
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Има поговорка - бива, бива, ама бивол за курбан не бива. Така и ГЕРБ- все бивол искаха в казана си - дотолкова се уядоха. В Благоевград/а и навсякъде/ не били оценили хората направеното? Ама сигурно не са го усетили та затова... Явно направеното е усетено от някои, но те сигрно са малцинство. Павете за всички, а не за определени. Сигурно Борисов ще послуша съветите дадени му от бой Тошо докато го пазеше и ще напави свой си Априлски пленум или Десети конгрес. Но времената са други. Стига му толкова - такава сега е световната практика. Е, има и изключения- Ким, Си, Ево и т. н. Нали не искаме да сме като при тях?


04 Ноември 2019 19:24 | Струма.сом
Оценка:
28
 (
34
 гласа)

"Струма" тази статия звучи като надгробно слово! То си е и такова де - погребение на ГРОБ! Не, че нещо, ама по реда на нещата! Крадливо-мутренската шайка поема пътя по пързалката надолу! Поздравявам Гражданите на Благоевград, че въпреки натиска и купените цигани от Камбитов, събраха кураж да се обединят около общата кауза - "Да изринем Крадливия Наглец Зарята"! БРАВО Граждани! Има останала искра в този град!


04 Ноември 2019 20:00 | старогражданин
Оценка:
-4
 (
20
 гласа)

Бисер Михайлов винаги е бил на дистанция от местната суета и далавера в Герб. Целият му род са такива. Ако до сега това не сте го разбрали-Ваш проблем.


04 Ноември 2019 20:09 | сега
Оценка:
-5
 (
37
 гласа)

Гледайте сега как 18 декара от Бачиново до 4 години ще се застроят. Запомнете ми коментара и след години пак го прочетете.


04 Ноември 2019 20:24 | питанка
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

А тази савеклиева верно ли е с Цветанов


04 Ноември 2019 21:04 | хаха
Оценка:
14
 (
22
 гласа)

само тъпите разложани остават крепостни на Татарски и сие... колко земя присвои, колко пари открадна, бият ги, не им плащат редовно, но селяците пак избраха да са роби...


04 Ноември 2019 21:15 | Дончо
Оценка:
22
 (
30
 гласа)

Какво и харесаха на тази кочина идея си нямам. Та тя тая Савеклиева не прилича на човек. А сега е на ред и Росето на ВиК. Айде готова ли си с багажа защото и за теб вече няма място. Гребахте с големите лъжици и си мислехте че няма да има край. Да ама сега много хора ще започнат да говорят.


04 Ноември 2019 21:20 | “сега” 20:09
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

“Сега” или “Утре” пак нещо не си доразбрал, не дочул! За никакво Бачиново не става въпрос! Повтаряш като папагал на Насовите хора рефрените! А честно казано Благоевград има много по-важни въпроси да решава (след пладнешкия обир на Камбата) от колко застрояването на кортовете!


04 Ноември 2019 21:27 | Джумалия
Оценка:
24
 (
28
 гласа)

Айде
камба, заря, Неделчо, наглец, марш в затвора, а сега струна. Ком, заслужават никой да не ви дава пари за нищо


04 Ноември 2019 21:40 | 3456
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Герберасите от Разлог срам и позор по тъп от разложен нема


04 Ноември 2019 21:57 | ?
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Савеклиева да си ходи веднага. Няма ли срам тая жена? А и Бисерчо и тая подлога общински председател Боже боже ега ти структурата


04 Ноември 2019 22:30 | ВАЖНО !
Оценка:
24
 (
32
 гласа)

ХОРАТА НАКАЗАХА КАМБИТОВ - А НЕ ГЕРБ !
КАМБИТОВ ГО НАКАЗАХА ЗАРАДИ КУЧКАТА ШОПОВА МЕТОДИЕВА И ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ ТОЙ СЕ ОТКАЗА ОТ ГЕРБ И НЕ РАБОТИ СЪС СТРУКТУРИТЕ ПРЕЗ ТЕЗИ 8 ГОДИНИ !


05 Ноември 2019 00:12 | Шопова-Камбитова
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Искам си парите. Обещахте, че ще спечелим. Сега трябва да работим...


05 Ноември 2019 00:58 | тонката
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

в разлог остана палячото на Татарски, защото много хора се
махнаха и останаха работещите в общината да гласуват и ромите за 50 лв


05 Ноември 2019 06:48 | старогражданин
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Хората са наказали и Герб и Камбитов. Групата около Камбитов формира листата на общинските съветници. А Тасков и компания къде ги слагате. Не си въобразявайте, че само с отстраняването на Камбитов всичко се приключва. Нека минат първите 100дни на Томов за да се разбере на къде ще избият нещата. Правителството се крепи само от патриотите. Проблемът "пунта мара" си остава. Савакелиева я виждам до Велчев от Перник в отсъствието на Цветанов. И те се прегрупират... и пак са си същите. Калоян Методиев-говори ли Ви нещо? Благоевград е част от държавата. Пряко или косвено има влияние. Сверете си часовника с този над Бодрост. Хотелиерите вече си имат ново лице за контакти. Тепърва е промоцията на прегрупирането....


05 Ноември 2019 07:31 | Разложанка
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

Разлог се развива и ние си харесваме кмета, а вие дето много плюете не гледай те в чуждата паница а във вашата. Ще мечтаете за пейки, саниране, работни места и ще затъвате още повече.


05 Ноември 2019 08:29 | Разложанка
Оценка:
-14
 (
24
 гласа)

Тъпи комунисти. На какво се радвате - спечелих те само в Благоевград и Банско. Гоце Делчев си е открай време ваш.


05 Ноември 2019 08:33 | Лили
Оценка:
14
 (
18
 гласа)

Бойко ако иска партията да я бъде, нека отвори очи и да види как във Разлог дерибейства синчето на Герчев, без един ден трудов стаж, а демонстрира благосъстояние на милионер, как имотите им се многократно увеличиха, как кликата около Герчев най нагло си построиха къщи, хотелчета, цехчета, как се кадрува в града, как се раздадоха общински жилища на не крайно нуждаещи се, каксъс репресий печелят избори и някой да го попита колко пари похарчи и от къде за почерпки и купуване на гласове и най важното, защо се скри да живее в Банско, и не е ли това причината Разлог да е най замиращия и мръсен град по време на неговото управление и до кога вратите на общината ще са затворени за гражданите, като частна собственост и да спре да парадира със внучката си, като че ли е единственото дете в Разлог и така обижда всички останали деца, сякаш не съществуват. Да му се не види много се отплеснах, защото наистина много са негативите, ама някой трябва да се заеме сериозно и да ги разследват тия крадци.


05 Ноември 2019 09:09 | A R T
Оценка:
26
 (
28
 гласа)

Хората в Пиринско изритаха герб, защото герб направи така че Пиринска Македония да станат най бедни от цялата страна . Навсякъде ББ откриваше заводи, предприятия а тук ги закриваха .Кметовете на герб не привлякоха никакви инвистиции . Докато софиянци пловдивчани живеят с 1600 средна работна заплата, то статистиките показаха че македонците са с три пъти по малко -600 лв . Това е гавра и геноцид към този трудолюбив народ от страна и на герб и герберовите кметове . Това народа не прощава


05 Ноември 2019 09:35 | старогражданин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Лили, Лили- вСофия Разлог не е проблемен град. Герб печели. Комуникацията Разлог-Борисов как я виждате през местните депутати. Аз се съмнявам дали я има редовно между Благоевград-Борисов и Перник-Борисов, Вие търсите Лили-Борисов. Герб е в кръгова отбрана. Още не са решили проблема със загубилите кметове. Пример-Икономов в Банско. А те си вървят със свои листи за общински съветници. Мамата си трака. Предполагам, че Цветанов продължава да бъде по-информиран за нещата в Пиринско от Борисов.
Ако има нещо хубаво от Вашия коментар, това е, че се обръщате към Борисов, а не към Цветанов. Това не е малко в това време разделно.


05 Ноември 2019 09:37 | Лони
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

Всички срещу един и баба може


05 Ноември 2019 09:59 | Ани
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Бойко да смени ръководството на ГЕРБ в Благоевград и техническите сътрудниЧКИ, които са нЕкви нагли лелки подмазвачки, от които нормалните бягат! камбиткин превърна партията в свой селяшки бастион за лично богатеене и далавери!


05 Ноември 2019 10:03 | до A R T
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Това е истината. Станахме за смях на цяла България. Дишаме прахта на такива Чернобили като Видин, Монтана, Силистра, Кюстендил. Е как да очаквате хората да гласуват за ГЕРБ, като те са си ни сложили айде да не казвам на какво.

Не съм сигурен, че в Разлог положението е кой знае колко по-добро, съдейки от демографските статистики на Общината, но щом разложани го твърдят - ОК. Все пак хората на местно ниво най-добре си знят каква е ситуацията.


05 Ноември 2019 10:21 | 11111
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Само времето ще покаже какво ще се случи, дано да е за добро.
Не злобейте и не ругайте КАМБИТОВ и компания- признак на слабост е!
ДАНО ТОМОВ да се е получил от грешките на всички преди него, дано да му дадат шанс управляващите в София, дано!!


05 Ноември 2019 10:23 | бсп
Оценка:
-12
 (
26
 гласа)

Не се радвайте, че Камбитов си отиде- просто не знаете какво ни чака с новия кмет и червените кхмери, които искат само да крадат. Нищо нямя да остане от Благоевград. Най -простия народ живее в Благоевград


05 Ноември 2019 10:25 | 11111
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

НИКОЙ УПРАВЛЯВАЩ НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯ ЧЕ ВСИЧКО Е ДО ВРЕМЕ..


05 Ноември 2019 11:14 | 11111
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

ВСЕ ЗАБРАВЯМ ДА ПОПИТАМ КАК В БЛАГОЕВГРАД СЕ СДОБИХМЕ СЪС СЪВЕТНИЦИ ОТ ДПС.. НИЩО ПРОТИВ НЯМАМ СРЕЩУ ПАРТИЯТА ДПС НА ИВАЙЛО ЧЕРВИЛОВ ДА. И Е ПРОЧЕЛ УСТАВА НА ПАРТИЯТА ПОНЕ.. С ЧИИ ГЛАСОВЕ В БЛАГОЕВГРАД СА ИЗБРАНИ. ОБЩЕСТВЕНОСТТА ТРЯБВА ДА ЗНАЕ ВСЕ ПАК.


05 Ноември 2019 15:22 | АНДОНОВ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

ОСТАВКИ В ГЕРБ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЩЕ ИМА ЛИ? ЗАЩО ОНЯ ФИЗКУЛТУРНИК КОЛЕТО ДЖИНГАРОВ СЕ КРИЕ И МЪЛЧИ? ПОКАНА ЛИ ЧАКА?


05 Ноември 2019 16:31 | до общ ръководство ГЕРБ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

В Русе и Ветово общинските председатели вече подадоха оставки. Вие какво чакате бе - Благоевград, Гоце Делчев, Белица.....? Визирам най-вече другарката Савеклиева, че е и областен координатор на всичкото отгоре? В четвъртък така или иначе ще ви разкарат, ама малко достойнство имайте, дайте си сами оставките! Как можахте от 14 общини в 12 да съсипете всичко?! Няма по-големи некадърници, крадци, лизачи и подлоги от Вас!!!!!


05 Ноември 2019 20:13 | Запознат
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Добре де, Камбитов постави Антон Доклев да помага за изборите, а и лакеят Димитър Кръстев. Тия двамата нямали да си ходят сами или трябва да им се извадят кирливите ризи, особено тези на Димитър Кръстев


06 Ноември 2019 15:54 | ррррррррр
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Хайде Д. Савеклиева да си подаде ОСТАВКАТА.


06 Ноември 2019 19:15 | До премиера Борисов!
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Навсякъде в Институциите в Благоевград гъмжи от интриги! Директорите го виждат, но не вземат никакво отношение да неим се наруши "рахатлъка"! Смятате ли, че това е коректно?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар