След Петрич! Корнелия Нинова вдигна мерника и на БСП Благоевград, прати ревизори и проверяващи по жалби срещу общинския лидер Любен Милев

20 юни 2023 17:16   15 коментара   26523 прочита


 

3-ма членове на партийната контролната комисия на БСП пристигнаха днес, преди обед, в Благоевград, за да извършват одит и проверят серия жалби и сигнали срещу общинския лидер на столетницата в Благоевград, Любен Милев. Проверката е по нареждане на председателя на партията Корнелия Нинова.  Според запознати, проверяващите са с започнали  да работят с ултиматум да приключат изключително бързо, след което ще се вземат спешни мерки за стабилизиране на структурата, което може да означава и смяна на цялото общинско ръководство, начело с Милев.

Проверката е инициирана, след като до "Позитано" са пристигнали сигнали от членове на БСП в Благоевград, че в структурата тук се води фантомна членска маса, че съществуват кухи партийни организации, които от години не работят, че редови членове, несъгласни с политиката, провеждана от местното ръководство били подлагани на гонения и пресиране по всички линии на партийния и обществен живот. 

В Благоевград се говори, че още по време на последните избори част от актива на БСП работил за "Левицата" и бивш  благоевградски кмет, който доскоро дърпаше конците и в БСП Благоевград.

Всички тези слухове са провокирали намесата на Нинова в работата на общинската структура, която както многократно сме писали, отдавна е разделена на лагери за и против Корнелия Нинова. Непрекъснатите крамоли и интриги обезличиха партията в Благоевград и това е видно от слабите изборни резултати, в последните няколко години.

Своеобразният успех на местните червени, които подкрепиха Румен Томов за кмет на Благоевград и спечелиха,  бе употребен не за издигане авторитета на партията в града, а за брутално кадруване по всички институции държавни и общински в Благоевград. Това отврати не само редовите членове на столетницата, но и цялата общественост - свидетел на множество безпринципни назначения, станали с  любезното съдействие на местните ръководители на БСП.

Изключително слаба партийна дейност развива БСП Благоевград от години и столетницата, партия с дълга история престана да бъде фактор, с който се съобразяват останалите политически формации. Припомняме, че подобна проверка, изпратена от Нинова имаше и в Петрич, след която се очаква избор на ново партийно ръководство., 

П. Петров 

15 коментара
20 Юни 2023 17:29 | Димитров
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Любе Милев, трябва да бъде изхвърлен не само от БСП, но и от ЮЗДП. Търтей, бладарение на Корнелия, две години взима заплата без да работи. Гората е за работа на горските, не на милицията..


20 Юни 2023 17:56 | Гора
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Нищо не става от Милев, само камери може да слага и да получава комисионни. Вън от системата на горите, дано и тази продажна партия на некадърници изчезне. Карайте се и дим да ви няма, омръзна ни с вашите превилегии...


20 Юни 2023 19:08 | С.Пирин
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Ако е вярно това което пише днес във вестника че съветника Станчев е даден на прокурор за кражба на общински имот то с какви очи пак ще се бори за съветник


20 Юни 2023 20:16 | тодор н.
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

Всичко с което се захване Корнелия се разпада ! Благоевградското БСП клони към Паскалев и това я вади от нерви! A кмета с който толкова се гордееше - Томов го измисли Паскалев, а не тя .Корнела само го експлоатираше след избора и затова го докара само до половин мандат, горкия


20 Юни 2023 20:36 | Пламен Братанов
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

е така ще е, щом всички седесари станахме комундели.... бойкот за БСП да живее демокрацията !!


20 Юни 2023 20:43 | Д-р ПАНДЕВ
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

ще ви прееба мръсни доносници, Паскалев е гнида занимаваща се с интриги и курви, Анева е дебил, а ти Братанов си стар седесар знаеме те.


20 Юни 2023 21:44 | Джумалия
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Ама, Любе, е най- тъпото парче не само в партията, Ами и в града..... селска пръчка. А, как биеше жена си, пълен комплексар.


20 Юни 2023 21:49 | ЮЗДП
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Защо директорът на ЮЗДП не го уволни, този Милев? Сегашният директор е човек на Киро Добрев, а Любе на Корнелия, те не се искат, хайде Любе вън от предприятието, не е полезен с нищо, само заплата взема.


20 Юни 2023 22:45 | Помощ
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Изчистете и земеделието!


20 Юни 2023 23:11 | Елизабет К.
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Тоя град е имал един комунист - Причкапов и един социалист - Паскалев.
Всичко останало е китайска стока - т. е ментета и службогонци.


21 Юни 2023 07:26 | радио Жум@я
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Да не забравяме че Паскалев е роден на Първи Април!


21 Юни 2023 07:30 | дедо Благоев
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Корнелия успешно изпълнява завета на нейния ментор-Иван Костов, да унищожи качествено и завинаги жалките останки на БКП!


21 Юни 2023 15:03 | До сите дрогаре
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Таа дивА селЯнка крушувска докату ни онищужи бекапету немъ дъ мирясъ. Оти шту му е на Милевио вие да ни сте поубави. А Причкапа ке го тераме амъ немъ го найдеме. Никой не го дига пред тоа.


21 Юни 2023 22:20 | Мунчо
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Къде мине кака Кури и трева не никне и е човек на батьо ви Доги и децата го знаят


22 Юни 2023 00:40 | Коце ПАСКАЛЕВ
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

АЗ, помакиня Анева и с. Старчево ще управляваме тоя селлски градец. КАЗАХ




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар