Скандал на първата сесия на ОБС Кресна: БСП настървени за власт, искат пълен контрол в комисиите, ГЕРБ напусна заседанието

24 ноември 2015 09:10   16 коментара   16909 прочита
Г. Георгиев - ГЕРБ
Г. Георгиев - ГЕРБ


Г. Георгиев - ГЕРБ

"Арогантно поведение от страна на групата на БСП и отказ от диалог при формирането на състава на икономическата комисия, са причина за действието ни, каза лидерът на ГЕРБ Г. Георгиев

Със скандал завърши първото заседание на Общинския съвет в Кресна, разпределението на представителите в икономическата комисия принуди групата съветници на ГЕРБ да напусне заседанието. Разпрата започнала след като от БСП разпределили мандатите в стратегически важната комисия така: 4-има от БСП, 3-ма от ГЕРБ и 1 от групата на екскмета Илиян Кръстев. С 4-има представители БСП ще упражнява пълен контрол в комисията, което е нелогично и арогантно, това каза лидерът на ГЕРБ Георги Георгиев.

Направихме опит да обясним, че в комисията силите трябва да са разпределени така, че нито една от групите да не е доминираща, за да се вземат възможно най-правилните решения, без да има контрол . От БСП обаче не отстъпиха, заявиха, че нямат нужда от нас и ние напуснахме сесията. Трудно ще се работи така, каза още Георгиев. С ловка машинация БСП си осигури мнозинство в местния парламент. Мая Божинова от "За Кресна" напусна групата на Ил. Кръстев и се присъедини към групата на БСП. Сделката бе за да и се даде председателското място. Божинова оглави ОБС и бе избрана с мнозинството в парламента им.

Така БСП елиминира влиянието на 4-имата съветници на ГЕРБ и започна авторитарно да управлява общината. Кметът на Кресна е Николай Георгиев от БСП, той спечели с гласовете на хората от село Брезница, които традиционно на предишните избори гласуваха за Илиян Кръстев. Така композиран общинския съвет в Кресна трудно ще заработи, тъй като както е видно БСП не е склонна към компромиси и ще се разпорежда както си иска в парламента.

П. Попов


Още за: скандал   ОБС Кресна   БСП   Още от: Политика

Принтирай статия
16 коментара
24 Ноември 2015 09:31 | 123
Оценка:
15
 (
17
 гласа)

Тая, пак ли иска да КРАДЕ, най-крадливия е БЕЛЯТА.....


24 Ноември 2015 09:39 | седем
Оценка:
14
 (
16
 гласа)

Еех Беля, не можеш да лапкаш вече и сега всичко ще оревеш. Нали видяхме колко струвате при предишните мандати. Точно кръгла Нула. И хайде стига сте лъгали, че Георгиев е спечелил с гласовете в Брезница. Георгиев спечели точно с гласовете от 4-а секция (района от училището до Бкс) където имаше 300 гласа повече.


24 Ноември 2015 09:43 | ГЕРБ-КРЕСНА
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Кмете какво стана със новата директорка на децката градина Г-жа Тръпкова най добрата е тия. Очакваме промяната със нетърпение.


24 Ноември 2015 09:57 | Вики
Оценка:
-19
 (
27
 гласа)

ГЕРБ е най-голямата политическа сила в цяла България. Ненормално е да подценявате общинските съветници от ГЕРБ. Спечелил някакъв си "червенко" кметското място и си мисли, че е хванал ГОСПОД за шлифера. Ще се съобразяваш с ГЕРБ кметче защото си много зависим от ГЕРБ на национално ниво. Оправи си нещата и се извини на общинските съветници от ГЕРБ за създаденото им неудобство.


24 Ноември 2015 10:12 | 123
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

до ВИКИ а може ли и ти да си гледаш работата, затова сме на този хал, защото ни оправлява НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОЛИТИ4ЕСКА СИЛА.....


24 Ноември 2015 11:07 | МИТКО
Оценка:
12
 (
14
 гласа)

НА ГРОБАРИТЕ ПО ПРАВА ИМ СЕ ПОЛАГА КОМИСИЯТА ПО НАРКОТРАФИКА ...


24 Ноември 2015 14:07 | НИКОЛАЙЧО КЛЮНО
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ВЪРХА НА КРЕТЕНИЗМА


24 Ноември 2015 14:15 | до белята
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Хората най-дискретно ти казват, че работа за теб в общински съвет няма вече, тъй като не са им необходими професионалните ти умения да прикриваш кражбите на кмета. Иди при Виктор Слънгата там има свободни работни места, а и заедно ще се напивате и страдате във хор, че вече сте в шеста глуха. При Милчо също има свободни работни места, при Сапунджиев тоже.


24 Ноември 2015 15:04 | ....
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

Открийте комисия по кражбите и го дайте на Белята, той е най подготвен крадец, а е и от ГЕРБ, партия на крадците и малоумниците


24 Ноември 2015 18:24 | георги василев
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Белята ли е моралният стожер на Кресна!!! До кога ГЕРБ ще го търпи? С него ще са вечно губещи!!!


24 Ноември 2015 20:03 | аноанимен
Оценка:
-13
 (
17
 гласа)

Мили хора, осъзнайте се! Довчерашни глупчовци и работници по шивалните и / или кварталните пиянички ли искате да Ви управляват в Кресна сега? Искате или не - получихте си го. Какво Ви е виновен "Белята" сега - че все още иска нещата да са на светло в тази община и че не трябва да се оставя мнозинството в общинския парламент да бъдат хора, които нямат никаква идея от политика и взимане на решения ли?! Неудобен Ви е! Той затова Ви беше крив 8 години ...и сега пак ще Ви е, защото ще Ви е трън в ду*етата на всички още минимум 4 .
Кметчето, което не знае с какво се захваща трябва в най-скоро време да се осъзнае и да разбере, че именно този човек, който така смело наричате "Беля" ( който по презумция на съдбата ще е такъв за кресненските управници ) ще му е нужен, мноооого нужен за всяко едно мижаво проектче или одобрение, което той ще потърси на регионално или национално ниво! Престанете да бъдете смешни и с простите коментари си останете само на по ракия в "Алф" и "Спартак".


24 Ноември 2015 21:00 | до аноанимен
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Одобренията за програмните проекти не си ли ги сложи в куфара попското чедо, кат си тръгна за София с подвита опашка и пъхната в задник.. или от 10 000 000 милиона, които ще докараше нямаше място за тях. Сега зависили от Белята. Големи фактори брее. Престанете с манипулациите. Мачо е свирен. Ако не иска да седи на резервната скамейка, спокойно може да стане публика или продавач на семки.


24 Ноември 2015 21:53 | ! ?
Оценка:
-6
 (
8
 гласа)

Времето и резултатите от комунистическото управление ще покажат, че не могат без ГЕРБ и Белята. Нека хората да чакат да се случи нещо различно от последните 8 (осем) години. Направете справка в кои общини има развитие и напредък и се надайте на успехи с новия си кмет! Да ви е честито цялото им управление!


25 Ноември 2015 13:15 | знам
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

В Македония има един израз"Било, па поминало". Е-е-х Беля, направи глупав ход, като се прегърна вечерта след първия тур с бившия кмет. Защото сам се смяташ за "добър играч", затова сега най-ти прилягат Илиянчо, Слънгата, Ламята и Гонзо. Всички сте безработници. И то за дълго.


25 Ноември 2015 19:13 | се седи сар
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

О-па-ляааа, за Белята няма пост.. ами сега? На бюрото за безработни? Ами като не става и дъска за кочина?


25 Ноември 2015 19:16 | клисар
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Май писах тук за попчето, попщината и бели, лами и пр. кресненска измет. Ще излезе, че червената баба ще трябва да измъква Кресна от батака!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар