Ще поискам прокуратурата да отнеме мандата на кмета М. Палев за злоупотреби

24 май 2010 00:18   22 коментара   22995 прочита
О. Тетимов
О. Тетимов


О. Тетимов

Депутатът от “Атака” О. Тетимов след приемна в Белица

Да бъде прекратен предсрочно кметският мандат на кмета на Белица Муса Палев, избран с листата на ДПС, поиска народният представител от “Атака” Огнян Тетимов. Вчера той обясни мотивите си:

Имам солидни доказателства, в това число и доклад от държавните финансови органи отпреди 3 години. През 2007 година е направена проверка от финансовите институции и са констатирани нарушения на кмета Муса Палев. Касае се основно за обществените поръчки в община Белица, където едни и същи фирми, приближени до него, и досега ги печелят. Последната е за асфалтиране на уличната мрежа в общината, като сумата е 600 000 лева, но умишлено е разделена на три - по 200 000 лева, и поръчките се предоставят за изпълнение на фирми от Гоцеделчевско, приближени до депутати от ДПС.

В Белица безработицата е над 60 процента и хората открито недоволстват защо не се ангажират местни фирми, а от други райони. Докладът още тогава е бил предаден на съответните държавни институции за предприемане на действия, но явно той е останал умишлено в някое чекмедже и не е придвижен.

Сега ще го депозирам официално в прокуратурата и ще поискам предсрочното прекратяване на кметските пълномощия на Муса Палев, уточни Тетимов. Депутатът проведе приемна в Белица, където няколко жители на общината се жалвали открито от общинския кмет и също поискали да бъдат прекратени пълномощията му. Депутатът от “Атака” бе на обиколка в районите, засегнати от наводненията, като заяви, че в Якоруда положението е много тревожно и ще направи всичко възможно да съдейства на потърпевшите за помощ от държавата.

Тетимов обяви, че е провел среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, запознал го е подробно с ширещото се незаконно строителство в ромския квартал на Петрич. Министърът е уверил Тетимов, че в близките дни ще разпореди обстойна проверка и служители на РДНСК - Благоевград ще отидат на място в Петрич, за да се запознаят със ситуацията и да му докладват за резултатите.

22 коментара
24 Май 2010 02:57 | Атакист
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

O.Тетимов президент, а синът му ПРЕМИЕР!!!!!!!!!!


24 Май 2010 06:48 | сузи
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

браво ОГНЯНЕ само така.бъди сред народа който те избра.чуй болката му и помагай колкото можеш .бъди здрав и жив и МНОГО УСПЕХ ти желая .


24 Май 2010 08:06 | Петричанин
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Депутат Тетимов,справедливо и заслужено получаваш заплатата си от Народа.Давай все така и хората ще продължават да те подкрепят и уважават.Очакваме и депутят Митко Захов да Ви последва и заедно работите за промените в Областта и Петрич.Жив и здрав.


24 Май 2010 10:55 | хахаха..
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

браво Огнянчо! браво Тетимов!
кой "народ" народ го е избрал този, кои хора го подкрепят и уважават? но давай Огнянчо, ще стигнеш далече.


24 Май 2010 11:14 | o
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

абе огне смешник ти си оправяи петри4 но нали там те знаят какав простак си и затова се буташ в други места смешен си


24 Май 2010 11:17 | м
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

тоя е като янето само дими и дика аларма тапак от класа накараи те го да напише името си и ште има правописна грешка


24 Май 2010 12:31 | Г.Делчев
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

И Петричани са като всички хора от цяла България щом някой малко се издига и те го дърпат назад.Простак не простак но е депутат и така не бива да се обръщаме към тях с епитети. Тетимов не им обръщай внимание.Такива сме българите не обичаме ръководителите
които си ги избираме бързо се насищаме на тях и започваме атаки след атаки не бе добър Андрей Луканов,Жан Видинов ,Иван Костов така наречения Цар Симиьон а пък за настоящият
примиер какво не се говори Срам ме е да слушам Слави Трифанов какви гнусни нецензурни думи говори за Бойко Борисов и няма спиркд=


24 Май 2010 12:43 | Уточнение
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Огняне, кажи по кой член, алинея, точка и буква и от кой закон или Конституция депутат може да предложи след което да бъдат прекратени пълномощията на кмет, та какъвто и да е той, нарушител или не. Избор, избор, Тетимов, това е волята на народа, пък след мандата може да му искате сметката.


24 Май 2010 12:47 | Още едно уточнение !!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Кмета на община Белица се казва Ибрахим Палев, а упоменатия Муса Палев е депутат от листата на ДПС . Така че Тетимов да уточни на кого ще прекрати пълномощията , на Кмета Палев или на депутата Палев !!!!!


24 Май 2010 19:05 | Петричанин
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

До:м,о,ха..ха...Вие на деня на славянската писменност,правите по няколко грешки на ред и половина,от това което сте написали,без главни букви,без запетаи и точки,а правите забележки и подигравки на депутатТетимов.Съграсно изборният закон в РБ,човека е избран от определени избиратели от Народа и има права.Може и той да си трае като много други 20 години,които не станаха и един път да се изкажат и ядоха нашите пари,без да ги заслужават.И сега има такива депутати,затова трябва да проветстваме хора като него и др.които имат смелостта,инициативата,сърцатостта да правят нещо за промяна.Аз гласувах за ГЕРБ,но това не значи да не подкрепям всеки който дейно учатства в живота на хората и иска премени.Това е завист и злоба човешка и затова ,предполагам Тетимов Ви прощава.


24 Май 2010 21:56 | читател
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Подкрепям Тетимов !!! Всички кметове, които злоупотребяват с властта трябва да бъдат елиминирани предсрочно, съдени и осъдени. При тройната коалиция имаха такава подкрепа, че не им пукаше от нищо и газеха законите ежедневно. Затвор за престъпниците общински кметове !!!


24 Май 2010 22:21 | независим
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

г-н Депутат не ви познавам,но разбираме че г-н Палев не ви е изгоден на вас и на другите от (атака)но няма как и той да падне друг като него от селата ще стане кмет ,така че не си въобразявайте много .Белица ще я командват още дълго хора от селата ,какво да се прави това е реалноста


25 Май 2010 09:36 | ?
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Крайно време е този негодник Палев да си плати за злините и всички останали около него да си платят те се знаят кои са неговите "послушници" в този конак.Те превърнаха Белица в махала


25 Май 2010 09:52 | тетимов
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Неграмотен е, не познава законите на страната а ине иска да прочете нещо.Докога ще изпращаме такива шушлеци в бг парламент?С изказванията си подобни неграмотници заблуждават простото население, че наистина подобни дивотии, за каквито бръщолеви, наистина могат да се случат и хората остават със свърхочаквания.Заблуждава населението , а то изпростява и оскотява още повече.Щом този е станал дупетат, значи наистина всеки малоумник може!Затова сме на това дередже!


25 Май 2010 22:20 | 66
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Палев е най-голямият боклук.Е сега вече спи спокойно г-н кмете днес сте направили още едно хубаво нещо, затворихте едно училище.Оставихте толкова учители и помощен персонал на улицата.Дано вече сте доволни,че съсипахте Белица напълно.Боклук си ти Палчо малоумнико селски.Дано населението вече си е отворило очите и е разбрало,че ДПС и БСП са главни виновници за всичко което се случва в наше село


25 Май 2010 22:25 | ЦЦЦЦЦ
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

ТОВА ГО МОЖЕТЕ И ВИЕ И ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРИ - ПРЕВЪРНАХТЕ НИ В ПОЛИЦЕЙСКА ДЪРЖАВА- ЛЯГАШ И НЕЗНАЕШ ДАЛИ ЩЕ ОСЪМНЕШ , ПО СТРАШНО Е И ОТ ТУРСКО


25 Май 2010 22:27 | ЕЙДЕ ПАК
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

КЪДЕ ЩО ИМА МЮСЮЛМАНИН Е ПРОВЕРЯВАН НАКАЗВАН,ДАДЕН НА ПРОКУРАТУРАТА ДОКАТО НИ ИЗТРЕБИТЕ - БРАВО


26 Май 2010 14:10 | Избирател
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ГЕРБ и АТАКА да не дават на заден ход при никакви обстоятелства,защото Народа ще ти осъди за предателство.Където е нужно и има опасни за България и реформата към добро и справедливост хора,да се сменяват.Способните и обичащи родината ни хора-българи,не с турски паспорти и двойно граждансто,независимо от религията им,да работят за държавата.Не трябва да има гонения,стига тези хора да не са предатели.Явно има сериозни доказателства за злоупотреби и още нещо,за да иска Тетимов оставката на кмета Палев.


26 Май 2010 16:45 | .
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Браво г-н Тетимов!!!
Атака само така!!!
Чакаме развитие за този крадец /г-н кмета/.Дано този път кражбите му бъдат разобличени и този нещастник си получи заслуженото.


26 Май 2010 20:11 | ИСТИНСКИ БЕЛИЧАНИН
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Този "кмет", който никога няма да бъде кмет на истинските беличани-било те българи , помаци или цигани за всичките години на власт направи толкова много злини , заедно с приближените му Айдуци ,че Белица остана без един млад човек.А вие , които го защитавате сте свиркаджии и долни мръшляци.Едно време такива като този Ибраим ли е или Муса ги изхвърляхме като мръсни псета от заведения и кръчми ,но той сигурно помни това и затова опустушава град Белица.Май това време трябва да се върне!!!


27 Май 2010 13:38 | Избирател
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Едно време хората бяха истински и справедливи,а не страхльовци ,подмазвачи,клеветници и крадци/някои/.И сега трябва така да постъпва Народа с всеки кмет или общински съветник избран от хората,ако започне да се държи така.Премахна се българският лъв през демокрацията и от знамето ни.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар