Сблъсък на силни водачи в предстоящите избори! "Продължаваме промяната" гласи Андрей Цеков за водач на кандидат-депутатската листа

17 април 2024 10:22   10 коментара   13430 прочита
Андрей Цеков
Андрей Цеков


Андрей Цеков

Той ще се изправи срещу доказано успешния Р. Желязков от ГЕРБ

ПП "Продължаваме Промяната" обсъжда кандидатурата на бившия регионален министър Андрей Цеков за водач на кандидат-депутатската им листа в 1 МИР - Благоевград, това научи Struma. com от свои източници. Дали той ще бъде утвърден все още не е съвсем ясно, но е сред силните кандидатури, които партията иска да изпрати в Благоевград, за да имат равностоен на водача на ГЕРБ Росен Желязков, кандидат. Желязков е респектиращ политик, който успя да опознае региона много бързо и неколкократно води листата, от която в народното събрание влизат най-много депутати от областта.

Неуморим е в предизборно време Росен Желязков, успял да напипа пулса на областта, както и да достига лесно до "точката на топене" на избирателите, познавайки много добре проблемите на всяко кътче от региона. Затова и с Росен Желязков начело, ГЕРБ реализират добри изборни резултати.

Андрей Цеков е изключително харизматичен политик, казват съпартийците му, образован и ерудиран. Той е роден в град София. Завършва Първа английска езикова гимназия в град София и Юридическия факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”. Специализира право на Европейския съюз в Университета в Амстердам, Нидерландия и мениджмънт в Станфорд.

Притежава 20-годишен опит в управлението на инвестиционния процес и големи корпоративни структури. Преподава строително законодателство и договорно право в Университета по архитектура, строителство и геодезия и във Висшето строително училище “Любен Каравелов” в град София. В периода декември 2021 г. – август 2022 заема поста на заместник министър на финансите., министър в периода 2023-2024 г. Андрей Цеков е семеен с три деца. 

Респектиращата му биография го прави предпочитан водач в почти всички области в България, засега обаче от централата на ПП са се нагледали на област Благоевград, която в никой случай не искат да изпускат. В Благоевград управлява и един от малкото им кметове в страната, затова от ПП се надяват тук да направят добър изборен резултат.

Дали Цеков ще поведе листата ще решат окончателно на заседание тази седмица, казаха източниците ни. За второто място в листата им се спряга адв. Димитрина Хаджиева, която е народен представител, успявайки да направи добри резултати в Сандански и региона. Областният лидер на Продължаваме промяната в областта Марио Граченов ще бъде последен в листата им, макар че преди дни се твърдеше, че ще е втори след водача.

Скоро ще  станат ясни и водачите на останалите партии, участници в изборния проес, за което ще ви съобщаваме периодично. Очаква се интересна предизборна битка и съдбовно политическо състезание. Важни са тези избори за двете най-големи партии, които ще се борят да спечелят изборите и респективно управлението на страната.

Изненади се очакват от междупартийния сблъсък в Благоевград, тук за място в парламента ще се бори директорът на НОИ Илиян Георгиев. Казват, че герберите вече са обединени около неговата кандидатура. Какво ще решат жителите на областния център обаче, това е въпросът?! Факт е, че започна стягане на редиците във всички политически субекти на територията на областта и предизборната битка  ще е ожесточена, особено между ГЕРБ и Промяната. Очаквайте подробности. 

Петя Колева 


Още за: избори   ГЕРБ   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
17 Април 2024 12:35 | Еее
Оценка:
-4
 (
22
 гласа)

ГЕРБ ще отведе Промяната. Много се изложиха тези от ПП, а избирателите толкова им вярваха и се надяваха наистина да има промяна, но уви.... същите боклуци, като останалите.


17 Април 2024 12:47 | До горния
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Какво ще отвее бе ще иде контролирания вот да гласува, как може хора от майка си Райна да се кандидатират от нашия регион, няма ли читави хора на местна почва, свършиха ли се кадърните хора. Ако промяната иска гласове им трябва човек от града с авторитет!


17 Април 2024 12:54 | Подведохте народа
Оценка:
1
 (
19
 гласа)

Какви силни водачи бе боклуци от ПП заради измамника Христо Иванов от ДБ върнахте Боко на власт сега ще си на един така изборите че няма да имате и 5%и ще си управлява до живот


17 Април 2024 14:09 | БЛАГОЕВГРАД
Оценка:
8
 (
16
 гласа)

Гласуването за герб (гроб) е... престъпление.


17 Април 2024 14:40 | реален
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

Много компетентен и ерудиран политик е Целов!!


17 Април 2024 15:08 | Избирател
Оценка:
3
 (
13
 гласа)

ПП ще изчезнат от политиката, ГЕРБ ще управлява, впрочем те не са спирали да управляват. Лоша дрога, разредена с ДБ....


17 Април 2024 16:04 | Мунчо
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

Гроб са мафия която изсмуква жизнените сили на народа... никога повече гроб


17 Април 2024 20:43 | ВиК
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Докато не махнете Родса водоноска от нагласения и пост във ВиК холдинга никога, ама никога няма да гласуваме за Герб.


18 Април 2024 09:22 | ФЕН
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

НЕ ИСКАМ ДА ЗАБРАВЯТЕ ЗА НАС, ДПС Е ПАРТИЯ НАБИРАЩА СИЛА В БЛАГОЕВГРАД И ДРУГИТЕ МЕСТА.


18 Април 2024 12:26 | Абе,
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

ако гласуват всички българи, вместо да ходят за гъби и риба, депесето може и да не влезе при кацата с меда с300 хиляди избиратели, които ходят под строй!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар