С грижа за своите: Депутатът Кр. Вигенин се среща с директора на ОД на МВР в Благоевград Р. Танушев за палежа на колата на кандидат-кмет

28 август 2015 16:46   2 коментара   13507 прочита


Депутатът Кристиан Вигенин се срещна днес с новия и. д. директор на Областната дирекция на МВР в Благоевград Росен Танушев.

Кристиан Вигенин изрази безпокойство от инцидента, в който бе опожарен личният автомобил на кандидата на БСП за кмет на община Струмяни Борис Цомпов. "Каквито и да са подбудите, подобни деяния създават атмосфера на страх в периода преди изборите", заяви Вигенин и подчерта колко важна е ролята на МВР, за да се гарантират свободни избори и да се пресекат добре известните практики за купуване на гласове.

Наред с въпроси, поставяни от граждани на областта във връзка със случаи на битови престъпления, ситуацията в община Гърмен и засиленото полицейско присъствие там и други актуални теми, народният представител от БСП лява България постави и въпроса за засиления бежански поток през Гърция и Република Македония.

Кристиан Вигенин подчерта, че Благоевградска област е гранична за двете страни и евентуално пренасочване на маршрутите на бежанците и нелегалните имигранти ще изисква готовност за бърза реакция и съответно по-добра обезпеченост на Областната дирекция - както технически, така и кадрово. Според Вигенин "двадесет военни и картечница на граничните пунктове е абсолютно неефективна мярка, опитът на нашето правителство от 2013-2014 г. показва, че масово се пресича т. нар. "зелена граница", а пълният контрол е изключително труден и скъп.

Затова отсега може да се прогнозира, че при засилен натиск немалък брой имигранти ще навлизат във вътрешността и Областната дирекция на МВР ще бъде изправена пред сериозни предизвикателства. " В тази връзка той предложи народните представители от 1-ви МИР Благоевград да инициират среща с министър Бъчварова, на която да бъдат обсъдени рисковете за гражданите от региона и евентуалните мерки, включително с оглед на предстоящото приемане на бюджета за 2016 г.

2 коментара
28 Август 2015 17:44 | 111
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

добре ще вземем и теб в армията и ще са двадесет и един военните ама само, че на теб ще ти дадем тояга щото с оръжие може да се самонараниш... това лапенце виждало ли е автомат на живо та дава акъл и служил ли е на тая държава... ужас ако като тоя се грижат за държавата.


28 Август 2015 21:33 | Кольо
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Само Вигенин поставя въпроси, важни за жителите в Благоевградско. Дано да го чуят, хубаво е да се предвижда и да се вземат мерки навреме, защото когато възникне проблемът, ще бъде късно да се реагира.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар