С 4-ма авери от студентската скамейка и аферата с ирландското телешко аграрният министър М. Найденов създаде кадрови обръч

09 октомври 2009 00:20   13 коментара   39116 прочита
М. Найденов
М. Найденов


М. Найденов

Приятелският кръг - благоевградският шеф на РВМС М. Бащавелов, земеделец №1 в България, шефът на НВМС - София Й. Войнов и подчиненият му в Пловдив Св. Василев, заедно бяха отстранени заради скандала с 20-годишното посиняло месо, част от което изядохме на саздърма

С 4-ма верни хора, част от които са му състуденти, а други познати от скандали в близкото минало, новият министър на земеделието Мирослав Найденов реди в момента кадрите в новата мегаагенция по храните, в която ще влязат Националната ветеринарномедицинска служба и поделенията на РИОКОЗ в страната. Вчера той утвърди списъка с имена на хората, които ще структурират агенцията, предложени му от директора на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов, който му е състудент и семеен приятел още от времето на търкането на студентските банки в Стара Загора. Й. Войнов е предложил най-верните си хора, сред които благоевградският началник на РВМС Михаил Бащавелов, зам. генералният директор Дамян Илиев, директорът на Централната лаборатория за тежки метали Кирил Киров, директорът на дирекция “Гранична ветеринарна инспекция” Дако Даков и правистката Анита Пашова.
Предложението на Й. Войнов до състудента-министър М. Найденов се оценява като повишение за благоевградския ветеринарен шеф М. Бащавелов, който бе кръстен от колегите си с прякора Брокера, след като се прочу с наливането на 500 000 лв. в джоба на приятеля си В. Новоселски след сделка с 8 коли “Нисан” и “Тойота” с парите от касата на ветеринарната служба, и екскурзията-командировка за 20 000 лв. до Куба. Шефът на НВМС - София и благоевградският му колега М. Бащавелов са особено близки приятели, те скрепиха дружбата си и с пътешествието до Хавана, за което “Струма” съобщи.
М. Бащавелов и министър М. Найденов заедно “горяха” в скандала с прословутото 20-годишно посиняло ирландско месо, което бе вкарано нелегално през ГКПП - Кулата, част от което изядохме на саздърма. Тогава началникът на РВМС - Благоевград М. Бащавелов бе отстранен за 3 месеца, а тогавашният главен секретар на НВМС - София, сега министър, М. Найденов бе уволнен.
При разследването изгоряха за скандала редовите инспектори Таня Джекова и Димитър Шаламанов, които са на пряко подчинение и контрол на М. Бащавелов, който носи отговорност за работата на подчинените си. След скандала и уволнението министър М. Найденов отиде на работа в столичната служба “Екоравновесие” на подчинение на тогавашния кмет Бойко Борисов, но не забрави приятелите си - състудентът Й. Войнов и М. Бащавелов. В последния момент министър М. Найденов зачертал от предложените имената на Й. Войнов, Д. Даков и А. Пашова и включи друг замесен в скандала с ирландското месо - сегашния директор на РВМС - Пловдив Светозар Василев. Тогава той също бе уволнен като началник на дирекция ДВСК към НВМС, както и колегите му М. Найденов и М. Бащавелов.
“Мозъчният тръст”, който ще гради агенцията, чиито членове са в бранша от години и според ветеринари са отговорни за кризата в аграрния сектор, имат за цел да оставят непокътнат обръча в бранша, като го поставят под контрола на министър М. Найденов.
Визитата на министър М. Найденов в Благоевград, при която театрално взе ключовете от служебния джип “Тойота” за 100 000 лв. и разпореди пълна проверка на ветеринарния шеф -1 в Пиринско М. Бащавелов, се оказа опит за замазване на следите на прегрешенията на аверите му в прогнилата система на ДВСК.

13 коментара
09 Октомври 2009 14:34 | хахо
Оценка:
10
 (
30
 гласа)

Не ми се вярва министъра да е толкова глупав и наивен,че да опре точно до тези хора,дказано корумпирани и представители на най-алчната и крадлива част от ветеринарното съсловие.Ако пък евярно- старата песен на нов глас....


09 Октомври 2009 14:36 | Каракачанска овчарка
Оценка:
37
 (
71
 гласа)

От този кучкар и свирка не става, а Бойко го назначи за министър. Да му мислят земеделците. Дали става въпрос за планиран бушон или за липса на кадри, скоро ще разберем.


12 Октомври 2009 08:52 | любопитен
Оценка:
3
 (
23
 гласа)

Нека в-к Струма да се поинтересува за вносното месо от уволнената д-р Мариана Панаиотова от Пловдив.Тя може да им каже интересни неща.Разрешителното е пуснато от факса на кабинета на М.Наиденов тогава гл.секретар назначен от ДПС.От кабинета му само тои има ключ.В-к Струма да се поинтересува кои е брат му във Враца и кои ветеринарен кабинет кастрира безстопанствените кучета на Враца.Дано Боико чете този форум.


12 Октомври 2009 21:33 | Медна билка
Оценка:
13
 (
31
 гласа)

Много добре написано от любопитен!!! Всичко е истина и само трябва да кажа, че Бойко днес е във Франция и няма да го прочете колеги. Само министъра трябва да знае , въпреки че го знае - има много информация за него и за неговия път към креслото, която ще цъфне рано или късно. Бог бави но не забравя, а падането от високо е най-жестоко.


12 Октомври 2009 21:37 | Медна билка
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Любопитен, кажи нещо повече за брат му. Аудиторията не го познаваме. " От добрите момчета ли е ".


12 Октомври 2009 21:47 | Медна билка
Оценка:
3
 (
15
 гласа)

Поклон на журналистите от вестник " Струма " за споделената много важна информация касаеща дейността на много ветеринарни лекари, полагащи неимоверно много труд и усилия на всички нива по веригата. Смело и само така може да настане истинската положителна промяна в тази корумпирана и окрадена държава от такива алчни идиоти и политически назначения. А да го видим колко може да лъже- много е добър в това си качество. На 15.10.2009 земеделците са на жълтите павета. Да видим кон боб яде ли?


12 Октомври 2009 22:03 | Стършела
Оценка:
6
 (
32
 гласа)

Журналистите нека да отидат в родното му село Челопек до Враца и да разпитат за неговата кариера. Сигурно ще им изпадат зъбите от учудване до къде може да стигне един кариерист и подлец. Способен е да мине през трупа на майка си за да е на неговото. Ама това е само добро пожелание и се иска много смелост в името на истината. Ако въобще споделеното във форума има смисъл.


12 Октомври 2009 22:32 | д-р Георгиев
Оценка:
-11
 (
29
 гласа)

Защо млъкнахте овчи душички. Залъга Ви министъра ,че ще ви плати и това тримесечие без да сте на фокус и трай коньо за зелена трева. Ама и това ще свърши . Идва и догодина. Без да работиш Брюксел пари не дава. Идва и вашия банкрут.


12 Октомври 2009 22:59 | До любопитен
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Приятел, забравяш да споменеш факта, че разрешителното за внос на 20 - годишното ирландско месо е пуснато от факса на М.Найденов, но след като то вече е тръгнало към България.
АБЕ НЯМА ЛИ ПРОКУРАТУРА В ТАЗИ ДЪРЖАВА???


13 Октомври 2009 07:50 | хикс
Оценка:
0
 (
14
 гласа)

Разрешителните за внос се издават основно първите два месеца на годината на всички изрядни вносители.А тези ТИР-ове като са тръгнали от Ирландия явно са знаели предварително че ще получат и от кого разрешително за внос!Ама са забравили че има и лоши митничари!


13 Октомври 2009 07:53 | Л
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

Занимава се с рекет и незаконна търговия с антики!


13 Октомври 2009 08:51 | джони рон
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

всички за затвора . ама и там пак ще ги храним. подобре да ими приберат имуществото в полза на държавата.


15 Септември 2011 20:23 | марияна
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

тоя е пълен помияр войнов




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар