РЗС Сандански: Рязането на вековни дървета е престъпление, крайно време е злосторниците да си понесат наказанието

12 декември 2016 11:51   20 коментара   21980 прочита
Сн. Архив
Сн. Архив


Сн. Архив

Днес общинското ръководство на РЗС Сандански разпространи позиция, около въвеждането на синя зона и рязането на вековни дървета в курортния град. Ето какво написаха от РЗС

Нашите съграждани знаят, че РЗС бе единствената политическа сила в местния парламент, която твърдо и категорично се обяви и гласува срещу въвеждането на синя зона в гр. Сандански. Защото знаехме, че преди въвеждането й трябва да се осъществят редица действия, за които общината няма готовност, но както винаги интересчийското мнозинство от „модела Котев – Тотев” гласува раболепно внесения от кмета правилник и синята зона стана факт. Получи се това, което очаквахме и това срещу което гласувахме:

рязане на вековни, защитени от закона дървесни видове, символ на уникалния климат и природа на Сандански;

незаконно завземане на зелени площи и превръщането им в парко-места;

незаконно усвояване на тротоарна площ за сметка на пътното платно в грубо нарушение на ЗУТ;

правят се кърпежи, а не истински строежи на основните пътни артерии с цел временно замазване на проблема с движението и паркирането на МПС по улиците на града;

РЗС като отчита тези обстоятелства счита, че:

Кмета и екипът му отново действат неадекватно и в ущърб на града, гражданите и туристите.

Изсичането на вековни дървета е престъпление, което няма давностен срок и рано или късно злосторниците ще понесат своята отговорност.

Крайно време е да се организира истински обществен дебат за бъдещето на града ни по приоритети и да се предприемат необходимите действия, за да сменим безвремието и упадъка с развитие за Сандански.


Още за: РЗС   Сандански   зона   дървета   Още от: Политика

Принтирай статия
20 коментара
12 Декември 2016 12:28 | пеьо
Оценка:
2
 (
32
 гласа)

Браво Яне,
само ти мислиш за този град, а кметчето Котев мисли как да открадне апетитните имоти .
От една година няма бизнес в града избягаха и инвеститорите, града се съсипва, започна разрухата и Сандански от туристически град се превърна в градче със затихващи функцйи.
Хората забелязах това и миналата седмица -нямаше туристи .
Всичко беше пусто и хотелите празни .
Така туризъм не се прави, като се опитва кметската администрация да съсипва бизнеса за да може едни да печелят за сметка на други!!
Тотален крах ще има до 2-3 години, в Петрич вече паркове ще строят, хотели се правят, минералната вада до петрич ще закарат и пътища до Рупите и Хераклея Синтика ще направят !!!
Нищо чудно до 2- години Петрич да дръпне туристическият поток, а Сандански да остане забравен, и това е благодарение на НЕКАДЪРНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА КМЕТА И НЕГОВИЯТ ЕКИП!!!
Но ти Яне не се коси ти си следващият кмет, хората вече проумяха !!


12 Декември 2016 12:58 | ........
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Евала, много точно казано!!!


12 Декември 2016 14:00 | Мети Шапката
Оценка:
7
 (
21
 гласа)

За никой не е тайна, че Кмета е слабоумен, като не спира да го доказва, но за съжаления се опитва и нас да ни прави такива. Първо, изписа името си на каменния блок в парка и по тъмно го заличи. Сега ни премята с пробил силов кабел, заради който паднаха седем дървета от защитен вид, като за целта се е снабдил и със становище от ЧЕЗ!? Дърветата паднаха в неделя, сигурно защото е най-спокойното време за това безчинство. Чудя се, кое е първото-дърветата или кабела? Ако са дърветата, как кабела е попаднал там! Ако е обратното, защо дървета са там? В края на краищата не е нужно да си академик за да се сетиш, че ново кабелно трасе можеше да заобиколи дърветата и да изолира компрометираният такъв. Жалко за всички нас! Нищо хубаво не ни чака! А, иначе съм сигурен, че кмета ще се изнесе по тъмни доби и най-вероятно в неделя!


12 Декември 2016 14:28 | 123
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Е НЕМА УГОДИЯ, ЗА ВСИЧКО ВИ Е ВИНОВЕН КОТЕВ, Б, БОРИСОВ САМО ЗНАЕТЕ ДА ПЛЮЕТЕ .НАПРАВЕТЕ ВИЕ НЕЩО ТА ДА ПРОЛИЧИ ЧЕ СТЕ МНОГО УМНИ .ЯНЕТО ЩО Е НАПРАВИЛ ЗА ТОЯ ГРАД.


12 Декември 2016 16:48 | Санданчанин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на Главния инспекторат да извърши в максимално кратък срок проверка в Областна администрация на София по повод извършена сделка с имот - държавна собственост (т. нар. Царски конюшни), съобщи пресцентърът на кабинета.
ЗА сладкарница Чинара !!
с 312 кв. м застроена площ от административна сграда
на четири етажа, масивна конструкция, находяща се в гр. Сандански, УПИ І, кв.
39, описана в Акт за държавна собственост №2055/08. 04. 2009г. и Акт за поправка
на акт за държавна собственост №2085/08. 06. 2009г.
г-н Борисов, този обект държавна собственост е също незаконно продаден но в играта е бившия съда Илия Янев и всичко се покрива .....


13 Декември 2016 07:10 | прокурор
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

това е нова пушилка на Янето, до сега не е сезирал прокуратурата за нищо ...за никоя КОТЕВА ПРОСТОТИЯ И СЕГА НЯМА ДА ГО НАПРАВИ ..... СИТЕ У ЕДНО ГЪРНЕ ПЪРДАТ


13 Декември 2016 09:35 | Водач на МПС
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

Синята зона и в Благоевград трябва да се премахне незабавно!


14 Декември 2016 06:35 | Гогата
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Интересно ми е къде са шутовете и лакеите на Гошо Бахана, които протестираха при корекцията на реката. Нито Духа, нито Додушев и сина му, нито устатите дами природо-защитнички се появиха ! Еколога Симов и той си мишкува! Бе, кой ти излиза в неделя! Жалки сте.....


14 Декември 2016 17:56 | pd Гогата
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

защо никой не рипа против това келешче Котов


15 Декември 2016 12:56 | .
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Любомир Парапанов - проектант на бъдещата Спортна зала в # Сандански, представя замисъла си за съоръжението


15 Декември 2016 16:35 | ДО .
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ПОГЛЕДНАЛ СЕ ИЛИЯ СЕ У ТИЯ .....
ЗАД ТОВА МОМЧЕ СТОИ ГЛ. АРХИТЕКТ ...
САНДАНСКИ ДИВОТИИ ....
КОГЕВИ ПРОСТОТИЙ ....


17 Декември 2016 15:57 | стьопата
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Време е този смотан кмет, ходещ като надут паун да се махне! Как ГЕРБ го поставиха за кмет! Много по-жалък е от предишния Тотев. Този не знае и как да краде, толкова е безочлив и самозабравил се! Изсякоха дърветата по улиците - "синя" зона да прави! Други дървета така жестоко изкастриха в началото на лятото, че половината от тях напролет едва ли ще подкарат! Всичко се разкопава, разбива, руши! На кой му е притрябвала тази "синя" зона ? И така улиците в града са тесни и труднопроходими. Явно наистина трябват сериозни сигнали по висшите инстанции, а и прокуратурата да вземе да разследва този глупак и шайката около него за беззаконията които вършат! Сандански от проспериращ туристически и търговски град всеки ден все повече запада за сметка на Петрич! Между двата града вече не може да се помисли за сравнение!!! Като се започне от строителството на магистрала "Струма" с затварянето на пътя за 2 години, и се завърши с този жалък измислен кмет! Срам и позор! Как такъв избрахме за кмет?!


01 Януари 2017 06:30 | за рзс
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ПИСНА МИ И ОТ ВАС САМО ДИМКИ И ПУШЕЦИ ..... Янето, до сега не е сезирал прокуратурата за нищо ...за никоя КОТЕВА ПРОСТОТИЯ И СЕГА НЯМА ДА ГО НАПРАВИ ..... СИТЕ У ЕДНО ГЪРНЕ ПЪРДАТ


01 Януари 2017 10:39 | И СЕГА КМЕТЕ
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ПАК ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ... ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ТВОИТЕ КЕЛЕШКИ ИЗПЪЛНЕНИЯ ..


02 Януари 2017 06:29 | Санданчанин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

И СЕГА ТИЯ ЩО УНИЩОЖИХА ТАЗИ РАННО ХРИСТИЯНСКИ ГРОБНИЦИ .
ТОВА Е ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО ЩЕ СЕ ТУРНАТ НАЙ - ОТПРЕДЕ ..И НЕМА ДА ГИ Е СРАМ ....И КМЕТО НА ЙОРДАН ДЕН КРЪСТА ГОСПОДЕН КЕ ЦАЛУВА ....ГОДПОДИ НЕ СЪМ ПО КЛЕТВИТЕ АМА НА ТОЗИ ПОП ЩО ПОДНЕСЕ КРЪСТО ГОСПОДЕН НА КМЕТО, ТОЗ РАЗРУШИТЕЛ НА ХРИСТИЯНСКИ ГРОБИЩА, РЪКАТА ДА МУ ИЗСЪХНЕ ....



04 Януари 2017 07:08 | почти народна
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

почти народна песен от Сандански
Кога ме мене майка раждала за за магнолия се е държала .
текст и музика :
Кирил Котев


04 Януари 2017 19:11 | за КМЕТА КОТЕВ ЧЕТИ
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Водим от горното и на основание чл. 306, ал. 2 във вр. с чл. 304, ал. 1 от АПК, съдът

Р А З П О Р Е Д И:

НАЛАГА на кмета на Община Сандански глоба в размер на 1000/хиляда/ лева за неизпълнение на влязло в законна сила на 15. 03. 2016год. решение №2369/28. 10. 2015 год., постановено по адм. д. №3/2015год. по описа на Районен съд-Сандански.
Разпореждането подлежи на обжалване пред тричленен състав на Районен съд –гр. Сандански с частна жалба в 7-дневен срок от съобщаването му.
Препис от разпореждането да се връчи на кмета на Община САНДАНСКИ .
След влизане в сила на съдебния акт да се издаде изпълнителен лист.


05 Януари 2017 08:02 | за КМЕТА КОТЕВ ЧЕТИ
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

И СЕГА КМЕТЕ - ПАК ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ ... ЩЕ ПЛАЩАМЕ ЗА ТВОИТЕ ИЗПЪЛНЕНИЯ .


06 Януари 2017 06:00 | яне
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

шо мълчиш ..и ти се криеш


11 Януари 2017 18:08 | за ЯНЕ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

за гражданите на град Сандански - 28. 11. 2016 г. 06:45:22


най-много кражби на общинска, черковна и частна земя се извършиха по времето на стария Котев, когато изгони старите кадри и назначи онези гербаджийски кикимори .....сина му сегания кмет, като общински съветник трябваш да контролира актовете на Тотев - тоя тогава си почеса си го ... с измислени удостоверения подписани от Котев и със поставени търгове от Тотев за жълти стотинки се изпродаха сумати имоти и общински, черковна и хорски...

« Прокуратурата разследва бившия областен управител на София заради "Царските конюшни"....

г-н Котев ти си на ред.... ДАНС трябва да влезе в общината ...много неща се насъбраха ..




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар