Предизборните спектакли в Пиринско започват! Мобилизация на ГЕРБ! С областно събрание в Сандански дават старт на номинациите за кметове по места

28 юни 2023 07:19   30 коментара   28270 прочита


За 3  юли е насрочено областно събрание на ГЕРБ в Пиринско, след  което започват номинационните събрания на партийните структури по места, на които ще бъдат издигнати кандидатури за участие в кметските избори на приближаващата есен. Събранието ще се проведе в Сандански, където ще  бъде поставено и началото на активната предизборна работа на партията,научи Struma.com

Много са мераклиите за кметски постове по места, но последната дума, традиционно в ГЕРБ има централното им ръководство- изпълнителната комисия  и лидерът на партията Бойко Борисов, където ще бъдат изпратени всички направени номинации за кметове. Събранията трябва да бъдат проведени в кратки срокове, за да започне същинската работа по утвърждаване на кандидатите, казаха за Struma. com партийни активисти.

Има известни вътрешнопартийни противоречия,  които се очаква да се изгладят на предстоящото областно събрание, за да успее  ГЕРБ да влезе силно мотивирана и обединена  в предизборната кампания през септември.

Двама са сигурните кандидати за кметове, които ГЕРБ ще издигне, и това са Димитър Бръчков от Петрич и бившият депутат Александър Мацурев от Банско.

Казват, че структурите на  ГЕРБ в Петрич и Банско ще се обединят около техните кандидатури, макар че в момента около имената им  се въртят какви ли не интриги, целящи дестабилизиране на партийните структури в двата града.

От месеци се говори, че в Петрич, ГЕРБ щели да издигнат за кмет ексдепутата Георги Динев, може би  заради факта, че  напоследък Георги Динев   гравитира системно около областното ръководство  и демонстрира близки отношения с областния лидер, евродепутатът Андрей Новаков, чиято дума тежи пред Изпълнителната комисия и партийния лидер Борисов.

Спекулациите по темата "Динев- Бръчков" тръгнаха след парламентарните избори, на които Бръчков, като общински лидер на ГЕРБ Петрич, предложи, вместо Динев, за кандидат-депутат, Костадин Стойков.

Още тогава, злонамерени твърдяха, че ГЕРБ Петрич ще изгори с тази кандидатура, но ГЕРБ, начело с Бръчков,  реализира най-добрия си изборен резултати през годините, и най-добрия резултат в региона, с кандидат за депутат К. Стойков. Стойков вече е утвърдено име не само в града, но и в парламента и няма никакво съмнение, че изборът на Бръчков се оказа повече от правилен.

Костадин Стойков бързо се хареса на съгражданите си, работи активно и е близо до избирателите си- това е оценката, която чуваме за него от жителите на града.  Разбира се, успоредно със Стойков, имаше гербери, които номинираха и Георги Динев за кандидат-депутат, но за съжаление резултатът му бе катастрофален, едва 50-60 гласа.

Днес, името на Динев отново е актуално. Този път като кандидат за кмет, който уж ГЕРБ щели да издигнат. От върховете на управлението на ГЕРБ до момента отричат категорично тези слухове, намирайки ги за безпочвени, разпространявани от враговете на партията, които целят дестабилизирането и. ГЕРБ няма да рискува изборите в Петрич, при условие, че имат кмет, който печели убедително 6 пъти , който държи структурата здраво и  превърна града в бастион на ГЕРБ.

С това, което направи със Стойков, че наложи за кратко, но изключително успешно,  ново лице в местната политика, Бръчков показа, че не е лесна хапка за преглъщане, политически зрял играч, който трудно може да бъде прегазен. Затова нашата прогноза е, че и този път, за пореден път, ГЕРБ Петрич ще заложи на Димитър Бръчков, за да си гарантира добър изборен резутат и кмет.

В Петрич от години Бръчков успява да се справя с противниците на ГЕРБ и враговете си, но  тази година изборите в града няма да са никак  лесни, тъй като освен партиите, които са се нахъсали да завземат кметския престол, се появиха и нови играчи, изпълзели от миналото, с огромни икономически интереси, които не се спират пред нищо, за да се домогнат до властта в южния град. Ражда се ново обединение "антигерб и Бръчков", което от сега започна предизборната си битка. Като стратег на новото обединение се спряга името на бивш митничар, познат на петричани от години.

Въпреки агресията контра Бръчков  обаче, изразяваща се в непрекъснати доноси и инициирани институционални проверки на работата на кметския екип, с "претоплени манжди"  и многократно проверявани сигнали, смятаме, че с архаичните си методи, далеч от политиката, и персоналния хейт, който е извън всякакви правила, няма да успеят да катурнат най-успешния герберски кмет в Пиринско. Времето на подобен начин на правене на политика отмина.    

В Сандански структурата на ГЕРБ се обединява около кандидатурата на лидера им Стоян Стоев. Стоев все повече се налага като успешен водач в Сандански, когото хората припознават. Характерно за него е, че успява  с компромиси, добронамерен тон и интелигентен политически подход да поддържа авторитета на партията, като първа политическа сила, и да печели симпатиите на съгражданите си, с неуморната си работа и спазени обещания.

Опитаха се политически лаици и лица, случайно попаднали в политиката, да създадат интриги и да стабилизират и  тази структура на ГЕРБ, особено по време на кампанията за избор на депутати, но Борисов навреме отряза  мераците им и постави вътрешнопартийните врагове на мястото им.

Затова не очакваме изненади около номинациите за кмет в Сандански. Кандидатът за кмет на Сандански, чието име ще бъде изпратено в централата за одобрение е  Стоян Стоев.   

В Банско бившият депутат Александър Мацурев, който направи добър резултат на последните парламентарни избори  се очаква да е кандидатът на ГЕРБ в курортния град, Неговото име се спряга от месеци, а според наши източници, би било прието от ИК на ГЕРБ. И в структурата на Банско има сериозни интриги, някои не харесват Мацурев и затова вероятно ще има и  други предложения, които да бъдат изпратени по върховете на ГЕРБ. Как обаче останалите кандидати ще гарантират изборния успех е неясно. Засега кандидатурата на Мацурев за кмет на Банско от ПП ГЕРБ, е най-сигурна, а дали ще има други номинирани  ще видим.   
 

В Разлог също се очертава интересна битка. Тук в битката за кмет от ГЕРБ ще се включи сегашния временно изпълняващ длъжността Венцислав Гърменов, който ще е сигурна номинация на предстоящото събрание. Той смени на поста управлявалия няколко мандата Красимир Герчев, който беше отстранен от поста заради установен конфликт на интереси.

Наказанието на Герчев обаче ще изтече до кметските избори през есента, затова тук се заформя интересна интрига. Ще се впусне ли отново екскметът в битката за управление на града и какви са  шансовете му за победа?!

Гърменов демонстрира завидна активност във времето, в което е начело на общината и трябва са се признае, че работи добре, успявайки да увлича все повече и повече симпатизанти. Не трябва да се подценява и фактът, че ако Герчев реши да се включи в кметската надпревара, то той е сериозна вътрешнопартийна конкуренция, предвид факта, че умее да печели избори и го е  доказал го   неколкократно.

Според наша информация  в Разлог има направено социологическо проучване за това, кой от герберите  стои най-добре сред съгражданите му, което ще бъде представено пред ИК, преди да вземат решение кой да е кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет в Разлог.   
 

В Благоевград поведението на ГЕРБ традиционно е най-интересно. Тук структурата не успя да се обедини, въпреки усилията на лидера Борисов, областното   и общинско ръководство  и  всякакви декларации за единомислие и единодействие. Разколът в ГЕРБ Благоевград е факт,   "лидерите" са много, а самочувствието на провъзгласили се за авторитетни партийни функционери надхвърля пределите на нормалното и граничи със смехотворното.

Временният лидер Д. Савеклиева, сменила на поста общинския лидер Росица Димитрова, прави опити да накара герберите в областния център да работят като едно цяло, но раздорите тук не стихват и действията им са трудни за прогнозиране и анализ. Невъзможно е да анализираш хаоса от противоречиви политики, създавани от псевдополитици, активиращи се само по време на избори., без ввсякакъв съществен принос в работата на партията.   В момента дилемата е : Ще подкрепи ли ГЕРБ кмета на Благоевград Илко Стоянов, който ще излезе на избори като независим, или ще издигне собствена кандидатура.

Бойко Борисов при 2 от посещенията си в областния град, след години, в които обиден не стъпваше в Благоевград, даде ясен  сигнал на ГЕРБ какви трябва да са действията им, а именно да се ориентират към подкрепа на сегашния кмет. Така се даде тласък на мълвата, че ГЕРБ ще подкрепят Илко Стоянов и няма да издигат собствена кандидатура. Това се твърдеше доскоро.

Напоследък обаче, с приближаването на изборите, избуяха отново конфликтите , скандалите и противоречията около изборното поведение  на ГЕРБ в Благоевград. Част от герберите са категорични, че няма да подкрепят никого, а ще издигнат собствена кандидатура.

Заговори се, че  крайно досадни доносници от ГЕРБ , правят непрекъснати совалки до централата на партията и поднасят изкривена информация за ситуацията в местната структура, с което отново ще отвратят Борисов от града, на който даде много в качеството си на премиер, и в който се върна със зор, заради хилядите си симпатизанти и членове, но не и заради интригантите, клеветниците и скандалджиите,  които през годините  се правят на фактори в партията в областния град, и заради които ГЕРБ Благоевград не е това, което беше.

Много излагация, много простотия и политическа незрялост белязаха действията на някои гербери в областния град, отвращавайки не само Борисов, но и хиляди симпазанти, запазили пристрастието си към партията само и единствено заради нейния лидер, Бойко Борисов.  

Структурата в Благоевград е трудноуправляема и прогнозируема, затова и не можем категорично да твърдим какво ще се случи. Дали ГЕРБ ще подкрепи независимия кандидат Илко Стоянов, или ще издигне собствена кандидатура, това е въпросът, който няма отговор засега.   

На събранието очакваме разпри, скандали и множество номинации, а какво ще реши Изпълнителната комисия и дали ще бъде даден поредния урок на местната структура ще проследим. Очаквайте още по -темата с номинационните събрания и кандидатите за кметове от ГЕРБ по другите селища в областта, в следващите броеве на Struma. com   

Петя Колева 


 


Още за: ГЕРБ   пиринско   избори   Още от: Политика

Принтирай статия
30 коментара
28 Юни 2023 08:11 | В Разлог
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Прокуратурата държи на трупчета дело срещу Гърменов чака се и друго срещу него барабар с кмета на село Годлево за около 80 000 лева


28 Юни 2023 08:14 | Благоевград
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

КУЧКАТА Е ВРЕМЕ ДА ОБИКОЛИ ЦИГАНИТЕ!!!


28 Юни 2023 08:17 | Тета Мара
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

КПКОНПИ проверява Разложката Фирма Миле инжинеринг ОСНОВЕН спонсор на Герб за Откраднати 10 000 000 от незпълнено строителство по Европрограма отделно община Разлог за 10 години е превела на фирмата над 100 000 000 лева за тротоари чешмички и асфалтиране


28 Юни 2023 08:22 | Тета Мара
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

В Разлог кмета Венцислав Гърменов и Джюровия ТОТАЛНО толерира тарторите на Дпсъ братята Петевите с ДВА общински апартамента с общински парцел взе ги на работа в Общината


28 Юни 2023 08:26 | Наблюдател
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

НОРМАЛЕН ЧОВЕК Е ТОЗИ, КОЙТО НЕ ОТИДЕ ДА ГЛАСУВА ОТНОВО!!!
ДА ХОДЯТ ЦИГАНИТЕ, ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ И СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО СА ВЕЧНО НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ!
ПЛАТЕНА РЕКЛАМА Е ТОВА!!!


28 Юни 2023 08:29 | Елита на
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Герб Разлог- Иван Джюров би майка си та дойде Жъчката да я спаси Гърменов с кметицата на Годлево с фалшиви фактури за ремонт на читалището в селото са окрали 70-80 иляди отделно фалшив документ на Гърменов, ЛЕЖИ, в Разложката прокуратура


28 Юни 2023 08:38 | Циганското
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Дпс в маалата на Разлог ръководено от Катерин и Байрам Петеви работещи в община Разлог е обещало 700 гласа на Герб


28 Юни 2023 09:00 | Джумаята
Оценка:
16
 (
22
 гласа)

Гласуването за герб е престъпление.


28 Юни 2023 09:05 | ФЕН
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

МИСЛЯ, ЧЕ БРЪЧКОВ СЕ ЗАДЪРЖА ТВЪРДЕ МНОГО И МУ Е ВРЕМЕ ДА СИ ХОДИ.


28 Юни 2023 09:51 | Член
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Супер браво за статията


28 Юни 2023 09:55 | Грамадчанин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Тето Мароооо, нулите ги немаш за нищоооо...


28 Юни 2023 10:11 | КОЛЕГА
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

ГЕОРГИ ДИНЕВ Е СЪЩО ДОСТОЙНА КАНДИДАТУРА. КМЕТА СЕ УПЛАШИ ОТ НЕГОВАТА НАХОДЧИВОСТ И ПОПУЛЯРНОСТ И ПОБЪРЗА ДА ГО НАКАЖЕ. С ОТСТРАНЯВАНЕ ЧРЕЗ ЗАГОВОР, МЕТОД КОЙТО ВЛАДЕЕ ДОБРЕ.


28 Юни 2023 10:39 | РОСЕН
Оценка:
11
 (
19
 гласа)

ГЕРБ Е НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО СПОЛЕТЯЛА БЪЛГАРИЯ В ПОСЛЕДНИТЕ 30 ГОДИНИ. ФАКТ.


28 Юни 2023 10:48 | ГЕПим всичко дето ни падн
Оценка:
8
 (
12
 гласа)

Трябва да си много прост за да гласуваш за явни крадци.. Тези които ги подкрепят получават жалки трохички.. ама на дребните душици - дребни трохички.. А тия дето си продават гласовете са първи на митингите на ГЕП-аджийската партия.. гепиш, гепиш.. ама не можеш тиквон да стигнеш..


28 Юни 2023 11:39 | Пухи нос
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

шушнар майка ти е курва, тя те научи на занаят. Не се опитвай да се буташ където не ти е мястото. Първо трябва да се научиш да смяташ и да четещ


28 Юни 2023 11:41 | До горния
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Неграмотен си.


28 Юни 2023 13:01 | Тета Мара
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Бюджета на община Разлог е 20-25 милиона законите 10 процента не повече да откраднат сметни колко са отделно парите от Еврофондове и тук става въпрос за 10 години така че сметни нулите виж на Любен Татарски Иван Гюров и Венцислав Гюров вилите къщите за гости и хотелите и смятай нулите


28 Юни 2023 16:11 | Крадльовци
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Тето Маро, крадльовци, точни са нулите.


28 Юни 2023 16:24 | Сандански
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Сандански няма шанс да избере герберски кмет!!! Тук хората са умни и независими и виждат какви субекти се въртят около герб!


28 Юни 2023 20:55 | Петрич
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Георги Динев е като Бръчков иска да захапе кокъла само и само да е с валяко


28 Юни 2023 21:15 | Петрич
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

Бръчков и валяко са боклуци и наркомани


28 Юни 2023 21:18 | Йън РЪШ
Оценка:
-7
 (
11
 гласа)

Илко СТОЯНОВ ЩЕ БЪДЕ КМЕТ- интелигентен, умерен, възпитан !!! КАЗАХ


28 Юни 2023 22:05 | 867
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

Пълни лъжи и глупости! Бръчков никои не го иска вече той си заминава заедно с герб! В петрич ще има нов кмет но Бръчков закопа Петрич и в никакъв случай вече няма да го избере никои!


28 Юни 2023 22:08 | Явор
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Това е платена статия лъжлива на Струма за да лъже най-нагло!


28 Юни 2023 22:44 | ...19..
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

Бръчков ЧАО, ЧАО, ЧАО


28 Юни 2023 23:36 | Ванче Михайлов
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Ако ГЕРБ подкрепи сегашният изпълняващ длъжността кмет на Благоевград определено ще подари следващият мандат на някои друг.


29 Юни 2023 08:19 | Дидо
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Целия катунски район ще гласува за Стоян Стоев


29 Юни 2023 09:47 | КОЛЕГА
Оценка:
-5
 (
9
 гласа)

ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК ОТ ГЕРБ КОЙТО СТАВА ЗА КМЕТ НА БЛАГОЕВГРАД Е ИЛИАН ОТ НОИ, ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СА АУТСАЙДЕРИ.


29 Юни 2023 13:11 | Боби
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

ГЕРБ Благоевград включва членове и активисти най-вече от града. Като добавка Камбитов, за който цял град има безкрайно лошо мнение, с изключение на придошлите, на които са осигурени работа, а на някои е евтини жилища. Е резултатът е налице.


04 Юли 2023 15:51 | Гласоподавател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Ако ГЕРБ Благоевград издигне Роска водоноска или ако подкрепи Илко да знае, че със сигурност ще загуби изборите в града.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар