Политическата реалност: БСП в Пиринско не избра водач, нито един от кандидатите няма 50 + 1 гласа, на К.Нинова не достига 1 глас, на Костадинов 4

19 август 2014 09:36   19 коментара   14137 прочита


Както прогнозирахме, съдбата на червените в региона отново е в ръцете на изпълнителното бюро на столетницата, местните червени "шамаросаха" силно Кристян Вигенин

 Разцеплението на БСП в региона е факт. И на снощното заседание на областния съвет разделението на партията лъсна в най-чист вид. Корнелия Нинова бе класирана на първо място с 22 гласа, плътно зад нея с 19 се класира Емил Костадинов. И двамата обаче нямат нужния резултат, за да се твърди че Нинова е категоричния водач. На нея не и достигна 1 глас, за да реализира 50 +1, а на Костадинов 4 гласа, за да е водач. Само 2-ма присъстващи гласуваха за Кристиян Вигенин, за когото резултатът бе истински политически шамар. "Ясно е, че не можахме да се разберем, затова решението отново е в ръцете на изпълнителното бюро на партията, да БСП е разделена и не се обединимхме около една кандидатура. Днес внасяме протоколите и ще чакаме решението на София, каза за Struma.com областният лидер на партията Юлиян Гошев.

Резултатът не удовлетвори и двамата кандидати Нинова и Костадинов. БСП Благоевград ядоса новия председател на БСП М. Миков именно с разделението си, затова като наказателна мярка той спусна Вигенин. След категоричния отпор на местните структури Миков "вдигна ръце" и остави БСП в Пиринско сама да избира. След снощи, обаче картинката се изясни. И сами червените не могат да изберат водач. Интригата БСП предстои. До дни ще стане ясно дали изпълнителното бюро ще приеме този колеблив резултат или ще се наложи с нова различна от Корнелия Нинова кандидатура не е ясно. Ако обаче приемат резултата пред Нинова има две алтернативи, или да освободи мястото на водач в София и да изтласка Кирил Добрев напред, или да стане водач на две листи - София и Благоевград. С този вариант Позитано няма да се съгласи, така че все още не можем да поздравим окончателно Корнелия Нинова с "Добре дошла" и "Успех" в предизборната битка.

П. Петрова


Още за: БСП   водач   К.Нинова   Още от: Политика

Принтирай статия
19 коментара
19 Август 2014 09:59 | БСП ЮГОЗАПАД
Оценка:
-16
 (
30
 гласа)

ЕМИЛ КОСТАДИНОВ - ЕДИНСТВЕНИЯТ КАЧЕСТВЕН РЪКОВОДИТЕЛ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ В БСП.
ДРУГИТЕ:
ВЛАДИМИР ПАНДЕВ - МАЗНО ПАРТИЙНО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ОТ СЕЛО КРЕМЕН
ИЛИЯ МИЛЕВ - ЗЛОБЕН ИНТРИГАНТ, ПРАЗНОСЛАВЕЦ ОТ СЕЛО ГЪРМЕН
ВЛАДИМИР ИВАНОВ - ВЕЧЕН КАНДИДАТ ЗА ВЛАСТ
ИЗВОД:
И САМ ВОЙНЪТ Е ВОЙН НЕ ВЪРВИ В ПОЛИТИКАТА! А "ДРУГИТЕ" ИНТРИГАНТИ ВЪН ОТ БСП!


19 Август 2014 10:09 | ДЕФИЛЕТО
Оценка:
-15
 (
29
 гласа)

С КОРНЕЛКА НИНОВА ВОДАЧ НА ЛИСТАТА - 1 ДЕПУТАТ, С ЕМИЛ КОСТАДИНОВ ВОДАЧ - 3 ДЕПУТАТИ. ФАКТ!


19 Август 2014 10:14 | +++
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

- най-демократичната партия в българия

- няма разцепление в БСП

- трябва да се намеси изпълнителното бюро


19 Август 2014 10:39 | Изборът е ясен
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

БСП отново доказа демократичността и откритостта си. Идеология с мисъл за хората и лидери с душевна красота и харизма. Гласувам за БСП


19 Август 2014 11:02 | СОЦИАЛИСТ
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

ДРАГИ МИ СЪПАРТИЙЦИ, В СЛУЧАЙ, ЧЕ НАЛОЖИТЕ НЕКАДЪРНИКА КОСТАДИНОВ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЯМА ДА ВИ ПОДКРЕПЯ. СЪЖАЛЯВАМ, НО ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ТЪРПИМ НЕКАДЪРНИЦИ, КОИТО С ОТКРАДНАТИ ПАРИ СИ ПЛАЩАТ ПЪРВИТЕ МЕСТА И ИЗОБЩО НЕ ИМ ПУКА КАКВО МИСЛЯТ ХОРАТА. ВЕЧЕ НЕ ЖЕЛАЯ ДА СЕ ЧУВСТВАМ ЧАСТ ОТ СТАДОТО.....


19 Август 2014 13:59 | жена
Оценка:
-3
 (
11
 гласа)

До социалист-Как може да си толко заблуден? Ти изобщо знаеш ли що за човек е това? Емо не се предавай на местенското направление. Благоевград е с теб


19 Август 2014 14:33 | СОЦИАЛИСТ
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ТИ СИ ЗАБЛУДЕНА ЖЕНО, МНОГО ДОБРЕ ЗНАМ КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ТОЗИ ЧОВЕК, НО ДА НЕ КОНКРЕТИЗИРАМ - С ДВЕ ДУМА НЕ СТАВА ЗА ТАЗИ РАБОТА ИНАЧЕ НИЩО ЛИЧНО.


19 Август 2014 14:35 | СОЦИАЛИСТ
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

И НЕ СЪМ ОТ МЕСТЕНСКОТО НАПРАВЛЕНИЕ, АКО ТОВА ИМА ЗНАЧЕНИЕ, ЗАЩОТО ПРОВАЛЪТ Е ПОВСЕМЕСТЕН, А НЕ САМО МЕСТЕНСКИ


19 Август 2014 14:52 | симапнтизант
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Хора разберете че, солистите искат нещо ново, нещо различно, стига сте правили грешки, няма вече време, искаме нещо НОВООООО! ВЕГЕНИН!


19 Август 2014 15:26 | о да
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Оставете Костадинов в БСП. Той ще доунищожи партията. Това е правивилният път. Кога друг път комунетата са имали такива катастрофални резултати в пиринско? Оставете го да си довърши работата. :)


19 Август 2014 16:23 | Мая
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Кажете нещо за кръговото което правят на зърнени. Знае ли някой каква е далаверата на Камбитов


19 Август 2014 16:46 | Стига вече
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Само за три години Емил Костадинов, успя да разбие не само благоевградските структури на БСП, но с помощтта на Гошев и Капитанов, да всее раздори и в регионалните структури. Той е готов на всичко само за да задоволи кариеристичните си интереси. ЕМИЛЕ СПРИ СЕ. НИЕ БЯХМЕ ПАРТИЯ БЕЗ ТЕБ, А СЕГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГЛЕДАМЕ. ВИЖ КАКВО СТАВА. НИМА ТОВА Е ЦЕЛТА ТИ ДА САСИПЕШ БСП.


20 Август 2014 08:57 | БСП
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

ЕМИЛЕ СПРИ СЕ. НИЕ БЯХМЕ ПАРТИЯ БЕЗ ТЕБ, А СЕГА НЕ МОЖЕ ДА СЕ ГЛЕДАМЕ. ВИЖ КАКВО СТАВА. НИМА ТОВА Е ЦЕЛТА ТИ ДА САСИПЕШ БСП.

Емиле, Юли, осъзнайте се и спрете, утиваме към пълен разгром. Спрете и този самозабравил се Петрички вожд Капитанов, той е абсолютен профан.


20 Август 2014 10:32 | 675
Оценка:
-2
 (
4
 гласа)

Ясно е БСП не е еднородна партия като идеи и като възрастова структура ако щете. Не съм с БСП, но се видя на миналите по-миналите избори. С Корнелия-едно депутатско място. С Емил Костадинов начело-три. Него обвинявайте, че иска да разцепи парнията ви. Много сте различни за да бъдете заедно. Начело с Емил пак може да имате три места. Начело с Корнелия-може едно, а начело с Вигенин-3-5 .....гласа в областта. Мишо Миков да не се бърка в партийните структури по места, както и другите партийни лидери. Ние се знаем кой каво може. Емиле, не се предавай. Знам, че ти е трудно, но си свикнал да се справяш и хората ти вярват включително и такива които не са от БСП. Никакво отказване.


20 Август 2014 10:40 | До БСП
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Не ме убеждавай, че Емил Костадинов иска да разбива парнията ви. Най-малко той го иска това. Недей да прехвърляш отговорността там където не трябва. Партията ви вече повече от сто години не е изчезнала и сигурно няма да изчезне. Поне запазете достойството си и не обиждайте лидерите си в медиите. Не може да се гледате щото прекалено много станаха тези които искат да са отпред. С тоя коментар май и ти си от тях, но по него съдя, че нямаш капацитет и си меко казан ретардиран.


20 Август 2014 10:43 | До 675
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Вигенин ще има такъв успех където и да го сложат.... Това сигурно много ще разтрои Серж, но това са реалнотите.


20 Август 2014 11:26 | Фильо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

В няколко точки:
1. Емо не става, пречат му егото и Анушка, иначе има качества
2. Капитанов е леке-никога за нищо не е ставал, справка Коларово
3. В Благоевград стоят зад Емо, защото са по-слаби и от него, май само Пандев се е осъзнал.
4. БСП няма да успее не защото хората харесват Бойко, а защото Станишев и Моника използваха БСП като инструмент за лична употреба.
5. На БСП и трябват млади почтенни и кадърни хора с воля и без унищожително его


20 Август 2014 13:33 | жена
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

До ФильоЕмил има достатъчно качества за цялата листа. Явно нещо те стяга обувката да набъркаш и жена му и кой ли още


20 Август 2014 13:40 | Фильо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

жена=Анушка=единственна и неповторима




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар