По случай празника на храма на Ванга в местността Рупите: Вельо Илиев запали свещ и склони глава пред паметта на признатата световно известна светица

14 октомври 2015 13:41   5 коментара   10038 прочита


Днес храмът на Ванга, построен с даренията на българския народ, празнува храмовия си празник. Кандидатът за кмет на Петрич от коалиция „Роден край„, инж. Вельо Илиев, заедно с колегите си посети святото място, запали свещ и преклони глава в памет на световно известната пророчица Ванга, която бе призната от петричани, а впоследствие и от поклонниците и от цял свят за светица още приживе.

В 09. часа в храма бе отслужена тържествена литургия, на която присъстваха стотици хора от цялата страна. Множеството чу и добри думи за самия храм, как е построен и каква е целта му от уважавания академик, проф. Светлин Русев.

За пореден път той не се умори да повтаря „Ванга е храмът! Храмът е Ванга!”, с което обра аплодисментите на всички миряни, дошли на сакралната дата за честването. Петричкият поет Владимир Дайраджиев представи книгата си „Това видях и чух от Ванга„. В момента се довършват фреските над парадния вход на храма от студенти от Художествената академия

Венци Методиев

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

5 коментара
14 Октомври 2015 20:05 | Ай
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Поне пуснете една снимка на Велко, иначе ще си помислим нещо - май ни моткате.


14 Октомври 2015 23:24 | петричанка
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Какъв поет този В. Дайраджиев? Син на активен борец .Като такъв прешета за по една година всички училища в общината без да работи, ада получава заплата, като учител. Който го познаваБв. Дайраджие =Владо Камилата/е крадец и мошеник, но не и писател. Явно е присвойл чужд труд.


15 Октомври 2015 08:42 | ГЕОРГИ
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

АБЕ И ТИ СИ ПЕТРИЧАНКА ОТ ЧУРИЛОВО АМА КОЙ ТЕ СЛАГА НА ЗНАЕШ ДЕКА.


15 Октомври 2015 08:45 | славчо
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

владо не я опрашил тая петричанка и затова тя пише против него.


15 Октомври 2015 10:06 | Мустафа Яворнишки
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Какво общо има инж. Азис, крадецът-бандит, с Ванга ?!?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар