Перничани заплашиха лидера на ВМРО Ангел Джамбазки с убийство

26 юни 2013 15:08   15 коментара   9163 прочита


Две жалби в пернишката Районна прокуратура е пуснал лидера на ВМРО Ангел Джамбазки. Те са за заплахи за убийство и клевета и обида, отправени срещу него от местните ромски лидери Любомир Харалмпиев и Стоян Стоянов.

Директните закани за саморазправа са направени в предаване на пернишката телевизия „Кракра” от 15 май т.г. уточни Джамбазки. „Харалмпиев и Стоянов твърдят, че в нашата програма е записана кастрация на жените от ромски произход, както и че в Трън съм казал „Циганите на сапун”, на базата на което ме заплашват, че и аз мога да бъда направен на въпросното миещо средство. Първо, тези хора явно не са чели програмните документи на ВМРО, в които няма не рад, а буква по въпроса за цитирания начин на ограничаване на раждаемостта сред етноса. Второ, аз в Трън не съм ходил, не съм държал речи там, не съм отправял заплахи, така че реално това са клевети, обиди, въвеждащи в заблуждение общественото мнение.

Към мен е отправена и заплаха за убийство А това са престъпления, които се наказват от закона. Искаме разследване и повдигане на обвинения срещу авторите на закононарушенията по смисъла на Наказателния кодекс, заяви на пресконференция в Перник лидерът на ВМРО и допълни, че на базата на представените в Сметната палата документи партията ще направи анализ на направените разходите по предизборната кампания в региона и ще иска обезщетение в същия размер от ромските лидери, съобщава Zapernik.com. Според Карлос Контрерас – член на националното ръководство на ВМРО, клеветите и заплахите са част от ромския терор, който за съжаление е свързан и с представители на някои общински управи, които толерират циганското беззаконие, заяви той и уточни, че визира случаят в Трън.

Няма да оставим подобни злоупотреби с т.н. права и свободи на ромите, бяха единодушни и Джамбазки и Котрерас. ВМРО няма да допусне узаконяването на циганските гета както в Перник и Трън, така и в цялата страна, тъй като те поставят в неравностойно положение българите, живеещи в условия на реална окупация от страна на мургавите. Политическата сила също така е против идеята да бъдат изплащани по 120 лева на семейство, чието дете не може да бъде настанено в детска градина, както и повишаването размера на майчинските без реални критерии, защото това означава да се насърчава безхаберието сред етноса – циганите не плащат ток, вода, данъци, създават деца само заради парите, които държавата им отпуска, без да работят. Така повече не може да продължава и ако парламентарно представените политически сили и правителството не преосмислят позиците си, готови сме незабавно да стартираме и то от Перник, национална петиция по тези безумни предложения, заяви още Джамбазки.

15 коментара
26 Юни 2013 18:41 | индианеца
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

били прости а? Кои от нас знае как се кастрира ЖЕНА, а?..... абе хубава работа, ама циг.....


27 Юни 2013 00:56 | Вальо
Оценка:
14
 (
14
 гласа)

Абе Джамбазки ли е вече лидера на ВМРО ? Каде отиде онзи дебелия, Каракачанов ? Кога го свалиха


27 Юни 2013 01:06 | зарко до ВМРО
Оценка:
-2
 (
18
 гласа)

Айдее, и Джамбито го хвана шизофренията и манията за преследване ! Така Каракачанката всека година излиза с един и същи номер, че от Македония получава писма със смъртни заплахи, Джамбито пък си е харесал циганите за тая цел ! ПАЛЯЧОВЦИ !


27 Юни 2013 01:33 | УТОЧНЕНИЕ
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Първо- не са перничани, а са петричани... И второ-- не искат да го бият, а искат да го е....! Демек да го зарадват.


27 Юни 2013 11:35 | magner 67
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Прави са мангалите!!! Виждат че идва тяхното време, че те ще вземат след 20-30 години властта.... виждат, че българите и българските партии само се караме, и всичко хубаво се отклонява към тях... Затова са силни и вилни, от нищо и никой не им пука, заплашват си смело, защото знаят че никой нито ще им търси сметка, нито ще им направи нещо.... а и все по-нагли ще стават, като няма реален отпор... А тези долни "политици" дето все си ги "избираме" и гетата ще им узаконят, и закони ще приемат общински и държавни имоти да им раздават... А преди избори и "чудеса" им създават, торби с пари се изливат над главите им...!!! Докато ние етническите българи си работим и плащаме данъци, такси и глоби, да пълним хазната за да отглеждаме нашите "мили братя цигани"..... И един ден, когато вземат властта ще разберат циганин храни ли циганин... Помощи ли да им дават ? Ще има ритници и тояги по главата, както по-отворените цигани сами си го казват! Разбра го и Европа, откъдето вече ги гонят с просяшките им


27 Юни 2013 11:44 | Мишо
Оценка:
1
 (
17
 гласа)

За пребиване е това копеле джамбаско, то е убито от всякаде преди някой да го убива


27 Юни 2013 15:33 | избирател
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

Джамбазки продължавайте и свалете този М. Палев! Ака правителството не се вслуша в протестите, тогава и то да си ходи.


29 Юни 2013 00:54 | приятел от училище Дими
Оценка:
-1
 (
5
 гласа)

Ангеле, знам, че не ти пука, ама наистина не трябва да ти пука от заканите на боклуците !


29 Юни 2013 03:30 | Гюптин
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ОМО са доста толерантни но тези винкели като нишо може да го освиткат. То па един войвода да ти падне шапката.


28 Юли 2013 21:51 | Джамбазки фен
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Влезели в парламента както направи Волен Сидеров ще се откаже от мислите си те като вземат властта забравят от къде са тръгнали. Замислете се кой е виновен за високата популация на ромското население и кой за ниската раждаемост на българи т. е. ако се раждат повече българчета няма да има проблем с малцинствата. Народа сам си е виновен.


23 Септември 2013 17:25 | Д
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Той е прав за някои неща, но не за всичко! Чудя се дали би помогнал на някой човек без значение от какъв етнос е? Има много по-важни проблеми от озаконяването на циганските гета и влизането на Турция в ЕС, и кой каква религия изповядва! Всички живеем в България и имаме еднакви права! Все пак ако този закон влезе в сила всеки престъпник ще може да си озакони имота. Не е чесно как събориха къщата и външната баня на българско семейство с болно дете алтизъм и също така неможеше да се обслъжва само. Тези хора останаха на улицата с това болно дете и никой непожела да озакони имота. Но къде бяха всички за тези хора? Петиций и протести нямаше! А се прокарва закон за ромите? Това е добре. Няма лошо. Но каква е разликата между невинните хора и виновните? Според мен г-н наблегнете с помощта на хората, които нямат пари, работа, храна, покрив над главите си! Хората с проблеми! Завършили сте право, може да дадете много безплатни съвети и сте политик наблегнете на децата, които са подложени на домашн


23 Септември 2013 17:26 | Даниела
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Донякъде е прав


23 Септември 2013 21:10 | Валя
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Съгласна съм Д. Направете нещо за децата под домашно насилие. За закрила на детето, социални грижи, които не си вършат работата и не настаняват такива деца в домове или в приемни семейства, а седят и бездействат. За високите такси за студентите. Не всички като мен могат да си платят образованието. Или за инвалидите, каталепсия, епилепсия, екзостози никой неговори за това. Рядки болести лечението, което отпуска държавата за епилепсия е 19, 50, а за другите нищо. Това е смешно и трагично.


23 Септември 2013 21:20 | Кирчо
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Джамбазето няма да си мръдне пръста Луди ли сте той да говори за нещо друго освен за митници бежанци цигани цигански кататуни и армияТоя иска да ни върне в старото време Тоя е луд


23 Септември 2013 21:27 | Роси
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Добре е направил като е пуснал 2 жалби за клевета, обида заплаха за убийство срещу тях. След като са говорели лъжи.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар