Народният представител от ПП ГЕРБ-Петрич Д. Танев: И при делегирани бюджети за селата не се спазваха гласуваните средства

02 март 2015 12:19   8 коментара   11274 прочита


„През 2013 година имаше делегирани бюджети за всички села по броя на жителите и на тази база се гласуваха средства за тях. Но и тогава това не се спазваше. Отпускаха се конкретно средства за определени от кмета Вельо Илиев селски кметове.”, това каза преди минути народният представител от ПП ГЕРБ инж. Димитър Танев по повод упреците на няколко управници на населени места, че бюджетът за 2015 година ощетява селата им. Това е било винаги така, конкретизира той позицията си от гледна точка в познаването на механизма при разпределяне на бюджетните средства от хазната за селата, познавайки ситуацията, след като е бил и председател на ОбС –Петрич.

Танев не назова конкретни имена, но даде ясно да се разбере, че знае кои от селските кметове са се облагодетелствали през годините. ”Така, че същите нямат основание да недоволстват и отправят неоснователни критики към ОбС. ”, поясни народния представител пред Struma.coм. Той смята, че сегашният ОбС е изготвил справедливо разпределение за всички села в общината. ”И това, че били привиквани за изслушване пред общински съвет е практика, за да могат да защитят предложните обекти за финансиране и да се чуе от какво имат нужда. Това се прави в годините под различна форма.

Затова кметовете да не се сърдят, че са били изслушани и за всяко село е взето правилно решение за отпускане на средства от бюджета.”, каза Танев, който повтори тезата си, че недоволните се едва няколко. ”Според Танев кметовете са поставени в зависимост, кой е по близък на управниците в общината и е крайно време те да се преориентират в правилната посока, предвид приближаващите кметски избори.

Венци Методиев


Още за: Д. Танев   база   средства   Още от: Политика

Принтирай статия
8 коментара
02 Март 2015 15:24 | Танев Нужнико
Оценка:
1
 (
15
 гласа)

Това подобие на човек не трябва да се показва на публично място прилича на Хибрит: Варан-в човешка плът : ако още веднъж ми покажете такива герои от Филмите на стивън спилбърг: лично аз ше се заема с случея: взимам пушката за Грозен дивеч и тръгвам на лов за грозни мутри като тази измет долна:


02 Март 2015 15:37 | до горния
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

Захов, озапти хората си, да не сипят публични закани! В твой интерес, е!


02 Март 2015 16:04 | гербер
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Покажете другите герои от групата "куроп-рози-гербери" разпределящи парите от общинската баница. Тоя е само злия гений. Няма ли си работа в парламента. Нали даде и мило и драго за жълтите павета, или са му останали напразни надеждите за голямата лапачка.


02 Март 2015 16:10 | петричанин
Оценка:
2
 (
14
 гласа)

Струма, не плашете хората с такива снимки. Има фотошоп за украсяване и доизкусуряване ако това е възможно. Каквото застанало, това излязло.


02 Март 2015 16:46 | Свирчо
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Кога и какви делегирани бюджети е имало в селата. Я кажете повече факти и защо до сега не се е чуло и видяло такова нещо. И на какъв принцип се разпределят средствата в общината. И до кога през болницата и вИк ще се източва легално общината.


02 Март 2015 16:55 | До тежкаро
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Чети, още в първото изречение е казано кога! Или, колкото да напишеш -нещо !Не случайно Вретенцето определи един с психическа обремененост .и в корема и в главата !Очакваме руския възпитаник да коментира още на руски език коментари


04 Март 2015 10:36 | избирател
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Танев да се конкретизира. Да каже кои са били селата.


04 Март 2015 16:42 | Янчо пощата
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Танев е за затвора заедно с неговия съратник-престъпник Христо Малчев. Най-наглите престъпни приватизации в община Петрич са направили въпросните двама хубавци. Вместо да се прави на политик, да излезе и да си посипе главата с пепел.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар