На светло-искрено и твърде лично! Сблъсък Тасков-Хаджигаев! Отворено писмо до медиите нищи "политическите модели" в Благоевград!

28 май 2018 19:50   29 коментара   25288 прочита


Бившият лидер на ПП ГЕРБ К.Хаджигаев обиден: Отговарям ,за да запазя името си! Без екипът, с който работих нямаше да има кмет, депутати и съветници

Неочаквана реакция от политик от миналото, екслидерът на ПП ГЕРБ Костадин Хаджигаев се появи днес с отворено писмо до медиите, за да "уточни" някои неща пред ОБС председателя Р. Тасков, споменал мимоходом името му на последната сесия на местния парламент,визирайки работата на общински съвет и изпълнителна власт.

Публикуваме писмото на К. Хаджигаев, без редакторска намеса

Във връзка със споменаването на името ми на сесията на ОбС Благоевград в петък, искам да отговоря публично чрез медиите. Името ми се споменава доста често и това явно плаши някого…

През цялото време, през което съм работил аз и всички постове, които съм заемал, като председател на ОбС Благоевград, като областен управител и като член на Изпълнителна комисия, никога не съм си позволил, в мое изказване или в мои пресконференции, да обидя някого, или да се обърна към някого, независимо, от коя политическа партия е.

Практиката и това, през което съм минал, ме научи, че един човек, когато излиза да казва нещо, винаги трябва да го казва подкрепено с факти и достоверност. Мога да кажа, че лично към г-н Тасков изпитвам уважение и никога не съм си позволил да изляза и да говоря за неговата работа като председател и като обществена личност.

За споменатите неща на сесията за модела Хаджигаев – Паскалев съм длъжен да отговоря, за да запазя името си. Има много неща, за които мога да кажа с факти и документи за много хора, за политическия живот на Благоевград,но сега не му е времето.

На тези хора няма да им бъде приятно, определено, но засега ще премълча. За такива сериозни неща, човек не трябва да влиза в подобен диалог чрез медиите. Аз съм на мнение, че такова нещо трябва да се прави очи в очи ,преди да се говори за някого, да се чуе мнението му.

За моделът, за който говори г-н Тасков, мога да кажа че това не е моделът Хаджигаев-Паскалев,а моделът ГЕРБ и Хаджигаев, защото без хората от ГЕРБ,без екипът с който работихме през тези години, в момента нямаше да има съветници,нямаше да има кмет, нямаше да има народни представители.

Аз никога не съм слагал личността на първо място.Вярно е, беше в началото, може да сме допускали и грешки, тогава се създаваше ГЕРБ. В момента няма да кажа нищо повече,но с интерес очаквам отговорът на хората от ГЕРБ, дали те се припознават в този модел Хаджигаев-ГЕРБ или в сегашния модел. Това,което се говори за Хаджигаев, трябва да се отнася и за всички хора от ГЕРБ,с които съм работил.

На г-н Тасков му пожелавам да си изпълни детските мечти,съвсем откровено го казвам, и му желая още много години да бъде председател на ОбС-Благоевград, пише Хаджигаев в писмото си.

Честно казано отворено писмо в такъв вид ни изненада. Ако приемем, че е опит за политическо говорене, "възраждане", "възкресение" или "възсядане на вълната", за да се появи на политическата сцена отново, то определено намираме този опит за НЕуспешен.

Ако пък наистина Хаджигаев се е почувствал лично засегнат, като човек, то медиите не са мястото ,където трябва да се уточняват междуличностни отношения -кой какво е казал, защо го е направил и т.н. Затова сме склонни да вярваме, че Косьо Хаджигаев прави първи стъпки към политическото си Възкресение!

Отвореното му писмо обаче ни припомни неговото бурно и кратко политическо минало . Днес Хаджигаев заговори за ГЕРБ ,за модела ГЕРБ-Хаджигаев ,който според него съществувал и брагодарение, на който има кмет,депутати и съветници.

И това се случва след повече от 8 години никаква политическа активност!

Косьо Хаджигаев ,който се отцепи от ГЕРБ, за да направи неуспешния "модел" БАСТА, който гравитираше около Бареков, в опит за политическа изява ,показваше с действията си, че е загърбил активната работа за идеала ГЕРБ, днес се е почувствал засегнат. Обиден, от думите на председателя на ОБС Радослав Тасков, който го спомена в модел Хаджигаев-Паскалев,обаче с подтекст,който явно Хаджигаев и съветниците му не са разбрали.

Тасков, говорейки за модел Камбитов-Тасков, имаше предвид добрата комуникация и ползотворната работа между общински съвет и изпълнителната власт ,в лицето на общинското ръководство,съпоставяйки го с модела Хаджигаев- Паскалев, във време, в което нито едно от предложенията на кмета Паскалев не биваше прието в ОБС и се гласуваше напук. Моделът на подобни отношения с ОБС по времето на К. Паскалев и Хаджигаев, не е носил нищо градивно.

Подобни отношения са крайно безполезени за развититето на областния център затова такъв модел е неприложим в днешните условия- това имаше превид ОБС председателят Тасков който на сесията в петък не словоблудстваше, а направи показно на сериозно политическо говорене.

Затова днес писмото на Хаджигаев, което публикувахме без всякаква намеса, страшно ни изненада. Интересно е началото му, в което той по подобие на други политици, които сме свикнали да виждаме как подскачат залудо в парламентарна зала на ОБС твърди, че името му плаши някого.

Що за коментар е това г-н Хаджигаев?! Вие страшен ли сте?!

И откъде накъде вашето име ще плаши когото и да било?! Нали твърдите, че нямате никакви политически амбиции, тогава защо името ви трябва да плаши?! Името на един уважаван политик трябва да всява респект, а не страх, така мислим!

Като странични наблюдатели това ,което виждаме на политическата сцена в Благоевград година и малко преди приближаващите избори, НАС НИ ПЛАШИ. Местните политици сякаш са озверели. Още от сега се правят групи и групировки, конспирации, задкулисни сдружения и обединения на бивши и настоящи политици, чийто властови мераци ГЕРБ не е удовлетворил.

Нито едно от тези латентно функциониращи обединения обаче, не е показало завидна политическа грамотност до момента такава, че да плаши когото и да било. Въобразяват си, че са достатъчно дълбоко законспирирани, а е факт, че са скрити като щрауси в пясъка, a З.. ците им - отвън. Истината е,че в действията на някои местни политици от последните месеци се вижда ожесточена агресия по пътя им към постигане на политически цели и задоволяване на някакви мераци .

От нищото изпълзяха политически динозаври, лаици, политически трупове и хамелеони, които тръгнаха да организират протести, да превръщат заседанията на общински съвет в говорилня, да привличат внимание, без да подбират средствата и методите за това и разбира се, без да си дават сметка, че Народът вече трудно се лъже и не вярва на добрите им намерения ..... И както завява г-н Хаджигаев, че имал какво да каже, но когато му дойде времето, така ще завършим и ние. Имаме какво да кажем за местните политици с факти, но ..когато му дойде времето. Засега само регистрираме изявите им.

Мая Костова

 

 

29 коментара
28 Май 2018 19:58 | 123
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

фук так шменти капели


28 Май 2018 20:08 | Благоевград
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

МАМА. КАЖА. КМЕТ.


28 Май 2018 21:06 | старогражданин
Оценка:
10
 (
18
 гласа)

Не помня друг освен Хаджигаев да се прехвърли в БАСТА .От целия Югозапад. Някои се разходиха до учредителното им събрание и предпочетоха да напуснат политиката, но да не се конфронтират с Герб .Останаха си хора без прякори (Хаджиплочков).


28 Май 2018 21:06 | Лихфи еоод
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Кажи селяк как изнудваше всички за пари на мен лично ме измами с 30000 лв дето Иван Манчев взе от жена ми да ме искарат от ареста до ден днешен парите не са върнати свещи да си купиш моралисте


28 Май 2018 21:26 | Майко мила
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

хаджигаев кой ти написа това тъпо писмо бе, какво искаш да кажеш не е ясно, къде ти е идеята Ако така ще праиш политика загубен си . Смени си съветниците натегна се ненужно смени курса незабавно срещу свато не се рипа висока топка са с тасков и тандема не е за подценяване .Не рипай като пръле


28 Май 2018 21:32 | старогражданин
Оценка:
14
 (
20
 гласа)

Тасков вирее, защото Герб издиша. Нищо повече.


28 Май 2018 21:40 | тодорка
Оценка:
-25
 (
31
 гласа)

ГЕРБ може и да издиша но камбата не .в тоя град няма да се гласува вече за партии а за личности така да знаете като гледам кои са фронт на камбитов от него по добър немя .прогноза кабмитов остава кмет а от тези които рипат в историята


28 Май 2018 22:05 | абре
Оценка:
19
 (
25
 гласа)

да нее улав камбитов да се кандатира отово за кмет.. само да го боли главата... он си управиположението.. живее си вече у... софиа.. там две кащи си... има... саббале с колата си доиде у 10 на работа у савето. от софиа... следобет си оди у 2.. па вечер си пие питието ..у софиа... у едно заведене у стоденски град.. сите кметове избегаа.. од градо... масевата.. паскало.. причкапо... ке бега и камбито...


28 Май 2018 22:55 | Ост
Оценка:
28
 (
30
 гласа)

Камбитов тури кръста на Благоевград. Умира градът... а Бойко не може да го гледа на Наско. С такава ирония и погнуса говори за него, ама му е нужен... за сега!


28 Май 2018 23:33 | @@@@@
Оценка:
20
 (
28
 гласа)

Силвиооо, стига лиза задника на Насо и на Радо. Тези хора не са дали една стотинка от личните си средства за Благоевград. НИТО СТОТИНКА. А ти явно си на ясла всеки месец, та им правиш такива сонети... Колкото за Хаджигаев, него го заблуждаваха, че ще стане кмет, а в същото време Цветан Цветанов вече беше избрал, КОЙ да е кандидата за кмет. И въпреки двете събрания, които избраха с ОГРОМНО болшинство К. Хаджигаев за кандидат, номенклатурата в София реши друго. И така Насо си изби загубата от "бизнеса" и вече няма настигане.... Само герб...


28 Май 2018 23:46 | Дани
Оценка:
-8
 (
12
 гласа)

Ето това е политик ! А кажи сега как твоя задник да лижат -скръндза не си убав като Камбитов, па и много злобен, бе ! И като чета май си много вътрешен а, всичко знаеш кой как е избран кой какви загуби избил, ами ако те хванат какви работи дрънкаш, а ....май ти си по лизането очи в очи, но тук си егати пича . Хайде лягай и по кротко


29 Май 2018 01:02 | Черепа
Оценка:
0
 (
16
 гласа)

Тоя е човек на това джудже балито. това тъпо парче се чуди кой да прикотка към него, лаже маже надъхва се и ше ги прербе сичките. не се водете по акъла на това просто момче, он две думи на кръст не може да каже политика ше прави, и е ного злобен и отмъстителен обаче.... добре че беше насо да му даде пари а той ходи и го плюе по целия град.


29 Май 2018 01:24 | гражданин
Оценка:
20
 (
24
 гласа)

Леле, скъпи съграждани! Какви политици какво чудо! Каквито те-такъв и града-един до друг непросветени и алчни, жадни за власт, постове и пари, без образование и елементарни познания за политика и управление! И двамата в този "конфликт" са бай Ганьовци, които не дават път и безкрайно оплюват всеки, който им се изпречи! Хора, не вярвайте на тези псевдоджумайлии!


29 Май 2018 05:55 | старогражданин
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Няма да ви позволят размиване на политическата индентичност на Герб в главния град на Югозапада. След последния провал на Ушев около Галиче събитията в района ще се ускорят. Дано е за добро.


29 Май 2018 08:29 | валентин
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

Писмото разпространено по медиите звучи като пасквил на градски клюкар, мога да кажа това, мога да кажа онова, уважавам го, не го уважавам . Страшна посредственост в изказа, Ами кажи го де, ама няма какво да кажеш, само думи изсипани без логика, нещо като нищо. Ако е писано от пиар уволни го направи ти страшна беля и те изложи .


29 Май 2018 10:09 | До Струма
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

На всички стана ясно от много отдавна, че лижете г. за на Недялко Падешки


29 Май 2018 10:28 | Шарбаново
Оценка:
13
 (
17
 гласа)

Къса памет имаш ти Хаджигаев . От технически в Домостроителния до областен управител. С помоща на Цветелина скочи на високо. Беше се забравил . Кадруваше на всякъде . Казваше, че Камбитов трябва да кове закони, а Смиленов е никой . Направи куп кадрови грешки, като в по голямата си част бяха бивши комунисти или свързани с БСП . Полакоми се и взе бизнеса на Агромах с ремонтите на тротоари и улици в Благоевград. Срещу добра цифра взе да назначава хора в цигарената. Там направи скъпи ремонти за хиляди левове, като аварийна стъбла и окачени тавани, които падаха . На по късен етап с поставено лице направи фирма и санира сградата на областната администрация . Последва едно падане от високо и за това трябва да сме благодарни на кмета . Сватосването пак го вдигна на крака и отново мина на общинска и държавна хранилка - строежа на новия басейн, саниране на блокове и други обекти . За това е добре да се покрие и кротува . Може много да се пише за това временно явление в местната политика


29 Май 2018 10:44 | Бойко
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Легенда е близостта на Хаджигаев с Борисов, нали ги видяхте на разкопките, никакво внимание, или поне нищо специално . хаджигаев се появи надявайки се премиера да му обърне внимание за да продължи да разпространява наляво и надясно колко са близки . Не не са близки, Борисов дори не му вдига телефона . Размахването на името на Б. Б. ще изиграе лоша шега на такива като Хаджигаев. Вярно е, че се познаваше с Цветелина, но дотук . Отдавна Бойко и Цветелина не се влияят в любовта към хората .


29 Май 2018 10:50 | Кучка
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Циркаджии


29 Май 2018 11:36 | !
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Да изберем Мама Кажа за кмет на Благоевград


29 Май 2018 12:27 | Истината
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

От Хаджигаев дали някой го е страх не знам, но от Тасков бая хора сън не ги хваща.


29 Май 2018 12:59 | таската
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

и най-вече бали тасков го изяде с парцалите на сесията


29 Май 2018 13:38 | Тасков
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Тасков беше от мнозинството на Хаджигаев, което спря десетки проекти за Благоевград без никакво основание. И има наглостта тц тц


29 Май 2018 14:32 | запознат
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

Боже опази ни от това нищожество... ХАДЖИГАЕВ..... изключително тъп човек, липса на всякакакъв интелект, безкруполен и нагъл.... такав всъщност си е от ученическите години. Много тъжно е за България, че такива нищожества аземат важни държавни постове, но, има възмездие за всичко, и за всеки.... и за тебе също хаджигаев.....


30 Май 2018 06:05 | старогражданин
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Десетките проекти бяха спрени от Европа, а не от Тасков и Хаджигаев. Около 2010год те бяха постигнали консенсус за мирно съвместно съществуване с Паскалев. Колко милиарда лева е загубила областта от стремежите за едностранно забогатяване.... И продължава да губи!!!


30 Май 2018 06:21 | старогражданин
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Пари срещу реформи. Питайте го Борисов дали е условие или ултиматум.


30 Май 2018 11:25 | 11
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

До един простаци заедно с балковия тъпак!


31 Май 2018 17:51 | агент777
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

такъв нагъл, КОМУНИСТИЧЕСКИ''', БАНДИТ ОТ ГЕРБ'' България не помни, стой някъде дълбоко в тинята и не се показвай.


03 Юни 2018 16:14 | Дона
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

То да се чуди човек... Хаджигаев тъп, а то да не би Тасков да в много умен... все отбор с еднакви умствени възможности.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар