Лидерът на червените в Петрич, Димитър Капитанов: БСП се разграничава категорично от протестите и подобна политика на конфронтаци

22 май 2015 15:05   15 коментара   12138 прочита


„Протестите в Петрич, са граждански и според мен политическите партии нямаха място в тях, така председателят на БСП – Петрич Дичитър Капитанов откри днешната пресконференция, отговаряйки на въпрос: Защо не е бил в горещата точка на протестите срещу кмета В. Илиев и екипа му. ”Защото сега не е момента да се прави подобна политика. БСП се разграничава категорично от това.” Ние подписахме преди месеци една декларация, с която подкрепихме искането в община Петрич да започнат проверки за разпределението и ползването на публичните финанси. Това е политическа позиция, която взе ръководството на БСП.

Преди няколко дни подкрепихме друга политическа декларация, която е следствие от тези граждански протести. За да може в община Петрич да се води наистина прозрачна и ясна политика, политика, която да е насочена в интерес на общината. ”, разясни позицията на социалистите той. Капитанов поясни, че партията му с тази си позиция има своята тежест, тъй като БСП е главната опозиционна сила в община Петрич. ”Ние правим политика и нашата политика е принципна. Няма да излезем и затова не ни видяхте на протестите, да викаме по елементарен начин, изразявайки публично емоциите си.

Ние сме столетница, правим години наред политика и няма да рушим авторитета си по такъв начин. Нашата политика е против това дясно управление на Петрич повече от 15-16 години. Дясната политика, която в момента се провежда няма нищо общо с икономиката, която Петрич трябва да има. Петрич няма жива икономика! В Петрич, няма селско стопанство! – и, всичко това е свързано с управлението на общината. Така, че нашата принципна позиция, е такава, каквато е била през последните 16 години. Опозиция на дясното управление в общината.”, подчерта лидерът на петричките социалисти.

Капитанов бе разпънат на кръст от журналистически въпроси, тъй като в изказването му има доста объркване на моменти. Той, като дългогодишен общински съветник хвърли изцяло вината върху управлението на общината на настоящите му колеги. ”Говорим, принципно за период от 16 години. За много сериозен брой общински фирми, които не искам да изброявам. А тези,, които сега работят са в трагично състояние. Една от тях е болницата.

Знаете проблемите с фирма „Фарма Петра”, където БСП беше активен фактор, но и в болницата също бяхме активен фактор по времето на нашето управление. Не знам колко са хората от общината които знаят, че беше предвиден медицински одит на болницата, но той не се състоя по наше настояване. Защо още тогава трябваше да се затвори петричката болница.” ”Някой да ми посочи, който и да е било от община Петрич, като гражданин или като политическо лице, с каква собственост разполага община Петрич? - попита Капитанов.

”Значи, ние сме против този начин на управление! БСП, не е за масова приватизация на всяка цена, изтъкна още социалист №1. Капитанов отговори и на въпрос за състоянието на общинската фирма „ВиК„ но този път като служител. ”Тази тема прекалено много се експонира! Общинската фирма „ВиК„ е една от малкото живи фирми, за съжаление в последната година, година и половина, тя е натрупала много сериозни задължения. Моето лично мнение, като представител и работещ във фирмата е, че тя трябва да бъде стабилизирана, Водният цикъл, зацикли точно по време на това управление.

Звучи малко несериозно, когато се заговори, че петричани пият вода от чешмите. Аз, мисля –ч е това не е така!”, откровението му хвърли в изумление присъстващите и то в качеството му на отговорен фактор във фирмата, който отговаря за събирането на парите на водното дружество от потребителите му от Подгорския район. Капитанов каза, че по управлението на неговата партия преди 14 години се свършили два основни неща. ”По времето на кметуването на Андон Чопаков се изгради тържището в село Кърналово и газификацията на Петрич.

От тогава по отношение на инфраструктурата за съжаление са правят само улички и тротоарчета, които са една малка част от сто километровата мрежа само на град Петрич”, похвали се с постижения със задна дата, лидерът на петричките социалисти.. Искам, да насоча вниманието към нещо друго. В последните дни се говори за разпределение на публични финанси в размер на около 40 милиона лева за обществени поръчки, които по никакъв начин не може да се каже, че са провеждани прозрачно и, че се разпределят парите както трябва и фирмите които трябва да ги изпълняват са избрани правилно", каза социалистът. Капитанов направи анализ на кметуването си, твърдейки, че от тези 40 милиона, в неговото село са инвестирани само малка част.

Венци Методиев

15 коментара
22 Май 2015 15:27 | 22
Оценка:
22
 (
22
 гласа)

А защо не каза, че поръчките разследвани от нова телевизия точно той ги е правил и е прибрал парите? Защо не каже как се краде ВиК? Защо не каже как докато беше зам областен рекетираше всички местни фирми, как спираше цялата работа на общината, защото той не лапа? Видя, че Заечки си гони само собствените интереси - да вземе пречиствателната и там да направи далавера, като с депото с отпадъци и айдее марш.


22 Май 2015 15:33 | Петка
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

От нас ли се разграничаваш бе? нали бехме заедно ся вече се разграничаваш. Наш си и нема да бегаш оти Китанов ки ти изкара компроматите. Поне всички имаме и си знаеме че мърдане нема. Нема да се прайш на луд - кат си се фанал на орото ки го играйш. Да ни ти прата Руси и Заеко да те респектират


22 Май 2015 15:40 | аз
Оценка:
12
 (
12
 гласа)

Чакам те в Рай за да видим от кой точно се разграничаваш и да видим къде ще работиш от тук нататък.
Розалин - шеф на ВиК Петрич


22 Май 2015 15:41 | ПЕТКА
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Народен представител от ПП ГЕРБ Д. Танев, ръководствата на ПП ГЕРБ, БСП, БЗНС, Партия Български демократичен център, РЗС, Българска социалдемокрация, АБВ, НФСБ, коалиция Бъдеще за Община Петрич! ----- ТОВА СА ВСИЧКИ ПОДКРЕПИЛИ ДО СЕГА ПРОТЕСТА И ВСИЧКО НАПИСАНО И ГОВОРЕНО СРЕЩУ ИЛИЕВ. И БАШ ТАРИКАТА КАПИТАНО СЕ ОТРЕЧЕ. ....ЮДА .ЮДА КОЛАРСКИ . ЗА КОЛКО СРЕБЪРНИКА СЕ ПРОДАДЕ..


22 Май 2015 15:48 | ДО АЗ
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

РОЗИ ЕДИНИЯ ТРОЯНСКИ КОН ГРЪМНА. ОГЛЕДАИ СЕ ЗА ВТОРИЯ КОИТО ТИ ПРЕПОРЪЧА ПЪРВИЯ .....МНОГО АКТИВЕН ТРОЯНСКИ КОН.


22 Май 2015 16:08 | след три дни революция.
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

докато бръчков запииваше в креснеското ханче и чакаше струма да замръзне сиреч да открият магистрала струма да отиде в софия до борисов в петрич в лагера на въстанниците четниците започнаха да дезертират виждаики че от софия не иде депеша. баш четник бивш общински съветник преценяваики че има какво да губи - така де всичко каквото има с бая поклони го е спечелил- издеиства мастило и хартия от беи илиев и написа прокламация до всички медии че се отрича от воиводите петко и заечкии и тяхната борба защото е била БЕЗПРИНЦИПНА. виж ако е била принципна е друго нещо. ама тия воиводи нещо са го подвели. обещали му че ще свалят бея а то нищо. какви лъжливи хора. та киряк стефчо така де димитър капитанов като видя че каруцата с пишман воиводите потеглила в трапо решил да скочи отвреме. като се надява че високата порта демек общината да оцени този негов героизъм. изненадани от неочакваната пастъпка на четника останалите общински съветници се събрали в кафенето да се преброят


22 Май 2015 16:15 | до разследващият В.Иванов
Оценка:
4
 (
14
 гласа)

Васко, Васко, не е бил Вельо, а е бил Капитонов !ЦЦццццц, и това е етикета на журналистиката в национален ефир. Пълни маниполапори, за пари се продават ..!Телевизията да вземе отношение, и да се извини публично на кмета на Петрич, за оронен престиж и добро име !Нека, нека, сега ще лъснат истинските поръчители на, пасквила, наречен -журналистическо разследване .И прокуратурата се отказва да го разследва, това поръчково творение на национална телевизия. Станаха за смях


22 Май 2015 16:21 | след три дни революция.
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

седят си четниците в кафенето срещу тях воиводите петка и заечки събрали вежди и мълчат .всички мълчат и се оглеждат а в главите на всеки се върти мисълта..... бреи тоз капитанов пак се уреди .сигурно се е уговорил с бея илиев та да скочи от каруцата в движение. със сигурност там където е скочил е било постлано от хората на бея. да взема и аз да скоча ;да скоча ама ако не е постлано ще се пребия. трябва да говоря я със сандъкчиев .не не ще ме разберат. чрез селсите кметове по добре .беи лиев ги слуща..... въртят се тези мисли в главите на четниците а воиводите ги ледат и си мислят .....верицата им .всички ще ни предадът. прецака ни баш воиводата танев


22 Май 2015 16:43 | Венци
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Поздравления за водещата на КТБ -Виктория, която показа наистина професионализъм, тя си знае, защо иде реч. А, на г-н Капитанов ще кажем, да се занимава с партийните му дела, и да не изпада в неловкото положение на....., защото е много лесно да хвърлиш кал, но е трудно после да се извиниш !Поне, нямам такъв спомен от него !Колкото и арогантно да се е държал. Вики, и с мен беше така, преди да дойдете !-но му е простено, в предизборна година сме, и венаги ние журналистите сме виновни .Свиркай си, хич да не ..


22 Май 2015 18:56 | след трите дни революция
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

Бре, тез бая ми ти бейски мекерета, ееееей, не разбраха ли, че запали ли се огън, даже и да не е толкоз силен, димът му ще да стигне до където трябва. И ще се случават нещата, както е требвало да се случават отколе. Защото лудите са затова луди, и не ще да мирнат, пък и дядо Вазов го е казал, ха да го споменем пак : "Лудите, лудите, те да са живи !" За Киряк Стефчовците - те ще се покажат сега, и техните слуги ще ги видим сетне, и слугите на слугите ще да се покажат, пък иде време и да се и линчуват подобаващо. Занданите вече няма да са само за бейските прищевки, ще станат скоро зандани, в които раята непокорна да сочи кой да ги заселява. Иде време, де кротко


22 Май 2015 20:06 | СЛЕД ТРИ ДНИ РЕВОЛЮЦИЯ
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

ДО ПИШИЩИТЕ ПОД ЛОГОНА.. СЛЕД ТРИ ДНИ РЕВОЛЮЦИЯ ...НЯМАМЕ НИЩО НАПРОТИВ ДА РАЗВИВАТЕ ИСТОРИЯТА И ДАИ БОЖЕ СЛЕД ВРЕМЕ ДА Я ПУБЛИКУВАМЕ ИЗЦЯЛО СГЛОБЕНА. НООО.... ИСТОРИЯТА СИ ИМА СЮЖЕТ ГЕРОИ И СЕ ПРЕДЪРЖАИТЕ КЪМ ТЯХ. ВИЖДАТЕ ЧЕ ВСЕКИ ДЕН ИЗЛИЗАТ ГЕРОИ КОИТО СА СВЪРЗАНИ СЪС ОПИСАНИТЕ СЪБИТИЯ. ЦЕЛТА Е НЕ ДА ПРАВИТЕ ХАРАКТЕРИСТИКА НА СЪБИТИЕТО А ОХАРАКТЕРИЗИРАТЕ САМИТЕ УЧАСТНИЦИ В СЪБИТИЕТО И ТЯХНОТО ПОВЕДЕНИЕ ПОГЛЕДНАТО ОТ СТРАНИ. УСПЕХ ПИШЕТЕ


22 Май 2015 21:16 | Ай
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Учудвам се на учудването на пишещите за поведението на Капитанов. За тези, които го познават това е най-логичното поведение и всичко различно би било изненада. Истината е една - България е единствената страна имаща едничка политическа партия и тя се нарича Политическа класа. Тази върхушка се е самопоставила начело на обществото с цел грабеж от народа, като с годините лакомията и расте в геометрична прогресия. Ако видехте отблизо очите на участващите в т. н. митинги, те изразяваха някаква сатанинска жажда за още, и още и още повече и колкото се може повече. Тези хора не биха се посвенили да минат и през трупове за личното си облагодетелстване. Като ги гледам се учудвам на издържливостта ми да ме управляват толкова време. Но изпадам в ужас като се представя още колко дълго ще ме управляват. Защото всички са еднакви. Нийде взора надежда не види....


23 Май 2015 10:01 | социалист
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Капитанов е позор за БСП-Петрич. Но най-виновни са в София, който го търпят. Да бойкотираме на изборите Капитанов и слугинажа около него.


23 Май 2015 17:50 | избирател
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Никога по-вече няма да гласувам за тази отрепка. А тези около него да си подадът оставките.


25 Май 2015 13:34 | 123
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Как няма да подкрепя В. Илиев нали е на хранилката на ВИК?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар