Кметът на община Благоевград е против изграждането на ВЕЦ на язовир „Стойковци”

11 септември 2012 12:30   18 коментара   24406 прочита


Кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов е категоричен, че няма да се строи ВЕЦ на язовир „Стойковци”, който се намира близо до селата Логодаж, Селище и Зелен дол. Това заяви за Радио ‘‘Фокус’’ - Пирин пресаташето на общината Христина Шопова. Тя допълни, че документацията в момента се разглежда и затова няма официално решение, но със сигурност при сегашното управление на Община Благоевград подобен проект няма да бъде допуснат за реализация.

Кметският наместник на Селище и Зелен дол Благой Панайотов, който е вносител на докладната записка с протеста срещу евентуалния ВЕЦ, изрази надежда, че общинското ръководство ще вземе разумно решение, защото проблемът с водата в района е сериозен, а язовир „Стойковци” няма собствен водоизточник, от който да се пълни и подобно съоръжение ще му се отрази пагубно.

източник: focus-radio.net


Още за: Ат. Камбитов   ВЕЦ   язовир   Още от: Политика

Принтирай статия
18 коментара
11 Септември 2012 14:59 | родители
Оценка:
18
 (
32
 гласа)

Сина ни е студент в Благоевград . Идвахме преди 20 дни да му търсим квартира в града Ви . Много лошо впечатлине ми направи липсата на кошчета или контейнери за боклук по основни централни улици на града . Не е лошо кмета или неговия слугинаж да слезнат и по улиците да се разходят и ще убедят в това . като пример ще посоча улицата от хотела на центъра в посока към гарата . Няма никакви кошчета . По центъра на града Ви няма една тоалетна и се налага да ходим по заведения . Нямате и една чешма в централната градска част, нещо което е недопустимо за такъв областен център . По квраталите Ви не сме обикаляли, но и там сигурно има какво да се направи . Разбирам, че кмета Ви е млад и без опит, но е хубаво и да ходи от време на време пеш . Нека види и опита на София, Пловдив и Плевен относно въвеждането на вело алеи за колоездачите.


11 Септември 2012 15:49 | Дрън, дрън, та пляс!
Оценка:
-8
 (
34
 гласа)

родители написа:Много лошо впечатлине ми направи

Ами седи си на село, като не ти харесва града ни! Или иди у Софията, дето има кошчета, та да ти скъсат трътката с наеми и стандарт!


11 Септември 2012 16:13 | и ся кво?
Оценка:
-11
 (
29
 гласа)

Родителите да гледат по-внимателно или да питат поне. Има тоалетна, има чешми, има кошчета.


11 Септември 2012 16:37 | niki
Оценка:
-1
 (
21
 гласа)

браво на кмета


11 Септември 2012 16:48 | Д-р Боко
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

"Дрън, дрън та пляс! ":
"Ами седи си на село, като не ти харесва града ни! Или иди у Софията, дето има кошчета, та да ти скъсат трътката с наеми и стандарт! "
Е, след такова изакване, пардон, изказване- няма какво друго да се каже! Бедни, бедни приятелю" Дрън"! Явно първите си седем години сте изкарали живота си на бунището или в тоалетната! И така ...та до сега. Пожелавам ви приятно прекарване!




11 Септември 2012 17:24 | и аз до дрънкащия
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Благоевград е пълен с такива селяндури като тебе и родителите ти! Явно ти е трудно да виждаш по-далече от носа си и сравняваш този град само със селото, от което е рода ти! За съжаление такива селяни, като теб създават селския манталитет на този хубав град! Когато някой прави забележка, това не значи непременно, че иска да обиди. Но селското високомерие е много докачливо...


11 Септември 2012 17:31 | ЦИРКОС
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

НЯКОЙ ХОРА ОТ ФИРМА БОДРОСТ ЯКО ПИШЕ НА КОМПЮТЪРА . А ТОВА КОЕТО Е НАПИСАНО КАТО КЕМЕНТАР № 1 Е МНОГО ТОЧНО . ДВЕ ЧЕШМИ В ЦЕНТЪРА - 1 ПРЕД БАНЯТА, ДРУГАТА ПРИ ФОНТАНИТЕ. АЗ ПИТАМ КЪДЕ СА ТОАЛЕТНИТЕ, НЯМА ГИ. ЖИВЕЯ НА БУЛЕВАРДА . НАПРАВИХ СИ ТРУДА И ВЕРНО ОТ ГАРАТА ДО АЛЕН МАК САМО ЕДНО КОШЧЕ ПРЕД ДЕНОНОЩНАТА АПТЕКА . АКО НА НАС НЕ НИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛИНИЕ, ТО НА ВЪНШНИТЕ ИМ ПРАВИ


11 Септември 2012 20:58 | цирк
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

ЦИРКОС Е АБСОЛЮТНО ПРАВ


11 Септември 2012 23:30 | въпрос
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

Защо не поливат дърветата, всичко изсъхна...


12 Септември 2012 08:02 | анонимен
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

За да се успокоят червените тиквеновчикчета им трябва кмет комунист .Та да им построи тоалетни и кошчета, смешковци. Нали това е подтекста на тези коментари верни другари ? А дано, ама надали..... На който не му харесва, на село . На Плевен или там от където е дошъл. И без това града е пълен с проститутки.


12 Септември 2012 09:40 |
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Тук става въпрос за изграждането на ВЕЦ на яз. Стойковци.


12 Септември 2012 09:44 | арх. Аврамова
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Нито един от коментарите не е по темата на статийката. Адмирирам позицията на кмета за ВЕЦ на Стойковци, ВЕЦ-овете по р. Бистрица съсипаха природата около нея, крайно време е да се мисли не само за нечии печалби, а за града и хората. Призовавам кмета да помисли сериозно и за парк Бачиново - там да се възложи ПАРКОУСТРОЙСТВЕН, а не план за РЗ. Това е планът, който се праши за паркови зони, но явно толкова им е подготовката на тия, които са внесли предложението.


12 Септември 2012 09:47 | НЕЛИ
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Не само жителите на селата до язовира, целият град трябва да протестира. Хора, събудете се.


12 Септември 2012 09:56 | Сали
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

родители написа: Нямате и една чешма в централната градска част, нещо което е недопустимо за такъв областен център

Какви чешми те гонят тебе, бе. Чешми нямало - ами влез в някой магазин /между Ален мак и гарата са поне три супермаркета и няколко барчета/ и си купи вода, 50 ст. е. Кошчета за боклук също има, ама моабет да става... Други са проблемите - чистотата е най-болезненият. Не се чисти, и това е. Зелените площи, колкото и да са малко, са изоставени и приличат на стърнище, дърветата загиват. Биострой пак не си вършат работата, а си прибират парите. Докога? Уволниха шефа на ВК, наред е тоя на Биострой.


12 Септември 2012 10:07 | ..anonimen.
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Прав е човека, няма кошчета за боклук, няма и такива да се гасят цигарите и затова хората ги хвърлят на земята. Същото е и пред ношните заведения не са осигурили на нарушаващите обществения ред къде поне да гасят цигарите. Минете сутри между 6 и 7 часа по ул, Арсении Костензев; да видите какъв е боклук от ДИСКОТЕКА THE FASE! Няба община която да ги задълги да чистят и да плащат за този боклук двойно.


12 Септември 2012 12:41 | Кучкарят
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Ловджиев и сие да ходят при Кучката и да си внесат парсата, иначе няма да има ВЕЦ!


12 Септември 2012 21:31 | sandar
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Всички споменаха за чешмичката пред фонтаните, но никой не отбеляза че тя е без решетка от края на деветдесетте на миналия век! За това време Паскалев е избиран 3 пъти за кмет, Причкапов 2 пъти, Асийски и Камбитов по веднъж и на никой от тия чички не им пука!?


26 Септември 2012 12:25 | ани
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Благоевград е клоака пълна с селяци и пропомашка и турска селяшка интилигенция
(от околните села)
Не заслужава изобщо коментар този измислен град
Нивото на мозъчен багаж на индиано-башкаро -татарската измет там личи по коментарите им на тези кривоглави, кривозъби и малоумно гледащи селски бекове (изроди )




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар