Кирил Петков: С кмет като Методи Байкушев Благоевград има огромен потенциал за икономическо развитие

16 октомври 2023 22:41   42 коментара   8222 прочита


Благоевград има огромен потенциал да постигне икономическо развитие с кмет като Методи Байкушев. Аз вярвам, че след 4 години, градовете, които са управлявани без корупция от можещи хора като Методи, ще са постигнали много в развитието си. Това каза съпредседателят на партия „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, който участва в организирана от кандидат-кмета дискусия „Образование и бизнес“. 

„Образованието ще бъде абсолютният фокус на кметската администрация по време на моя мандат. Връзката между бизнес и образование е единственият път за икономическо развитие и бъдеще на Благоевград.“ Това заяви кандидатът за кмет Методи Байкушев. Той допълни, че общината ще поеме лидерството и отговорността обучението на децата на Благоевград да се развива в крак със съвременните тенденции, ще бъде изготвена и изпълнявана общинска Стратегия за развитие на образованието. 

„Бизнесът разчита на подготвените кадри. Моят ангажимент е към качеството на образованието и ежедневен, активен и смислен диалог с образованието и бизнеса“, каза още Байкушев. И допълни, че ще работи заедно с бизнеса, университетите и гимназиите, ще бъде двигател на процеса по създаване на реален инкубатор за бизнес развитие, който да стимулира завършилите ЮЗУ и АУБГ да стартират своите компании в Благоевград. „Ще работим активно за ефективно партньорство между бизнеса и училищата – АУБГ, ЮЗУ и гимназиите, за да се създадат нужните специалности и за привличане на преподаватели в тях. Ще възстановим качеството и атрактивността на професионалното обучение", категоричен бе Методи Байкушев.

Визията му включва още въвеждане на дуално обучение в гимназиите (уча и работя), включване на STEM образование, обвързано с обучението в университетите в Благоевград – ЮЗУ и АУБГ, както и създаване на гимназиален клъстер за високи технологии – междуучилищна програма за развитие, взаимна работа и състезателност.

По думите му всичко това е необходимо и напълно изпълнимо от общината, с помощта на РУО, бизнеса и гражданските организации, както и чрез международни фондове, които финансират проекти в областта на образованието. 

И допълни, че вратата на кмета ще бъде отворена и за директорите на образователните институции, и за ангажираните преподаватели, за проблемите на образованието, както и за добрите им идеи. 

„Истинската сигурност на всеки човек идва от усещането, че може да се справи сам с предизвикателствата на живота. Истинската увереност идва от собствените способности, от знанията и уменията, които притежава. Ние искаме това, да дадем възможност на нашите деца и да ги мотивираме да открият своето призвание и да получат необходимите им знания, за да го реализират. Нашите деца трябва да израснат като пълноценни членове на обществото, конкурентни на трудовия пазар. Те растат сега и ние трябва да им дадем най-доброто образование и най-добрата училищна среда.“ каза Методи Байкушев. 

В дискусията се включиха преподаватели от двата университета и средните училища, както и представители на бизнеса.

Предизборна публикация. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

42 коментара
16 Октомври 2023 22:53 | Сондьора
Оценка:
2
 (
32
 гласа)

Колебаех се, но щом си с Петков забрави, няма начин да гласувам за теб.


16 Октомври 2023 23:01 | Милена Велкова
Оценка:
-2
 (
22
 гласа)

Дуков-брачед спукана гума си, а и си улав


16 Октомври 2023 23:03 | До горния
Оценка:
11
 (
29
 гласа)

Прав си, този Петков не е наред. Методи е добър кандидат, но заради ПП ще има отлив на гласове. Кирчовците, кокорчовците, са пълни некадърници, по зле и от ГЕРБ.


16 Октомври 2023 23:33 | Читав кмет и правителство
Оценка:
0
 (
22
 гласа)

Читав кмет и подкрепа от правителство са добър залог за бъдещето на Благоевград.


16 Октомври 2023 23:34 | Джумаята
Оценка:
-2
 (
32
 гласа)

А аз па ще гласувам за Метката въпреки Кирил Петков. С класи над другите баламурници, дето се цанят за кметове е…


16 Октомври 2023 23:35 | първите три коментара
Оценка:
-3
 (
19
 гласа)

Илко нощна смяна ли е пуснал на троловете да плюят Методи!? Месец 4 години хранят им е казал. Хей, клоуни, айде оставете ни да си оправим града.


16 Октомври 2023 23:37 | ИСТИНАТА
Оценка:
-9
 (
31
 гласа)

Методи Байкушев е без алтернатива, ако някой му пука за Благоевград. Не си търсете поводи, понеже някой ви е натиснал, да не го подкрепите.


16 Октомври 2023 23:40 | Правилно
Оценка:
-4
 (
26
 гласа)

А аз бях в залата. Кирил Петков говори много умно и добре. Сега кой е прекалил с ГЕРБ и Путин пропагандата си е за негова сметка. Как можеш сам да се излъжеш никой не може да те излъже.


16 Октомври 2023 23:41 | Плажо
Оценка:
-2
 (
28
 гласа)

Може да не ви аресва, но Метошката е новият кмет. Попилева айдуците та се чудят шо да му измислят заедно с трохарите им слуги.


16 Октомври 2023 23:41 | Гражданин
Оценка:
-1
 (
23
 гласа)

Ако не беше ПП щяхме да сме в момента да се готвим и за поредните предсрочни парламентарни избори, вместо както сега само за местни избори. Хората от ПП показват, че са готови да поемат политическата отговорност, дори бидейки в "коалиция" с ГЕРБ. Те са тези, които вярват и се борят за светлото бъдеще на България. Безкомпромисна подкрепа за Методи! Той се показва като живот също да поеме политическата отговорност и с предложените решения от неговия екип да издигне градът ни!


16 Октомври 2023 23:55 | ET
Оценка:
2
 (
18
 гласа)

Дуков, кажи защо шефът ти е в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Това ли ви е промяната бе лайнари??


16 Октомври 2023 23:57 | До Байкушо за Шаляфо
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

Брат, колко бутна да набуташ г-жа Боряна до Байкуша? Ябълки ли бяха, чаша мляко ли ще дадеш или здравословната храна от оранжерията на Падеш? Цииирк, ама не. ни е интересен. Ако Байкушо не го е разбрал... пускайте завесата пред него още сега. Кмет... Голям майтап


16 Октомври 2023 23:58 | Милен
Оценка:
1
 (
25
 гласа)

Методи, познавам те и ти благодаря, че се хвърляш в тази битка! Постигнал си много досега в живота си, продължавай в същия дух и като кмет на любимия ми Благоевград, в който от години властва всичко друго, но не и доброто! Успех и победа!! Хора, сега е моментът да го подкрепим всички заедно!


17 Октомври 2023 00:00 | до Истината
Оценка:
7
 (
19
 гласа)

Страшна алтернатива е. Общ работник във фирма с 2% дялово участие, излъга че бил съдружник, излъга че няма разрешение за Индустриалната зона, 20 години не живее в Благоевград, ама познавал проблемите на града и щял да ги оправи. Да не говорим, че се притеснява две думи да каже пред свои хора, ама щял да ходи по световни форуми да презентира Благоевград.


17 Октомври 2023 00:09 | Секвойски
Оценка:
-11
 (
17
 гласа)

Викам да заложа на Камбата аз, поне е независим кандидат и има опит


17 Октомври 2023 00:20 | Първите три 2
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Що коментирате тая оцетарка ИЛКО? За него и ГЕРБЕРИТЕ няма да гласуват. Ще гледа балотажа през крив макарон.


17 Октомври 2023 00:47 | The Joshua Tree
Оценка:
-2
 (
14
 гласа)

Е Как пък не му писна на благоевградския гражданин лъжите на предишните кметове и не ги е погнал с лопатата да ги изгони? Камбитов пръв въведе модата на иновационните центрове и ги строи от 2016 година, ама 3 години тогава не му стигнаха да го направи и сега отново ни го обещава в програмата си. Само дето забрави да ни каже, че през 2016 година взе за него 350 000 лв, но ИТ ХЪБ, така и не видяхме. После за Хай Тех Парк заговори Илко, даже и макет за 30 000 лв плати за такъв иновационен парк. И сега всички чакат Марк Зукенбърг да дойда да инвестира. Само дето никой от тях не проучи Има ли толкова IT специалисти в Благоевград и региона които да искат да работят в тези грандомански иновационни центрове и хай-тех паркове? Направо продължение на Седморката на Блейк може да снимаме вече.
Само Методи е избрал правилния подход: преди да предложи да се построи и създаде каквото и да е било да се проучи дали има кадри за тази цел и ако няма къде и как да се обучат.


17 Октомври 2023 02:25 | Цццц
Оценка:
2
 (
10
 гласа)

АЛА БАЛА ПРЕЗ ПРЕЗИДЕНТА, ТИ ТРЯБВА ДА СИ В ЗАТВОРА НАРКОМАН МАМОУМЕН


17 Октомври 2023 06:23 | Присъстващ
Оценка:
0
 (
18
 гласа)

Така и не мога да разбера защо на Петков му казват, тъпото"?! Слушал съм го много пъти и не съм чул тъпотии като тези, които говори идола народен, вождът Боко! Бях нс срещата в музея. Човекът каза, че кметовете трябва да са като Методи- умни, отговорни, предприемчиви, със съвременна визия за работа на общинското управление. Най-важното беше, че обеща правителствена подкрепа на добрите и смислени предложения, които очакваме всички от Байкушев!


17 Октомври 2023 06:26 | Стефанов
Оценка:
2
 (
20
 гласа)

А като Лъжлив Киро, България не е имала по-калпав политик в своята история...


17 Октомври 2023 06:51 | Ивочето от ВИК
Оценка:
-2
 (
20
 гласа)

Ще гласувам за Методи, защото познавам качествата му!


17 Октомври 2023 07:07 | Кире Мустако
Оценка:
-1
 (
19
 гласа)

Айде да минават тея избори да го избирате тоя съсел да минат 2г. и после да се биете през муцките за тва дек сте писали и думали. Он същио ударен самолет кат тоя ухиления до него. Само празни приказки дънки с ризки и навити ръкавчета. Оно бензино ке стане 4лв. ел. енергия нема да има за ората они инвеститори, хай тек май тек или Табуто ке монтира панели. Ай пчкави женшина. Наааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа


17 Октомври 2023 07:11 | Прогноза
Оценка:
-4
 (
12
 гласа)

Шушков и Киряков на балотаж.


17 Октомври 2023 07:36 | жестоко
Оценка:
-7
 (
23
 гласа)

Харесва ви, не ви харесва - единствения светстен кандидат в Байкушо! Говори умно и конкретно. Ше стигне далече.


17 Октомври 2023 07:48 | блаже старо струмско
Оценка:
-5
 (
7
 гласа)

Да ама ние ке си гласуваме за кмет Танас Киряков Войводата с бюлетина номер 60
Он е кмето на народо


17 Октомври 2023 09:20 | Гражданин
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Смислени и постижими инициативи! Браво, Методи!


17 Октомври 2023 11:04 | Иванов
Оценка:
1
 (
9
 гласа)

Само идиоти


17 Октомври 2023 11:04 | Таня
Оценка:
-2
 (
10
 гласа)

Много е лесно да бъдем критици и да използваме обидни квалификации, особено зад мониторите и с различни псевдоними! Това надявам се няма да повлияе на никой здравомислещ човек, който има обективна оценка за това какъв човек е Методи и какви са неговите безспорни качества. Той е изборът, който ще избави Благоевград от безвремието, в което е затънал!


17 Октомври 2023 11:08 | Караваната Фантастико
Оценка:
-4
 (
4
 гласа)

100 % сме Киряков за кмет с бюлетина номер 60


17 Октомври 2023 11:38 | Ваня
Оценка:
0
 (
10
 гласа)

Време е Благоевград да избере, чист, доказал се в личния и професионалния живот човек като МЕТОДИ ! С него града ни ще се възроди !!


17 Октомври 2023 11:51 | караваната на стадиона
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

И ние сме за Танас Киряков Войводата за кмет с бюлетина номер 60


17 Октомври 2023 12:32 | Читател
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Както един мой много мъдър приятел казва - "Излиза, че Промяната е кофти партия, съставена от готини хора". За партията не знам, но снощи бях в препълнената зала на музея и с еубедих в хората.


17 Октомври 2023 12:35 | Читател
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

До всички тролове, отчели се под тази статия - Продължавайте да повтаряте мантрата, че Методи Байкушев е готин човек, но от кофти партия и това ще му загуби изборите. Скоро и тя ще се изтърка.


17 Октомври 2023 17:00 | Орлин Тимов
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

По времето на този шарлатанин Петков плащахме тройна цена на газта, заради посредниците, лъжеше за танкери от щатите а плащахме руска газ през неговите посредници.


17 Октомври 2023 18:02 | Шарлатани
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Шарлатани, измамници, поредния схемаджия


17 Октомври 2023 19:25 | Зона Ц
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

За Атанас Киряков сме с бюлетина номер 60
Най- после да си имаме кмет джумалия


17 Октомври 2023 20:45 | Мунчо
Оценка:
-4
 (
8
 гласа)

Умните хора в града и тези които милееят за Града ще гласуват за МЕТОДИ, схемаджиите за ГРОБ, пенсионерите носталгици посоца за ШУШУМИГОВ


17 Октомври 2023 23:03 | Влади
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

Методи е висока топка, но няма шанс заради слабата кампания и липсата на подкрепа от отделните браншове в града.


18 Октомври 2023 01:12 | милена донева
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Байкуша е комуне а баща му прост, въртелив капут..... другата му рода я знам от А до Я все червени кхмери


18 Октомври 2023 12:26 | Каруцар
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Проблема с методи е че всеки момент извънземните могат да дойдат да си го вземат. И тогава кой ще ни управлява.


18 Октомври 2023 14:00 | да бе
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

С подкрепата на смехотворния Кирил Петков-лъжец и смешен тарикат, и с тази на абревиатурата му ПП няма как който и да е кандидат кмет да успее.


18 Октомври 2023 14:43 | Komitata
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много добра среща, много добри предложения университетските преподаватели и учителите. Бизнесът в града ни може да се развие с добре подготвени и мотивирани млади хора.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар