И по върховете "ври и кипи" от политически интриги: Корнелия Нинова гласена за шеф на КЗК, ГЕРБ и Реформатори се бият за поста

05 октомври 2015 14:11   5 коментара   12376 прочита
К. Нинова
К. Нинова


К. Нинова

Най-популярната червена дама в парламента Корнелия Нинова ще бъде издигната от БСП за шеф на Комисията за защита на конкуренцията, председателският пост е овакантен и три политически сили спорят за него.

Реформаторите и ГЕРБ не могат да се разберат, коя от техните кандидатури да поставят на поста, в същото време БСП имат право на членство в комисията. Докато Реформаторите и герберите спорят дали Мартин Димитров, или председателят на правната комисия, Данаил Кирилов да я оглавят от БСП се мобилизираха и номинираха Корнелия Нинова за председател.

Според наши източници, останалите парламентарни групи ще подкрепят бившата депутатка от Пиринско за поста. Така ГЕРБ и Реформаторите ще изтърват председателското място на стратегически важната комисия. Интригата върви от дни в парламента. Вътре в БСП също има ежби за това, кой да влезе в комисията -две кандидатури има за членство, но за да спре своите М. Миков е решил да изправи Корнелия Нинова срещу останалите двама кандидати. Дали това не е опит на червените да се освободят от Нинова, така както направиха с Мая Манолова не е ясно.

Факт е обаче, че Нинова е най-сериозната конкуренция на кандидатурите на ГЕРБ - Данаил Кирилов или на Реформаторите Мартин Димитров. Направихме опит да се свържем с Нинова за коментар, но не я открихме.

П. Петрова  


Още за: К. Нинова   КЗС   пост   Още от: Политика

Принтирай статия
5 коментара
05 Октомври 2015 14:45 | бсп
Оценка:
-2
 (
16
 гласа)

и тази некадърница извесна с прозвището' асфалта не се яде'ако я изберат значи нищо не става от тази Държава


05 Октомври 2015 15:31 | иван
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Научете първо на коя комисия е свободен стола, защото КЗС не е Комисия за защита на конкуренцията. Ами какво е това КЗК


05 Октомври 2015 15:44 | .
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

за г - н ЯНЕВ !

Кандидатите за съветници или кмет, които заемат държавна или общинска служба с ръководни функции или са пряко служебно ангажирани в произвеждането на изборите, прекъсват изпълнението и след регистрирането им и излизат в платен служебен отпуск.
Котев, тия активиските на ГЕРБ що ги турихте в службата по земеделие - гр. Сандански без нужното образование и са у листите на ГЕРБ за общински съветници .....що не са отпуска !
Почвате с нарушение на закона за местните избори !! преди да сте станали Кмет ...егати гербаджийските изцепки ..
ЗАЩО общинската избирателна комисия не се самосезира .....
г-н Райков, сезирай централната избирателна комисия, тук няма нищо да стане .....всичко е гипсирано от страх .....това е положението, властта е у ГЕРБ ..е те си правят що си знаят ....това нарушение на избирателния закон, грубо нарушение ...


05 Октомври 2015 16:02 | КАНАЙКАТА
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

КОЙ КАЖЕ ДЕБЕЛИЯ ТОЗИ ЩЕ СЛОЖАТ. ТОЙ И ДОГАН СИ КУПИХА ОТ МОНИКА "БСП" И КАКВОТО КАЖАТ ТОВА ЩЕ СТАНА . УДОБЕН МОМЕНТ И НА ТАЗИ ДА Й ЗАТВОРЯТ УСТАТА, КАТО НА ТОВА КЮСТЕНДИЛСКОТО КРЕЧЕТАЛО .


05 Октомври 2015 18:12 | НИНОВА
Оценка:
1
 (
11
 гласа)

НИНОВА ПОНЕ Е КОМПЕТЕНТНА ЗА РАЗЛИКА ОТ МНОГО ПЛЯМПАЛА КАТА МАРТИН ДИМИТРОВ. МАЙ ТИКВАТА СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕЯ И ИМА ЗАЩО




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар