Горещи дебати на председателски съвет в Петрич: Общински съветници се заканиха да "разпънат на кръст" кмета Вельо Илиев на предстоящата сесия

07 юли 2015 13:38   27 коментара   16874 прочита


Градоначалникът да се готви за отговори на куп въпроси

На днешния председателски съвет в Петрич се взе решение на предстоящата сесия, която е насрочена за 16 този месец, да бъде разпънат на кръст от писмени въпроси кметът на Петрич инж. Вельо Илиев. За това се договориха присъстващите общинари Лидерът на "Бъдеще за община Петрич Марин Китанов, лидерът на партия ЛИДЕР Росен Стоянов, социалистът Иван Костов, кандидатът за кмет от партия ГЕРБ Димитър Бръчков, Евгени Петров и лидерът на партия „Обединени земеделци„ Георги Зарков.

На днешния председателски съвет по спешност бе извикана и юристката на общината Рилка Филипова, за консултация по наболял обществен проблем. Става въпрос за извозването на ромските деца до училищата. Общинските съветници се консолидираха около идеята в писмен вид да бъде направено запитване до кмета и администрацията му, кой е взел решението за извозването на децата от малцинството.. Има ли сключен договор за това и по каква процедура е направено?

В писменото запитване ще се иска отговор и защо от общинския съвет не знаят за отпуснатите средства за тази дейност. "Говори се за траншове, на два етапа, като общо парите по превоза възлизат на 22 000 лв., уточни общинският съветник от партия ЛИДЕР Росен Стоянов. Становището му бе подкрепено и от кандидата за кмет на Петрич от ГЕРБ Димитър Бръчков. Именно това върнато решение от страна на кмета за преразглеждане отново от страна на ОбС взриви недоволството на присъствалите на председателския съвет. Според някои, като председателят на БОП /Бъдеще за община Петрич/Марин Китанов, това е прецедент.

Затова за спешна консултация бе извикан на помощ за разясняване на устава и процедурите, адвокатът на община Петрич Рилка Филипова. Тя обаче бе категорична. Процедурата е законна и в рамките на процедурата, няма нарушение. Другият писмен въпрос към кмета ще бъде за ремонта на покрива на училището в петричкото село Марикостиново. ”Направен е ремонт без решение на общинския съвет. ”, бе констатацията на председателския съвет.

”Какви са причините и повода за този ремонт?”, попитаха те и въпросът им ще намери писмено изражение в питане да общинския кмет. Това се иска от общинарите, за да се спре лошата практика на директори на училища, да извършват на своя глава ремонти, без съгласието на ОбС. Стана ясно още, че през календарната 2014 година, няма залегнало решение на ОбС, с което се дава право за ремонтни дейности на покрива на училището в с. Марикостиново на стойност 15 000лв. Росен Стоянов пък направи следното разкритие.

Според него на свое заседание на комисията по образование на въпроса : Кой е дал разрешението?, присъстващият директор на дирекция „Образование и култура „Йордан Златниски, отговорил, той лично е разрешил, заедно с кмета и главната счетоводителка на общината. Третият писмен въпрос към градоначалника ще е свързан с питането за получените средства от спортните клубове. Кои от тях са получили финансиране от предложения списък и кои –не? Това предложение също бе направено от Д. Бръчков от партия ГЕРБ.

С него се съгласиха присъстващите му колеги. Ще се иска и пълен анализ на изхарчените пари за спорни прояви по села, съпоставени с общинския център и клубовете. Тези, както вероятно и други въпроси ще бъдат отправени към кмета на редовното заседание, което ще се състои на 16 този месец с решение на председателския съвет на ОбС, с председател Благой Калъпсъзов. За отбелязване е, че днешният председателски съвет, Калъпсъов ръководи делово, без излишно протакане в детайлите на поставените за разглеждане въпроси от страна на колегите му.

Венци Методиев


 


Още за: съвет   решение   сесия   Още от: Политика

Принтирай статия
27 коментара
07 Юли 2015 14:03 | луда мара
Оценка:
30
 (
30
 гласа)

Въпрос:
1. Колко общински съветници зареждат гориво с картата на ВиК в Първомай?
2. Колко общински съветници са на хранилката Вик?
3. Колко балдъзи, зетьове, бивши общински съветници са на хранилката Вик?
4. Какви са заплатите във ВиК спрямо общинските заплати?
5. По колко тона гориво харчи на месец Вик?
6. Колко за незаконните отклонения в с. Коларово, Авалон, Балкантурист, лозето на Бръчков след Ръждак,.....


07 Юли 2015 14:11 | луда мара
Оценка:
20
 (
22
 гласа)

С колко души се е увеличил състава на Вик след слончо. С колко се е повишила събираемостта след тези назначения. Как Божанин си погаси задълженията към банките. Повече ли се краде от слончово време та показателите на ВиК са по -зле....


07 Юли 2015 14:30 | пътуващи
Оценка:
12
 (
20
 гласа)

ГОСПОДА СЪВЕТНИЦИ. ДОБРЕ СТЕ СЕ СЪБРАЛИ, ПОГЛЕДНЕТЕ ТРАНСПОРТНАТА СХЕМА НА ПЕТРИЧ, ВИЖТЕ С КАКВИ АВТОБУСИ НИ ВОЗЯТ ПЕТРИЧ СОФИЯ, ТЕ НИ УМОРИХА С ТИЯ СКАПАНИ АВТОБУСИ. АБЕ В КОИ ВЕК ЖИВЕЕМ. ОТ ДЕН НА ДЕН ВСЕ НЕЩО ИМА СКАПАНО .КОШМАР СЛЕД КОШМАР ПЪТУВАНЕТО,


07 Юли 2015 14:44 | Бат Бойко
Оценка:
10
 (
16
 гласа)

А дано ама надали ! На Велката му е през шлифера... Много добре го знаете ! За него "Лапаницата" за Съвета трохите от Общинските Фирми, да не забравим и бонус Бензин и Дизел от ВИК, цветя от Озеленяване и по едно коледно дърво за Коледа! Ей "Мошмороци" като нямате пари Вие нямате право да решавате.... Я бързо отидете на "Кметската Каскада" на входния Булевард да се плиснете малко вода, че нещо много се вълнувате!


07 Юли 2015 15:04 | пътуващи
Оценка:
7
 (
15
 гласа)

ОТ ПЪТУВАЩИТЕ ОТ ПЕТРИЧ С/Я ПИША ВИ С ГОЛЯМА БОЛКА МЪКА ТОРМОЗ ЗА ВСЯКО ЕДНО ПЪТУВАНЕ. ТУК ИМАТ ВИНА ДАЙ БЛАГОЕВГРАД. ТЕ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА .ТА НАЛИ НАЧАЛНИК ДАЙ Е АНГЕЛСКИ ОТ ПЕТРИЧ ОБАЧЕ И ТОЙ Е В ТЯХНА ЗАЩИТА. КАТО ГЛЕДА С КАКВИ АВТОБУСИ НИ ВОЗЯТ. АНГЕЛСКИ ОТВОРИ СИ ОЧИТЕ ДОКАТО НЕ Е СТАНАЛА НЯКОЯ БЕЛЯ.


07 Юли 2015 15:21 | Бат Бойко
Оценка:
12
 (
16
 гласа)

Велик е ШЕФА НА ДАЙ Велик! Средно по 5000 евро се правят на месец от "Слънчогледите" - тия дето киснат по пътищата, нека каже колко лапа. Да е жив и здрав Панков, който му даде хляба в ръцете! Браво Гоше "Голем си Байо" "дай на простия власт и му гледай сеира". Ще правим дападжийска схема отново, ще се возим на "Чавдари" до София.


07 Юли 2015 15:50 | тъп общински съветник
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

Ама тия като ги гледам колеги са още по тъпи. как ве събраха най тъпите у тоо град и какво още чакате та не си бегате, още малко ви остана. толко проблеми има реални за решаване а те се хванали с некакви ромчета дето да ходят на училище им трябва превоз.
и ся да не ги возат вече че край общината фалира с тия 20 бона, а дават милиони за болница и в и к за да има от там да крадат. от ясно по ясно е. а от тези 20 бона за 1 година нема за тях нищо оти едва ли ки стигнат само за разходи по транспорта.
а иначе всички тези партии като дойдат избори се кълнят че са европейци и са за интеграция на малцинствата. даже в програмата на герб това е широко засегнато, ама тия нашите гербчета по известни с прякорите си - "тъпото", "алкохолика" "жабата" едва ли са си чели и собствената програма и устав. ся кат разбери премиера какви ги вършат сотор ки ги направи.
айде оставки сичките там гнусотии барабар с тоя палячо дето се е изкиприл председател дек е. махайте се за да ви запомним поне с 1 хубав


07 Юли 2015 16:39 | Извод
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Все отбор юнаци! Чисти и неопетнени!


07 Юли 2015 17:00 | одал
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

ЖИВЕЯ ДО У/ЩЕ ХР. СМИРНЕНСКИ АВТОБУСА С КОЙТО ВОЗАТ РОМЧЕТАТА Е ПРАЗЕН В НЕГО Я ИМА ДВЕ ТРИ ДЕЦА УЧЕНИЦИ. А ПОСЛЕ ИДВА ЦИГАНИНА С КОЛАТА СИ ДОКАРВА РОМЧЕТАТА .И КАТО БЕГА АВТОБУСА ТЕ НЕ ВЛИЗАТ В ЧАС А С КЮЧЕЦИ СИ ОТИВАТ В МАХАЛАТА


07 Юли 2015 17:05 | пътуващи
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

РОМЧЕТАТА ДАП ИЛИ ТРАНС ЮГ ГИ ВОЗАТ С НАЙ ГОЛЯМИТЕ ТРОШКИ А ЦИГАНИНА СИ ИДВА С МЕРЦЕДЕСА СВАЛЯ РОМЧЕТАТА И ТАКА ТЕ УЧАТ ЧАКАРАКА, ЧАКАРАКА, ЧАКАРАКА, НО ДАП СИ ВЗИМА ПАРИТЕ .


07 Юли 2015 17:24 | КИРО
Оценка:
-1
 (
9
 гласа)

КИРО ДО ПЪТУВАЩИ НА КРИВ К. Р КАТО ТВОЯ ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ .НЕЩО ИСКАШ НЕКОЙ ТВОЙ ЧОВЕК ДА ТЕ ДРУСА.


07 Юли 2015 17:25 | 123
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

От тези и Чеп не става! СъсипаХа и отбора. Нали ще влизахме във Б груПа! С кой питам. Отбора тръгна, от 10 мача 8 победи, а сега какВо Коларово сре били. Да всичко съсипахтЕ. Искате но не можете жалки хорица


07 Юли 2015 17:29 | ИВАН
Оценка:
-4
 (
10
 гласа)

ПЪТУВАЩ ЕЛА КИ ТЕ ТУРА НА К. РО И НАЙ МЕКО КИ ТЕ ЗАКАРАМ ДО СОФИЯ.


07 Юли 2015 17:31 | Ай
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Напълно споделям изразеното/и не само сега и тук/ недоволство на хората от управляващите ни понастоящем. Но да видим нещата и от другата им страна - та споменаваните личности са избрани от хората от общината. Няма как те да се озоват където са сега просто ей-така. Аз съм озадачен, че не виждам ролята на опозиционните партии/непредставените в Общинския съвет/. Именно сега е времето те активно да се намесват в общинските дела чрез принципна гражданска позиция. Иначе сегашните препирни между Общински съвет и Кметска администрация остават у мен чувството, че нещо не са си доразделили. Ясно като бял ден е, че келепира е общ. Но за едните има повече, а за другите - по-малко. ТОЧНО ТАМ Е ПРОБЛЕМА.


07 Юли 2015 17:39 | ГЕОРГИ
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

ЖЪЛТИТЕ РЕЙСОВЕ НА ПРОСВЕТА НЕ ВОЗЯТ ЛИ УЧЕНИЦИ. ДА НЕ БИ НЯКОЙ ТАТКО Е БРЪКНАЛ В ДЖОБА И Е ПЛАТИЛ ПРЕВОЗА А ПЪТУВАЩ.


07 Юли 2015 17:55 | п ътуваща
Оценка:
-5
 (
11
 гласа)

До пътуващ - незнам колко си пътуващ, но аз пътувам всяка седмица по два пъти и съм доволна от автобусите, возят добре имат климатици и спазват часовете. Шофьорите са културни и любезни.


07 Юли 2015 18:03 | Боко от Дупница
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

Най-лошо се пътува с автобусите на Ивконито. Смрад, непоносима от всякъде, де те е гнус да се качиш на такъв автобус. мисля, че миризмата не е от човешка пот, а е друга !Прокуратурата ще го установява, тепърва, защото по тази линия, е всеизвестно, че се превозват непозволени неща.


07 Юли 2015 19:24 | Гошо
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

За жълтите рейсове незнаете ли. Шофьорите често са в "ремонт" зада мож директорите да уреждат некоя техна фирма да взима пари от общината. Защо опозицията не направи питане по колко пари се харчат за тия рейсове.


07 Юли 2015 22:00 | за сградата на съда у
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Петрич !За заинтересованата страна - Министерство на правосъдието, редовно призована -ст. юрисконсулт К., редовно упълномощен по делото.
Вместо държавата да заведе дело и развали сделката, та да излезе на яве що са правили тия мошеници - то представител на държавата в частност Министерство на правосъдието, защитава тази измамна сделка ! Боже пази България !!
Заповедта, която представя днес ответника не смятам, че има някакво
отношение към спора по делото и моля да не се приема.
Само едно уточнение - в самата обяснителна записка на стр. 32 от приложената от
тях преписка, изрично К. Данаилов, който каза, че никога не е изготвял такива
документи, от негово име е представен документ, че са извършени архитектури
заснемания по етажи и след геодезически измервания на място са изготвения
етажните схеми. Защо се води това дело след като самия управител Кирил Данаилов свидетелства, че това не е неговия подпис ! че друг го е подписал ! защо прокуратурата не повдигне веднага обвинение ..


07 Юли 2015 22:04 | запознат
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

ако някой иска да разбере кой какъв е нека види дървата на росен на тях липсва марка от новите модели пластмасови това говори че са кражба


07 Юли 2015 22:16 | 007
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

много коментари има и за сделката за парцела на горското каква е истината прокуратурата направи турли гювеч за да не се покажат истинските купувачи комити китанови и аверата му ата това се знае от танев но.....


07 Юли 2015 23:53 | ДАСКАЛ
Оценка:
4
 (
12
 гласа)

НЯМА ДРУГА ОБЩИНА КОЯТО ДА ИЗВОЗВА РОМСКИТЕ ДЕЦА С ЦЕЛ ИНТЕГРАЦИЯ??
ВСИЧКИ КОЛЕГИ ЗНАЕМ, ЧЕ ОБЩИНАТА НЕ Е ТОЛКОВА ЗАГРИЖЕНА ЗА ДЕЦАТА, А ЗА ИЗПИСВАНИТЕ ПАРИ ЗА ПРЕВОЗА.

КОЙ ВОЗИ ДЕЦАТА? - ТРАНС ЮГ (ДИРЕКТОРА ПРИБЛИЖЕН ДО ЦИГАНКАТА)
ЗА КОЙ ГЛАСУВАТ ЦИГАНИТЕ? - В. И.


07 Юли 2015 23:58 | Даскале..
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

А знаеш ли тези скромни 15000 за ремонт на покрива коя фирма ги е изпълнявала?

- ШУРАТА
А когато дойде да купува материали от нас коментираше, че държи най-ниското качество да купи защото било за евтин покрив.


08 Юли 2015 09:03 | друг петричанец
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Чак са разбрах от къде идва проблемо. На Росен Стоянов келемето се сдърпало с едно цинге в училище и от тогава той е върл противник на интеграцията на циганите. И занимава целата община с нещо което е гласувано от общинските съветници.


08 Юли 2015 09:38 | селски
Оценка:
3
 (
7
 гласа)

е добре де аз като дърпам жена му на росен сега и автобусите към нащо село ли требе да спрат


08 Юли 2015 09:49 | Кольо
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Абе тоя Марин Китанов вместо да е в затвора за далаверите на границата седнал да ми раздава правосъдие. Наглостта му няма край. И не само неговата. Герберите да дадат обяснение за милиона взет от сина на Танев за пасищата а не да си мълчат като миш в трици. А пък тоя селяк Росен да каже за кражбите на дървен материал.


09 Юли 2015 10:54 | Сдружение АЗИС
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Сбирщината съветници, които дълго време папкаха и слушкаха, сега искат да делят с наш Вельо-Азис....




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар