Фирми се спукаха от далавери с пернишкото земетресение

23 юли 2012 23:54   8 коментара   28413 прочита
Владислав Караилиев
Владислав Караилиев


Владислав Караилиев

Фирма взела 1200 лева, за да премести 15 чина, друга постиляла найлон за 3.19 лева на кв.м.

Община Перник е плащала безумни пари на строителните фирми с парите за възстановяване на земетресението. Това стана ясно след изказване на председателя на местния Общински съвет Владислав Караилиев на сесия на ОС.

По всички медии кметицата на Перник Росица Янакиева говори, че иска още пари за земетресението, но никъде не казва как е изхарчила досегашните. Очевидно има далавери, но тя не говори за това. Struma.com публикува някой от фактите:

В пернишко училище фирма е преместила 15 броя чина на цена 1200 лева.

Община Перник е плащала за постилане на найлон на космическата цена от 3.19лева на кв.м.

Фирми, чиято дейност е създадена специално заради земетресението в Перник също е вземала пари. Плащано е на фирми, чийто номер на кочана за фактури е бил 2 и 3. Това означава, че тези фирми са създанени, за да печелят специално от земетресението.

Сградата на кметството на Община Перник е боядисана, въпреки, че това не се води неотложно-ремонтна работа, а фирма е спечелила пари за което. Страшно разминаване има в цените. Една фирма е боядисвала с лакекс на цена от 3.40 лева, а други са вземали по 10 лева за същото.

От дадените от държавата на Община Перник 2 700 000 лева за аванси и начало на ремонтните дейности, Община Перник е платила на определени фирми цялата сума по извършените дейности, на други не е платила. Пак връзкарство!

8 коментара
24 Юли 2012 02:21 | Катето
Оценка:
10
 (
14
 гласа)

Искайте вот на недоверие на кметицата. Сезирайте държавните органитова е кощунство и подигравка с хората. Тая да вземе и да се скрие някаде. Срам и резил.


24 Юли 2012 06:17 | сузи
Оценка:
11
 (
11
 гласа)

Това е присъщо за българина. В такъв труден момент за хората, нима някоя фирма не може да помогне безвъзмездно. Може, но не желае. В мътни води риба се лови. И точно сега е най удобното време за правене на пари. Затова и природата ще бъде против нас.


24 Юли 2012 11:26 | х
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

На кметицата да й ядете п. цата. Тя каквото можа-направи. Вдигаите мерника на тези от правителството, които се опитаха с трици маймуни да ловят. Подлъгаха хората с някакви кирливи 350 лева, като смятаха, че така ще съберат балами за изборите. Ама сами се уплетоха в собствената си гяволия


24 Юли 2012 11:30 | дупнишки модел
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

по примера на екскмета Атанас Янев - автобусна спирка с 3 тръби и навес - 7 000 лв бройката от фирма Крайс /на любовницата му/, новосъздадена в месеца на изборите и подизпълнител на Специалремонт /неговата фирма/.....


24 Юли 2012 12:13 | Я
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

х написа:На кметицата ..... Тя каквото можа-направи.


х, с Вашето изказване потвърждавате, че кметицата Ви е компетентна само по схемите за източване на готови държавни пари, и не с правомощията си за контрол. АФЕРИМ МАШАЛА НА КМЕТИЦАТА!!!!!


24 Юли 2012 12:24 | Я
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

х написа:Вдигаите мерника на тези от правителството, които се опитаха с трици маймуни да ловят.


х, ама тези пари, които се източват от кметицата са от правителството. Или по-жалко и гадно е, ако това са парите от даренията от бедния състрадателен български народ!!!!


24 Юли 2012 13:52 | Поповски
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Ами нали перничани си гласуваха пак за комунистите, не разбрахте ли че при тях върви само връзкарството, те много отдавна са забравили какво е социализъм или демокрация. Ако ви е пак гласувайте за БСП а после пак ще ревете с пълен глас че няма оправия.


24 Юли 2012 22:00 | питанката
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Нали нашата кметица, бранител на народа, обяви сметка за набиране на дарения! Чу се по някое време, че Гоцето превел пари по сметката, само дето ми се стори, че го обяви за свършено още преди сметките да са открити. Ама той преведе и от скромност не каза колко. Общинските съветници от БСП обявиха, че събират пари за хората от Бисер. За тези от Перник - нещо ги няма. А иначе, отворих приказка за сметката, за да кажа, че хората явно си я знаят Янакиева и не се дават парите на известен с непочтеността си човек. Как иначе да си обясним сумата, събрана в тази сметка - за болен човек се събират повече. Но кой е лед да дава пари на крадеца. Аз не бих.




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар