Елена Йончева в Благоевград: Генерал Румен Радев може да бъде обединител на нацията

25 октомври 2016 14:48   5 коментара   8173 прочита


"За първи път в живота си заставам зад определена личност на тези избори. До този момент, като журналист не съм си позволявала политически пристрастия и партийна обвързаност. Приех поканата, отправена към мен лично от генерал Радев, когото познавам и на когото вярвам", изтъкна Елена Йончева при посещението си в Благоевград.

Вчера в Регионалния исторически музей- Благоевград се проведе среща- разговор с журналистката Елена Йончева, която е член на Инициативния комитет в подкрепа на генерал Румен Радев и Илияна Йотова. В областния център тя бе посрещната с червени рози от Областния и общински председател на БСП – Николай Бошкилов, Народния представител от БСП лява България – Кристиан Вигенин и председателя на Инициативния комитет в Благоевград – Николай Шушков. Залата на Регионалния исторически музей не успя да побере събралите десетки граждани, изявили желание да се срещнат с г- жа Йончева .

„На България й е нужен президент, не който да противопоставя нацията и да агитира за ляво или дясно, не американофил или русофил, а президент, който да може да защити всеки един от нас. Всички хора се умориха от това противопоставяне – на леви и десни, на свои и чужди, а България има нужда от президент, който не да противопоставя хората, а да ги обединява“ – заяви категорично Елена Йончева .

Тя сподели, че се е решила на тази подкрепа след няколко неформални срещи с генерал Румен Радев.

„Лично за мен той е чист и искрен човек, който няма корпоративни и политически зависимости. Мисля, че това е изключително важно. И когато говорим за обединител на нацията, вярвам, че човек, който няма такива зависимости, наистина може да обедини нас, българите. Това не означава, че той не може да има политически симпатии, но не й да е заложник на една или друга партия“, коментира журналистът.

В залата на благоевградския музей активисти на БСП и много граждани зададоха въпроси, свързани с проблемите с бежанската вълна, както и за скандалната ситуация около кандидатурата ни за генерален секретар на ООН. "Аз лично се срамувам от историята, случила се с кандидатите Бокова и Георгиева, по-специално от тази замяна, извършена на финала на гласуването на кандидатурата. Нито една държава не е изтегляла свой представител в последния момент. Допусната бе голяма грешка, а имахме възможност цял свят да знае за България. Какво остава пък да се отстояват стратегически проекти и обекти при това управление в страната ни", попита Йончева.

„Не трябва да гласуваме партийно на тези избори! Всеки от нас има своите политически пристрастия, но извън тях – нека се вгледаме в хората, които са кандидати за президент и да си отговорим на въпроса кой е човекът, който може да ни защити и да представлява достойно България“, призова журналистката.

*Предизборна публикация

5 коментара
25 Октомври 2016 16:15 | Баба
Оценка:
2
 (
16
 гласа)

Какво разбира Елена? Аз харесвам Цецка. Цеца е красива, пее почти като Лили, има хубав панталон, от Плевенско е. Е, д-р Михайлов каза, че не е много умна, но това няма значение. Човек няма да си я води в къщи, та толкова да избира. Бойко си я избра, важно е него да слуша. А Радев, какъв е Радев, един военен летец. Виж, ако беше летял с балон, друго си е. Или пък да беше ловец.... На простичък народ по приляга простичък президент, така де.


25 Октомври 2016 16:54 | Пиринец
Оценка:
-6
 (
18
 гласа)

как може обединител на нацията да е кандидатът на комунистите, които от 100 години нищо друго не целят освен да я разделят!?!?!?!? Радев е трагикомична кандидатура! срам за всички, които го подкрепят. Били те за Русия. еми ходете си в Русия, продажници! оставете ни тук да поживеем малко.


26 Октомври 2016 11:25 | 123
Оценка:
-7
 (
9
 гласа)

Румен Радев е непознат но от последните репортажи по БНТ направо се ужасих НЕ МОЖЕ ДА ВЪРЖЕ ЕДНО СМИСЛЕНО ИЗРЕЧЕНИЕ И ОБЪРКАН ?!?! ТОЗИ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ В ГЛАВАТА МУ Е КАША !!!!!


26 Октомври 2016 23:58 | -)))
Оценка:
-1
 (
3
 гласа)

ГЕНЕРАЛ РАДЕВ МОЖЕ ДА ОБЕДИНИ УБИЙЦИТЕ С КРАДЦИТЕ, ЩЕ СЕ ПОЛУЧИ КУПОН


27 Октомври 2016 23:44 | Станишка
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

УБАВИЦА КАКИНА!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар