Доган атакува кметския пост в Белица с “младото лъвче” Муса Палев

20 ноември 2010 00:20   26 коментара   27489 прочита
М. Палев
М. Палев


М. Палев

Разобличиха го по интернет в имотна афера със 750 дка гори

Депутатът от ДПС Муса Палев най-вероятно догодина ще е кандидат-кметът на Доган за Белица. Мълвата бе пусната в малкото мюсюлманско градче в навечерието на Курбан Байрам, когато по традиция живеещите в други краища на страната се връщат у дома, за да празнуват заедно с близките си, и носят свежи новини.

Вестта за депутатския десант към градоначалническия пост хвърли в паника местните структури на ГЕРБ, те очакваха, че отново ще се изправят срещу местния управник Исмаил Палев, който е начело на общината втори мандат, и открито се радваха на очакващата ги лесна победа заради сериозното недоволство на беличани срещу него. Кандидатурата на депутата, който е племенник на Исмаил Палев, обаче вдига значително по-високо летвата и сега хората на Бойко Борисов наистина трябва да търсят силна кандидатура, за да могат да стопят традиционно многото гласове за ДПС. За момента като такава се спряга местният лидер на ГЕРБ Стефан Станков, но той веднъж вече не бе одобрен от областния координатор Костадин Хаджигаев като кандидат за директор на тотото в Благоевград, затова не е ясно дали ще получи благословията му за кмет.

Според източници на “Струма” Доган действително замисля да хвърли в следващите местни избори част от депутатите си, от което ползата му ще е двустранна. От една страна, ще подсили районите, където от две години влиянието му пада катастрофално поради лошото управление на сегашните му кметове. От друга страна, ще вкара в парламента свежа депутатска кръв на следващите в листите, с която може да подсили собствените си позиции.

През 2005 г., когато стана за пръв път депутат, роденият в с. Бабяк Муса Палев бе едва на 34 г. и едно от “младите лъвчета на Доган”, както го нарече тогава самият лидер на ДПС. На предишните парламентарни избори обаче Доган се закани на глас на мюсюлманите в Белица, че ако Палев не осигури 35 000 гласа на изборите и 3 депутатски места от Пиринско, Сокола лично ще оглави листата, ще влезе в НС от Пиринско и Муса Палев ще се размине с втория мандат в парламента. В крайна сметка Доган наистина го направи, отказа се обаче от депутатско място в I Благоевградски избирателен район и даде още един шанс на третия в листата Муса Малев.

Според близки до Сокола лидерът на ДПС никога не забравял неизпълнените от хората му задачи, поради което пращането на Муса Палев като кмет на Белица може да се приеме и като наказателна акция спрямо депутата.

Веднага след като слухът за връщането на народния избраник като кандидат-кмет на Белица се пусна, в един от форумите в интернет бе публикуван имотен компромат срещу него. Според текста преди няколко години Районен съд - Разлог е върнал на Палев 750 дка земя от Държавно стопанство - Елешница по удобния член в българското законодателство не на база нотариални актове за собственост, а по показания на двама свидетели. Според автора най-скандалното е, че лесничейството не е обжалвало съдебното решение пред Окръжен съд - Благоевград и то вече е влязло в сила. Това вероятно е станало наскоро, защото в последната си имотна декларация пред Сметната палата депутатът Палев не е включил тези гори - там фигурират само 3-те му къщи в с. Краище, нива и парцел със застроена площ от 400 кв.м в Белица, 2 мерцедеса и 39 000 лв., спестени от депутатските му заплати.


Още за: М. Палев   избори   А. Доган   Още от: Политика

Принтирай статия
26 коментара
20 Ноември 2010 08:00 | до Муса Парцалев
Оценка:
3
 (
9
 гласа)

Муса Палев от Палево дере, е интригант от най долна проба. А глупаците от ГЕРБ си мислят че с не мюсюлманска кандидатура ще преборят мисленето на хората от този край. Тоя Хаджинехаев си мисли че е обаятелен като ББ и ще обърне вота! Муса Парцалев не е богат, той е много богат, ще плаща, ще подкупва ще промива мозъци и ще "оглави" Белица.


20 Ноември 2010 09:05 | 4и4о ви4о
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

станков ти си


20 Ноември 2010 09:21 | мъката
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

ДО вси4ки политИци ....аман от некадърни копелета като СТ СТАНКОВ , ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ГЕРБ БЕЛИЦА ИБРАХИМ ПАЛЕВ КМЕТ НА ОБщИНА БЕЛИЦА ---И СВЕТОВНО НЕ ИЗВЕСТНИЯ ДЕПУТАТ МУСА ПАЛЕВ ДВА ПЪТИ ДЕПУТАТ ПО СЛУ4АИНОСТ...


20 Ноември 2010 09:31 | макейт
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Аман от глупости. Оня ден се жали Хасан Илански - намериха му работа реши се проблема. Сега пък депутата Палев ще си реши и неговите проблеми. Никой не милее за Белица! Белица е най-изостаналата община в България и това е заради некомпетентното управление на ДПС. Не може за техният празник - община Белица да не работи 7 дена, до обяд да пият кафе и да си ходят вкъщи. Т0ва са наши пари и никой няма прав0 г0сп0дин Палев да ги пилее безотговорно. Герберите в лицето на Станк0в-исие, крайно време е да започнат нова политика за намиране на достойни кадри за нова визия на община Белица.


20 Ноември 2010 09:48 | Ловец
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Струма - този индивид ми прилича повече на стар глиган. Представата на един нормален ваш читател за младо лъвче е коренно противоположна от тази за главния Ви герой от публикацията.


20 Ноември 2010 10:18 | до Макейт
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

.Как бе Макейт, как общината не е работила само 7 дена ? Де да беше така.... Тая община не 7 дена, 7 години не работи. Вижте я Белица на кой хал е! За мнението ти за Станков и герберите прав си! Крайно време е тоя човек, ако милее за Белица да направи нещо, защото може, има тази възможност. Каква промяна стана тук, като изключим горското - никаква! Училищата с мобилните директори- кога? Общината с* най-модерната* ултра визия - кога? Станков, много работа те чака, ако искаш да ни спечелиш, да знаеш!


20 Ноември 2010 13:07 | ДО МЪКАТА
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

АБЕ ТИ С НЕТЪРПЕНИЕ ЧАКАШ ДА СЕ ПУБЛИКУВА НЕЩО ЗА БЕЛИЦА НЕЗАВИСИМО КАКВО И ВЕДНАГА СТАНКОВ Е ВИНОВЕН ХАХАХ ТОЙ ДА НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НЕЩО ТА ВСИЧКО ОТ НЕГО ЗАВИСИ, ОТ СТАНКОВ ЗАВИСИ ДО ТОЛКОВА ЧЕ ДА ДОКЛАДВА В БЛАГОЕВГРАД ЗА НЕРЕДНОСТИ И ОТ ТАМ ДА ВЗИМАТ МЕРКИ АМА ТИ МАЙ СИ СКАРАН С РАЗБИРАНЕТО. КАКВИ КРАДЦИ ИМА ПО ВАЩА БЕЛИЦА ОСВЕН В ОБЩИНАТА ВИ ТО Е СТРАШНО КАТО ПОЧНЕШ ОТ ПАЛЕВ ТА ДО ТОЯ КОЙТО ИЗНЕСЕ ХОТЕЛА ЛАЗАР ЛАРДЕВ И КОМПАНИЯ


20 Ноември 2010 14:11 | ...
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

От кога се пишат статии за слухове? :)


20 Ноември 2010 14:37 | алото
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Станков трябва не само да докладва за нередности, а да изисква да се вземат нужните мерки, защото положението в община Белица е плачевно. Ако той и партията му допуснат, пак кмет да е незнам си кой Палев, по-добре ще е тая община да изчезне напълно от картата на България. Искрено се надявам, герберите да се вземат в ръце и да спрат развилнялата се банда от ненаситни властници в общината ни. А това ще стане с много работа за спечелване на местните избори. Успех!!!!


20 Ноември 2010 14:42 | ДО АЛОТО
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

СЪГЛАСЕН СЪМ С ТЕБ НО НАЛИ ЗНАЕШ ЧЕ НАЙ-ГОЛЯМА РОЛЯ ИМАТ ЖИТЕЛИТЕ ТЕ ТРЯБВА ДА ДАДАТ ПОДКРПАТА СИ А С ТИЯ СЕЛА КЪМ БЕЛИЦА НЕЗНАМ ДАЛИ ЩЕ СТАНЕ НО ДАНО!!!


20 Ноември 2010 15:26 | бабяк
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

Община Белица няма разберете най после, има община Краище!!!
Сега и банка ще отворят в Краище и........, а що се касае до Муса Палев тоя е един крадец и нищо повече. Доган какво си мисли,че беличани и хората от селата са паднали от Марс и ще гласуват за този некадърник


20 Ноември 2010 15:30 | 160
Оценка:
1
 (
7
 гласа)

Ами, то и друга мълва се носи, че Стефан има договорка с ДПС и по точно с Парцалевите кметове и депутати за изборите така,че и ГЕРБ в Белица нямаааааааааа има интереси и то голями. Тежко ни на хората от тази западнала община.


20 Ноември 2010 17:38 | до 160
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Станков с ДПС хахах по голяма простотия неможа ли да измислиш, явно слушаш други какво ти говорят сам неможеш да мислиш !!!!


20 Ноември 2010 17:51 | до Беличани
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Опасно племе сте там по Белица която и партия да е на власт все сте недоволни от толко злоба и завист там сигурно живеете до 40 години не повече !!!


20 Ноември 2010 18:47 | наблюдател
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

По-лошото е, че изказвате мнението си само тук-във форума. Ако искате да спасите Белица и да не позволите да ви стъпчат-действайте! Трябва да бъдете единни, да се организирате и да се борите срещу узурпаторите. Не си давайте Белица, не се оставяйте да ви тъпчат някякви простаци, които нямат морални ценности, които не виждат по-далече от носа си, и които са си поставили да докажат, че могат да унищожат Белица. Нито вие, нито децата ви заслужавате да бъдете тъпкани и унижавани от тези елементарни и самовлюбени нищожества. Докажете им, че можете да си върнете Белица, а тях да прогоните там, където е мястото им! Повярвайте си!


20 Ноември 2010 19:57 | ДО НАБЛЮДАТЕЛ
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

БРАВО ТОЧНО ТАКА СЕГА Е МОМЕНТА ВСИЧКИ ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА СПАСИМ БЕЛИЦА ОТ ТЕЗИ "КОЛОРАДСКИ БРЪМБАРИ" КОИТО ОСЕМ ГОДИНИ УНИЩОЖИХА БЕЛИЦА, ПРОГОНИХА ДЕЦАТА НИ, ДАЙТЕ ВСИЧКИ ЗАЕДНО ДА ГИ ПРОГОНИМ ОТ ТАМ ОТ КЪДЕ ДОЙДОХА ТЕЗИ "БРЪМБАРИ"


20 Ноември 2010 20:33 | наблюдател
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Ако преди около 160 години, дедите ни бяха страхливци като нас, които чакат с наведени глави "заколението", сега нямаше да има България. Спомням си как изглеждаше Белица преди десет години, виждам я и сега-жалка картина - резултат от безхаберието и алчността на управляващите. Възстанете против тях, можете да бъдете единни и им покажете чия е Белица! А тя е на беличани, не на разни натрапени, бездарни протежета. Не им позволявайте да ви се надсмиват, да ви оставят без работа, без улици, без нормален живот!


20 Ноември 2010 21:22 | Горно Краище
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Каквото и да пишем истината е една. Хората на общината живеят от зле по-зле. Нито в селата , нито в Белица нещо разумно и полезно се извърши през последните години .Общината е на принципа когато се работи има проблеми и по -добре нищо да не се прави. Общатата безработица е над 80%. Скоро и хляб няма да може да си копуваме. Дали сме от селата или от Белица -трагедията е пълна.ТОВА Е ГОЛЯМАТА ИСТИНА! Живеем на един кораб и той потъва .
Затова ,ако ни харесва този начин на управление нека да не сме единни те пак ще ни управляват,но този път наистина ще потънем от тези ПАЛЕВИ АЙДУЦИ


20 Ноември 2010 21:58 | истински беличенин
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

"Още стотина години ще сте си под робство, да свиквате", така кметът на община Белица, Ибрахим Палев, посреща всички недоволства на местното християнско население и единиците представители на мюсюлманската вяра, които се осмеляват да възроптаят срещу действията му в белишкото кметство. Да "коли и беси" в Белица пък увереност му дава здравият гръб на племенника му - депутатът на Доган Муса Палев.
ДПС се грижи отдавна да подсигури удобни чиновници, които да следват линията на партийната централа надолу по веригата. От години в общината не се допуска християнин на работа. "Като влезеш в съвета, все едно си в Анадола. Едно българско име не можеш да видиш по вратите",


20 Ноември 2010 22:44 | до струма
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

АКО ТОЯ Е ЛЪВ СТРУМА ТРЯБВА ДАЕ ТАЙМС ,,ВИ СТЕ ЛУДИ БЕ ТОЯ Е ПЪЛЕН МИшОК ... ДЪРЖИ КАТО СЪВЕТНИЦИ ДВАМА АГЕНТИ Д-Р ВАКЛЬОВ И ЯВОР ДУРЛЬОВ ,,СЪВЕТНИЦИ ОТ ДПС И ОщЕ НЯКОЛКО КУМУНИСТИ НА РАБОТА ИТО НА ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ ВЪВ ОБщИНАТА . ТОВА МУСА ПАЛЕВ НЯМА ДА ТИСЕ РАЗМИНЕ ТИ щЕ БЪДЕш НАКАЗАН ОТ ВСЕВИшНИЯ АЛЛАХ ...ТЕБ АКО НЕТЕ БОЛИ МЕН МЕ БОЛИ ЗА МОИТЕ РОДНИНИ КОИТО СА СТРАДАЛИ ТО4НО ОТ ТАКИВА КОПЕЛДАЦИ ПРЕЗ ТОТАЛИТАРНИЯ РЕЖИМ... БУКЛУЦИТЕ СЕГА СА ПОД ТВОИТО КРИЛО ...ЗАПОМНИ ЕДНО ОТ МЕН ДОНО ХУБАВО ДА НЕ ВИДИш ДОКАТО ГИ ДЪРЖИш ТИ щЕ СЕ ДЪБЕш АМА щЕ Е КЪСНО КУ4ЕТА ГАДНИ АЛЛАХ ДА ВЕ СМАЖЕ,,,,,,


21 Ноември 2010 18:29 | забележка
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Не знам кой майстор на перото е писал тази статия, но да наречеш Белица "мюсюлманско градче" е меко казано неграмотно. Съотношението българи - мюсюлмани в гр.Белица е 65/35, но като община е обратно. Така ,че поправете си мнението за това градче. А относно това , дали Доган ще спечели пак, мисля че вече му се спука балона с лъжите, с които избираха неговите хора - Палевци и разни там боклуци.


21 Ноември 2010 22:56 | беличанин
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

АБЕ струма стига лансирайте помаците бабечане , тук е България


22 Ноември 2010 01:23 | до бели4анин
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

АМИ КАТО ВЕ ПРЕЦАКВАТ ХОРА КАТА ЛАЗЕР БАНКОВ ТАКАЕ КОИТО КРЕПИ ДПС НА ВСИ4КИ ИЗБОРИ ОБЕДИНЕТЕСЕ БЕ СКАПАНИ ЗЛОБНИ БЕЛИ4КИ КУ4ЕТА БЕСНИ ,,КВО СЕ ЦЕПИТЕ А ПОСЛЕ ТОЯ ВИЕ ВИНОВЕН ТА ОНИЯ,,,


22 Ноември 2010 10:09 | герб
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

На този олигофрен докога ще му правите пиар ВИЕ от в-к Струма. ГЕРБ не може да бъде в паника, заради един малоумник къде едно сложно изречение не може да каже.


23 Ноември 2010 22:14 | ДО ГЕРБ
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

СТИГА ОБВИНЕНИА БЕ ТАПАЦИ ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ ПРЕДИ 15 ГОДИНИ БЯХТЕ ПО ЗЛЕ И ОТ СЕГА . НА ТОРИСТИТЕ НА СЕМКОВО ПОМАЦИТЕ ЛИ И КРАДЕХА ЯКЕТАТА, ПУКАХА ГУМИТЕ И ТАКА НА ТАТАК . КОИ ПРЕЦАКА КОРОРТА СЕМКОВО А ТЪПИ БЕЛИ4КИ ПРАСЕТА САМО СМЕТА Е ОСТАНАЛА В БЕЛИЦА КАКВО ИСКАТЕ ОТ КМЕТА




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар