Димитър Делчев: Президентът Радев да направи консултации с политическите партии за обща позиция за защита на българите в Македония

04 март 2017 20:43   4 коментара   10721 прочита


РБ - Глас народен работим за два мандата в Благоевградска област, заяви водачът на листата

Президентът Радев да направи консултации с политическите партии за обща позиция за защита на българите в Македония. Задължение е на Българската държава да защити всички свои граждани, независимо къде се намират.

Това заяви в Петрич Димитър Делчев, водач на листата на Реформаторски блок – Глас народен за Благоевградска област.

Притеснени сме от това, което се случва в нашата западна съседка. Българската държава трябва да има позиция, най-вече за защита на българските общности, каза той.

В коалицията „Реформаторски блок – Глас народен“ обединихме сили, за да работим за подобряване на икономическата среда и за това повече хора да искат да живеят в България и да могат да гледат децата си достойно, заяви Делчев.

Въпреки че Благоевградския район винаги се е развивал добре, в последните години икономическата активност намалява и трябва да бъдат съсредоточени повече усилия. Програмата на „Реформаторски блок – Глас народен“ не залага на популистки мерки, а на мерки, които ще доведат до сигурен успех за страната като намаляване на ДДС с 2%. Tова ще остави 1 млрд лева в джоба на хората и бизнеса, които да бъдат инвестирани обратно в икономиката. Нашата цел е България да бъде икономическият остров на стабилност, към който се стремят всички Балкански държави, заяви Делчев.

Реформаторски блок – Глас народен ще води битка с корупцията, заради която изтичат между 4 и 15 млрд годишно. Ако не спрем това източване на държавната хазна, няма как да се направи реформа нито в здравеопазването, нито в образованието. Необходимо е да се приеме антикорупционен закон, който да сложи край на това корумпирани кметове, депутати и чиновници да забогатяват на гърба на хората, категоричен бе Делчев. Ако искаме да премахнем този тумор от българското общество, сега е времето да съберем армията и на тези избори да покажем, че имаме голяма подкрепа.

Той заяви, че целта на Колаицията в Благоевградско е да получи два мандата. Реформаторски блок – Глас народен ще бъде гарант в България да няма дестабилизация, каквато се наблюдава в момента в Македония, каза още той.

Вторият в листата на РБ – Глас народен и дългогодишен кмет на Петрич Вельо Илиев заяви, че РБ отказва да се включи в популисткото надлъгване и с общи усилия ще работи за успеха на България. Катерина Влахова, която е на пето място в листата, каза, че РБ – Глас народен ще работи за включването на повече млади хора в обществения живот, а Петко Цонев допълни, че именно младежите са движещата сила, която може да променя страната.

М. Иванов

*Предизборна публикация

4 коментара
05 Март 2017 11:40 | 00
Оценка:
-2
 (
8
 гласа)

Президента Радев в момента го интересува главно БСП да спечелят изборите, на българите в Македония ще им дойде реда по-късно


05 Март 2017 17:51 | до ,РБ,
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

това нямадавипомогне за, 1, дин вие си точите зъбите за, 2, ва, мандата, късничко се сетихте за българският народ извън страната, те вече са наясно кого да подкрепият за всеки случаи не сте вие, неса и гроб,


05 Март 2017 20:25 | Избирател
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Реформаторите да си издигнат Ани Бистричка а не този крадец кмет на Петрич. Този петричанец е един мръсен и подъл човек. Да си каже само колко семейства е растурил.


05 Март 2017 20:45 | Ай
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Делчев, знаеш ли че когато миналата година възникна мигрантската криза на македоно-гърцката граница техния външен министър е поискал български полицаи да помогнат. "Геният" на външната ни политика, този Кисинджър на Балканите Даниел Митов/от твоята формацийка/ отговор, че това не е приоритет на България. В същото време президента на Македония отправя послание към нашия Плевнелиев, че сега е момента България да прегърне Македония. Следва... едно огромно мълчание. Просто не мога да разбера тези двамата/а и много други/ български политици ли са или чии...




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар