Димитър Бръчков: Ще изградим нов Социален комплекс в град Петрич

17 октомври 2019 15:15   10 коментара   15068 прочита


Социалният комплекс ще има основно предназначение за интеграция и рехабилитация на лица под и над 18 години с увреждания. Ще се изгради върху имота на бившето помощно училище в града.

„Заради това усилията ни като общинско ръководство приоритетно бяха насочени към придобиване на този имот в собственост на Община Петрич, защото той беше собственост на Министерство на образованието. Имахме визията за неговото рационално предназначение, предвид нуждите в социалната сфера. Така подготвихме идеен проект, според който бъдещият Социален център ще се състои от две отделни сгради, съответно за лица с увреждания под и над 18-годишна възраст. „Топлата“ връзка между тях сме предвидили да бъде за рехабилитационен център“, обясни кандидатът за кмет Димитър Бръчков.

Допълни, че аргументите за този проект са категорични – изчерпаният капацитет на дневните центрове „Слънце“ и „Надежда“, заради недостатъчна площ. Поради това, услугите не могат да се ползват от всички, които имат такава необходимост. „Желанието ни да водим адекватна на ситуацията местна социална политика ни насочи към защита на финансиране за нов Социален център.

Обща стойност на проекта е 1 млн лв, вече осигурени с постановление на МС. Със собствени бюджетни средства ще се извърши вертикалната планировка, облагородяването на прилежащата площ, извозването на строителните отпадъци и направата на ограда. „Съвместно с Ротари клуб -Петрич ще работим за осигуряване на необходимото оборудване за рехабилитационния център на комплекса“, каза Димитър Бръчков.

По негова информация освободената сграда от Дневен център „Слънце“ ще се ползва за нуждите на ДГ „Звънче“. Ще бъдат преместени две градински групи, които се помещават в жилищни блокове, ще се сформира и нова яслена група.

„Реално през изминалите четири години много внимателно сме анализирали проблемите във всяка една сфера, планували сме какво можем да подготвим като проекти, откъде да защитим средства за тяхното изпълнение и в крайна сметка да имаме решения в бъдещ план – ясни и реални. Не само пожелания и намерения, а отговори. Така беше и с този проект.

Придобиване на имота в собственост – проект – осигуряване на средства за изпълнение“, коментира Димитър Бръчков. Допълни, че неговата кампания не е на „гърба“ на други кандидати, защото има какво да отчете и да насрочи за изпълнение реално в бъдеще. „Вярвам, че на 27-ми октомври жителите на община Петрич ще ни дадат доверието си, за да продължим да развиваме и променяме положително града и селата“, обобщи Димитър Бръчков.

Политическа публикация! Купуването и продаването на гласове е престъпление


Още за: комплекс   Д. Бръчков   визия   Още от: Политика

Принтирай статия
10 коментара
17 Октомври 2019 16:47 | пътник
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Г-Н БРЪЧКОВ ТОВА МЕСТО ОТГОВАРА САМО ЗА ЕДНА ХУБАВА ЕВРОПЕЙСКА АВТОГАРА, в болницота има толкова места за тези деца. НИЕ В ПЕТРИЧ ВЕЧЕ СЕ ИЗЛАГАТЕ С ТАЗИ СЪБОРОТИНА НА АВТОГАРА, а и спирката на бела стил хората в пек и студ дремат там. НЕ ВИ ЛИ Е НЕСЪВЕСТНО


17 Октомври 2019 17:57 | Стойчо
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Безмислено харчене на пари при условие, че сума ти етажи от болницата пустеят...


17 Октомври 2019 18:23 | Дани
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

А мизерните заплати, които се получават в тази сфера кога ще се повишат? Или само сме силни на думи, но не и на дела.


17 Октомври 2019 19:47 | 777
Оценка:
-1
 (
1
 гласа)

Браво! Също така в този комплекс може да се изгради и социално предприятие, където лицата над 18г да могат да изработват продукция, която да продават, да се разкрие кафе, което хората над 18г да обслужват и да изкарват пари с труда си. УСПЕХ!


18 Октомври 2019 08:51 | съгражданка
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Кандидат кметче, вземи се в ръце вече! Имаме готови постройки които стават за тази цел, но ти знаеш само да харчиш наготово пари вместо да се поразмърдаш малко да търсиш други начини .Пазара, който построи бе излишен. Защо не се поразмърда малко да направиш нещо със стария пазар, кажи си? Не те ли е срам да минаваш през тази мизерия в центъра на града ни и не се оправдавай, че няма начин .Начини има, но се иска малко работа, нали? Стадион имахме, ти построи стадион в гимназията, автогара имахме и тя изчезна, кино имахме сега кино ще правиш. Разходи, разходи, разходи напълно неприемливи!


18 Октомври 2019 11:13 | Предизборно в действие
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

За това изхода е само един, нека всички излезем на 27-ми и да покажем, че не искаме лъжи и некадърно управление! Гласуване му е майката, но по всичко личи за друг, не и за Бръчков. :)


18 Октомври 2019 11:48 | ХристкаЧокова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Много хубава идея бравоХристкаЧокова


18 Октомври 2019 13:04 | Офф
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Лубо знае ли как го използва БСП и как не работят за него и как Данчето агитира само за съветници и по точно за нея и капитано


18 Октомври 2019 21:42 | До: офф
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

Знае, знае.... не е глупав, хората му докладват за мръсните игри на тези двамата велможи, само че и той си води кампания като личност и дано хората го подкрепят


19 Октомври 2019 01:49 | Ivan
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

По инициатива на "екипа", се харчат парите на децата и внуците ни.
А който няма деца и не очаква и внуци, мисли само за себе си и сега.
Какво ли значи това Г-н Бръчков?




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар