Бойко доведе в Кюстендил правителството в опит ГЕРБ да спечели вота за местен парламент

22 март 2012 00:20   12 коментара   22729 прочита
Б. Борисов докара под строй министрите на площад “Велбъжд” с надежда за победа на изборите
Б. Борисов докара под строй министрите на площад “Велбъжд” с надежда за победа на изборите


Б. Борисов докара под строй министрите на площад “Велбъжд” с надежда за победа на изборите

Пред множеството на площада премиерът изигра поредния си първокласен пропаганден ход, като обяви голата истина: Със свито сърце гледам един разграбен през последните 20 години град

Предварително подготвен план за спечелване на извънредните избори за местен парламент в Кюстендил, насрочени за 13 май, изпълни вчера тежката артилерия на ГЕРБ начело с премиера Бойко Борисов. За повод бе използван празникът на града, а премерените ходове бяха под формата "изнесено заседание на Министерския съвет". Крайната цел е да се сложи край на изборните провали на управляващата партия в "непокорния" областен град.

Със свито сърце гледам един прекрасен град, за каквото и до попитам кмета, той казва - това го взе единият, това другият, третият, и вижте в какво състояние е Кюстендил. Горе-долу същото след тези 20 години представлява и държавата, затова трябва много усилия да се положат, за да тръгнем бавно напред, заяви министър- председателят Бойко Борисов пред събралите се кюстендилци и гости на града от сцената на площад "Велбъжд".

Преди това Борисов се срещна с кмета Петър Паунов в общината, като се показа от терасата на заседателната зала и помаха на хората, подвиквайки “Цецо” към вицепремиера Цветан Цветанов.

Днес е празник, затова целият кабинет сме дошли тук, за да се опитаме да върнем на града казармите, едно по едно неща, които можем да помогнем с общи усилия с кмета да направим един хубав град. Да беше само Кюстендил, лесно, но то навсякъде е така. Честит празник! Да сте живи и здрави, и с Божията помощ, както владиката каза, да се надяваме, че ще излезем напред. Ако не са давани тези милиарди, за какви ли не проекти - един милиард за Цанков камък, 1, 4 млрд. лв. за Белене. Представете си, ако за вашия град и подобни са давани по 100-200 милиона, как щяха да изглеждат. Затова като дойдат избори, мислете кой какво е направил, посъветва премиерът преди решителния вот на 13 май, който е само година преди парламентарните избори през 2013 г.

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов се срещна в Кюстендил с две от жертвите на телефонни измами. Баба Малинка от село Четирци със сълзи в очите разказа как се е доверила, че е пострадала снахата й, и дала 9000 лв. Министър Цветанов отново призова - не се доверявайте на плачещите гласове и информирайте полицията. Той изрази надежда, че ако част от парите се намерят, те ще бъдат върнати на бабата от Четирци.

По неофициална информация, докато жената споделяше мъката си на министъра, в село Четирци починал лежащо болният й мъж, за когото тя се грижи.

По същото време стана известно, че престъпна група за телефонни измами е неутрализирана при полицейска операция, проведена под ръководството на Главна дирекция “Криминална полиция” и осъществена със служители на ОДМВР Кюстендил и В.Търново.

В хода на работата са установени 10 “мулета”, подпомагащи дейността на измамниците, предотвратени са щети на граждани, надхвърлящи 50 хиляди лева.

В РУП - Горна Оряховица са задържани 4-ма членове на групата, където и живеят. Това са Ванката - на 27 години, криминалнопроявен, Гущера - на 56 години, криминалнопроявен за изнудване, грабеж на МПС и измама, Чопъра - на 46 години, криминалнопроявен също за измама и кражба, и 33- годишен мъж, известен на органите на реда и осъждан за измами. По-късно Гущера е освободен заради влошено здравословно състояние. Тримата задържани вече са в полицейския арест в Кюстендил. 

Организатор на схемата за измамите е Чопъра. Той е режисирал детайлите по осъществяването им. Друг член на групата е “специалист” по възпроизвеждането на плач на жена или дете. Той най-често е бил в ролята на пострадал роднина, в групата има и “длъжностно лице” - представя се за лекар, адвокат, представител на институция.

За получаване на парите от измамените граждани групата ползвала куриери /мулета/. Наемали ги, като се обаждали по обяви на лица, търсещи работа или на таксиметрови шофьори.

Документирането на престъпната дейност на измамниците от тази група започна преди около месец, когато възрастна жена от село Четирци се раздели с 9000 лв. Полицията бе сигнализирана със закъснение и тогава бе задържан куриерът със своя дял от парите. По това време е ощетен от същата група с 4000 лева и възрастен мъж от с. Звездец, община Малко Търново,.

Работата по случая продължава ОДМВР - Кюстендил, установява се дали куриерите имат съпричастност към друга престъпната дейност.

20-ина работници от фирма “Виа Апия” - Кюстендил се събраха на протест пред сградата на областна администрация, за да подкрепят своя колега Александър Васев.

Аз съм обявил гражданско неподчинение, тъй като нямаме право на общ протест. Чакам Бойко Борисов, той ми е последната надежда. Надявам се да приеме присърце проблемите ни, защото досега нямаме помощ от никъде. Искам да се срещна и с министър Цветанов, тъй като много от действията на директорите на фирмата са криминални престъпления. Аз не съм получавал заплата от 2009 г., досега имам да получавам 6000 лв. Има и колеги, които чакат заплати по 15 000 лв., заяви Александър Васев. Фирмата дължи към момента над 1 500 000 лв. за заплати на работници.

Над 165 000 000 лв. са разплатени през последните 2,5 години и за забавени заплати с помощта на Инспекцията по труда, съобщи в Кюстендил министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Фирма “Виа Апия" в Кюстендил е типичен случай за нередовно изплащане на заплати и въпреки актовете на Инспекцията по труда, това не помага. В началото на седмицата направихме две законодателни предложения, които се разглеждат. Едното е в случай, когато се дължат работни заплати на работниците и служителите да се иска несъстоятелност на предприятието. Втората промяна е вземанията на служителите и работниците при несъстоятелност на работодателя да минат на първо място, заяви министър Тотю Младенов. В момента в търговския закон вземанията на работниците са на 4-то място. Според Младенов още през следващия месец тези промени ще влязат в парламента.

С 24 % ще се увеличат участията на българските въоръжени сили в международните учения както в България, така и в чужбина, съобщи в Кюстендил министърът на отбраната Аню Ангелов

Едно от важните направления е завършване на цялостната подготовка на първата батальонна бойна група и нейното сертифициране. Ще въведем и в пълна готовност оперативните звена, които бяха реформирани през миналата година, заяви министър Ангелов.

Той коментира, че не може все още да се започне процедурата с доставката на многоцелеви изтребители.

Причината е, че не успяхме да получим 1,5 % от брутния вътрешен продукт през тази година. Имаме обаче предложения, които се считат за приемливи. Най-вероятно ще става въпрос за самолети втора употреба”, допълни Аню Ангелов.

Бившето военно поделение в Кюстендил ще бъде предоставено на областна администрация по искане на областния управител.

Доколкото знам, икономическата обосновка е за изграждане на център за отдих и за игри съвместно с Националната спортна академия, каза още министърът на отбраната. В проекта ще участва и община Кюстендил.

Ако трите основни компании на пазара за горива успеят да си докажат, че еднаквостта на цените не е резултат на картел, те няма да бъдат санкционирани, заяви в Кюстендил министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Ако обаче това не стане, ще искаме максимална санкция от страна на Комисията на защита на конкуренцията. За нас е важно да има конкурентна среда. Държавата има механизъм, който проверява условията на пазара дали са достатъчно конкурентни. Специално за акцизите ние сме с най-ниската ставка в Европейския съюз, заяви Московски.

Предимно инфраструктурни проблеми поставиха кметовете на 9-те общини от областта пред Министерски съвет, обяви областният управител Владислав Стойков.

Министърът на културата Вежди Рашидов ни зарадва с вестта, че кюстендилската джамия ще бъде възстановена и ще бъде превърната в обект от национално значение, заяви Стойков. Според него протеклата среща е била ползотворна за цялата Кюстендилска област, като министрите са поели доста ангажименти.


Още за: Б. Борисов   избори   план   Още от: Политика

Принтирай статия
12 коментара
22 Март 2012 00:04 | СИМИТЛИ ДО Б.Б.
Оценка:
1
 (
13
 гласа)

БЪРЗА ПРОВЕРКА ЗА ЧАСТНИЯ СТРОЕЖ В ЦДГ СИМИТЛИ


22 Март 2012 08:34 | КО4О
Оценка:
17
 (
25
 гласа)

ТИКВАРЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ ИЗКАЗВА СЯКАШ НЕ Е ОТ ТРИ ГОДИНИ НА ВЛАСТ. ТОЙ КАКВО НАПРАВИ ЗА ГРАДА? НО ТОВА НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ВАЖНИ СА САМО ИЗБОРИТЕ .... Е И СПОКОЙСТВИЕТО НА МОНОПОЛИСТИТЕ.


22 Март 2012 09:58 | йтумерту
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ВЪВ ГР БЕЛИЦА ОБщИНСКИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПП ГЕРБ СТЕФАН СТАНКОФ КОЙТО Е О ОБщИНСКИ СЪВЕТНИК ОТ ПП ГЕРБ ГЛАСУВА ЗАЕДНО СЪС СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ ДПС И НА ОБщ КМЕТ КОЙТО Е ОТ ДПС ИЗПЪЛНЯВА НЕГОИТЕ ЗАПОВЕДИ И СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ ПРЕДАТЕЛ ЗАщОТО ПОРАДИ ТАЗИ ПРИчИНА ВСИчКИ СЛУЖИТЕЛИ КОИТО СА ОТ ДПС СА СИ НА РАБОТА ЗАщОТО БЯХА ЗАПАЗЕНИ ОТ ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ КОЙТО РАБОТИ ПРОТИВ ГЕРБ И ЛЪЖЕ КАТО ЦИГАНИН А НАЙ ВАЖНОТО Е чЕ И ВАВ ОБЛАСТНОТО РАКОВОДСТВО НА ПП ГЕРБ СИГОРНО МУ ВЯРВАТ ЗАщОТО И ТЯХ ПРЕЦАКВА ТОЗИ ГЕ'Й ..


22 Март 2012 11:52 | ТЪЧ
Оценка:
16
 (
18
 гласа)

КАТО МЕЧКИ МАЛИНАРКИ ГИ РАЗКАРВА ИЗ СТРАНАТА БОКО. ЕГАТИ ПОДВИЖНИЯ ЦИРК. И КЮСТЕНДИЛЦИ ДА ОРГАНИЗИРАТ ДОГОДИНА ПРАЗНИК НЕ НА КЮСТЕНДИЛСКА СЛИВА---- А НА КЮСТЕНДИЛСКА ТИКВА.


22 Март 2012 13:37 | неврокопчанин
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Хахаха трагедия, накъде върви тоз народ, гордо простолюдие


22 Март 2012 15:03 | вяра
Оценка:
4
 (
8
 гласа)

ИМА ЛИ ЧОВЕК В БЪЛГАРСКО, КОЙТО ДА СМЯТА, ЧЕ ИМА УПРАВЛЕНИЕ?! ПРЕСТЪПНОСТТА НЕ САМО СЪЩЕСТВУВА, НО ТЯ СЕ ВИХРИ БЕЗНАКАЗАНО! КАК ЩЕ СЕ ПРОВИКВАШ ОТ ТЕРАСАТА НА УМАЛИТЕЛНОТО ИМЕ НА ЦВ. ЦВЕТАНОВ!? ТОЙ - БОКО ТИКВАТА НЯМА ЕЛЕМЕНТАРНО ОБЩЕСТВЕНО ПОВЕДЕНИЕ, ВИЕ ХОРА ИСКАТЕ И СТЕ МУ ДАЛИ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА!?? И ЗА КАКВО СА ХУКНАЛИ, КАТО МЕЧКИ-СТРЪВНИЦИ ПО ПРАЗНИКА ? ЯСНО Е, ЧЕ СЕ ДОМОГВАТ ДО ВЛАСТТА И ТАМ, ЧРЕЗ МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ! ТОЯ Т. Н. М-Р НА ОТБРАНАТА- АНЬО АНЕВ, КАКВИ ГИ РАЗПРАВЯ! ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ РАЗХОДИТЕ ЗА ВЪОРЪЖЕНИЕ С 24%, А РАЗХОДИТЕ ЗА ЛЕКАРСТВА НА ХОРАТ ДА СЕ НАМАЛЯВАТ! ОБРАЗОВАНИЕТО?! ТИЯ СЯА СЪВСЕМ, АМА СЪВСЕМ ЗАБРАВИЛИ НАРОДА! МНОГО ВАЖНА Е КАЗАРМАТА ЗА ПАРК? ИЗОБЩО И БЕЗ И С НЕЯ, ХОРАТА СТАВАТ ОЩЕ И ОЩЕ ПО-ЗЛЕ ФИНАНСОВО И ЗДРАВОСЛОВНО! СЪСИПАХА КАЗАРМИТИ И РАЗПРОДАДОХА ИМУЩЕСТВОТО...! СЕГА ТОЯ ГОВОРИ ЗА ВЪОРЪЖАВАНЕ!? ОТ КОГО СЕ ПАЗИМ НИЕ? НЯМА ВЕЧЕ ВАРШАВСКИ ДОГОВОР, НАЛИ? ТОГАВА КОЙ НИ ЗАПЛАШВА? ЗАЩО СЪЩЕСТВУВА "НАТО"? СЛУШАЙТЕ, НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ! УЖ СА ДОШ


22 Март 2012 15:31 | доктора
Оценка:
6
 (
8
 гласа)

Пожарникарю, защо не доведе и кучетата си от с. Банкя ? Прост пожарникар, не разбра ли, че в Кюстендил все още има мислещи хора и простотиите ти не вървят ! На изборите да прогоним пожарникарските боклуци от Кюстендил, а от там и от цяла България !!!Всички против чумата ГЕРБ, всички за свободата от некомпетентните, некадърни и уродливи изчадия на 21 век -пожарникарските боклуци !!!


22 Март 2012 15:37 | 123456
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Знаете ли, защо Бойко Борисов не гледа художествена гимнастика? Защото слиза долу и реже лентички и ги пъха в устата на гимнастичките.


22 Март 2012 18:37 | Борислава
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

Артисти! Само обещават. Едно време обещаваха, че и пенсиите ще направят 500 лв. Като във вица - "Това дето се обещава веднага ли се дава? - Не. Е тогава аз обещавам..... " И заблудения народ още им вярва. Приятно му е да го лъжат...


22 Март 2012 21:23 | 123...
Оценка:
0
 (
6
 гласа)

КЮСТЕНДИЛЦИ ВИЕ СТЕ УМНИ ХОРА, ДАЙТЕ ДА СЕ РАЗБЕРЕ, ЧЕ НЕ ИСКАТЕ ДА ВИ УПРАВЛЯВАТ ПРОСТИ ПОЛИТИЦИ, КОИТО НЕ МИСЛЯТ ЗА ХОРАТА, КАТО ГЕРБ.


22 Март 2012 21:23 | А007
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Паунов е голям играч, ама и гербаджиите пипат яко. Бившият областен обра каймака с фирмата на Цецо, при това за път който не е нито общинска, нито държавна собственост.


23 Март 2012 22:38 | ---
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Борисов, скъпа СИК-мут...., стига се прави но бога- слънце, стига с твоите селски и елементарни номера! Срам ме е, че имам такъв пр.. ак министър-председател! Ти и много други трябва да сте в пандизите!




Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар