Ќовините на югозападна Ѕългари€
© Guliver / GettyEма —тоун сключи модна сделка на стойност 10 млн. долара »зточник: tastyЋесен пай без печене «а да сте красиви: “–» съставки в кафето си и ще започнете...
   –егистрац舫абравена парола

≈ксклузивно интервю: —лед гореща сеси€, обвинени€ и нападки Struma.com "нахълта" в кабинета на нови€ шеф на ¬и  - ѕетрич ». ’ристов!


14 септември 2017 10:17  1 коментар   10415 прочита



 „асове след скандална сеси€ на ќЅ— ѕетрич, в ко€то ¬и  бе обект на особено обсъждане, а нови€т шеф нападнат от представители на ¬ћ–ƒ, вчера репортер на struma.com разговар€ с вече официално избрани€ и назначен управител на "¬и " »вайло ’ристов, за финансовите проблемите на дружеството, бизнес-плана му за развитие, личните нападки на съветниците към него и наболели проблеми.

√-н ’ристов нека да започнем директно с горещата тема от сеси€та, а именно заемът, който местните управл€ващи приеха да бъде изтеглен и той е в размер на 1 мил. и 200 хил. лв. ƒо къде ще стигне той, ще бъдат ли достатъчни за покриване на задължени€та, които дружеството има?

- ѕърво искам да благодар€ на съветниците за доверието, което ми гласуваха.

¬ момента с тези задължени€, който има дружеството, ние имаме около 100хил. лв. годишна наказателна лихва към „≈« и Ќјѕ, което в сравнение с лихвата, ко€то ни предостав€ банката, а т€ е за периода от 3 год. общо 25 хил. лв., е икономически обосновано. „рез изплащането на задължени€та към „≈« ние стъпваме на свободни€ енергиен пазар, което означава от 15 до 30% по-ниски сметки за ел. енерги€. ўе направ€ едно сравнение с този месец например. «а този месец сметката за ел. енерги€ е 110 хил. лв., ако сега б€хме на свободни€ пазар сметката ни щеше да е с от около 15 до 30 хил. лв. по- малко. “оест щ€хме да платим от 95 до 80 хил. лв. ƒругото и съществено нещо е, че минаваме към банков път на плащане, от където също ще бъдат съкратени разходи. ¬ момента в офиса на центъра се изразходват излишни суми за плаща наем на помещение и персонал.

—мешно, или по-скоро трагично е дружество като "¬и " е със запорирани сметки и да не може да се разплаща.

¬ъзникна притеснение в общинските съветници дали "¬и " н€ма да се превърне в обект на наливане на пари като болницата. —ъщо така дали бихте могли да внас€те вноските си по заема?

- «аемът ще бъде обслужван спокойно от дружеството според мен. ћесечната вноска по него е 33 хил. лв. месечно. “ези пари преспокойно ние ги получаваме месечно по банков път, чрез плащане на сметките в офисите на разплащателните клонове.

«ащо според вас лидерът на ¬ћ–ќ —то€н Ѕожинов ви нападна на сеси€та, казвайки, че сте кадър на предишното управление на общината?

- »скам да стане €сно, че аз се горде€ с миналото си и н€мам никакви притеснени€ относно него. ¬стъпих на работа във "¬и " през 2007г. на длъжността завеждащ личен състав. —лед 3 месеца заех длъжността административен секретар, а след 6 месеца б€х повишен на –ъководител- продажби. ”правител на дружеството тогава бе ќгн€н ƒеведжиев.

 ато започнах работа събираемастта на дружеството беше около 2мил. лв. годишно. ƒо кра€ на 2012г. приходите се увеличиха на 2 мил. и 700хил. лв. “оест за този период се е увеличила приходността с около 700 хил. лв. и като награда от преждеуправл€ващите б€х освободен през октомври месец 2012г от тогавашни€ управител ¬асил Ѕожанин. ¬ ко€ нормална ≈вропейска държава човек, който увеличава приходите бива осмобождаван? “огава б€х неудобен за управл€ващи€ дружеството. —лед като б€х освободен по- справките е видимо, че приходите отново са намал€ли.

—лед съдебни дела, който спечелих и след сключване на извън съдебно споразумение с Ѕожанин на 1 август 2013г. б€х върнат на работа на длъжността инженер електро обзавеждане.

—м€там, че по това €сно се разбира, че не съм бил с никого и не съм протежиран от нико€ политическа парти€..  акто е и в момента. Ќе искам да ме забъркват в политически игри. јз работ€ на принципа : "ƒела тр€бват, а не думи. "

 аква е събираемостта в последните месеци?

- «а август месец имаме събрани 290 хил. лв. «а юли 230 хил. лв. ўе направ€ сравнение със същи€ период за 2016г., когато за месец август има събрани 213хил. лв.

ясно се вижда, че приходите са увеличени. ќтносно бизнесплана, заложените нива на събираемостта много по- ниски от това, което постигаме в момента.  акто казах и на сеси€та, само от горива месечно се намал€ват разходите с 9-10 хил. лв., което не е малко.  акто знаете въведохме ƒжи пи ес системи на колите и е видимо, че разходите са намалели. ¬ истори€та на "¬и " н€ма отчетени приходи за присъедин€ване в мрежата. —амо за 3 месеца от както аз съм на длъжността има събрани 30 хил. лв. “ези пари за присъедин€ване до сега са отивали в чужди джобове.

 ак ще коментирате предложението на —то€н Ѕожинов, всеки съветник да носи персонална отговорност и всеки един гласувал положително да стане гарант за заема?

- “ова според мен си е чиста политическа игра на ¬ћ–ќ. Ќе искам да влизам в това положение и за това н€ма да го коментирам. —то€н Ѕожинов може да погледне по обстойно бизнесплана и ще види в статистиката как ще се изразходва заемът и как ще се погас€ват задължени€та.

 ак работите на областно ниво с институциите?

-  омуникаци€та ми с "¬и "- Ѕлагоевград е изключително професионала. Ѕлагодар€ на директорът –осица ƒимитрова за съдействието й за всеки един проблем, който съм имал. —амо преди дни имаше гол€ма авари€ в кв. "Ўарон". Ѕлагодарение на не€ и екипа и, който ни доставиха частта от —офи€, авари€та бе отстранена във възможно най-кратки срокове. —рещам разбиране от нейна страна, за което искрено и благодар€.

–азговар€ ј. √еоргиева

ќще за: сеси€  »вайло ’ристов  проблеми  дружество ќще от: ќтблизо

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


1 коментар

14 септември 2017 11:42 |  ј 
ќценка:
3
 (
3
 гласа)

през тези години не се намери един провер€ващ, който може да см€та и да брои да ви изкара кражбите и измамите .....ще се окаже че на година сте забрав€ли да отчетете по 1 200 000 на година.. ". фали ме муцко оти ке те посера "




¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме



 оментар





¬ъведете кода от картинката

 



–еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.