Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Югозападният университет и Българска академия на науките подписаха договор за сътрудничество


4 юли 2013 13:38  2 коментара   58390 прочитаПредседателят на БАН акад. Стефан Воденичаров и ректорът на ЮЗУ "Неофит Рилски", проф. д. н. Иван Мирчев подписаха договор за сътрудничество и създаването на съвместен научен Академичен център.

"Искам да благодаря на академик Воденичаров за страхотната идея, защото много отдавна едно такова сътрудничество между БАН и университетите трябваше да се случи. То ще бъде полезно, за да вървим напред в областта на науката, " каза ректорът на Университета-проф. Иван Мирчев.

"Това е осмият такъв център, който създаваме в страната, където има най-добре развиващи се университети, а ЮЗУ е един от тях. Чрез центровете се стараем да усокрим ефективността на науката и образованието", обясни академик Воденичаров. "По този начин ще се обединят и ще работят заедно учените в Академията, преподавателите и студентите във висшите училища", допълни още председателят на БАН.

Разработване на иновативни технологии и подпомагане на икономиката чрез наука са сред основните цели на новия Академичен център.

Заедно с академик Воденичаров в Югозападния университет пристигна и съветникът му чл. кор. Димитър Димитров. На подписването на договора присъстваха и зам. ректорът по "Научноизследователската дейност"- доц. д-р Борислав Юруков, зам. -ректорът "Образователна дейност"- доц. Траян Попкочев и началникът на отдел "Научни проекти"- проф. д-р Петър Миланов.

Павлета Павлова

Още за: ЮЗУ  Ст. Воденичаров  договор Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


2 коментара

4 юли 2013 18:22 | Колко познато!
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

"Видяла жабата, че подковават коня, и тя вдигнала крак"!


17 август 2013 23:27 | сис
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

НАЛИ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.