Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Struma.com - свидетел на бездушието! Възрастна жена припадна на пейка, помощ от никъде 1 час, една потресаваща история от днес


12 август 2017 12:16  4 коментара   29241 прочитаНа потресаваща история се натъкна днес репортер на struma.com. На пейка в Благоевград видяхме "спяща" жена, при която се спряхме. Оказа се, че безпомощната възрастна жена е в тежко състояние, прилошало и жегата и около час никой не е спрял, за да ѝ помогне. Жената на видима възраст около 70 години, свлечена върху пейката пред Езиковата гимназия, ни погледна с влажни очи, едва дишаше. Шептейки се опита да ни обясни нещо. После събра сила и каза: ”Живея в съседния блок помогнете ми да стана, за да се прибера, един час стоя тук и никой не ми помогна, проплака жената.”

В опита си да я повдигнем, тя отново се свлече на пейката, дишаше тежко и шепнеше неразбираеми думи. Спряхме мъж на улицата, който да помогне и да се опита да я подкрепи и повдигне, за да може да пие вода, а през това време се обадихме в бърза помощ, за да изпратят екип.

Жената, която ни информира, че се казва Богданка беше пред колабиране. Цялата обляна в пот и едва си поемаше дъх.

Докато чакахме линейка, спря кола, от която както се разбра, слязоха децата на Богданка - мъж и жена, които обясниха, че я търсят от 2 часа по улиците.

Те изпаднаха в паника, когато видяха майка си в това състояние. Започнаха да я поливат с вода и благодариха за намесата ни. Въпросът е, къде е човещината?!, Защото една възрастна жена седи безпомощна с часове на пейката и хората я отминават бездушно. Едно човешко същество е имало нужда от помощ, а други същества безмилостно са го подминавали, улисани в собствените си мисли. Нали утре това може да бъде вашата майка, ваш близък, ваш скъп човек! Къде погребахме Човещината........?!

Вени Иванова

Още за: жена  пейка  жега Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


4 коментара

12 август 2017 13:12 | ива нова
Оценка:
43
 (
47
 гласа)

За голямо съжаление наяве излязоха дълго време крити качества на българите, първо ние далеч не сме една от най-гостоприемните нации, ние сме бездушни и ужасяващо мързеливи/справка входовете на нашите блокове и около блоковете, /, българите са крадливи, имаме поговорки, че се пазим да се не минем или пък да настинем, нахални, нахакани, с огромно самочувствие и с убеждението, че могат и знаят всичко, особено по-простите, необразованите. Държи се на това кой как изглежда, а не колко има в главата, измислят се прякори, пренебрегват се всички, които имат и доказват морал и възпитание. С ЕДНА ДУМА-ДЪРЖАВА НА ПРОСТОТИЯТА И ЧОВЕШКАТА ГЛУПОСТ, НА БЕЗДУШИЕТО И ГРАНДОМАНИЯТА.


12 август 2017 17:56 | 123
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

БРАВО -ИВА НОВА- МНОГО ТОЧНО сте описали какво представляваме - бих добавил Че ПРОСТОТИЯТА И ЗЛОБАТА СА НА ТАКАВА ВИСОТА ЧЕ БАЙ ГАНЬО НАПРАВО БЛЕДНЕЕ! Простаците са и ЗЛИ- те измислят прякори и злословят срещу кадърните и можещите - ето това бих добавил още!!!


12 август 2017 20:05 | гого
Оценка:
-17
 (
21
 гласа)

А какво прави старата навън по рези жеги !!!!
После други съм и виновни, деца няма ли да ги попитаме дали знаят какви ги върши майка им !!!
Аман от малумници ...


16 август 2017 01:15 | roro
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Малоумник или малоуница сте Вие - лош човешки матриал за съжаление има в България. Борисов не го харесвам, но ще повтарям и аз като него, че в България матряла е кофти. Сърдете се на арменскяит поп.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.