Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

—лед смъртта на работник в Ѕлагоевград! »нспекци€та по труда установи потресаваща безотговорност! ƒесетки нарушени€, застрашаващи живота във фирмите по санирането


20 март 2017 13:27  9 коментара   35015 прочита—писъкът с наказаните и глобени строители е дълъг, скоро ще съобщим поименно нарушителите


—лед смъртта на работник, ангажиран от фирма по санирането в Ѕлагоевград, »нспекци€та по труда стартира масови проверки. —ъвсем очаквано, лъснаха нередностите на фирмите, които извършват санирането в областни€ център. Ќад 60 са нарушени€та на трудовото законодателство, установени от инспекторите при проверки на строителни обекти. «а едни месец са направени 15 проверки и са наложени 10 акта за нарушение на нормативната уредба.

—ред най-честите нарушени€ са неспазване на услови€та за безопасност на труда, като в повечето случаи работниците са без каски. √ол€м е бро€т и на нарушени€та по изграждането на скелетата по фасадите на жилищните блокове. ѕо т€х често липсвали предпазни парапети и стълби за преминаване. ѕоследни€т инцидент завършил със смъртен случай, бе именно заради това, че скелето на фасадата не бе обезопасено. ѕрипомн€ме, че работник, баща на 2 деца, падна от скеле при извършване на строително- монтажни работи и почина. ƒруго нарушение е свързано с наемането на работници без подписани трудови договори.

¬ момента в Ѕлагоевград се санират над 50 блока, а само 13 инспектори от »нспекци€та по труда в Ѕлагоевград след€т за нарушени€ и извършват проверки.  ато част от превантивните мерки, на н€колко обекта са спрени дейностите по саниране, именно заради необезопасени скелета. ѕроверките продължават.

ћарти  ирилов

ќще за: работник  фирма  саниране ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


9 коментара

20 март 2017 16:09 | много смело
ќценка:
27
 (
27
 гласа)

ќсвен, че не са обезопасени скелетата по фасадите и работниците не са със предпазни колани и каски, също не са монтирани предпазни огради около строителните обекти. —троителните отпадъци не се почистват и извозват извън обектите. “р€бва по-строг контрол на фирмите изпълнители по санирането.


20 март 2017 16:45 | 11111
ќценка:
23
 (
23
 гласа)

крайно време беше не само да се говори за санирането, а тр€бва за има и контрол. всеки който може и не може е там, проверки тр€бва непрекъснато, а не само да отбиваме работа. нали на провер€ващите за това им се плаща, а не да сто€т и да си клатат краката и да казват че много работ€т


20 март 2017 16:51 | важно
ќценка:
27
 (
27
 гласа)

.....ƒруго нарушение е свързано с наемането на работници без подписани трудови договори.
ј до сега къде спахте, бе от »нспекци€та по труда? ќще колко сигнала тр€бва да пуснем до вас, в които поименно ви пишем кои имена работ€т и към кои фирми без трудови договори. » още колко жертви тр€бва да вземе гол€мото саниране, за да се размърдате. ƒа ви тежат на съвестта човекът, който загина, заради лакоми€та на кмета и близките до кмета строителните фирми. ѕроклети да сте!


20 март 2017 16:55 | запознат
ќценка:
21
 (
23
 гласа)

јйде сега да излезе кмета и да каже защо са се върнали десетки работници от чужбина.
«а да работ€т без трудови договори ли?
»ли да умрат по- близко до дома си при злополука.


20 март 2017 18:19 | ”ста  олю ‘ичката
ќценка:
14
 (
16
 гласа)

Ќе са само в санирането (по-точно при топлоизолаци€та, защото санирането включва много повече операции от замазването на стиропора). ѕри всички строежи не се ползват каски от работниците и други предпазни следства. ∆иве€ наблизо до строежа на гърба на бивши€ "≈врошоп" в ж. к. "«апад", до кафенето на √алабата, и гледам през ц€лото време, докато го пстроиха - едни работник не вид€х с каска или колан, даже когато работеха по покрива.  акво очаквате тогава?


20 март 2017 18:51 | &&&
ќценка:
9
 (
15
 гласа)

“ова е наследството на ѕетър ѕопа..... и на герб. —лед като умре н€кой, тогава се сещат.


20 март 2017 20:45 | ***
ќценка:
14
 (
14
 гласа)

«ащо ли не съм учудена?  аквато им безопасността нат руда, такова им и санирането. . .


21 март 2017 18:43 | ÷кгнклхй
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

ќ, Ѕоже!!! “€ сега къде спа »нспекци€та по труда?!?! —мешнци!!!  ак не ги е срам?!?! ќт самото начало на прословутото даниране се работи така, те чак сега видели?!?! ўо не кажат сега и колко рушвети са взели!!!! Ѕезсрамници!!!


22 март 2017 22:26 | dadadada
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

» защо само фирмите, саниращи блоковете, тр€бва да бъдат провер€вани ? ѕроверете и другите строежи по центъра на Ѕлагоевград -има такива, в които техн. ръководители и строителни€ надзор не си вършат работата и остават строителите на произвола на съдбата. ¬незапни изненадващи проверки и солидни глоби- това е спасението.
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.