Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Сигнал до struma.com след уволненията в Гоце Делчев! Роднини в Йерархична зависимост ли са началникът на Охранителна полиция в Банско Ал. Симитчиев и Петър Ергин?


6 октомври 2017 18:24  8 коментара   12609 прочитаЧасове след като struma.com съобщи за масовата сеч по роднински в полицейското управление в Гоце Делчев, където заради роднински връзки и йерархична зависимост бяха уволнени началникът на Криминална полиция Петър Пелтеков и братовчед му Георги Крънчев, в редакцията ни се обадиха читатели, които питат:

Здравейте,писахте, че началникът на криминална полиция в Гоце Делчев е уволнен поради факта, че на негово подчинение е бил първият му братовчед Крънчев. Това е така и информацията е достоверна, а уволнението е заради това , че е налице конфликт на интереси съгласно закона. Ние питаме в РУ- Банско началникът на охранителна полиция Александър Атанасов Симитчиев заема този пост с първият му братовчед Петър Димитров Ергин е в същата група- охранителна полиция и е негов подчинен - младши експерт. Случаят е същият като в РУ- Гоце Делчев. Защо накъде може, а някъде не.?!

Сигнал дойде и за ОД на МВР Благоевград, където се посочи името на шефа на Охранителна полиция Г. Кьосев, който също имал няколко роднини, които работят в дирекцията. Проверката ни в случая " Кьосев" установи, че тук не е налице никаква зависимост, роднините му са на съвсем различни позиции и нямат връзка с неговата работа.

Спечелили са конкурси за позициите, които заемат, назначението им не зависи от него, независимо от управленските му позиции, затова при него категорично няма конфликт на интереси. В случая с Банско, не сме проверили отговаря ли на истината читателския сигнал, но ще го направим утре.

Все пак не всички роднини, които работят в една и съща институция са в йерархична зависимост един от друг и в този случай не може да се говори за конфликт на интереси. Struma.com обаче работи по сериозен сигнал за истински конфликт на интереси в друга изключително важна институция на територията на областта ,за която ще разкажем по-късно.

В. Иванова

Още за: уволнения  полиция  гоце делчев Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


8 коментара

7 октомври 2017 06:08 | Грижовни
Оценка:
4
 (
10
 гласа)

Защо не искат да станат библиотекари или учители, а все полицаи стават!?! ЗА ДА НЕ ГИ БОЛЯТ ОЧИТЕ!!! И като добри роднини се грижат за здравето на фамилията!


7 октомври 2017 11:20 | 111
Оценка:
5
 (
11
 гласа)

защо ами немат толкова ъкъл


7 октомври 2017 11:27 | До 111
Оценка:
-5
 (
15
 гласа)

Майка ти и баща ти нямат акъл щом са те недоклепали такъв малоумник. за да си полицай трябват топки, а ти нямаш такива.


7 октомври 2017 21:05 | банскалия
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

лошото е че тия и двамата нямат топки а само лижат гъзовете на началниците


7 октомври 2017 21:09 | банскалия
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

на симидчиев брат му е първи приятел с кмета на банско гошо икономов така че нищо нема да стане


7 октомври 2017 23:00 | Пешо
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

И в други районни има йерархична зависимост. Направете проверка и ще видите.


8 октомври 2017 00:09 | Библиотекар
Оценка:
5
 (
7
 гласа)

За да си полицай не трябват топки, а връзки. Ха ха. През последните години що полуграмотен и трудно сричащ народ се назначи. И все с комични снаги.


11 октомври 2017 18:40 | Запозната
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Никаква йерархична зависимост няма в случая със Ергин и Симидчиев. Единият е на служба там повече от 10г., а другият е завършил Академията на МВР, и заслужено е Полицай, а не като повечето в днешно време, които срещу 5000 лв. официално стават служители по полицейските управления в страната ни! Просто някой се е опитал да си избие комплексите, но такъв е народът ни озлобен и винаги гледащ в чуждата купичка, но никога не поглеждащ своята. Този който е пуснал сигнала, дано да е доволен от развръзкта по случая, "благодарение" на която двама от най-добрите служители на реда в Банско са понижен и преместен!
Дано спиш спокойно клеветнико и не забравяй има Бог - Той ще съди теб !!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.