Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Шокиращата истина за смъртта на подполковник Пл. Пицов в Struma.com! Стажант в 3-ти курс медицина, близък на семейството, е "прегледал" пациента, прокуратурата го издирва


17 юли 2017 09:23  12 коментара   35407 прочитаСлед смъртта "лекарят" изпаднал в нервна криза, дежурните в Спешно отделение не са видели пациента


Шокиращи подробности излязоха около смъртта на военния подполковник Пл. Пицов в Благоевград, издъхнал внезапно след преглед в Спешно отделение. Както ви обещахме, ще проследим случая и резултатите от проверката, направена от болничния шеф д-р О. Митев.

Какво се е случило, ето какво научи struma.com: Подполковник Пицов, е пристигнал в Спешно отделение, придружаван от близък на семейството стажант в 3-ти курс медицина в Стара Загора. Когато пристигнали в Спешното дежурната лекарка е била ангажирана с други три спешни случая. Стажантът без да пита никой направил кардиограма на пациента, видял я и си го е отвел у дома, без да поиска помощ на колегите си в отделението.

Така, дежурният екип въобще не е виждал пациента. Когато подполковникът издъхнал въпросният стажант дошъл с нервна криза в отделението и се наложило да му направят диазепам, за да се успокои. Д-р Юруков, който погледнал кардиограмата твърдял, че е инфаркт, обаче аутопсията установи белодробна тромбемболия.

Пациентът е имал заболявания на пикочните пътища, хемороиди, откъснал се тромб и тогава спасение няма, това е установила проверката на д-р Митев. Т. е в Спешно отделение виновни няма. Въпросът е как този стажант си е позволил сам да прави кардиограма?! Медицинска сестра му направила забележка, но той не се подчинил, каза д-р Митев, който е сезирал прокуратурата с искане стажантът да бъде намерен и разпитан. Трагедията потресе областния център.

43-годишният военен издъхна за броени часове за ужас на близките си.

Петя Георгиева

Още за: Пл. Пицов  преглед  отделение Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


12 коментара

17 юли 2017 10:35 | qz
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

егати скандала утепали са си човеко


17 юли 2017 10:44 | Мима
Оценка:
10
 (
22
 гласа)

наскоро ми се наложи да извикам спешна помощ за инсулт, при което лекаря си тръгна .Бе извикан повторно..... Та спешен център е център за доуморяване на болните. Затова е оправдана агресията към "медиците" от страна на близки на болните.


17 юли 2017 11:10 | XA-Xa
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

"Д-р Юруков, който погледнал кардиограмата твърдял, че е инфаркт, обаче аутопсията установи белодробна тромбемболия"

xaxaxaxxa


17 юли 2017 11:11 | Маркова
Оценка:
11
 (
17
 гласа)

Белодробната емболия е състояние, което няма как да бъде диагностицирано.... Друг е въпроса, че в спешно отделение Благоевград има лекари, които не са за там. Преди седмица точно лекар от това спешно върна дете на моя позната да чака до следващата сутрин, след като направените изследвания ясно са показали, че детето е пред спукване на апендицит. След прибирането у дома състоянието му се влошава, и по спешност го връщат обратно и го оперират. Спукан апендицит води до перитонит - животозастрашаващо състояние! Слава богу момчето имаше късмет да не се обсъжда в момента и по неговия случай безхаберието на лекаря!


17 юли 2017 11:22 | Брей
Оценка:
9
 (
23
 гласа)

Така, така Мима! Бийте ги и после викайте близки недоучили студенти. Те и без това много учат и съвсем ще ви оправят. Пък като набиете всички, ще чакате баячки и врачки. Всичко годно бяга като дявол от тамян от работа в спешни центрове и държавни болници. Повечето можеши са в чужбина, където не ги бият австралопитеки. Дали си давате сметка, че идването на линейка не ви прави безсмъртни? Не мисля, че въобще трябва да ви питам!


17 юли 2017 11:25 | КОЙЧО ОТ ПОРОЙ
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

е как ще направи кардиограма без да пита някой в отделението, абе това е смешно но повече -трагично, влиза някой и си прави кардиограма пък било то и стажант в трети курс... е е й всички вънка, всички които тогава са били на работа.... Е


17 юли 2017 12:50 | митеф
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

незабавно уволнение на жалкия некадърник митев. обяснението му за случая е срам и абсурд


17 юли 2017 17:25 | Д-р Бохоров
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Господа, ако това е верно че некой си влиза прави ЕКГ и си отива-тогава това не е спешно ами Аврамов дом. Навсякъде на запад от Драгоман-всеки лекар има Бадж-със снимка, името, длъжноста и отделението където работи -а в долния край има леко задебеление което служи като ключ-жжът през електронната ключалка и тогава влизаш.
А тука цигани, кютеци разправи, кьорави щъркели студенти 3-ти курс и етцетера.
Ума ми не го побира как някой влиза -вика лягай, прави ЕКГ и си заминава-та той може да разбие спешния шкаф -да вземе всичкити опиати?


17 юли 2017 17:40 | Д-р Бохоров
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Уважаема г-жо/це/Маркова-когато нещо не Вие ясно първом питайте! С контрастно вещество под перманентен рентгенов контрол на екрана се вижда много хубаво къде е емболията /респективно/тромба впръсква се достатъчно лизин и воала тромба се стопява. /Разбира се катетъра е позиционира Стенд Бай/
Пациента остава под лекарски контрол, дават му се -Хепарин или Манкумар. и полека започва да става и да се движи/полека защото недай Боже някъде да е останало тромбче и да тръгне пак.


17 юли 2017 19:05 | не ов;дь
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Озадачен съм - влязъл, прегледал, на никого не казал, тръгнали си . . . . нещо там по книгите не е ли написано - амбулаторен лист ли, нещо друго ли ? ? ? Иначе става малко ФАНТОМЪТ В ОПЕРАТА, нали . . . . . .


18 юли 2017 17:09 | 1234
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

i Юруков е некадърник, мисли се за голям ''лекар''.


19 юли 2017 11:00 | ГЕНКА
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

ОТ СТАЖАНТА ТА НА ЮРУКОВ-ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.