Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Нов протест срещу изсичането на дървета


16 август 2012 11:18  78 коментара   34745 прочитаНов протест срещу изсичането на дървета в Сандански, организират граждани в курортния град. Този път те ще изразят недоволството си от реализацията на проекта свързан с корекцията на река Санданска Бистрица, пред сграда на Общинска администрация към 16.00 часа.

"Избраното място на протеста не е случайно. Искаме да бъдем чути както от кмета на града Андон Тотев, така и от съветниците, които подкрепят идеята за изсичане на дървесината", каза един от инициаторите на протеста Ивалина Иванова.

Тя сподели, че очаква този път да се съберат повече граждани, които ясно да изразят позицията си против действията на общинска администрация. "Ако не бъдем чути е възможно да блокираме и главен път Е-79 в скоро време", каза още Иванова.

Очаква се на протеста да пристигнат и независими експерти, които да разгледат документацията свързана с проекта за корекция на река бистрица и да изкажат мненине дали има допуснати закононарушения.

Преди два дни в курортния град бе организирано мирни шествие, което тръгна от площад "България" в Сандански, продължи по главната улица в града и стигна до мястото, където са изсечени дърветата. Там около 600 души запалиха свещи и запазиха едноминутно мълчание. "По този начин показахме, че не сме безразлични към случващото се с природата в Сандански", каза за Дарик Ивалина Иванова.

Шествието в курортния град бе организирано в знак на протест срещу изсичането на дървесина, в рамките на проект за корекция на река Санданска Бистрица. Противниците на проекта изказват опасения, че чрез реализацията му ще бъде нарушено екоравновесието в общината.

Кметът на общината Андон Тотев пък , заяви пред Дарик, че няма никакво място за притеснение. Той подчерта, че чрез проекта се цели да бъдат избегнати евентуални наводнения, при по-високо ниво на водата и определи като несериозни твърденията, че почистването на реката е с цел да бъдат осъществени лични интереси.

"Няма как на това място да бъде построен хотел, както твърдят противниците на проекта. Не може да се говори и за нарушаване на екоравновесието в Сандански", каза Тотев. Той зави, че в самия проект е заложено да бъдат засадени 80 - 100 иглолистни дръвчета, което е с около 30 % повече от отсечената дървесина в Сандански, предаде Дарик.

В рамките на проекта има заложено и изграждане на две пешеходни алеи, освен това в курортния град ще бъдат направени и детски площадки.

Корекцията на част от речното корито, се осъществява от моста при градския плаж до бившата сграда на Хидрострой. Стойността на проекта е общо 931 473 лева, като 85% от тях са финансиране от европейски фондове, 10% - от националния и 5% от общинския бюджет.

източник: bulgarski.pogled.info

Още за: протест  Сандански  Ив. Иванова Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


78 коментара

16 август 2012 11:39 | !
Оценка:
27
 (
33
 гласа)

КМЕТЕ СЪС СВОЯТА БЕЗУМНА АЛЧНОСТ ИЗКАРА ХОРАТА НА УЛИЦАТА !! единствения ти правилен ход е да си дадеш оставката .....не чакай хората насила да те искарат от общината !! оди си и ти и тая ялчна маймуноподобна архитетка и тия мръсници около нея дето по цял ден си гонят частното !! Кмете оди си со време ..... и со мир ..


16 август 2012 11:52 | ?
Оценка:
11
 (
29
 гласа)

Нищо лично кьм гражданите на Сандански, не мислите ли, че вече е малко кьсно за протести, сложете си рька на сьрцето и кажете от кога знаете, че това ще се гласува като проект КЬДЕ БЯХТЕ ТОГАВААААА. ДЬРВЕТАТА ВЕЧЕ ГИ НЯМА,


16 август 2012 11:55 | гражданин
Оценка:
18
 (
26
 гласа)

Знаете ли, какъв хубав хотел, ще бъде изграден отсреща на изсечените дървета. След, като всичко отшуми, ще го видите в готов вид. Изместването, на коритото е с цел увеличаване и освобождаване на отсрещният терен, където ще изникне като гъба ''ХОТЕЛЪТ''с тераса над реката тип ''БАЙКАЛ''. Това може да го направят, само комунистическите пладнешки РАЗБОЙНИЦИ. Тотев е тяхното Пиар лице. Спецсъдът трябва да се заеме стози БОКЛУК. УСПЕХ


16 август 2012 13:00 | 12
Оценка:
18
 (
22
 гласа)

Да изметем БАРМАНА от кметсвото!


16 август 2012 13:19 | Сашо
Оценка:
-8
 (
26
 гласа)

Пъво снимката не е от протеста, и второ престанете да лъжете хората с вашите измислици за хотели и тем подобни глупости, в скоро време ще се види .Стига с този евтин популизъм!!!!!


16 август 2012 13:22 | dobrojelatel
Оценка:
17
 (
21
 гласа)

"След дъжд-качулка", по-точно след градушка. Дърветата вече се изсекоха, кмета обещава да засади нови, които ще потастнат за година като повалените. сугурно така си мисли нашия "умник". А гражданското общество започна да лае след като кервана на общ. съветници, во главе с градоначалника, го отведе в пустинята. За санданчани остават само миражите и заблудата, че ще им построят поредния въображаем оазис.


16 август 2012 13:28 | Буков
Оценка:
20
 (
30
 гласа)

А защо корекцията на реката задължително изисква изсичането на вече развили се, стари дървета? Щели да засадят нови! Абе малоумници, кой ще чака 50 години новите дървета да пораснат!?? Секат ли се дървета в стар, оформил се вече парк!? Това е пълно БЕЗУМИЕ!!! Срам за управата на Сандански. Санданчани, вземете нещата в свои ръце и прекратете престъпната дейност на управата си!


16 август 2012 13:45 | случаен
Оценка:
-5
 (
19
 гласа)

От тая жега всичко живо изперколеса !!! Какви дървета, какви паркове - марш всички на полето !!


16 август 2012 13:52 | Сандански
Оценка:
21
 (
25
 гласа)

Спомням си, може би е било 1987 г. когато реката след обилно топене на снеговете и проливен дъжд беше почти до моста пред хотела. Тогава нямаше никакво наводнение по парка. Ако се притесняват от това, то да вземат да почистят коритото и работата се оправя, ама други са целите за тази промяна. Преди около 4-5 години там- от другата страна на реката се продаваше огромен имот, който включваше и част от речното корито, та сигурно тази корекция е с цел да се освободи имотът от реката.


16 август 2012 13:54 | Сандански
Оценка:
-12
 (
36
 гласа)

Организаторите на протеста идея си нямат какво е екоравновесие.
Вместо да се радват, че някои се заема да подновява парка, те протестират за глупости.

Хората, които живеят (и обичат ) Сандански, си спомнят, че преди около 25 години до летния театър имаше дървен мост, който беше отнесен от придошлата река.
Тогава беше коригирано коритото на реката в района пред летния театър и се направи новият мост.

Много пъти поляната от другата страна на пешехосната алея, срещу градския плаж е била подгизнала с вода, когато новото на реката се покачва.

Най-пиятелски съветвам хората да спрат да правят протести по този повод, за да не стават смешни.


16 август 2012 14:00 | обективен
Оценка:
-5
 (
23
 гласа)

Прави впечатление, че почти всички участници в митинга са градските лентяи. Еле па тоя окултист с белата коса дето цел живот работа не е хванал а само брои и прегръща дърветата в парка. Иначе каузата е добра !!


16 август 2012 14:00 | До Сандански
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Никой не е против корекция на коритото и укрепването му по принцип!
Става въпрос това да стане на по-ниска цена за природата, ако още не си разбрал!
Става въпрос да се избегне сечта!


16 август 2012 14:01 | kefal
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Браво на власта. Послена на загубените санданчалий Тотев им бил виновен!! Отина не земат да прочетот какована е решението на МОСВ и обласното дирекция по водите!!!! А Гошето умното си трае и бута чивийте на плебса кат си мисле догодина дупетат да станув. Ми он милиот е кат нашто Танев стават и дваминцата да губат изборе след изборе.


16 август 2012 14:02 | Сандански
Оценка:
11
 (
21
 гласа)

До случаен. На теб не ти е от жегата, ти просто си един селяк. Ти неможеш да оцениш това, което беше Сандански сравнявайки го с останалите градове в България. Говоря за годините, преди 1989. Всеки ден главната улица се метеше и миеше, парка беше в безупречен вид. Имаше един човек с бастун мисля че се казваше Хъри. Та този човек всеки ден беше там и управляваше тези дейности, ама беше истински. Просто в последните години не ми се връща в Сандански заради такива като теб, не мога да ви гледам селските мутри. А вие да ти кажа честно си личите отдалеч, както му личи и на този, който ви управлява-кметът Тотев.


16 август 2012 14:39 | случаен
Оценка:
-6
 (
10
 гласа)

Ало, гражданино Сандански
Въобще не си разбрал какво пиша!!!


16 август 2012 16:05 | Сашо
Оценка:
-10
 (
22
 гласа)

В Сандански живеят и хора които не са съгласни със стачкуващите и искат в този град да се прави нещо, което колкото и да Ви е неприятно е факт и се вижда .Така че много моля да не правите изказвания от жителите на града, а от името на 50-те човека които бяха на протеста /моля Струма да давате верни факти защото има и снимки за да се види точният брой/


16 август 2012 16:49 | Сандански
Оценка:
-4
 (
6
 гласа)

До Сандански написа:
Никой не е против корекция на коритото и укрепването му по принцип!
Става въпрос това да стане на по-ниска цена за природата, ако още не си разбрал!
Става въпрос да се избегне сечта!Тук става въпрос за градски парк, каква природа виждаш там?
като чуя за равновесие и за екология .... за това че са отсечени 10 дървета, се плаша


16 август 2012 17:40 | кмее оди си !!
Оценка:
4
 (
6
 гласа)

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата, както казват, е епична.

Вий паднахте, бетон ще ви смени... и толкоз.
Какво тук значат някакви си вековни чинари?!

Отрез, и след отреза - хоп - хотелче!
Това е толкоз просто и логично.
Но в спомените си ще бъдем пак със вас,
чинари горди, защото ви обичахме!

децата прописаха щуротии
кмете оди си


16 август 2012 17:56 | оди си !!
Оценка:
0
 (
6
 гласа)


Кмете какво е реализирано, там нищо не е пипнато !!

Господин Кмете искаме да знаеме за какво са оtишли тезi пари !
Публично-частно партньорство -Извори наживота – Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран


16 август 2012 17:58 | !!
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

за сладкарница Чинара - Хаджигаев - защо спиш и ти и г-н Баханов

с 312 кв. м застроена площ от административна сграда
на четири етажа, масивна конструкция, находяща се в гр. Сандански, УПИ І, кв.
39, описана в Акт за държавна собственост №2055/08. 04. 2009г. и Акт за поправка
на акт за държавна собственост №2085/08. 06. 2009г.


16 август 2012 17:59 | до тия от екото
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

Къде сте вие от екологията не виждате ли че осякоха балкана в държавата само отделни хора а за народа един хуи само спрете сечта и продажбата в тая държава


16 август 2012 18:00 | !!
Оценка:
2
 (
4
 гласа)

Собствеността на хората, които са имали претенции върху обекта е решена от съда, каза за радио ГЕЯ Диана Атанасова - главен секретар на Областна администрация. Водено е едно административно дело за реституционни претенции пред административния съд. Това дело е спечелено от Областна администрация. По-късно е заведен граждански иск от съсобствениците и това дело отново е спечелено от Областна администрация през 2010 година. Имало е едно деактуване от предишния областен управител, което през 2010 година е отменено от сегашния Валери Смиленов и е връчено на един от съсобствениците.


16 август 2012 18:03 | !!
Оценка:
0
 (
8
 гласа)

за г-н Борисов -!!!!!

за гражданите на гр. Сандански

толкова ли е богата нашата държава, че се остава какъв обект да се руши ! господин Борисов що държиш тия двамата в областта не мога да си обясня !!
за сладкарница Чинара - Хаджигаев - защо спиш и ти и г-н Баханов

с 312 кв. м застроена площ от административна сграда
на четири етажа, масивна конструкция, находяща се в гр. Сандански, УПИ І, кв.
39, описана в Акт за държавна собственост №2055/08. 04. 2009г. и Акт за поправка
на акт за държавна собственост №2085/08. 06. 2009г.


16 август 2012 18:14 | !!
Оценка:
7
 (
13
 гласа)

Няколко десетки санданчани протестираха от 16 до 17 ч. пред сградата на Общинска администрация във връзка с започналите строителни работи по проекта "Корекция на река Санданска Бистрица" и изсичането на дървета в парка на града.

Чрез секретаря на Община Сандански Лидия Матеева представители на протестиращите бяха поканени от кмета Андон Тотев за среща в присъствието на журналисти.

Протестиращите отказаха и викаха "Оставка! " и "Слез долу при народа! ".

Матеева обърна внимание, че в протеста участват малолетни и непълнолетни лица, което е в нарушение на закона.

Бе прочетен "позорният списък" на общинските съветници, гласували "За! " проекта.

Множеството освиркваше всяко име.

Яне Петков, активист на протестиращите, призова кметът Андон Тотев да бъде освиркван на публични места, включително и по време на фестивала "Пирин фолк", директно в ефир.

Изпълняващият длъжността управител на Област Благоевград Георги Баханов съобщи, че зам. -министър Евдокия Манева е нар


16 август 2012 18:15 | !!
Оценка:
2
 (
10
 гласа)


Изпълняващият длъжността управител на Област Благоевград Георги Баханов съобщи, че зам. -министър Евдокия Манева е наредила спешна проверка - по документи и на място - на проекта "Корекция на река Санданска Бистрица".

Утре в 9 ч. проверката започва, включително и с двама представители, излъчени от протестиращите.

Протестът бе охраняван от полиция.16 август 2012 18:17 | Санданчанин
Оценка:
13
 (
13
 гласа)

Много съм възмутен от това което се случва в нашия град от девет години насам, откогато местната мафия узурпира управлението на града ни и методично го съсипва. Застрашено е самото бъдеще на Сандански като град и няма държавна власт, която да смачка тази мафия и да и потърси отговорност за безобразията, които върши. Вече не остана нещо което да не е съсипано, а ГЕРБ са само едни хвалбаджии, нищо повече. Язък за хубавия ни град, вече на нищо не прилича!


16 август 2012 18:23 | Санданчанин
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Ами хубаво. Ще поживеем ще видим какво ще излезе от тази проверка. А изсичането на хълма на лесопарка над града, него няма ли да го проверят? Случаят е абсолютно идентичен.


16 август 2012 18:28 | !!безумие
Оценка:
-1
 (
11
 гласа)

за гражданите на гр. Сандански
Идете и вижте колко борова гора е изсечена в района на с. ПОЛЕНИЦА. Първо проверете на коя фамилия е върнатата земя. Това не са случайни хора. Сигурно много хора знаят кой е изрязал 20-30г. борове но не смеят да кажат. Почти всеки ден хора от селото които имат магарета ходят и режат поголовно боровите дръвчета. Пълна анархия. Да не говорим че гората около училището и къщите наоколо е заприличала на сметище. Не знам под чия закрила е гората но там кой каквото си иска прави. Реже се поголовно, изхвърлят се отпадъции..... Моля запазете гората И чистия въздух на САНДАНСКИ ТУРИСТИТЕ ИДВАТ ЗА ТОВА !ЛЯТНО ВРЕМЕ ГРАДА ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ЕДНА ГОРЕЩА ПЕЩ !! КМЕТЕ, РАЗПОРЕДИ СЕ ДА СЕ СПРЕ СЕЧТА И ВИНОВНИТЕ НА ПРОКУРОР ! НИКОЙ НЯМА ДА ДОЙДЕ В САНДАНСКИ ПРОСТО ВЪЗДУХА ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ !! ТУРИСТИТЕ ЗА ТОВА ИДВАТ ! КМЕТЕ, СПРЕТЕ СЕЧТА ПО ПОРЕЧИЕТО НА РЕКА БИСТРИЦА !!ДЪРВО НЕ ОСТАНА !ЧИТАВО И НЕ ПОВАЛЕНО !!
няма въздух в града !! това е екогеноцит !! това е престъпление


16 август 2012 19:19 | !!проверка !
Оценка:
10
 (
14
 гласа)


Защо НАП не провери дейността на главния архитект на Община Сандански и свързаните с нея фирми. Да се проверат какви проекти минават през общината, кои фирми са ги изготвили - тези фирми какви данъци са платили . Да се включи в тая проверка и инж. Захари Донев - Председател на Камарата на иженерите - проектанти в Пиринско. Прублична тайна, че на ІV етаж кипи трескава неправомерна проектанска дейност под ръководството на гл. архитект-тия хора просто не си гледат служебните задължения. Неправомерно се използват чужди печати !!!От там идва и това кьораво подписване на явно завишени сметки. Янво тия хора се използват само за подписване и от там при евентуален пробив в системата за грабеж и разпределяне на откраднатото-тия хора да отидат пръво в следствието, после в прокуратурата, а от там в съда и може и в затвора, а кукловодите ще се отидат да си управляват заграбеното и да раздават акъли!!! Докога община Сандански ще е зона свободна за прилагането на всякакви корупционни практики !!!


16 август 2012 19:26 | кмее оди си !!
Оценка:
12
 (
14
 гласа)


създаването на начукана един върху друг администрация е патент на чичо Дончо - за да се усещат служителите несигурни - с него и без него се тая, хора бол ! това е тактика за смачкване на всичко що не е съгласно - а се обади- а си отиде немедлено - заплатки малки, но чичо Дончо позволява да се пипа кой откъде може - безнаказано ! той е господ и явно и за такъв се смята ! тоя човек трябва да бъде съден не затова що е откраднал, щото няма да си носи го на оня свят, а за това че със своето управление поквари хората, окраде мечтите им за едно по-достойно и човешко управление !запрати младите хора по- други държави да си търсят едно по-достойно съществование и да могат да ходят с дигната глава ! няма държава - прокуратура .....всичко спи ....г-н Баханов дуе бузи и пълни гащи в Областта ..жива трагедия от всякъде ..Господ и той гледа на това що става.. тих и невъзмутим.....

колкото повече стои този човек у общината повече бели прави ! трябва да излезем на протеста !всички !!всички !!


16 август 2012 19:37 | одете се вкупом !!!
Оценка:
9
 (
13
 гласа)

Редно е да се изпишат и огласят имената на "родолюбивите" общински съветници, гласували за това престъпно решение. Добре е да бъдат публикувани и снимките им. Така, гражданите ще знаят и виждат физиономиите на тези олигофрени, ..а не да се крият като мишки зад колективната безотговорност.


16 август 2012 19:57 | до Сашо
Оценка:
11
 (
15
 гласа)

Сашеееее Саше, много си тъп Саше. Левунската разби града за години напред. Санданчани са най-страхливите и тъпи боклуци, щом си избират такава гнъсна тиква за кмет. Сина му преди години уби човек, самата свиня краде като за последно, а малоумните сашовци ръсят акъл.


16 август 2012 19:59 | до баба Софка
Оценка:
7
 (
9
 гласа)

Бабо софке викат че мажо ти има щерка от любовницата васка гудева. А да ти е честита. Сино ти убиец, мажо ти крадец как га караш. Проклета семка. Анатема.


16 август 2012 20:54 | !!!
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

трябва да се поиска отговорност от Кмета !

НЕ ИЗПЪЛНЕНО РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНА САНДАНСКИ

Решение №108/30. 06. 2003 год.
Относно:Взимане на решение за опазване на общински имоти
На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 от ЗМСМА, Общинския съвет

Реши:
1. Задължава Кмета на Общината да предприеме съответните действия за запазване /възстановяване/ на следните имоти :
- Сградата в която до 30. 04. 2003 год. Беше настанена Общинската администрация
-Свободната площ зад упоменатата сграда плюс постройката /старата кметство/ представляваща общо 4 305 кв. м
-Паркинга /около 1 000 кв. м/ находящ се под ГУМ
2. В срок до 30. 07. 2003 год. Кмета на общината да уведоми ОбСъвет-Сандански за стореното, като приложи съответните искове и други документи, удостоверяващи действия от страна на Общинска администрация, в противен случай да му бъде потърсена отговорност.


16 август 2012 22:05 | лентяй
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

Аз бях на протеса, но не съм лентяй, както пише някой от тайфата на Тотев. Не съми от лентяите и неграмотниците, работещи в кметската администрация. Изкарвам парите си с много труд, а не с лизане на дебели задници, като тоя на Тотев. Та на протеста бяхме хора, които можем сами да се справяме в живота, без "благословията" на Левунсикя тарикат.
Всяко отсечено дърво е перстъпление, а 52 изсечени дългогодишни явори е престъпление от много голям мащаб. Лъже-маже Левунският само и само ад сипостигне целта. Но този път и ние ще се борим докрай. Няма да допуснем съпругът на екссъветничката Зоя Пачова - Емил Георгиев, който е под крилото на Анодн Тотев да постори хотел в парка. Няма да позволим шепа общински съветници - престъпници, барабар с кмета, да се гаврят с гражадните. Стига. Да си ходят. Че небезизвестния Аспарух костадинов - Пухи, какъв съветник може да бъде. Е той нема два капки мозък в главата - той ще решава съдбините на града. Айде, олан.


16 август 2012 22:05 | Гошо Кромидаро
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Алоо, сандаскиии... ти си голям, умочко... Да ти припомня, защото явно си червена склероза какво беше Сандански по онова време - тъпо село с две гостилници плюс една закусвалня на мръсната автогара и "квалитетни" ресторанти като Червена звезда. А алкохолиците ги бяха разлепили като некролози по вратите им. И като на гол тумбак - чифте пищови рано сабале минаваше само по главната, по която пърпореха и градските рейсове една комбинирана машина - пръскалка и метла производство на прогнила капиталистическа държава, в която най-вероятно сега си измекяр. И даваш акъл дистанционно. Стой си там, мий си чиниите! Или пери остатъците от окрадените от санданчани пари от времето, когато се кланяхте на червените петрички Рибнишки деребеи и им ближехте топките!


16 август 2012 23:41 | Сашо
Оценка:
-7
 (
15
 гласа)

Не съм от Сандански, но идвам при първа възможност от 5години на сам, защото града е уникален и се вижда, че някой прави нещо по въпроса /а ти излез от там за да видиш за какво ти говоря / Синът му не го знам, а и не ме интересува, но съвет- не е хубаво да плюеш по хората и да отричаш всичко направено баце оти ставаш смешен -както казвате по вашият край-----И поздрави и на твойта майка


16 август 2012 23:52 | до лентяй
Оценка:
-4
 (
16
 гласа)

Оставам с впечатление, че в този град сте 40човека протестиращи /и Вие не знаете защо /и както казвате кметската администрация -да ама не -има още няколко десетки хиляди които Ви се смеят на простотиите, много загрижени друг път .Там сте защото не сте кадърни за нищо и все друг ви е виновен


17 август 2012 00:15 | Сандански
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

До Гошо Кромидаро. Гоше, щом си кромидар, сигурно сме учили в едно училище - Първо, "Кл. Охридски" - най хубавото. Не съм в чужбина и не мия чинии, заразлика сигурно от теб. За още по-голяма разлика от теб, живеех и на главната улица. За още по-голяма разлика от теб съм посещавал и "Байкал" и "Република" и "Хемус", все ресторанти, които ти не споменаваш, явно са далеч от твоята памет. Тогава, за разлика от сега имаше и добри сервитьори, ако си спомняш Манчев. Имаше и добри музиканти, като Миро и Ильо Мършите, близнаците Боюклиеви и др. На някой от тях лека им пръст. И ти, нищо че си кромидар, си селяк, защото вместо да ходиш по ресторанти си копал на Вълков камък нивите и нищо не си могъл да видиш. Така, че ако искаш и по друг начин да поспорим, си напиши името и ще го направим. А това, че Сандански си е най - хубавия град, дори и със скапания кмет, няма спор. Важно е всички да работят за доброто му развитие. А, това според мен в момента не е так


17 август 2012 00:23 | от лентяю
Оценка:
6
 (
10
 гласа)

Ей тъпако, кметсик защитнико. Продължавай да лижеш стария задник на шмекера Андон Тотев. Тоя гнусен човек освен да краде и да създава кметски чивомници лентяи на нищо друго не е способен. Какво е нпаравлил, а? Взе на бедните хорица нивите в Склаве, за да направи ябълкова градина. Сега лъже, ама рускините го фанаха. Не може лошите ябълки да ги реди отдолу, а ху, бавите отгоре. Тоя човек що може да лаже, он и краде, краде ама яко.


17 август 2012 01:23 | Санданчанин до Сашо
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

Сашо, покажи се гнидо вмирисана, долна! Ей от такива гнусотии като теб, левунската твар е още на власт. Само олигофрени и мършляци гласуват за него. Градът трябваше отдавна да се отърве от този изрод, ама нещастниците прости като теб го преизбират. За жалост простотията е преобладаваща в този град, и страдаме от такива екскременти като вас.


17 август 2012 01:24 | СНЕЖА
Оценка:
8
 (
14
 гласа)

СЛЕД ТОВА ВАРВАРСКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, АНДОН ТОТЕВ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА! Н Е З А Б А В Н О !!!!!


17 август 2012 04:46 | наблюдател
Оценка:
9
 (
11
 гласа)

Да се благодари Тотев на Бабалеев че не го вкараха в затвора за парите, който открадна отФК"Вихрен" но нали бяха висши партийни кадри/БЯХА ДВАМА/ на БКП, но тези от ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ още пазят компроматите и затова др. Бабалев 10 г. е зам- кмет 23 ГОДИНИ от ДЕМОКРАЦИЯТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ, тоя народ дава ли си сметка какво става в тази ДЪРЖАВА!!!!! тотев си е избрал съветници, такива като Пухи ивсичко върви по ноти???


17 август 2012 06:07 | !!!
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

оставка на Тотев- избор на временен Кмет до провеждане на избори - и поле граждани ще решат кой да е Кмет !! не е нужно да е от ГЕРБ, Човек трябва да е ! а Баханов и Тотев са две лица на една монета


17 август 2012 06:36 | !!!
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

съграждани публикуваме списъка на гласувалите "ЗА" корекция на река Санданска Бистрица:

1. АНДОН СЛАВЧЕВ РИЗОВ - ПРОТИВ
2. АНТОН БОРИСЛАВОВ ЦАНЕВ - ЗА
3. АСПАРУХ ИВАНАНОВ КОСТАДИНОВ - ЗА
4. АТАНАС СЛАВЧЕВ СТОЯНОВ - ЗА
5. БЛАГОЙ ДИМИТРОВ ДОНЧЕВ - ПРОТИВ
6. ВАЛЕНТИН ЛЮБЕНОВ АТАНАСОВ - ЗА
7. ВАНГЕЛ ЙОРДАНОВ АНТАЛАВИЧЕВ - ПРОТИВ
8. ГЕОРГИ ИЛИЕВ СИНАНСКИ - ПРОТИВ
9. ГЕОРГИ ХРИСТОВ БАМБАЛОВ - ЗА
10. ГЕОРГИ РУМЕНОВ ТРАЙКОВ - ЗА
11. ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ СТАМЕНОВ - ПРОТИВ
12. ДИМИТЪР ЛЮБЕНОВ СТАНОЕВ - ЗА
13. ДИМИТЪР ЛЮБЕНОВ СТОЙКОВ - ЗА
14. ДИМИТЪР СОТИРОВ КЕХАЙОВ ЗА
15. ЕМИЛ ИВАНОВ ТЕРЗИЙСКИ ВЪЗДЪРЖАЛ - СЕ
16. ЖИВКО КИРИЛОВ ИВАНОВ -
17. ЗВЕЗДАН ДИМИТРОВ ГАЦЕВ - ЗА
18. ЗОРИЦА ТОШКОВА ОРГАНДЖИЕВА - ПРОТИВ
19. ИВАН БОРИСОВ НИКОЛОВ - ЗА
20. КИРИЛ АНДОНОВ КОТЕВ - ПРОТИВ
21. НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ШАЛАМАНДОВ - ЗА
22. ПЕТЪР ВАСИЛЕВ ДОДУШЕВ - ПРОТИВ
23. ПЕТЪР ЛЕОНИДОВ ПЕТКАНИН - ЗА
24. СВЕТОСЛАВ ДИМИТРОВ ИВАНОВ ЗА
25. ТАНЯ ЦВЕТКОВА ИЛИЕВА-СТОЯНОВА - ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
26. ТОНИ ДИМИТРОВ АНГ


17 август 2012 06:38 | !!!
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

19. ИВАН БОРИСОВ НИКОЛОВ - ЗА
20. КИРИЛ АНДОНОВ КОТЕВ - ПРОТИВ
21. НИКОЛАЙ ДИМИТРОВ ШАЛАМАНДОВ - ЗА
22. ПЕТЪР ВАСИЛЕВ ДОДУШЕВ - ПРОТИВ
23. ПЕТЪР ЛЕОНИДОВ ПЕТКАНИН - ЗА
24. СВЕТОСЛАВ ДИМИТРОВ ИВАНОВ ЗА
25. ТАНЯ ЦВЕТКОВА ИЛИЕВА-СТОЯНОВА - ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ
26. ТОНИ ДИМИТРОВ АНГЕЛОВ - ЗА
27. ХРИСТИНА НИКОЛОВА МОСКОВА - ПРОТИВ
28. ЯВОР ИВАНОВ АРГИРОВ - ЗА


17 август 2012 07:15 | докъде я докарахме !!!
Оценка:
2
 (
4
 гласа)


Кой люби народа поробен
и пази завета велик,
завета на Левски бунтовен,
при нас нека дойде войник!


17 август 2012 08:42 | реалист
Оценка:
3
 (
11
 гласа)

Престанете да се плювате с грозни думи едни срещу други. Загрижените за екоравновесието - къде бяхте, когато този прословут проект беше подложен на обществено обсъждане по всички правила за кандидатстване за европейско финансиране? Кметската управа - защо не се постарахте да обясните по нагледно и подробно какво точно представлява корекцията и какво ще бъде след нея? Явно това, което е било оповестено не е било достатъчно. Ясное, че зад протеста на шепата хора (изобщо не са били 500-600 както се твърди) стоят долните политически интереси на един неуспял политик и човек - Г. Б. Само погледнете кои са главните блюстители за дправедливост - П. Додушев, Кехайов-Липита, Георги Цветанов (лизал подметките на кмета дълги години) и т. н. Що се отнася до това дали градът се руши от управляващите го или точно обратното и за слепите е ясно, че е вярно второто. Що се оитнася до дърветата - те вече са изсечени и няма връщане назад, така че спрете с евтините циркаджийски номера.


17 август 2012 08:51 | !!!за СДС
Оценка:
8
 (
10
 гласа)

редно е да се поиска и оставката на г-н Тони Цанев !! за неговото държание !


17 август 2012 08:54 | отговорност
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

Малко е да му се иска оставка на кмета на Сандански Андон Тотев - трябва да му се потърси наказателна отговорнсот за всичко, което е направил. Е, скрил е някое и друго документче, ама не може да оправдае средства поскани по един или друг Булстат на например ФК "Вихрен". Не може да не се види как са перпращани пари от общината до фирмите на сина му, чрез например В И К, или пък некоя друг общинска фирма. Затовна и оная пича въшка неграмотна от с. СТрума - Тошко Гикински ще е несменяем управител на В и К.
И оставка да се търси и отговорност. Ето кмета на Куклен, Пловдивско е вече в пандиза. Защо и тоя "разумен и мислещ" Левунски тарикат да не влезе там на преклонна възраст.


17 август 2012 09:10 | за реалист
Оценка:
6
 (
12
 гласа)

бях на протеста видях очите на децата с плакатите - те се борят за своето бъдеще - после в къщи плаках - за тези деца - не трябва да спираме протеста - ако тук не ни чуят трябва да преградим Е- 79 - трябва да ни чуят !! няма връщане назад !! морално е Кмета Тотев да си даде оставката !


17 август 2012 09:32 | реалист
Оценка:
-5
 (
13
 гласа)

Какво ще кажете за това, че е незаконно непълнолетни деца да взимат участие в подобни прояви? И пак казвам-не одобрявам изсичането на дървета, но те вече са отрязани. Оставете хората да работят, пък може това, което ще се получи след приключване на проекта да вземе пък да Ви хареса.


17 август 2012 09:38 | за реалист
Оценка:
9
 (
9
 гласа)

не мисля, че да излезеш и защитиш правото си да дишаш чист въздух е политическа проява !


17 август 2012 09:42 | реалист
Оценка:
-2
 (
12
 гласа)

Хайде стига с превзетите констатации-не знам някой да е спрял да диша, защото са отрязани дърветата. Знаете ли колко гора се изсича къде законно, къде незаконно всяка година в цялата страна. Никой не е спрял да диша заради това. Естествено, че трябва много да се грижим за природата и да я опазваме, но в конкретния случа от всякъде мирише на мръсна политическа игра, в която шепа хора въвличат неинформирани граждани. Все пак не забравяйте, че след по - малко от година са парламентарните избори, а публична тайнае, че един човек от Сандански има апетит към депутатското място.


17 август 2012 09:47 | Сандански
Оценка:
7
 (
11
 гласа)

Само като си помислиш: кметът на Сандански, г-н Андон Тотев от Левуново. Това е достатъчно. Та, кива като него са излезли от село, но селото никога не е излязло от тях.


17 август 2012 09:56 | към реалист
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Ние като майки сме длъжни да застанем до децата си, а бащите им, ако са ги създавали с нужната отговорност трябва да грабнат тоягите


17 август 2012 09:57 | оставка
Оценка:
3
 (
5
 гласа)

ДИМИТЪР ЛЮБЕНОВ СТАНОЕВ - ЗА


17 август 2012 10:54 | даскале ,
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Димитър Ангов: Какво следва, ако проектът за корекцията на реката бъде спрян?

проекта трябва да бъде спрян и виновните на съд ! едно безумие не може да се оправдава с друго !!


17 август 2012 10:58 | реалист
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

В двадесет и първи век, в държава членка на ЕС нещата не могат и не бива де се решавата с тоягите. Не сме в първобитно - общинния строй, или може би греша? Може би развитието на така нареченото ни демократично общество си е на нивото на първобитността?


17 август 2012 11:14 | до реалист !!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

морално е тези съгрешили управници да си подадат оставките- но те не го правят - какъв е изхода??? !-Когато има важни и ключови решения за вземане гражданите трябва да са готови да окажат натиск ! да кажат своето мнение - и като не ги чуват - какво правим !!!???!??


17 август 2012 11:17 | реалист
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Ами по Вашата логика трябва де се избием в буквалния смисъл на думата - и тогава какво правим? Вземете и прочетете законите. Ако искате да свалите предсрочно някого от поста му (в случая кмета) си има определен законов и цивилизован начин. Така се оказва натиск, а не с тояги и сопи.


17 август 2012 11:25 | Сандански
Оценка:
-1
 (
7
 гласа)

за реалист написа:
не мисля, че да излезеш и защитиш правото си да дишаш чист въздух е политическа проява !


чистият въздух в Сандански е комунистическа митология
През зимата като си запалят всички в сандански печките на кюмюр и дърва и като запушат кумините въздухът в града става много чист.


17 август 2012 11:28 | до реалист !!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

говорим за морала в управлението - сгрешил си даваш си оставката - това е морално - в Европа така правят - морала трябва да е на първо място ! останалото е една голяма мърсотия ! която като чета що пишеш явно ти харесва


17 август 2012 11:33 | до САНДАНСКИ
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.
Развод ми дай, развод ми дай
и повече не ме мъчи.
Вземи панелите, трабанта,
но въздухът ми остави.


17 август 2012 11:38 | Сашо
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Екстементите на този град сте Вие господине /жо, шепа хора недоказали се и ненаправили нищо важно .но затова пък безсилието си изливате с пълна сила в това мероприятие наречено "граждански протест ". Парадирате за честост и морал, а Вие имате ли тези качества -не мисля .Озаптете злобата си, че ви вреди, може да си докарате заболяване .СМЕШНИЦИ


17 август 2012 11:48 | САНДАНСКИ
Оценка:
7
 (
7
 гласа)

17 август 2012 01:23 | Санданчанин до Сашо

Сашо, покажи се гнидо вмирисана, долна! Ей от такива гнусотии като теб, левунската твар е още на власт. Само олигофрени и мършляци гласуват за него. Градът трябваше отдавна да се отърве от този изрод, ама нещастниците прости като теб го преизбират. За жалост простотията е преобладаваща в този град, и страдаме от такива екскременти като вас.17 август 2012 11:50 | реалист
Оценка:
-6
 (
6
 гласа)

Мърсотията я създавате Вие, а това дали ми харесва или не не е важно. Просто нещата трябва да се случват на точното място, в точното време, а не пред свършен факт. И какво, ако наистина стопирате изпълнението на този проект? В това състояние ли искате да остане онази част от парка или Вие ще запретнете ръкави и с голи ръце ще започнете да поправяте нещата? Мнотго не ми се вярва, ето за това мисля, че целият отзи протест е евтин политически фарс на гърба на някои граждани.


17 август 2012 12:18 | до реалист !!
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

харесва ли ? ти автогарата, плодохранилището с. Дамяница - все реализирани проекти на г-н Тотев !!?? провери и този случай !


Кмете какво е реализирано, там нищо не е пипнато !!

Господин Кмете искаме да знаеме за какво са оtишли тезi пари !
Публично-частно партньорство -Извори наживота – Мирото-Медицинските Спа на Сандански 30 525 евро Програма ФАР Грантовасхема ПЧП МИЕ Реализиран
и сега коментирай ! чакам коментар!!


17 август 2012 13:38 | до реалист !!
Оценка:
6
 (
6
 гласа)

Абе хора я се събудете! Докато ни управляват тези, докато всякакви мижитурки се опитват да ни манипулират и страха замъглява будното ни гражданско съзнание, нещата НЯМА да се променят! Имаме пълното право да бъде недоволни и от управляващите и от нас самите като общност! Хората в Сандански трябва да разбият оковите на малкия провинциален град! ЗАЕДНО СМЕ СИЛА! Хората може да ги е страх да говорят, но ОНЕЗИ изпитват в пъти повече страх, защото разбират каква заплаха представляваме за тях като ЕДНО ЦЯЛО, проблема е че много от нас не са на ясно с това! Вярно, че живеем в псевдо демократична държава, но промяната зависи само и единствено от нас! ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ, ПОДЧЕРТАВАМ, ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ И НИЩО ДРУГО НЯМА ДА СПРЕ БЕЗЧИНСТВАТА В ГРАДА НИ!


17 август 2012 14:42 | за злобарите
Оценка:
-3
 (
5
 гласа)

вижте уважаеми дами и господа - половината и повечето от протеста са длъжници на местни данъци и таски с по над 2-3 хиляди лева, особенно господина активист Яне, който търсеше пари за Гинес а дължи над 2хил. - лв. данъци и сега е първи на протеста -защо защото няма пари за него, а неговите данъци ги плащате вие :) моля Ви мислете трезво :)


17 август 2012 15:04 | за за до злобарите
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

поинтересувай се колко данъци дължат фирмите близки до бившия съдя Янев ! за за Янето си прав !но защо г-н Кмета не заведе дела да си събере дължимите данъци !! отговорими !!!!защо ????


17 август 2012 15:46 | ??
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

Да бе длъжници -те са" добри, честни, с голям морал ", крещят, че с техните пари се правело това и онова, че са работодатели, а в крайна сметка какво излиза, че са паразити .И наистина нека да се заведат дела срущу тези хора които не плащат, а само лаят


17 август 2012 16:19 | ФЕРМЕР
Оценка:
0
 (
4
 гласа)

ЗДРАВЕЙТЕ
ПРОЕКТА ЩЕ МИНЕ. ОДОБРЕНИЕ Е ДАДЕНО ОТ ВС ИНСТИТУЦИИ. НЕ МОЖЕ СЕГА ВСИЧКИ ДА СИ ПЛЮЯТ В СУРАТА.
ВСИЧКО БЕ ИНИЦИИРАНО ОТ БАХАНОВ И ПО ТОЧНО ОТ ЦЕНТРАЛАТА НА ГРОБ, КОЯТО КАЗА- НАТИСК И САМО НАТИСК. ДА ОБЕЩАНО МУ Е ДЕП. МЯСТО В ЛИСТИТЕ, МОЖЕ И ДА СТАНЕ ТАКЪВ. ОБАЧЕ КАКВО- ТОЙ Е ЕДИН ПРОВАЛЕН ЧОВЕК. КАКТО Б. Б. КАЗВА КОЛКОТО И ПЪТИ ДА ИДЕМ НА ИЗБОРИ ТОЛКОВА И ГИ БИЕМ. ДА АМА НЕ -ПО П. БОЧАРОВ. В САНДАНСКИ НЕ УСПЯХА. ГРОБ НЕ УСПЯ. АКО НЕ СЕ ИЗЧИСТИ ОТ ЦЯЛАТА ПОМИЯ НАМА ДА СТАНЕ.
АЗ СЪЩО СЪМ ПРОТИВ КОРЕКЦИЯТА. НО НЯМА ДА ПОЗВОЛЯ ТАКАВА ГЮВЕНДИЯ КАТО БАХАНА И ДРУГАТА ПАПЛАЧ ДА МЕ ЯХА. НЕ ЖЕЛАЯ.
ТА ТОВА Е МИЛИ ХОРА...


18 август 2012 02:12 | !!за фермер
Оценка:
4
 (
4
 гласа)

четох протокола от проверката - пълна боза, кат нашто Гоше ! боза ретка - нищо не се разбира - моабети много - съществена част - иок ! честито на протестиращите - пак ги изработиха - сичко е точ, като швейцарски часовник !!е па нема да земат да си серат у устите тея що проверяват - та и они са го разрешили


19 август 2012 15:16 | СНЕЖА
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

ПРЕДСТОЯТ НОВИ ПРОТЕСТИ, КОИТО МОЖЕ БИ ЩЕ СЕ РАЗРАЗЯТ В ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ И БУНТ. ЗА ДА СЕ УСПЕЕ ОБАЧЕ, ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗНАТ МАСОВО ХОРАТА НА УЛИЦАТА, А НЕ САМО ДА СИ ДРАСКАТ ПО ФОРУМИТЕ И ДА СЕ ПРАВЯТ НА МНОГО ВЪЗМУТЕНИ. УЛИЦАТА И ПЛОЩАДИТЕ СА МЯСТОТО КЪДЕТО ОТКРИТО, ПУБЛИЧНО И МАСОВО ДА СЕ ПРОТЕСТИРА.


19 август 2012 15:22 | Ивана Атанасова
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

До всички драскачи тук, които са се изказали в подкрепа на Андон Тотев:
Вие сте едни жалки, смешни мижитурки, които са благодарни на света, че животчето им се крепи на трохите, които Андон Тотев им пуска в общинската хранилка, за да не умрат от глад. Некадърни, елементарни и прости сте! ..Ако не ви хранят с общински пари, ще загинете.


20 август 2012 09:13 | ФЕРМЕР
Оценка:
1
 (
1
 гласа)


ЗДРАВЕЙТЕ.
ИЗЛЕЗЕ ПРОСЛОВУТИЯ ПРОТОКОЛ-НИЩО И ПОЛОВИНА. КАЗАХ - НЯМА ДА СИ ПРЮЯТ В УСТИТЕ. ВСИЧКО Е ТОЧНО-САМО ДЕТО НЯМА И ЕДНА КОНСТАТАЦИЯ В ТОВА НИЩО И ПОЛОВИНА. ЗА ТОВА ТОЛКОВА. НО ПРОСТО ПРОЧЕТЕТЕ ЗАПОВЕДИТЕ НА БАХОНОВ ЗА СЪСТАВЯНЕ НА КОМИСИЯ И ПОСЛЕДВАЩИТЕ ГИ ТАКИВА... ПЪЛНА И ТОТАЛНА ЮРИДИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ. И НИЕ ИСКАМЕ ТОЙ ДА Е КМЕТ... СМЯХ.
АМА ТОВА Е .ТА ТАКА, ПРОЕКТА ЩЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВА. НО ПРЕПОРЪЧВАМ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ- НАМЕРЕ ЧИТАВ ЮРИСТ, КОЙТО ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С ВСИЧКИ КНИЖА ОТ 2008 ГОДИНА ДО СЕГА ОТНОСНО ПРОЕКТА, КАКТО И С ВСИЧКИ ЗАПОВЕДНИ КНИГИ, ПРОТОКОЛИ ОТ ОБ. СЪВЕТ И Т. Н. ДО ДНЕШНА ДАТА. ТАМ Е РАЗКОВНИЧЕТО. НЕ В ПРОТЕСТИ И НЕПОДЧИНЕНИЕ ИНИЦИИРАНО И ДИРИЖИРАНО ОТ ЕДНА НЕУСПЯЛА И НЕРЕАЛИЗИРАНА ЛИЧНОСТ. ПОЗДРАВИ МИЛИ ХОРА


20 август 2012 17:58 | ??
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

МНОГО ПОЗДРАВИ НА ИВАНА АТАНАСОВА -ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС Г-ЖО НИЕ СМЕ ВСИЧКО ДРУГО, НО НЕ И ТОВА КОЕТО ПИШЕТЕ .СЪВЕТВАМ ВИ ДА НЕ СЕ НАПРЯГАТЕ МНОГО, НЯМАТЕ КАПАЦИТЕТ
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.