Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Гневна читателка до struma.com: 70-годишни жени се мъчат и потят пред компютъра в аптеката на Марешки в Петрич, 2 часа чаках на опашка, за да си взема лекарствата


7 август 2017 14:48  22 коментара   25791 прочитаАптекарките са пенсионери, които не чуват, не виждат и се мотаят, докато прочетат лекарствата, хората се изнервят, клиенти си тръгват, пише Сн. Николова


Редовна клиентка съм на аптека "Марешки" в гр. Петрич, тъй като там лекарствата са много по евтини за разлика от останалите аптеки, така започва писмото си до struma.com нашата читателка Снежана Николова от Петрич. "Днес 07. 08.2017г. чаках цели 2 часа да бъда обслужена да купя хапчетата си. Хората изнервени от 42-градусовите жеги недоволстваха,, опашката беше голяма, стана кавга, и част от чакащите започнаха да вдигат скандал на аптекарките, че много бавно обслужват хората. Проблемът е, че в аптеката работят пенсионерки по над 70 години, една от тях е с такъв груб език, че непрекъснато прави конфликти с клиентите и с колежките си. Тези баби докога г-н Марешки ще ги държи в аптеката си?

Толкова ли няма млади кадри?!, питаха се хората от опашката. Тези възрастни жени едно че са флегматични, не чуват и не виждат добре по един час буквално се мотаят докато донесат хапчетата, докато ги маркират в компютъра.. Надявам се да прочете писмото ми управителя Веселин Марешки и да замени старите аптекарки с млади и сръчни кадри, в противен случай ще изгуби много клиенти, ако още държи тези баби на работа. На фона на младежката безработица, защо е нужно пенсионери, които вече имат възнаграждение първо да ядат хляба на младите и второ наистина затормозяват клиентите в това напрегнато време, пише Снежана.

И ние се надяваме Марешки да прочете това писмо и да вземе мерки, ако разбира се жените в аптеката не са му роднини. Проблемът не е само в тази аптека, навсякъде може да се видят пенсионери да обслужват клиентите. Не, че имаме нещо против, но над 70 години да раздаваш лекарства и да работиш отговорно с компютър си е сериозна работа.

Петя Георгиева

Още за: клиентка  апетка  писмо Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


22 коментара

7 август 2017 15:19 | Един
Оценка:
14
 (
34
 гласа)

АМи какво се изнервяте, отидете в друга аптека
Ама вия искат хем ЕВТИНО, ХЕМ КАЧЕСТВЕНО, ХЕМ БЪРЗО ОБСКЛУЖВАНЕ.
Отодете в друга аптека, платете 10% повече за екстрите които ще ви предложат. Млади аптекарки, бързо обслужване и пр.


7 август 2017 15:27 | Байко
Оценка:
22
 (
24
 гласа)

Де да беше само аптека "Марешки" в Петрич. Да вземем например охранителните фирми. Много от тях, дори и такива, които охраняват важни за държавата обекти приемат на работа пенсионирани бивши служители/някои доста над 60 години/. Ясно е, че такива хора/колкото и свестни да са/ поради неумолими биологически причини не могат качествено да си вършат работата. Причината е една - печалбата. Даваш на пенсионера минималната заплата, свеждаш до възможния минимум социалните пращания и бедния пенсионер си трайка. Мизерията е основната движеща сила на тези престъпни бизнес практики. И това може да става само в България - не зная дали мога да я нарека държава...


7 август 2017 15:41 | клиентка
Оценка:
18
 (
20
 гласа)

Не само в Петрича е така, а и в Благоевград е същото. Моите наблюдения от аптеките на Марешки в няколко града където съм била са същите /Благоевград и Пловдив/. Първо задължително аптекарките са пенсионерки със забавени реакции и второ има много гишета, и това мисля, че е направено нарочно за повече тежест от които работи едно или най-мнаго две, а на другите са сложени едни картончета на които пише, гишето не работи. Само в аптеките на Марешки съм имала отказ за липса на елементарни лекарства. Но и този балон Марешки ще се спука.


7 август 2017 15:42 | Благоевград
Оценка:
19
 (
21
 гласа)

Какво да кажа. Положението в аптеката в Благоевград на Марешки е същото. Имаше един олигофрен беще на 80 г. вече не го виждам там, сега има други баби ...къде е Инспекцията по труда, не вижда ли тези гаври. Така е в България, докато не се случи случката с някои гаф. Тогава ще се вземат мерки.


7 август 2017 15:49 | алооооо
Оценка:
8
 (
24
 гласа)

Защо мърморите? Нали заради цените сте там? За такива цени-такива заплати, за пенсионирани аптекари. Точно както си купувате и дрехи втора употреба, храна от гаража на комшията и кюфтета по 20 стотинки!


7 август 2017 16:40 | ПАРАГРАФ
Оценка:
-4
 (
14
 гласа)

А АЗ СЕ ЧУДЯ ЗАЩО ХОРАТА ОЩЕ ХОДЯТ ПО АПТЕКИТЕ, КАТО МОЖЕШ ЛЕКАРСТВОТО ДА СИ ГО ПОРЪЧАШ ПО ИНТЕРНЕТ И ДА ТИ ГО ДОКАРА КУРИЕР У ДОМА:)))


7 август 2017 16:41 | страна 2
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

Погледнете от друга страна - в тези горещини влизате за блистер Аналгин и сте около 1 час на климатик .....


7 август 2017 16:42 | Гражданка
Оценка:
2
 (
6
 гласа)

Вижте сега, истина е това, че в аптеката на Марешки в Петрич работят само пенсионирани аптекарки, пословични с флегматичният си начин на работа. Ако ще и 1000 човека да се редят, от специализираните гишета за рецептурни книжки няма никаква реакция, даже когато там няма клиенти. Аз имам един случай, може и комичен да ви се струва, ама мене ми се доплака. Трябваше да си закупя медицински колани, тъй като заминавах за бране на ягоди в Испания и ми бяха жизнено необходими. Тъй като съм малко по- пълничка, измерих си талията и си поисках размер, отговарящ на моите мерки. Точно два часа се туткаха и гледаха и накрая ми връчиха коланите, платих и всичко добре до тук. Може би и аз имам вина, че не ги премерих, но просто проявих доверие. В Испания изваждам аз коланчето и изпаднах в ужас- талия 50 см., вместо исканите от мене 85см., а това е вечерта преди работа. Добре, че от предишната година ми беше останало едно малко раздърпано коланче, та го извадих, вместо да го изхвърля, както бях решила.


7 август 2017 17:13 | Знахар
Оценка:
-2
 (
6
 гласа)

Магарешки изнася лекарства с изтекъл срок за жълти стотинки в Македония, пропакова ги и ги връща за продажба на баламите тук. А те се блъскат да ги купуват, без да мислят за здравето си! Тъп народ, слаба държава!!!


7 август 2017 17:24 | Драгомира
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

И в София в аптеките на Марешки работят пенсионерка, доста след пенсия. Направо ти трябва чутовно търпение, за да можеш да ги чакаш - ужасно флагматични. Просто манипулация - не иска да плаща за по-млади кадри, мори пенсионерите да му работят за нищожни пари, мори и клиентите да чакат и да не знаят да ругаят ли тези флегми или да ги съжаляват.....


7 август 2017 17:43 | du5to
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Дали това подобие на вестник не на Пеевски и сие ? Дали това подобие на статия не е с някаква цел? Може би, забрамих да си пия хапчетата, купени от ...къде беши аа ъъъ


7 август 2017 17:50 | ............
Оценка:
5
 (
9
 гласа)

Въпрос на личен избор е в коя аптека да пазаруваш, просто е не ти харесва, не пазаруваш от там..... дрън дрън-занимавате хората с глупости....


7 август 2017 18:53 | Готината....
Оценка:
-3
 (
3
 гласа)

Тъй катоо, съм си готинна, и тук няма да изнвверя на .....себе си, но на вас, драги ми КОМЕНТАТОРИще изневеря, с бальшим удавольствием!!! И така а а, българинът, как беше.... в чуждата паничка все гледа, т. е. си вре носа~ берачката на ягоди, остроумничи и ни заним
ава със социалния си статус и с бельото си,
претиндира”че е в бизнеса на Марешки и знае как той го върти, наричайки го
Магарешки, тя обяснява механизма на
движение на парите му, откъде иначе, аджаба, ще знае. що чини тоячовек- И защото не е така, извод № 1- иизмислици~премислици/пресметнци/ опиянение от вихрене във фейс проранството на воля, пишеш и се чувстваш велик, а после пак на ягодите, и пак в иМарешки!!! А, въпросната Снежана, подпалвачката т. е. налага извод№2~~ не личните си проблеми и неудовлетеореннеудовлетеоренияо в живота си, на бял свят, та като я чета, разбирам и и прощавам, щото тя, женцата, мощното удовлетворениеполучавнеосщественипрезарежанеи.. и така ...до следващия път... пак в Марешки, за презаре


7 август 2017 19:16 | ГЕОРГИ
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

ЗАЩО ЗАБРАНА ЛИ ИМА ДА НЕ РАБОТЯТ ПЕНСИОНЕРИ. ВЛЕЗНАХ ВЕДНЪЖ МОТАХАМЕ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ И ПОВЕЧЕ НЕ СЪМ СТАПИЛ В ТАЗИ АПТЕКА НА МАГАРЕШКИ.


7 август 2017 19:57 | Наблюдател
Оценка:
1
 (
5
 гласа)

1. Не си мислете, че възрастните аптекарки получават по-малко от младите. Те може да са възрастни, но не са глупави.
2. Не си мислете, че младите фармацевти работят повече от възрастните.
3. Не си мислете, че въпросът е във възрастта.
4. Не си мислете, че въпросът е в парите.
Младите фармацевти могат да работят по-бързо и качествено, но ги мързи.
Възрастните не могат да работят по-бързо. но и не искат.
Просто проблемът е в това, че фармацевти НЯМА. За това фармацевтите правят, каквото си искат, т. е. не работят.
По тази причина и не учат и са некомпетентни.
Просто са НЕЗАМЕНИМИ.
Просто ТРАБВА да се произвеждат повече фармацевти, зожото всички ще страдаме.


7 август 2017 20:34 | Да ви имам акъла
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Аптеките под Марешки:
- 3 са на брой: на Ели, Антонов и срещу Болницата, аптека има и в посока Авалон,

Аптеки има и на центъра, до рай на бившата Аптека 2 срещу Антонов. Аптека на д-р Михайлов, Дълбощница, леля Блажка на пазара, на търговската.

Ама като сте решили да купувате боклуци заслужавате си.


7 август 2017 20:49 | ха-ха
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Какво се вайкате? Свиквайте ....,490 свободни работни места обяви Регионалната дирекция “Гранична полиция” в Елхово. Кандидатите трябва да имат завършено средно образование, да са български граждани, неосъждани и не по-възрастни от 60 години. "
За запас не стават-за граничари стават. След година ще вдигнат възраста на 65г-70г.. Аптекарките ще ви се сторят като абиторентки.


7 август 2017 22:51 | Илона
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Много гишета, работи едно, най-много две. Пенсионерки, защото парите за които работят са нищожни. Младите кадри искат по-високи заплати. Освен, че са бавни са и страшно недружелюбни. Сърбах им попарата два пъти. И последната си стотинка ще дам, но там повече не бих се върнала. Отвратителен политик, с отвратително държане към персона и нас... като към клиенти.


7 август 2017 23:36 | Антон Миленков
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Па един ут сички да си бе6е писал именцето, а/ Аман от измисленяци


7 август 2017 23:38 | Антон Миленков
Оценка:
-2
 (
2
 гласа)

Мога да пиша и по грамотничко, ама к'во от туй...


8 август 2017 08:28 | случаен
Оценка:
1
 (
1
 гласа)

В Сандански баба Роза Богданова е на 90 години и още шава! Даже и легло са и турили в аптеката!


8 август 2017 09:13 | баба ви Пенка Господинова
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Ще трябва да свикнете да гледате все по-възрастни на работните места и все по-неграмотна сган около вас. Вие сте се фокусирали върху аптеката на Марешки. Ами има просто решение - не я посещавайте, ако не ви харесва. А, какво да кажем за болницата, или пък за Медицински център-" Радовска -1" ЕООД ? Еми там няма лекар под 70 г. Само д-р Ангов е по-млад и надежден
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.