Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Директорът на МБАЛ Благоевград д-р О. Митев за внезапната смърт на 43-годишния военен след преглед в Спешно отделение: Започвам спешна проверка на случая, ще има разследване.....


16 юли 2017 11:22  11 коментара   27913 прочитаЗапочвам спешна проверка на случая със смъртта на 43-годишния военен Пл. Пацов, ще има разследване за това има ли вина дежурният лекар, прегледал пациента преди смъртта му, това заяви тази сутрин директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев, потресен от случилото се с военния снощи, който издъхна, след като вече бе потърсил помощ, но уверен от лекаря, че е добре се прибра у дома си.

Тази сутрин д-р Митев осъмна в Спешно отделение, за да получи рапорт от шефа на Спешното д-р Рабаджийски, бесен от факта, че никой не го е информирал за този спешен случай. Според него Пацов е прегледан от млада лекарка в Спешното и освободен. Защо тя е решила, че е добре все още не е ясно, но утре сутринта ще разговарям с нея и ще се запозная с детайлите, каза д-р Митев.

Припомняме, че 43-годишният заместник командир във военното поделение издъхна около 2 часа, след като потърси помощ в Спешно отделение на МБАЛ, откъдето му заявили, че му няма нищо. В последствие обаче той починал пред очите на близките си.

Инфаркт е най-вероятната причина за смъртта, но все още се изчакват резултатите от аутопсията му. Станало му лошо, направена е кардиограма в Спешното и е освободен. Пак питаме, кой е този лекар, който не видя предвестниците на инфаркт, защо човек в прединфарктно състояние не е обгрижен, консултиран с кардиолог и докога ще търпим високомерието на дежурни лекари в Спешно отделение?!

Само преди месец д-р Митев наказа дежурен екип за лошо отношение към пациент, този път, ако се окаже, че лекарят има вина за пациента, то последствията трябва да бъдат далеч по- сериозни. Ще съобщим резултата от проверката.

П. Петрова

Още за: О. Митев  лекар  МБАЛ Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


11 коментара

16 юли 2017 11:57 | Аз
Оценка:
20
 (
26
 гласа)

Точно ти ли ще правиш проверка?
Та нали това се случва начело с теб?
Ясно е какъв ще е резултатът от проверката още преди да е направена.


16 юли 2017 12:02 | Иван
Оценка:
13
 (
21
 гласа)

Първият който трябва да уволнен на секундата е Рабаджийски. Този човек за няколко години успя да унищожи доверието и уважението на пациентите към работещите в МБАЛ. Всичко това поради липсата на компетентност от негова страна и на Директора на болницата.


16 юли 2017 12:28 | питанка
Оценка:
17
 (
19
 гласа)

г-н митев, за да стягате редиците в спешното, което е много належащо, вие трябва да бъдете в болницата, а не на друго място .това също подлежи на проверка=


16 юли 2017 12:29 | Един Българин
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

СРАМ..... На такива доктори трябва да им се отнема лиценза..... И болнцата да бъде поставена под надзор..... Бог знае още колко такива 'доктори' има там....

И като говорим за кирилица, адже ба, кода от картинката защо е на лтиница


16 юли 2017 12:30 | Видов
Оценка:
13
 (
19
 гласа)

Така наречено лекарското съсловие или по-точно мафия до вчера ревяхте по всички телевизии че някой ви е ударил един шамар (май заслужено) а днес убивате човек като му казвате нищо ти няма, унищо по нито една телевизия. Дано горите в АДА, така наречените лЕКАРИ


16 юли 2017 13:04 | ИнДжИнерот
Оценка:
17
 (
23
 гласа)

Един лаик дори би преценил, че човек, оплакващ се и със симптоми за вероятен или предстоящ инфаркт, трябва да се остави поне едно денонощие в болнично отделение за наблюдение, дори в момента кардиограмата да не показва нищо! Аман от недоучили "калинки" навсякъде, взели дипломи без покритие и без никакво хуманно чувство, абсолютно задължително за лекар!!! Ама да реват, че са им малки заплатите не забравят! Срам и Позор! За голямо съжаление е вярно твърдението "Като знам какъв инженер съм, страх ме е да ида на доктор! "!


16 юли 2017 13:27 | а,как беше през лошия соц
Оценка:
12
 (
18
 гласа)

Сегашните лекари, завършили след 2000г и са без специалност, които не са работили
след завършване в болници, където получават първоначална практика и специализация не знаят нищо и не могат да поставят диагноза при снемане на анамнезата .Взимат си изпити без да учат и четат, а някои от тях не знаят, какво е диференциална диагноза. И такива стават джипита и в бърза помощ, където трябва т много опит и знатиял. Затова хората умират, като мухи . Некомпетентни и неуки са ни лекарите. Най трудно беще в медицинския институт, но младежта тогава беше упорита и амбициозна, изпити по втория начин нямаше.....


16 юли 2017 20:18 | ПОСТРАДАЛ
Оценка:
5
 (
5
 гласа)

Миналата година един пълен профан-ЧОЛАК, ЧОБАН.... нещо такова, помак завършил медицина..... ми предяви обвинения за непрофесионализъм към пациент, тея МЪРЛЯЧИ от С/М/ПЕШНОТО са за убиваме, ама претенции имат.


17 юли 2017 00:14 | Д-р Бохоров
Оценка:
8
 (
8
 гласа)

Господа, пази боже да се разболееш в България-защото:
1/Айде лекарката не е могла да разчете ЕКГ-го.
2/Прегледала го е отгоре -отгоре
3/Но във всяка болница, спешно, бърза помощ -има едни тестове които за 10 минути показват има ли ензими които са типични за миокарден инфаркт или не.
4/Болния веднага се приема -слага се инфзия с рингер и трамал против болките
5/Следва инфузия с миолизин и други ензими разграждащи тромбите които пречат на нормалното кръвоснабдяване и оксидиране.
5/Пациента е на перманентен мониторинг-всички параметри-кръвно, сърце-честота ЕКГ, кислород в кръвта се наблюдават-и обикновено пациета го изписват след 10 дни.
6/А сега казаха Не това е остаряло-има ли данни за инфаркт на масата, катетера от ръката е докаран до сърцето-щтрак контрастно в-во и се вижда всичко и тогава майстора Катетърджия гледа на екрана и там където трябва пръска лизин и фертиг това беше. нема инфаркт нема али бали кой билкрив а кой прав-а човеко умре оте немат пари един тест за 2, 17


17 юли 2017 10:24 | PASKALEV
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

По същия начин убиха майка ми.


17 юли 2017 15:35 | Поппи
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

К'во да ви кажа,
вземете от написаното на Др. Бохоров,
увеличете го по 5 и да го закачат на стената на СПЕШНОТО.
ПОНЕ ДА НЕ БЪРКАТ СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ.

ТАКА И КАКА ЦЕНА САНИТАРКАТ МОЖЕ ДА ГО ИЗЛЕКУВА НЕ ДА ГО НАТИРИ да си идъхне човеко дома.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.