Ќовините на югозападна Ѕългари€
  
   –егистрац舫абравена парола

„ервените не в€рват на –”ќ - Ѕлагоевград! ƒепутатът Ќ. Ѕошкилов разв€ казуса "Ѕонка »чкова и ÷Ћ“–Ѕ" в парламентарна зала и поиска нова проверка, министър ¬ълчев му отговори:


13 октомври 2017 15:27  41 коментара   8517 прочитаѕроверка е направена от –”ќ и твърдени€та в сигнала са неверни! √-н «латанов изпратете незабавно доклада на провер€ващите на депутата, за да е подготвен


"√осподин ћинистър, не считате ли за редно да назначите ц€лостна проверка на ÷ентъра за творческо и личностно развитие в Ѕлагоевград, за да се из€сни реалната ситуаци€ и да се потуши протестната вълна в града?” – “ова попита депутатът Ѕошкилов. на днешни€ парламентарен контрол по повод писмото на неговата съпартийка Ѕонка »чкова, поискала проверка от институциите на работата на центъра.

¬ сигнала си до институциите »чкова обвини зам. кмета ’р. Ўопова във феодализъм и неправомерни действи€ и съкращени€ в центъра. “ой коментира, че този скандал зрее от месеци и че неговото питане към министър ¬ълчев е провокирано от протестното писмо на учителските синдикати към  Ќ—Ѕ и към  “ ѕќƒ –≈ѕј. »зслушвайки депутата Ѕошкилов

ћинистърът на образованието и науката отговори, че подробно е запознат със случа€ и че ћќЌ е извършило много бързо проверка по подадени€ сигнал, от който е констатирано, че посочените факти в писмото, не са верни. “ой за€ви, че при направената проверка са предоставени и проверени книгите за контрол на дейност на директора и заместник директора.

 онстатирано е, че направените кадрови съкращени€, са направени след проверки на директора и заместник директора, а също така директорката е с нужната за длъжността и квалификаци€, нещо, което е отричано във въпросни€ сигнал.

¬ отговор на министър ¬ълчев, Ѕошкилов отговори, че информаци€ за проверката, ко€то е назначил, е получил от местните и регионални медии. „ервени€т депутат отбел€за, че до него е достигнало и друго писмо от учителските синдикати към  Ќ—Ѕ и към  “ ѕќƒ –≈ѕј, което е адресирано именно до министър ¬ълчев. ¬ писмото те казват, че без да се съмн€ват в експертизата на –”ќ Ѕлагоевград, възраз€ват категорично тази същата да бъде извършена от т€х.

„«а да избегнем съмнени€, че проверката не е обективна, ¬и мол€ да назначите проверка от експерти на ћќЌ, които да извършат ц€лостно разследване на ÷Ћ“–ƒЅ”- бе категоричен благоевградски€т депутат.

ѕитането на червени€ депутат скандализира депутатите от √≈–Ѕ в ѕиринско, които са запознати с казуса "Ѕонка »чкова" от началото до излизането на проверката, резултатите от ко€то пункт по пункт ние отразихме. √оворенето за протестни вълни в Ѕлагоевград, засилването на вли€нието на това частно писмо, защитаващо интересите на шепа хора е безотговорно, коментираха днес от ѕѕ √≈–Ѕ - Ѕлагоевград.

ƒепутатът Ѕошкилов говори за протестни писма, но забрави да спомене писмата в подкрепа на реформите и действи€та на екипа  амбитов по отношение на развитието на децата в областни€ център, които са подписани от десетки представители на обществеността в града, от частни школи и спортни клубове, които изразиха благодарността си към кмета  амбитов за усили€та, каза лидерът на ѕѕ √≈–Ѕ ƒаниела —авеклиева.

¬ Ѕлагоевград никога не е имало повече културни меропри€ти€, по гол€ма активност в сферата на културата, ние станахме световна музикална столица, тук се провеждат меропри€ти€ от национална известност, а в този център се обучават над 1300 деца, те имат родители, учители, никой от т€х не се оплака, само г-жа »чкова, коментариха още депутатите от √≈–Ѕ.

ƒа се подцен€ва институци€ като –”ќ, да се обиждат работещите в не€, да бъдат обвин€вани в тенденциозност при извършване на проверката не е достойно поведение на народен представител, който веро€тно има избиратели и в тази институци€. —рамно е да твърдиш, че не си запознат с резултатите от проверката и в същото време да внушават съмнени€ за нейната истинност.

ƒа се споменава името на зам. кмета ’р. Ўопова, ко€то диктувала положението в центъра е безотготорно и говори за непознаване на задължени€та на заместник кмет по култура и хуманитарни дейности, та нали контролът в тези институции е нейна работа, т€ затова е на това работно м€сто, коментириха още депутатите от √≈–Ѕ.

ќбръщаме се към г-н «латанов: »зпратете незабавно проверката на депутата Ѕошкилов, за да е подготвен, когато отправ€ питани€. ј ние ще му изпратим писма, които получихме в редакци€та ни подписани от учители, културтрегери, бизнесмени, собственици на частни спортни клубове, в които подкреп€т всичко направено в сектора от екипа " амбитов". „аст от т€х публикувахме подробно.

» протестна вълна н€ма г-н Ѕощкилов, протестират шепа хора, наказани за безотговорно отношение към работните им места.

Ќе е хубаво да се залага съдбата на хил€ди талантливи благоевградски деца, за да се защити съкратен член на Ѕ—ѕ, позволил си да пише писма от името на свои колеги, които с подписите си в последствие се дистанцираха от твърдени€та на г-жа Ѕонка »чкова, наричайки ги Ќ≈¬≈–Ќ», много преди да приключи проверката на "зависими€" според вас регионален инспекторат.

¬ени »ванова

ќще за: Ќ. Ѕошкилов  проверка  –”ќ ќще от: ќбщество

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат


41 коментара

13 октомври 2017 15:37 |  иро
ќценка:
29
 (
37
 гласа)

—трума, а дубликата защо не € публикувате?
ДЌачалникът на –”ќ Ѕлагоевград г- н »вайло «латанов е председател на  омиси€та по образование, култура и вероизповедание към ќбщински съвет Ѕлагоевград и е общински съветник от листата на кмета јтанас  амбитов. “ова поражда съмнени€ за обективност, тъй като много от случващото се в центъра става под диктовката на «ам. кмета ’ристина Ўопова и с мълчаливата намеса на господин «латанов. ќще повече, че част от решени€та на ќбщински съвет Ѕлагоевград, касаещи ÷Ћ“–ƒЅ са станали със съгласието на Ќачалника на –”ќ в качеството му на общински съветник и председател на  омиси€та по образование, култура и вероизповедани€ към ќбщина Ѕлагоевград. "- зачете пред пленарната зала писмото на синдикатите, Ќиколай Ѕошкилов.

Д¬ заключение, г- н ћинистър, бих искал да кажа, че действително обществеността в Ѕлагоевград е силно притеснена и скандализирана по отношение на този случай. «а съжаление потърпевшите в случа€ за децата на Ѕлагоевград. «а да избегнем с


13 октомври 2017 15:42 | W
ќценка:
36
 (
44
 гласа)

“р€бва да има разследване за "любовници- гейт" в община Ѕлагоевград!!!


13 октомври 2017 15:44 | √олата истина
ќценка:
-22
 (
40
 гласа)

» протестна вълна н€ма г-н Ѕощкилов, протестират шепа хора, наказани за безотговорно отношение към работните им места.
јма те, червените другари, само с лъжи се изказват, нищо ново под слънцето. “ова е отколешна т€хна характерна черта. “е, другарите червени, не само по партийна лини€ са червени, а в други отношени€, зачервени очи, носове, сприхави са и с треперещи ръце... «ащо ли?!


13 октомври 2017 15:48 | зам.кмета
ќценка:
31
 (
39
 гласа)

ј в проверката пише ли за жената на «ам  мета Ќиколов, че работи в центъра и като каква рамоти, случайно разходите на центъра от кой се одобр€ват, това не ¬и ли идва малко вповече.


13 октомври 2017 15:50 | ƒругарски
ќценка:
-4
 (
8
 гласа)

W написа:W

“и с таз буква или знак, на кенеф ли си се обозначил, загубил си "—"-то, пал€чо


13 октомври 2017 15:51 | Ѕаш “арикат
ќценка:
-6
 (
12
 гласа)

зам. кмета написа: зам. кмета

ѕише бе смотльо, ама не си достатъчно грамотен да € прочетеш или не ти изнас€


13 октомври 2017 15:54 | “ова е
ќценка:
-1
 (
9
 гласа)

“ова е като да обвин€ваш червени€ кмет на  ресна Ќиколай √еоргиев за пожара в ќщава


13 октомври 2017 15:56 | W
ќценка:
7
 (
9
 гласа)

ќпа -н€ко€ се припозна!!
√узен и негонен б€га!!


13 октомври 2017 15:56 | стига с
ќценка:
-10
 (
32
 гласа)

стига с та€ жена на николов бе, нали тр€бва да работи н€къде, като мъжа и е зам. кмет дай да се зарови в п€съка, € питайте Ѕошкилов колко от родата и къде ги назначи на работа, брат му къде се свира, лелс му, снахата и родата по региона


13 октомври 2017 15:58 | ƒругарски
ќценка:
-17
 (
33
 гласа)

»стори€та на войната, ко€то се повтори от миналото, се дължи на слабостта на душата ти, другарю Ѕошкилов. “ревогата от загубата на позици€ в живота и собствеността на топло канапе и депутатското кресло не ти ще оправдае войната. ¬ грешната посока си поел, за пореден път


13 октомври 2017 15:59 | –азследване
ќценка:
-3
 (
13
 гласа)

струма € направете разследване за пи€ни и дрогирани родственици по благоевградските кръчми и пи€нството на един известен c


13 октомври 2017 16:15 | Ќиколай —отиров
ќценка:
-15
 (
37
 гласа)

 Ћ≈“¬», ѕ»—Џ÷» » ѕ–ј’, неистов повик на един червен депутат... “ова е най-лесната рецепта на всички депутати на столетницата-кърмилка, те друго не уме€т. ј колкото до любопиткото, знаем си го, сега трупа актив, че  орнелчето му е свила сърмичките, а и отдавна не се е отчитал в парти€та с н€ко€ напитчица. јма удари греда с  амбитов и Ўопова, хората показаха, други доказах, че всичко е наред, че вире€т стари хрантутници дето не могат да изтрезне€т. ƒраги ми Ќиколай, другарке Ѕонке, скъпи и продажни ми синдикални лидери и тем подобни измислени и безхаберни, само един въпрос ще ви задам - «ј ƒ≈÷ј“ј Ћ» ћ»—Ћ»“≈ »Ћ» «ј ѕј–“»…Ќ» »Ќ“≈–≈—» » Ћ»„Ќќ ќ“ћЏў≈Ќ»≈?! јз виждам последното, защото ако беше за децата ни, щ€хте друг способ да намерите. —амо за сравнение, в последната година се направиха много промени, положителни промени, но вие си ги знаете, но скачате върху т€х, защото ви спр€ха кранчето, нали? ∆алки и смешни постановки правите, ƒругари. —прете се и оставете екипът на  амбитов да работи!


13 октомври 2017 16:22 | Ќиколай —отиров
ќценка:
-21
 (
39
 гласа)

ƒа допълн€ един въпрос към червеното депутатче, до кога ще произвежда фалшив алкохол?! » ощ нещо, нека да излезе пред съгражданите си и открито да за€ви, какво точно е свършил в мандата си, колко срещи е провел с гражданите на Ѕлагоевград ( той дори и по партийна лини€ изб€гва такива срещи). ¬ тази посока, от името на кои граждани говори, и къде вид€ вълна от протестиращи. »ли т€ е в главата му след последни€ запой, отговори, ƒругарю Ќиколай!


13 октомври 2017 16:58 | Nicola
ќценка:
-14
 (
28
 гласа)

÷ели€т град знае за алкохола в тубите, полици€та си трае пласират и по дупница и кюстендил, фалшив алкохол


13 октомври 2017 17:31 | ха ха ха
ќценка:
29
 (
31
 гласа)

началника на –”ќ, който е общински съветник от √≈–Ѕ ще провер€ва назначен директор от √≈–Ѕ
ха ха ха по-гол€ма смешка на б€х чувал
≈ ќ“ √≈–Ѕ ¬—»„ ќ —≈ ќ„ј ¬ј


13 октомври 2017 17:34 | ‘ейсбук гърми
ќценка:
20
 (
28
 гласа)

35 000 ѕЋј“≈Ќ» “–ќЋј работ€т за √–ќЅ срещу десетки милиони на месец!
√≈–Ѕ фактически са об€вили война на »нтернет, и в тази война е впрегнат огромен финансов и човешки ресурс. —тава дума за десетки милиони левове всеки месец, за машина от тролове, консултанти, агитатори, фирми за ‘ейсбук маркетинг и пр. ÷€лото това воинство е между 30 и 35 хил€ди души, което кара н€кои зевзеци да се шегуват, че »нтернет арми€та на √≈–Ѕ е по-гол€ма от Ѕългарската арми€.


13 октомври 2017 17:43 | само факти
ќценка:
23
 (
29
 гласа)

Ќачалникът на –”ќ Ѕлагоевград г- н »вайло «латанов е председател на  омиси€та по образование, култура и вероизповедание към ќбщински съвет Ѕлагоевград и е общински съветник от листата на кмета јтанас  амбитов. “ова поражда съмнени€ за обективност, тъй като много от случващото се в центъра става под диктовката на «ам. кмета ’ристина Ўопова и с мълчаливата намеса на господин «латанов. ќще повече, че част от решени€та на ќбщински съвет Ѕлагоевград, касаещи ÷Ћ“–ƒЅ са станали със съгласието на Ќачалника на –”ќ в качеството му на общински съветник и председател на  омиси€та по образование, култура и вероизповедани€ към ќбщина Ѕлагоевград. "


13 октомври 2017 19:51 | ƒано
ќценка:
2
 (
10
 гласа)

изритат недоразвитото, просто, злобно, подмолно, гнусно мъжле, думащо ала селски, което да се озове на улицата, заради всичкото зло, което върши подмолно и долно на хората!


13 октомври 2017 20:00 | ƒо стис и подоби€
ќценка:
0
 (
6
 гласа)

ј бе, прероден като демократ сега € бивш затворник, € бивш психар, озапт€ван по ком вр в зандани и лудници за безплатно лечение, превъзпитание и очовечаване или най-веро€тно мекере с гъвкав кръст и миризлива кожа със способност за см€на на окраската в зав от конюнктурата/ползвай тълковен речник/ или в зав от пошли и егоистични лични интереси и изгода или чадо на такива, цоцащ още от благинките от комунизма, чети и си го набий в кратуната: такива като тебе подоби€ си направете частни фирмички като плюете по комунизма, когато вс беше държавно и си назначавайте когото щете, а ние, комунистите, имаме само право да сме на държ служба, защото ние не плюем колко лошо е било през комунизма, €сно?! ј най-вече такива като тебе заслужавате като гладни бездомници да се завлачите за превъзпитание и да ви вид€ аз дали с една от благинките от ком ще се сдобиете днес, ама без да въртите далаверки и да крадете и разпродавате граденото през ком и без слугинаж в чужбина- марш на улицата!


13 октомври 2017 20:26 | Ћина
ќценка:
-16
 (
28
 гласа)

„ак ми става жал за тези червени изтрещели, алчни и бездарни афиф политици, не се напъвайте, ставате смешни


13 октомври 2017 20:50 | ...
ќценка:
12
 (
20
 гласа)

—тига вече, €сно е че √ерб си прав€т каквото си искат. Ќо видов ден за всеки идва. ћного депутати минаха, много кметове но на н€кои не им помним физиономиите и имената. ¬ечни н€ма!!!


13 октомври 2017 21:18 | до герб
ќценка:
16
 (
22
 гласа)

началника на –”ќ, който е общински съветник от √≈–Ѕ ще провер€ва назначен директор от √≈–Ѕ
ха ха ха по-гол€ма смешка на б€х чувал
≈ ќ“ √≈–Ѕ ¬—»„ ќ —≈ ќ„ј ¬ј


13 октомври 2017 21:25 | –илана
ќценка:
-6
 (
18
 гласа)

ƒо стис и подоби€ написа:13

Ѕонке, млъкни ма, заради теб € втасахме. ¬сичко се разбра, сега и кирливите ризи не ни извад€т.  амбитка е милостив, ама то всичко е до време. ўо ти “ренев да се за€ждаш, и аз съм в кюпа, нали Ѕошкилов от мен пазари, а ти Ѕонке, неначесала се, трай си вече. ѕак лъжа се омаскар€ване, ама не сега. “еб ли да уча, Ѕонке, подлога си и всичко портиш. » за паметника ме изпържи, и за центъра... ќф дърто фистинг, спри се. ўе ни хванат...


13 октомври 2017 21:35 | –илке,
ќценка:
3
 (
11
 гласа)

ти с ко€ от категориите мърши си спала, та си се жегнала така, чак си се впрегнала и объркала, че съм Ѕонка? ¬иждам, че имаш нужда от помощ, та да ти об€сн€: мекере= подлога, хамелеон, фурнажийска лопата, ренегат .....— ти€ ли? ха ха


13 октомври 2017 21:39 |  алина
ќценка:
-15
 (
23
 гласа)

јбе червени тролове какви ги свършихте. “ъпата алкохоличка набърка имената на кмета и Ўопова. Ѕахти смотан€чката проста. Ћъже, маже.... ≈вала за силата и честността на Ўопова и кмета. ≈вала.


13 октомври 2017 21:41 | Ћошо
ќценка:
-17
 (
21
 гласа)

јбе мишки, смешни с платени научни фразички. ’одете прочетете нещо и обогатете речника си. ≈дно си знаете, едно си пишете. ўе кажа само, че Ўопова се е доказал професионалист и съвестен и честен човек. ћоже само да и дишатв прахта


13 октомври 2017 21:55 | ƒо лошо
ќценка:
7
 (
15
 гласа)

Ќие едно не знаем, бе, а просто едно по едно ви питаме, ама н€мате доводи да отговар€те конккретно и почвате лични нападки, мекере такова, че е лесо да цицаш благинки от ком и да плюеш, ама € да те вид€ като се озовеш на улицата колко ще прокопсаш днес-дали ще се наплюскаш с асфалта 2-10 качество! да ти дам пример, бе, пресен, пресен- Ѕуда -негово подобие си ти или той на тебе, не знам, еднакви сте, обеща вдигане на пенсии, ама вчера по новините казаха, че н€ма да има такова, бе! та кой лъже, бе, а? ‘акта е, че при Ѕ—ѕ при —танишев вдигнаха двойно пенсиите, бе!


14 октомври 2017 14:16 | Ћина
ќценка:
-11
 (
13
 гласа)

»ма тука Ц двама Ц трима,
на които властта се размина,
—ега се чуд€т как да очерн€т
- плю€т, лъжат и реват.
—ами на себе си не в€рват,
Ќа умници те се прав€т.
»  амбитов все ги дразни,
— коментарите избиват своите комплекси разниЕ14 октомври 2017 15:42 | ƒо ƒано 19:51
ќценка:
-5
 (
13
 гласа)

ѕосто€нно пишещи€ все едно и също срещу «латанов го знаем добре. “ой е долна мръсна измет, ко€то лижеше задника на —околов, който думаше ала градски, но действаше ала селски- кой картофи, кой домати, кой апартамента му ремонтираше, мед му носеха, €рета му колеха. ≈й, гюбре, спри се за да не ти изтипосам името пред всички читатели, за да те разбере ц€лата област какъв съдран гјз си! ј, за далаверките с ќги да кажа ли? «латанов е 100 класи над ќги - охлюва. «абравихте как това нищожество —околов колеше и бесеше под €тагана на Ѕашев и ƒѕ—. «абравихте как за дни уволни десетки директори и сложи карикатури като Ѕаба »лийца Ѕо€нина, д€до …оцо —иркьов, мекицата Ѕеков в –ибново. «абрави ли боклук?


14 октомври 2017 18:37 | Ѕаба
ќценка:
-11
 (
21
 гласа)

Ѕошкилов, не обичам да давам съвети, когато не ми ги искат, но този път се изкушавам. ƒобре е да степенуваш по важност, въпросите които постав€ш. ’ората не се вълнуват от дребнотемие.


15 октомври 2017 20:17 | ƒо до дано
ќценка:
0
 (
2
 гласа)

Ћика прилика си с това мъжле


15 октомври 2017 20:20 | ƒо до дано
ќценка:
-1
 (
3
 гласа)

колко си прав, толкова да си здрав


15 октомври 2017 22:23 | гражданин
ќценка:
23
 (
25
 гласа)

» ћ»Ќ»—“Џ– ¬ЏЋ„≈¬ Ћ» ≈ Ѕ»Ћ ѕќƒ «ј¬»¬ »“≈ Ќј ЌјЎј“ј  ”Ћ“”–≈—ј -ƒ”’≈—ј Ўќѕќ¬ј, “ј —» «ј“¬ј–я ќ„»„ »“≈


15 октомври 2017 22:47 | ƒо ƒано 19:51
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

≈… ћ»ЎЋ≈ ¬Ќ»ћј“≈ЋЌќ √ќ  ј–ј… „≈ ў≈ “» “–ј Ќ≈  јѕјЌ„≈“ќ


16 октомври 2017 08:40 | Ѕошкилов
ќценка:
22
 (
22
 гласа)

ƒо по - горни€, н€кой си Nicola: -ƒругарко Ўопова, в тези тубички за които говорите знаете, че алкохола не е фалшиф. «наете, че да ви излезе по - евтино сте идвала да ме молите за 5 такива туби (червено винце и ракийка) за горката ви бедна майчица, ко€то всички знаем, че има проблем с алкохола. “ака че, уважаема “ина, спрете да драскате и да петните името ми по форумите, че ако аз отвор€ устата си..... «наете, нали


16 октомври 2017 09:15 | ƒо горни€
ќценка:
-17
 (
19
 гласа)

ƒругарю " -- "фалши‘‘‘‘‘" ли е ваши€т алкохол ?!,вие си знаете, питам :да си спомн€те нещо в село Ѕан€, просто питам .....Ќе плаши хората, който и да си ...


16 октомври 2017 09:34 | ???
ќценка:
8
 (
8
 гласа)

ѕќ∆ј– / ода/
’ристина премина през трупа на командира
качила се на върлина и запали бензина
потроши магазина и замина за диар бекира.


16 октомври 2017 09:45 | ???
ќценка:
11
 (
11
 гласа)

√-н. Ѕошкилов, попитайте къде работ€т сестрата и майката на г-жа Ўопова?  ога и къде е имало конкурси?  ак са назначени? «а 3г-4г колко апартамента натрупаха? Ќе е ли конфликт на интереси и пр.?


16 октомври 2017 09:53 | ???
ќценка:
7
 (
7
 гласа)

«аключение
1. »чкова ще бъде следващи€ зам. кмет хуманитарни дейности
2. «латанов в затвора
3. ’ристина в кръчмата
4.  амбитов в бизнеса кметското м€сто не му тр€бва вече/не го интересува за ’ристинка/


16 октомври 2017 11:52 | съгражданин
ќценка:
1
 (
1
 гласа)

ѕрераждане / ода/
јтанас засвири на контрабас
за да влезе в ќвергаз
изпълни мелоди€ на Ўостакович
и приготви пул€ /куршум/ за јбрамович.


17 октомври 2017 07:21 | ёзекчиев
ќценка:
2
 (
2
 гласа)

ј  јћ≈Ќ Ѕ≈–ќ¬ ƒ»–≈ “ќ–ј Ќј ЌјЎ≈“ќ ”„»Ћ»ў≈ ¬ —≈Ћќ ¬ј Ћ»Ќќ¬ќ ѕЏ  —» Ќј«Ќј„» ∆≈Ќј ћ” - «ќя Ѕ≈–ќ¬ј «ј  ј—»≈– - ƒќћј »Ќ Ќј ”„»Ћ»ў≈“ќ » ¬≈„≈ √ќƒ»Ќ» Ќј–≈ƒ “я ѕј«ј–”¬ј, –ј«’ќƒ¬ј "«ј ”„»Ћ»ў≈“ќ" ј ћЏ∆ј Ѝ - ƒ»–≈ “ќ–ј ѕќƒѕ»—¬ј, ”“¬Џ–∆ƒј¬ј –ј«’ќƒ»“≈.  Џƒ≈ ≈ –”ќ,  Џƒ≈ ≈ Ќј„јЋЌ» ј Ќј –”ќ »¬ј…Ћќ «Ћј“јЌќ¬?
¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.