Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

Благоевградчани, как ще ги стигнем чужденците?!: Стопанин изхвърли мъртвото си коте до кофа за боклук, изгорял микробус "седи" на пътя с месеци, от седмици няма кой да изчисти паднала мазилка от зле саниран блок


15 юли 2017 11:33  18 коментара   9905 прочитаНе е необходимо да се обиколи цял Благоевград, за да забележите многото нередности, които всеки ден жителите на града коментират, критикуват, псуват по властимащите, търсят виновни за неудачите си. Проблемът е, че сме силни на ругатните, търсейки вината извън нас, без да се стремим да обърнем поглед към собствените ни действия, определящи до голяма степен стила и начина ни на живот. Свикнали сме да търсим виновни, без да поемаме собствената си отговорност за това Благоевград да е по-красив, европейски град.. Днес репортер на struma.com направи кратък рейд из един от благоевградските квартали и само за 10 минути, се натъкна на няколко неща, които ни възмутиха до дъно.

Грозен, изгорял изгорял микробус, седи с месеци на пътя и никой не си е направил труда поне да го махне от улицата., за да не се затруднява движението на автомобили и пешеходци Този микробус си има собственик, който вероятно чака някой друг да му свърши работата. Освен, че е грозна гледка, закрива видимостта и е възможно заради него някой да пострада.

Мазилка от зле саниран блок, която падна преди седмици заради силен вятър е изблъскана в страни от пътя без да има кой да я почисти. Отломките, свидетелстващи за зле свършена работа все още страховито припомнят случилото се, което по чудо завърши без жертви.

На метри от блока пък виждаме мъртво коте, което лежи на пътя и просто е изблъскано небрежно в страни. На тази жега около около него се носи воня, но няма кой да го премести.

Миризмата е ужасяваща и то плаши стотици хора, които минават от там. На около има градинки, където непрекъснато играят деца, това е не само обезпокояващо, но и опасно за здравето, защото около горкото животно има хиляди зарази, които се разпространяват навсякъде., затова го хвърлихме в кофата за боклук, под присмехулните погледи на група деца от квартала.

Всичко това само е само на три малки улици в един квартал. Има хиляди нередности и нито един отговорен за тях. А Франция оцеля по време на криза, като хората дружески си помагаха, кой с каквото може, живееха заедно, работиха заедно като в комуна, затова Франция е велика страна. Италианците пострадаха миналата година от тежки земетресения, цели градове бяха съсипани, хората сами почистваха руините, за да облекчат сами живота си. А тук ние едно коте не можем да махнем сами....... Как ще ги стигнем, чужденците?! И само самочувствието ни на европейци, достатъчно ли е, за да бъдем част от обединена Европа?!

Вени Иванова

Още за: жители  квартали  път Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


18 коментара

15 юли 2017 12:04 | Баба
Оценка:
33
 (
35
 гласа)

Разбита и миришеща химическа тоалетна в градинката до паметника на Васил Левски. Дали някога ще демонтират и премахнат този развъдник на зараза?


15 юли 2017 13:15 | ????
Оценка:
-8
 (
38
 гласа)

тоя бус на кой е? тая котка да не би кмето да е дошъл да я хвърли? изчистете си кой чакате?? да ве е.. и селяндурите


15 юли 2017 13:35 | Рибарника
Оценка:
-4
 (
34
 гласа)

по Стремско всичко изпочупихте И кой виновен Кмето, може и дома смръдливите стаи да ви изчистатя-


15 юли 2017 13:45 | анонимен
Оценка:
32
 (
42
 гласа)

Думите, които характеризират този град са:НЕПОДЪРЖАН, ЗАНЕМАРЕН, МРЪСЕН град. Една прекрасна природна даденост е реката. Но тя прилича на клоака, от която се носи смрад и се вижда неприятна гледка. До небето бива възнасян кметът, ако се сложат чадъри или се организира зрелище, защото човекът напуска селото, но селото си остава в него и зрелището и семките му са достатъчни, за да се чувства добре в кочинката си. Сигнализираме десетки пъти, че бунищата са навсякъде, но никой не чува. Това е, няма такава държава, няма по-недисциплиниран и мързелив народ.


15 юли 2017 15:24 | Ганка
Оценка:
35
 (
41
 гласа)

Не ревете! Все по-зле ще става. Западащ град е Благоевград. Защо?!?! Какъв потенциал има?!?!? "0". Привлича само "утайката". Нула перспектива за сносна работа. Трагичен ЮЗУ. За техникумите да не говорим. Гимназиите са надолу. Само далаверата и кражбинката по администрацията си е наред. Съветници и община - тех не можеш да ги трепнеш.


15 юли 2017 16:19 | Благоевград
Оценка:
26
 (
28
 гласа)

Въпросите отправете към КМЕТА-КРАДЕЦ и тъпите Общински съветници!!! Нищо, ще ВИ плати почивките този месец и ОТНОВО ЩЕ ХВАЛИТЕ "ДЕЛАТА" МУ!


15 юли 2017 16:25 | Благоевградчанин
Оценка:
19
 (
19
 гласа)

[quote=Рибарника]
Не Той, а гюбрето дето седи на някой стол в Общината, а Санираният блок може сам да оправи, че като прибираше комисионните се смееше...


15 юли 2017 16:53 | ПАРАГРАФ
Оценка:
3
 (
21
 гласа)

"Не питай какво твоята държава може да направи за теб, а кажи какво ти можеш да направиш за нея. "


15 юли 2017 17:13 | Ани
Оценка:
29
 (
33
 гласа)

Скъпи мои съграждани! Наистина ли градът ни е в упадък? Няма да забравя времената, когато се чувствах горда благоевградчанка и където и да отидех винаги съм се радвала да кажа, че съм от Благоевград. Живеейки в чужбина от няколко години, нямах до скоро търпение да се прибера, защото моят град е най-красивият. А сега, напоследък, какво се случва-прибирам се и се сблъсквам с нелицеприятни гледки. Мърсотия, безредие на места, занемарен град. Дори и хората които срещам не са същите. Няма го този интелигентен вид, който се излъчваше преди само няколко години. Какво стана, какво се случи, толкова ли необичащи реда и чистотата хора се настаниха в нашия любим град? Нека всички, които държим на реда да се преборим това да не се случва-безредие и разруха! Нека покажем, че градът ни заслужава наистина да бъде образцов! За всички ни ще бъде по-добре.


15 юли 2017 17:36 | До Ани
Оценка:
27
 (
29
 гласа)

Ани, кой "интелигентен вид" ще стои в Благоевград за 500 лв. заплата. А и не се задава нищо сносно на хоризонта. Погледни индивидите в Общински Съвет които би трябвало да са лидерите и елита на града. Да не изброявам, но само Бай Ганьовци, откровенни измамници и мишоци. За Кмет и администрация..... там е старшно. Тези точно олицетворяват "матряла" в града. Е с такъв матрял каква "борба" и "чистота" сънуваш?


15 юли 2017 17:45 | И друг до Ани
Оценка:
28
 (
30
 гласа)

Констатацията ти е абсолютно точна.
Но за голямо съжаление, тя се отнася не само до Благоевград, но за цялата територия България.
Опростачването на населението и циганизацията ни вещаят мрачно бъдеще.


15 юли 2017 17:52 | Касиерка
Оценка:
22
 (
28
 гласа)

Омръзна ми да пиша едно и също всеки ден ! С нетърпение очаквам кметските избори и този в затвора. Има доста неща за които ще отговаря това подбие на човек !!!


15 юли 2017 20:14 | Журналястът
Оценка:
17
 (
17
 гласа)

Този опожарен бус е на ул. "Бодрост", до магазина на Льонката. А на метри от там, в скапан от години фургон до спортната зала, по цял ден седят, подпират се на метлите и си приказват ромки, на които им плащат с парите от данъците ни уж да чистят улиците...


15 юли 2017 21:22 | гражданин
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

Браво Ани Точно това е истината Колко са мръсни улиците и тротоарите А водата на реката така изтича В тия горещини как не измиха главните улици


16 юли 2017 08:03 | Гост
Оценка:
16
 (
16
 гласа)

А и дупките по улиците на новите квартали..... без коментар.....


16 юли 2017 08:50 | Иванчо
Оценка:
15
 (
15
 гласа)

А занемарената и опасна детска площадка при фонтаните в подлеза.....?


16 юли 2017 10:29 | джумалия
Оценка:
13
 (
15
 гласа)

А пък незаконното циганско сметище над винпром "Рупелски ", до пътя за Делвино . Кмета просто е некадърен да се реши проблема радикално и всеки път се харчат 5-6000 лева за почистване от НАШИТЕ данъци.


16 юли 2017 12:41 | питанка
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

в този квартал отдавна има проблеми от всякакъв характер. преди един месец беше разкопано, нямаше осветление, в момента улиците са с дупки, кучета, котки, дървета трябва да бъдат окастрени, тротоарите са счупени плочки. о що са касае за тази улица бодрост, кат спи. по тротоарите са паркирани колите и по самата улица. ас съм майка с малки деца и не мога да се движа по тротоарите, кола до кола. слезна на улицата непрекъснато ми се свири от колите да минат. КЪДЕ СТЕ ВИЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ, КЪДЕ Е КМЕТА ЗАЕДНО С НЕГОВИТЕ ЕКИПИ И ОБЩИНСКИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ. ВИЕ СТЕ СЛУГИ НА НАРОДА. ЗАПОМНЕТЕ СЛУГИ. АКО СТЕ УМНИ ЩЕ СЕ ДОСЕТИТЕ.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.