Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

"Ако бях спешен случай да бях умрял": Потресаващ разказ на семейство от петричкото село Дрангово за престоя им в болница "Рокфелер"


14 март 2017 14:33  9 коментара   99645 прочита2 часа днес баща с бебе на ръце чака съпругата си, за да и вземат пръстов отпечатък, служителките не успяват да се справят със системата


На потресаваща гледка попадна днес репортер на struma.com в болницата в Петрич В приемния блок изтерзан баща държеше малко бебе на ръце, което бе заспало, унесено от високата температура, а до него друго плачещо момиченце, което стискаше татко си за ръка - Васил Митрев от село Дрангово, бе бащата с двете деца на ръце, който с пресипнал от яд глас разказа: Два часа стоя тук, чакам. Чакам да оправят документите на съпругата ми, която трябва да постъпи в лечебното заведение, тъй като и двете ми деца са болни, с бронхиолит. Жената влезе и втори час я няма да излезе от тая стая, дето да и вземат отпечатъците. пълен абсурд, ако бях спешен случай да съм умрял, каза Васил, роптаейки срещу оправията. Докато разговаряхме с Васил, излезе съпругата му Димитрина. Жената бе пребледняла от напрежение:

"Повече от един час чакам, за да ми вземат пръстов отпечатък и да постъпим в отделението. Оставете това, че аз вися и чакам. Измъчихме децата, които стоят отвън пред вратата и плачат, болни и с температура." - каза Димитрина Митрева.

Васил, който бе на ръба на нервна криза, седейки на пейката пред вратата на приемния блок. добави: "Това може да се случи само в България. Плащаме осигуровки, плащаме данъци, а в същото време навсякъде висиш и чакаш. Ако сега бях спешен случай и трябваше да бъда настанен за лечение сигурно щях да съм умрял на пейката. След като служителките приемащи документите виждат, че системата им не работи, да кажат на чакащият пациент да мине по- късно.

При положение, че жена ми я приемат с двете деца и те може би чуха, че децата плачат в коридора, да кажат да дойдем след един час. Не е проблемът в това, че системата им не работи. Проблемът е, че служителите не се отнасят към нас като с хора. Такова бездушие не съм виждал. Същото е положението и при личните лекари. Ако ти се наложи да вземеш направление за специалист може да умреш и пред тяхната врата." - каза Васил Митрев.

Попитахме една от служителките в приемния блок, защо така се бавят и изнервят хората, а тя безразлично обясни: "Ние не можем да направим нищо, когато системата не работи. Опитваме се да я оправим, но нищо не зависи от нас. Нека пациентката да изчака и ще бъде приета." - каза тя.

А децата се скъсваха от плач отвън. Така ни лекуват у нас. И за съжаление, случаят не е прецедент.

Анита Георгиева

Още за: гледка  блок  баща  бебе Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


9 коментара

14 март 2017 15:41 | ---------
Оценка:
16
 (
20
 гласа)

НА БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СИСТЕМАТА Е ВИНОВНА ..... НИКОЙ НЕ СИ ЗАДАВА ВЪПРОСА ДАЛИ ХОРАТА ЗНАЯТ ДА РАБОТЯТ С ТАЗИ СИСТЕМА СЕГУРНО НЕ.....
ЗАТОВА ПО ДОБРЕ ДА СЕ МАХНАТ ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ ПО ПРОСТО ПО УДОБНО


14 март 2017 18:35 | не вярвам
Оценка:
-8
 (
22
 гласа)

Поръчкова статия . Ще се борим до край за да си запазим болницата .
Рома лъже


14 март 2017 19:08 | Влах
Оценка:
10
 (
12
 гласа)

Свърши тая, няма го Рокфелер, да ви е жив и здрав Свети Врач!


14 март 2017 19:26 | ГЕОРГИ
Оценка:
11
 (
13
 гласа)

БОЛНИЦАТА ОТ ДНЕС Е КЪМ САНДАНСКИ НЕМА С КОЙ ДА СЕ БОРИШ. РОМ НЕ ЛЪЖЕ И АС ИМАХ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ. ОТИДОХ СПЕШНО ДА МИНА СКЕНЕР В ПОНЕДЕЛНИК. КАЗАХАМИ ЕЛА В СЪБОТА. В САНДАНСКИ МИНАХ НА МИНУТАТА.


15 март 2017 11:18 | Спокойно
Оценка:
2
 (
8
 гласа)

Нали искате да няма болница в Петрич? Ми желанието ви се изпълни. Хихихи село петрич...


15 март 2017 22:26 | Гржданин на Петрич
Оценка:
1
 (
3
 гласа)

Преди 2 години чаках 2 часа в приемем блок в"Рокфелер", да дойде дежурен невролог за преглед и приемане на майка ми-78 г. с поставена в Спешна помощ диагноза-инсулт. Дежурната лекарка в Приемем блок, някаква кунда и дебела, каза, че не било инсулт, а била измръзнала и за това и е крива устата, защо да вика невролога. Сложиха я на система. писна ми и се намесих подобаващо, дойде невроложката, тогава шевка на НО. Студено държание, не потвърди диагнозата, но и не я отрече. Със същата се познаваме, познава и майка ми. Беше Петък вечер. Вместо спешно да я приеме в НО, я изпрати в къщи, с рецепта на хапчета до Понеделник, да сме минали през Личен лекар, после при нея в частният и кабинет. Така и направихме, уважихме решението и. След като ни разкарва три дни, за да изпише от ЗК пари за себе си, отделно за Приемен блок, после я приеха в болницата и лежа там седмица. Скенера потвърди инсулта, не беше тежък, но все още не е както трябва майка ми. Кмете, сложи ред в тази болница, уволнявай, режи


16 март 2017 00:19 | РОКФЕЛЕР
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

-след 20 годишен натиск от столичните тарикати падна като мезе на софрата на цървулите от Свети Грач. 5 години я строиха, а 27 едва стигнаха да я катурнат. Викнете Минаващата на Червено да пее: "Шампанско и сълзи " Шампанско- в София. сълзи в Петрич. Софийска интелетуална мълва по коридорите на властта гласи:"На петричани болница не им трябва, те са здрави като воденичен камък". Нали затова градът носи каменното име Петрич. На знака- символ на гр Петрич - мечът в ръката на самодивата трябва да бъде сменен със счупен трион.


16 март 2017 14:47 | ели
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

До Петричаник
Статията не е поръчкова. Искам да изкажа своето възмощевние от обслужването в Петричката болница. Некадърни лекари много. Не слагат вярна диагноза, ь само теглят пали от здравната каса. Човешкият живот го нямат за нищо. Пърни некадърници.


16 март 2017 17:38 | една от болницата
Оценка:
0
 (
2
 гласа)

Възмущавайте се колкото си искате. Кат тръгнете по Сандански и Благоевград по нощите, тогава ки се сетите... ай да сте живи и здрави. Радвайте се .Нема да има по кой да плюите.
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.