Новините на югозападна България
  
   РегистрацияЗабравена парола

70 с топъл обяд в община Симитли


18 май 2017 15:55  1 коментар   2569 прочитаОт този месец 70 лица от община Симитли попадат под обхвата на проект „Топъл обяд”, каза за Радио „Фокус”- Пирин Ивайло Гоцев, директор на Социалното звено към Община Симитли.

По думите му този проект общината изпълнява успешно вече 5 месеца. „Стартирахме декември 2016 година и от тогава до днес осигуряваме храна на най-уязвимите социални групи, лица, които са затруднени в обслужването, във възможността сами да приготвят храна. Предоставяме храна напълно и безплатно по проекта за 60 лица, като от май месец вече увеличихме капацитета на 70, тоест увеличихме го с 10 лица.

Имаме намерението, тъй като проектът бе удължен до края на 2020 година, при първа възможност, казвам „първа възможност“, защото в момента текат ремонтни и довършителни дейности в кухнята, в която се приготвя храната, да увеличим капацитета, а защо не и да го направим два пъти повече. За съжаление има доста лица, които са затруднени във възможностите си да покриват тези нужди“, каза още Гоцев. Той добави, че чрез ремонтът в кухнята ще бъде подобрена цялостната ѝ материална база. „Направихме едно разширение и подобряване на кухнята.

В момента дори сме на етап и ни предстои да кандидатстваме по фонд „Социална закрила“ за отпускане на допълнителни средства за оборудване и обзавеждане на кухнята, защото основно ремонтните дейности ги извършихме със собствени средства като се започне от подобряване на складовата база, тяхното зареждане, смята на подовите настилки и прочие. Общо взето надяваме се в близките 1-2 месеца ремонтът да приключи успешно и да имаме възможност от една страна да подобрим съществуващите условия на труд, от друга да подобрим качеството“, коментира Гоцев.

Той добави още, че друг социален проект, който Община Симитли изпълнява се нарича „Приемна грижа“, която може да бъде доброволна и професионална. „По този проект ние вече сме на етап, в който имаме сключени договори с приемни семейства. Те си изпълняват своята функция и роля. За момента желаещи или нови включени към тези 6 семейства, с които имаме говори, нямаме. Радостно е, че тези семейства полагат грижи за децата като за собствени. Често се чуваме с приемните родители, а и с децата, защото знаем, че техните проблеми са ежедневни и изискват постоянна грижа и внимание. Най-удовлетворени сме от това, че самите приемни семейства се справят много добре и децата се чувстват добре“, отбеляза Гоцев.

М. Стоянова

Още за: обяд  община  Симитли Още от: Общество

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печат


1 коментар

19 май 2017 09:32 | картал
Оценка:
3
 (
3
 гласа)

Да сипете и на Попето една копанка, да не го пропуснете..
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.